Oké, csak azért hangoztatom ezt, mert sokan vannak menőkések, ami rendben van, innen is lehet, de a nyugati turisták is pihenni jönnek ide, én azt láttam.
Nekünk is kell néha ilyen, nem mindig csak program reggeltől estig, ezt én is nehezen fogtam föl,
de itt jól elvoltunk, mindennap elmentünk egy kicsit ide, egy kicsit oda, úgy "elvoltunk"...
A part nem annyira szép, mert néha hinaras, de ez ilyen vidék, az utikönyv is emliti. Medencékre semmi rosszat nem említhetek. Ez a hotel nem feltétlenül tenger melett van, de ami közvetlen ott van az nem ennyibe kerül. Minden kompenzáció kérdése.
All Incclusive: A helyi italok tartoznak bele...
fonetikusan bukha, tibarin, muszkat, (rövidek) sör ( nagyon gyenge de jó íze van, nem egy cseh de elmegy) borok (iszonytató gyenge de meglepően finom és zamatos, üditők koktélok alkohol és mentesen. Ha lez tárhely v. hol akkor az ital lap is + van. Kávé kapucsinó, water pipper:-)...stb... Minden all 10.00-23.00 -ig volt ebben a szállóban
(appropó 16-17 -ig fagylalt party a kinder -nek)
Érkezéskor mindenki fáradt és elnyűtt.
ergo... v. iszogatsz valamit a nihilben v. fürdesz a mediben és utána iszogatsz a teraszon.
Első nap amúgy is asziminálódsz...nem?
Képek lesznek mihamarást.
Köszönöm, elolvastam a válaszaidat. Irtad, hogy elégedett voltál mindennel, tehát szép volt a part, jó a medence stb?
Hogyhogy olyan sokat kellett gyalogolni a partig? Vagy 3-5 perc nem számít soknak még partmenti szállodáknál sem?
Az All inclusive ellátással kapcsolatban kérdezném még, hogy valóban korlátlan lehetett-e fogyasztani és hogy mit tartlamazott pontosan.
(Speciel nekem még nem volt ilyenben részem...)
Esetleg kérdeznék majd még, ha e szálloda mellett döntenénk.
Még valami: Nem érezted problémának, hogy 1. nap elég későn érkezik meg a gép Djerbára, így már nem sok mindenre van lehetőség?
Ha sikerül feltenned vhova képeket, azok is érdekelnének persze.
Alkudozás: ez hozzá tartozik az arab mentalitáshoz.nekem személy szerint nagyon bejött.És bele is jöttem.Tényleg sikerült mindent megvennem olyan áron, amiért elképzeltem.
Sztem ajándékokat sem nehéz venni.Kis puputevék a nyerők:)
Hasznosakat irtál, viszont megköszönném, ha a hotelről, ellátásról, tengerpartról stb. is írnál egy pár szót!
Ill. a Kartagoról, indulások időpontjáról is.
Djerba más társaim szerin is pihenős hely, a szigeten nincs sok látnivaló, de mi mindig az aktív pihenést nyomjuk minden országban. 700 fotót csináltam:-O Legközelebb északra mennék a látnivalók válltozatossága miatt. Bár innen van a legrövidebb túra a szaharába. Nem tudom.... nekem nagyon bejött az arab világ. Egyiptom, marokkó ezek érdekelnek talán leginkább.
Bucibá, örülök, hogy jól éreztétek magatokat,
gyarapodik a tábor, és az jó!!!
Szerinted ha legközeleb visszamennél, mit csinálnál? Csak pihennél, Vagy befizetnél más túrákra? vagy összekötnéd más országgal?
Ez csak kíváncsiság,
mert még én sem barátkoztam meg azzal a gondolattal, hogy "csak pihenni", de szerintem Djerba egy ilyen hely. Szerinted?
Mi is így vagyunk,
de azért némi ajándék kell az ember szüleinek, barátainak, nekem már ezek is mindig eléggé fejfáfjást okoznak, nem könnyű kitalálni :))
Lemaradt....
Vásárok, amikor több csetresz van kínálatban.
Houmt Suk hétfő és csütörtök
Midun péntek.... és olyan max 13 h-ig tartanak.
A többi napokon csak a boltok este 7 -ig.
Egy hete jöttünk meg Djerbáról, Hotel Garden Park.
Sziget délnyugati oldala.
