Keresés

Részletes keresés

chero Creative Commons License 2007.07.23 0 0 750
Azt én is remélem, hogy nincs komoly baja, csak az aggaszt, ho9gy tudja ezt a sok edzést behozni?!? Nem hiszem, hogy ezek a lányok sétagaloppoztak már két hete és ebből kimaradni...Hát nem is tudom.Főleg ha nagy beteg.Tudja-e vállalni, vagy megint csendes szemlélődő lesz, amíg jól nem áll a csapat.Igazából hangosan gondolkodtam ,nem kell semmit kikövetkeztetni belőle.A rosszindulatot sem.Az egész csapatnak szurkolok és ebbe a Tápai is már beletartozik, akár edz-akár nem!.!
Előzmény: Attila G. (747)
maresz2 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 749
Nem tudja valaki, hogy a Goli idén jöne-e még Vas Megye környékére felkészülési mérkőzést játszani?
Attila G. Creative Commons License 2007.07.22 0 0 748
Most eszméltem rá valamire. Nem tudom, belegondolt-e már valaki, de ha minden jól megy, Kovács Péter 2 éven belül másodszor érheti el aktuális csapatával a 3. helyet. Csak míg előző szezonban előlröl érte, most hátulról teheti ugyanezt. Legalábbis nagyon remélem, hogy nem végez előrébb. Mármint hátulról nézve. :)))))))))
Attila G. Creative Commons License 2007.07.22 0 0 747
Az én bizalmamat Andi már elnyerte, s nagyon remélem, hogy nincs semmi olyan egészségügyi gondja, amiből ne lehetne hamar felépülni.
Attila G. Creative Commons License 2007.07.22 0 0 746
Pupák sajnos most már biztos, hogy nem marad! :(((
Előzmény: chero (743)
maresz2 Creative Commons License 2007.07.22 0 0 745
Azt nem tudod, hogy mi a pontos diagnózis Andi betegségét illetően? Én is halottam egy s mást, de nem azt amit Te mondtál.
Előzmény: skyvóker (744)
skyvóker Creative Commons License 2007.07.22 0 0 744
Kicsit igaztalan amit irsz, Andi nagyon beteg,kórházba is került, és akik látták, mind egybehangzóan állitják,hogy komolyan megtámadta valami virus, mielőbb meg kéne gyógyulnia, csak az erőnléte hiányzik, de olyat tud,amit viszont nem lehet tanulni,arra születni kell!
Előzmény: chero (743)
chero Creative Commons License 2007.07.22 0 0 743

Én is úgy hallottam nagyon lusta, mondjuk ki ahogy van.Sőt, állítólag már a mostani edzéseken sem vett részt, valamit újra találtak nála.Így nem valószínű, hogy ebbe a rhadt kemény munkába egyhamar be bír kapcsolódni.Úgy gondolom csalódást fog a Tápai rajongóknak okozni.

Szerintem a kis Pupák nem marad,nem hallottam róla semmit.

A Gliba Viki nem olvasható, ő nagyon tépelődött, hogy maradjon e.

Az biztos, én minden meccsen kint leszek!!!

Hajrá GOLI! 

Előzmény: maresz2 (666)
Attila G. Creative Commons License 2007.07.21 0 0 742
Azt én is nagyon remélem!
Egyébként a golis lányok motiválásával szerintem nem lesz nagyobb gondja. Az például bíztató volt, amikor arról volt szó, hogy a CSAJOK állnak elébe a kihívásnak, a komolyabb edzésmunkának.

Amúgy az nem lehetséges, hogy a Dunaferr lányai voltak kicsit kényesebbek a kelleténél - már az állóképességet javító gyakorlatokat és edzéseket illetően -, és ezért nem volt megfelelő az összhang a lányok és KP között? :)) Na de a :)) direkt van ott! Ezt nagyrészt viccnek szántam!
Előzmény: RnD (741)
RnD Creative Commons License 2007.07.21 0 0 741

Azért tegyük hozzá h KP látványosan nem tudta motiválni a Dferr játékosait, képtelen volt kihozni belőlük azt az 'extrát' ami elvárható lett volna...Ezért szvsz a tatabányai expedíciója maximum ürügy lehetett arra h megszabaduljanak tőle, erre már csak az alkalmat várta a vezetőség.

Reméljük h a Golinál jobban kijön neki a lépés.

Előzmény: nicko (740)
nicko Creative Commons License 2007.07.21 0 0 740

pedig a történet teljesen egyszerű volt..

KP elment Tatabányára tárgyalni az edzői posztról..ezt megtudták a dunaferrnél és lapátra került..tatabánya meg nem akart ebből nagy vihart és elállt a szerződtetésétől..

hülyeség? biztos..

Előzmény: skyvóker (739)
skyvóker Creative Commons License 2007.07.20 0 0 739
Biztos azért ment Tatabányára,mert megnézte a turul madarat.Hogy irhatsz ilyen hülyeséget,már megbocsáss, hogy megy a ködösités?? Az a lényeg,hogy Kovács most már a mienk és nem adjuk :-)) Nálunk majd megkapja azt a szeretetet és TISZTELETET, amit máshol is kellett volna. Köszönjük Dunaújváros!!!!
Előzmény: nicko (738)
nicko Creative Commons License 2007.07.20 0 0 738

- Nem önszántamból, és a mai napig sem tudom, mi volt az oka az egyoldalú, indok nélküli szerződésbontásnak, amely nem tett jót a szakmai tekintélyemnek.

Esetleg ha KP beszélne arról, hogy ugyan mi célből járt tatabányán még a kirúgása elött..

ködösítés az megy mindenhol úgy látom..

Előzmény: Attila G. (724)
Leki Creative Commons License 2007.07.20 0 0 737
OFF:
A "nagy" kézilabdás topicban elég érdekes vita folyt az említett honlap egyik szerkesztője és köztem!:) Mindenki vonja le a tanulságokat... Az tény hogy magánhonlapként fradi szimpatizáns szerkesztők próbálnak valami profit alkotni, így érthető, ha pl. a Loki nem a szívük csücske...
Előzmény: tommy d'angelo (735)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 736
Esetleg a góllövőinket nem tudja valaki ?
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.07.20 0 0 735
Hú de felpörögtek az események :) !!

Két idézet a Cornexi oldaláról :
- "A Goli szerintem egész évben "jó edzőpartner" lesz bárki számára, egész jó csapat látszik kialakulni, és a háttér is stabilnak tűnik. "

- "Az ellenfél nekem tetszett, nincs magas átlövőjük ezért egy sokmozgásos játékot próbálnak játszani és azt már most nagyon jól csinálják. Gyorsak, labdabiztosak és kellően erőszakosak. A most látott játékuk alapján én biztos bentmaradónak mondanám őket, persze más lesz majd az éles meccseken, és valószínű a többi csapat is hajtani fog."

Jó olvasni ezeket a sorokat !

A handball.hu meg szememben egy amatör, hiteltelen oldal.
Hogy miért ? Mert a csapatok honlapjairól szerzik az infokat illetve arra várnak, hogy a csapatok hivatalos sajtóanyagot küldjenek nekik. No comment !!!

Való igaz ebből a két meccsből sok mindenre nem lehet következtetni.
Egyre bizakodóbb vagyok a jövőt illetően !!
pagare Creative Commons License 2007.07.20 0 0 734

A két meccs végeredménye tényleg pozitív megítélést sugall, de azért nem szabad elfelejteni, hogy mindkét meccs 1. félidejében kegyetlenül megszórták a fehérváriak a Goldbergert. Úgyhogy azért én nem vonnék le messzemenő következtetést a végeredményekből, bár az mindenképpen bíztató, hogy a Cornexi fórumán pozitívan vélekednek a Goli játékáról. A 2. félidőben a Cornexi már nyilván visszavett a tempóból, és gondolom nem a kezdősorát játszatta.

De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy kőkemény edzőtábor végén jött ez a 2 meccs, úgyhogy ahogy hallottam, nem voltak túl frissek a játékosok. Inkább holtfáradtak. Azért örülök, hogy Kovács úr keményen megdolgoztatta a játékosokat a Balatonnál. Szokniuk kell azt a ritmust és követelményrendszert, amivel a többségük még soha életében nem találkozott. :)

De mindenképp üdvözítő, hogy sikerült összehozni 2 ilyen meccset egy ilyen komoly csapattal. Remélem, hogy jól szolgálta a felkészülést.

Attila G. Creative Commons License 2007.07.20 0 0 733
Jah, még egy dolog.
Az a fura, hogy a Makónak már jó ideje nincs is honlapja. Csak próbálkozás volt rá, de a honlap hamar megszűnt.
Előzmény: skyvóker (729)
Attila G. Creative Commons License 2007.07.20 0 0 732
Cseles.
A délutáni meccsről szóló írás lentebb van a honlapon, mint a délelőttiről szóló.
Akkor ezért nem találtam az előbb.

Jah, "a csapat honlapján" a Goli honlapját értettem, a CSAPAT honlapját kellett volna írnom. :-)

A handball.hu védelmében csupán annyit hoznék fel, hogy legalább a csapatok linkjei közé feltették a CSAPAT linkjét. Ennyivel előrébb tartanak a szövetség honlapjához képest. :-)
Előzmény: maresz2 (730)
Attila G. Creative Commons License 2007.07.20 0 0 731
Hali!
Javaslom a délelőtti meccset illetően, hogy nézdd meg a Fórumban a Mérkőzések rész Felkészülési mérkőzések topikját. Ott van ez a szösszenet. Illetve már a délutáni meccsről is van egy hozzászólás:

"A délutáni meccsen is nyertünk, de a számszerű eredményt nem tudom. A félidő 22:16 volt. Az elején csináltunk egy 6 vagy 7 nullás sorozatot. Jó kis pörgős meccs vol, dacára a nagy melegnek és hogy délelőtt is játszottak a csapatok. A védekezésünk elég puhány volt, bár sok variációt próbáltunk. Aki pályára lépett, mindenki dobott gólt. A 2. félidő nagy részében ismét a Viki védett, előtte Sly. Elég sokat cseréltünk, sok variációt próbálgatott a mester. Érdekesség képpen játszottunk majd negyed órát egy ilyen összeállításban is: Viki - BB - Olcsa - Szabi - Petra - Virág - Fanni. Sonny nagyon nagy kedvvel játszott és nagyon sok gólt is lőtt.
Az ellenfél nekem tetszett, nincs magas átlövőjük ezért egy sokmozgásos játékot próbálnak játszani és azt már most nagyon jól csinálják. Gyorsak, labdabiztosak és kellően erőszakosak. A most látott játékuk alapján én biztos bentmaradónak mondanám őket, persze más lesz majd az éles meccseken, és valószínű a többi csapat is hajtani fog."

Na igen. A handball.hu...
Korábban legalább 3-szor szóvá tettem, hogy a Goliról is kellene írni. Ehhez képest a június 19.-ei "Kovács Péter a Goldberger új edzője" című cikk óta semmi.
Az a baj, hogy ha valaki reklamálni mer, hogy miért nincs kedvenc csapatáról cikk, információ stb., arra hivatkoznak, hogy nem találtak az adott csapat honlapján éppkézláb cikket, írást. Illetve bizonyos szurkolói érdekek alapján - szóval, hogy a handball.hu szerkesztői mely csapatokkal szimpatizálnak, vagy nem szimpatizálnak - döntik el, hogy miről számolnak be. Az elmúlt szezonban is hiába könyörögtek többen is, hogy írjanak például a Debrecen EHF-kupa meccseiről, a Debrecent figyelembe se vették.
Így megy ez. :-(((
maresz2 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 730
A Goli honlapján van csak cikk róla

Délelötti mecs
Délutáni meccs
skyvóker Creative Commons License 2007.07.20 0 0 729
Délutáni meccs 37:34 lett,nem? Én nem találom a Cornexi oldalán a délelőtti meccsről szóló irást, pagare te hol találtad? Amúgy mindig szegény honlapunkat éri (néha jogos ) kritika, a szövetség honlapján meg a linkgyűjteményben az első osztályú csapatok között még mindig a Makó és a már nem is létező Spari van feltüntetve. A handball.hu-n meg nem is vesznek rólunk tudomást... :-(((
Előzmény: Attila G. (727)
Attila G. Creative Commons License 2007.07.20 0 0 728
Szia!
Bocs, ha valamit félreértettem, de Juhász Kinga neve szerepel abban az első edzésről szóló cikkben a névsorban. Gliba Viktória neve tényleg nem szerepel.
Előzmény: tommy d'angelo (719)
Attila G. Creative Commons License 2007.07.20 0 0 727
Gondolom a cikk a délutáni meccs előtt íródott, ezért nem írhattak még róla...
pagare Creative Commons License 2007.07.20 0 0 726

Fúú, a ma délelőtti meccsről szóló cikket igazán kijavíthatnák, mert a helyesírás tiszta szégyen...

Amúgy a délutáni meccsről már nem írnak. Tudtommal ott -3 lett a vége.

Attila G. Creative Commons License 2007.07.20 0 0 725
A csapat honlapján megjelent cikk a ma délelőtti Cori elleni edzőmeccsről.
Attila G. Creative Commons License 2007.07.20 0 0 724
Íme a tegnapi Nemzeti Sport-beli interjú Kovács Péterrel:

"A gyors atomjátéké a jövő
A tréner a híres élcsapatok után a Golit is nagyon szeretné sikerekre vezetni

Az elmúlt évszázad magyar kézilabdázója, Kovács Péter a női NB I-ben újonc Óbudai Goldberger együttesének edzőjeként is munkamániás. A trénert az évad végén annak ellenére küldték el a bajnoki bronzérmes Dunaferr NK vezetői, hogy még két évig érvényes volt a szerződése.

Sokak álla leesett tavaly, amikor a Pick-Szeged, majd az idén tavasszal, amikor a Dunaferr NK vezetői bejelentették, megköszönök Kovács Péter (52 éves) edző addigi munkáját. A szegedi férfiakat bajnoki ezüstéremg és MK-diadalig, az újvárosi hölgyeket bronzéremig vezető tréner jelenleg az Óbudai Goldberger Női NB I-es újonc csapat együttesének kispadján ül.

- Szeged és Újváros után Goldberger. Ez nem túl nagy visszalépés?
- Nagyon szerettem a szegedi és az újvárosi munkámat is, ráadásul sikeresen dolgoztam mindkét klubban - válaszolta Kovács Péter. - A Pick idei bajnoki aranyérmes gárdájában azok a játékosok szerepeltek, akik az én kezem alatt Magyar Kupát nyertek és nagyon megszorongatták a Veszprémet. A szegedi vezetők tavaly az évad derekán azt ajánlották, hogy meghosszabítják a szerződésemet az idény végén, ha aranyat szerez a csapatunk. Erre én nem tudtam garanciát vállalni, ezért elfogadtam a Dunaferr igen szimpatikus ajánlatát, és három évre aláírtam.

- Az első évad végén mégis eljött a Dunaferrből.
- Nem önszántamból, és a mai napig sem tudom, mi volt az oka az egyoldalú, indok nélküli szerződésbontásnak, amely nem tett jót a szakmai tekintélyemnek. Az eset érdekessége, hogy az Újváros idei eredménye kisebb csoda volt, mert az előző év nyarán meggyengült a csapat. Az átformálódó keretből kellett csapatot építenem, hiszen elhagyta Újvárost legalább háromszáz gól, vagyis négy válogatott átlövő, Radulovics Bojana, Bulath Anita, Mehlmann Ibolya és Kindl Gabriella. A helyükre érkező Laluska Eszternek, Őri Adriennek, Mörtel Renátának és Szvetlana Obuscsinának nem sikerült pótolnia őket.

- Mikor tudta meg, hogy csomagolnia kell?
- Az idény végén közölték velem a rossz hírt, s ekkor már a legtöbb élklub szerződtette edzőjét, vagyis csapat nélkül maradtam. Úgy tűnik, a mai világban mindent megtehet, akinek pénze és hatalma van, ezért jó lenne, ha érdekvédelmi szervezetet alakítanának a játékosoknak és az edzőknek, mert az én esetem figyelmeztet ennek szükségességére. Az újvárosi elküldésem ügye a bíróság előtt folytatódik, hiszen nem közös megegyezéssel váltunk el, s igyekszem elégtételt szerezni az erkölcsi és anyagi veszteségeimért.

- Mi volt a vonzó a Goli ajánlatában?
- Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nehéz helyzetemben a Goldberger vezetői rám gondoltak, s megbíztak az élvonalban újonc együttes vezetésével. Ez a csapat persze nem összehasonlítható az Újvárossal, miként az NB I B sem az első ligával. Ugyanakkor itt tiszták és rendezettek a körülmények, lelkesek és jól dolgoznak a játékosok, és én is kiélhetem munkamániámat.

- A sportágban önt a világon mindenütt jól ismerik, hosszú éveken át tagja volt a nemzetközi szövetség edzőbizottságának. Ma is követi a kézilabda fejlődési irányait?
- Ez az életem, ehhez értek, és ezért nem értem, a magyar szövetség miért nem tett semmit azért, hogy az IHF-ben továbbra is segíthessem a magyar kézilabdát. A korábbi munkásságomhoz képest valóban nagy váltás, hogy a Goli kispadjára ültem, hiszen új csapatomnak, amelynek elődje ugyan már játszott az NB I-ben, a következő évadban a bentmaradás lesz a célja. Ettől azonban nem változik a sportágról alkotott véleményem. A roppant változó kézilabda az úgynevezett atomjáték felé halad, amit a Kiel, valamint a német és a lengyel férfiválogatott játszik, s amelyre a francia és a spanyol gárda is törekszik.

- Ez megtanítható a lányoknak Óbudán?
- A fantasztikus sebesség és dinamika, valamint a szinte tökéletes technika és a korszerű taktikai repertoár elsajátítása nem megy egyik napról a másikra. Ugyanakkor erre a magyar kézilabdában is óriási szükség lenne. Nálunk azonban még a férfibajnokságban is hiányoznak a német Bundesligában megszerezhető alapok és tapasztalatok. A Veszprém, a Szeged és a Dunaferr egymás elleni meccseitől eltekintve langyos küzdelmeket látnak a nézők, s erre nem építhető sikeres válogatott sem. A férfiaknál az utánpótlással is többet kellene foglalkozni, mert az nem lehet véletlen, hogy ma már a kis klubok is sok külföldit igazolnak, a válogatottban pedig Ilyés Ferenc mögé nehéz második balátlövőt állítani, valamint az utóbbi években kapusokat is honosítani kell, mivel a magyar klubokból nem érkezik nemzetközi szintű hálóőr.

- Fáj a szíve a férfiedzőségért?
- Nem kedvelem, ha női vagy férfiedzőkről beszélnek. Csak edzők vannak, akik vagy női vagy férficsapatot irányítanak. Nekem az a legfontosabb, hogy szorgalmas és tehetséges játékosokkal, tisztességes körülmények között dolgozhassak. Óbudán ezt megtehetem.

- Semmilyen hiányérzete sincs?
- Új klubomban minden rendben van. A bajnokság lebonyolítása azonban nagyon rossz, nem kedvez a kisebb csapatoknak. Az európai kupák és a válogatott programja miatt a húsz fordulóból hatot szeptemberben, négyet májusban rendeznek, s a közbülső hét hónapban csak tizenkétszer lépnek pályára a csapatok. Így roppant nehéz formában tartani és jó eredmény elérésére ösztökélni a lányokat."
pagare Creative Commons License 2007.07.20 0 0 723

A ma délelőtti Cornexi elleni edzőmeccsről találtam némi infót a Cornexi honlapján:

"Ma délelőtt lejátszottuk az első edzőmeccset a Goldberger ellen. Pörgős első félidő (kb. 17: után egy lanyhább, sok cserével tarkított másodikfélidő. Végeredmény 30:24 körül volt. A Goli nagyon jó edzőpartnernek bizonyult, "mindenki" lehetőséget kapott, a 2. félidő nagy részében Pácz Viki védett. Az edzők elégedettek voltak a játékkal. A Goli szerintem egész évben "jó edzőpartner" lesz bárki számára, egész jó csapat látszik kialakulni, és a háttér is stabilnak tűnik."

maresz2 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 722
Lejátszott ma délelőtt első edzőmeccsét a Goli a Cornexi ellen Fehérváron.

Az eredmény ha minden igaz 30-24 lett.

Még lesz ma délután is egy meccs szintén a Cori ellen.
pagare Creative Commons License 2007.07.20 0 0 721

Üdv!

1 kérdésem és 1 megjegyzésem van:

- Nyilvános lesz a jövő heti edzőmeccs, vagy zártkapus? Kösz a választ.

- Az NS-t elolvastam, nem sokról maradtál le, mert a Kovács P.-vel készült interjú elsősorban Kovács P.-ről és csak kevésbé a Goliról szól. A lényege, hogy az edző úr munkamániás, azaz csak az elvégzett munkában hisz. 

Előzmény: tommy d'angelo (720)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!