Szálloda *** és All incluzív ellátáson voltunk egy hetet 2 felnőtt 2 gyermek. Iroda Kartagó.
Fakultatív programok: (* -al jelölöm miken voltunk, ha van kérdése valakinek)
1/2 napos sziget túra: 20.-TD/fő (gyerek mindig a fele)* taxival is bejárható, de előtte nem árt érdeklődni mit hol érdemes nézni
1 napos szahara túra: 40.-TD
2 napos 115.-TD +30.- a jeep és 10.- a tevegelés *
Hajó kirándulás v. mi kalóz vitorlás félén: 35.-TD
más...: Taxi piszok olcsó 2.-TD 6 km-re, benzin ára 0,435.-TD
ásványvíz a városban 800 millim (a fillérük) egyéb helyken 1-2.-TD.
banán: 7.- ernyőzés: 35.- szörf és katamarán vitorlásra már nem emlékszem
A bazársoron érdemes erőssen alkudozni. Vettem vizipipát 120.- -ról indulva 40.-ért (közepes méret 80 cm) dohány 1-2 Dínár de van itthon is az arab és indiai boltokban. Henna tatu, nekünk megcsinálta 25.- pénzért 5 embernek. Irassátok ki a neveteket arabul, nagyon vicces amint a városban szólítgatva hivogatnak be a boltokba :-)))
Aki szeret alkudozni, mert ők aztán igazán akkor itten lehet jókat. Sőt úgy vélem kell is, mert a tapasztaltak szerint szeretik. Ha nem akarsz akkor ott a fix áras bolt, ez ki is van rá írva, de ott is lehet egy picit tapasztalataim szerint.
Szépek a szőnyegek a bőrárú és az ezüst. Űgyes kézművesek.
Szállodában az árak, bár mi full ellátással de azért + néztem.
Cola és egyéb 2.-, sör 3 dl 2,5.-, ásványvíz 2.-
Amit nem szabad kihagyni az a szahara túra.
Végigvisznek a fél déli országrészen.
Klimás VTP merci buszok 850.-km és + 180.-km jeep tura Toyota Land szintén klíma. olyan az egész mintha 4 kontinensen járna az ember fia-lánya :-)
Homok sivatag, kő sivatag, Kiszáladt sóstó és az atlasz hegység vörös sziklái. Ha tud valaki szabad tárhelyet teszek fel képeket, mert a képtár mostanában erössen nyekeg.
Indulóban talán ennyi......
Jó utat aki most megy, mi már most vissza mennénk.
Én sem szoktam picon vásárolni, most is csak azért vettem azt a papucsot, mert az enyém tönkrement...
Cigiért mentem be a városba (na meg kicsit körülnézni ha már ott vagyok), mert a hotelbe egy karton cigit 40 DT-ért árultak ami a dohánybolti árhoz képest (23 DT) kicsit pofátlanság. A taxis a piac szélénél állt meg. Gondoltam benézek a piacra papucsért. Miután megvettem, belebotlottam egy emberkébe aki véletlenül cigit árult. Marlboro Light pont volt nála, azt mondta 20 DT, és milyen jó ár, mivel a boltban 25. A lényeg, hogy (a szokásos alku végen) vettem tőle 2 kartonnal 30 DT-ért. A hotelben 1 karton lett volna 40 DT (!) A taxiköltség összesen 7 DT.
Ráadásul nem is nekem kellett a cigi, mert én nem dohányzom.
Mi kimondott ajándéktárgyakat nem szoktunk vásárolni. Ha valami megtetszik, és szükségünk van rá azt megvesszük.
Mondjuk Balira 2 bőrönddel mentünk, és néggyel jöttünk vissza. De azok mind használati tárgyak voltak. :)
Én is baroira utálom ezt az alkudozós világot,
de tudomásul@ettem, hogy mely országokhoz tartozik ez...
Régen írtam, hogy valami 100 vagy 120-ra tartották azt a pólót, amit 11-ért vettünk meg a fix áras boltban.
Már nem emlékszem, az ilyesmit egyszerűen ki akarom törölni az agyamból.
Nálunk az ajándékvásárlás az már 1-2 óra,
nem nagyzolás, de nem bírom ezt az órákon át való alkudozást, a párom élvezi,
de nélkülem, mivel arrébb somfordálok, már neki sem nagy kunszt, nincs kinek bizonyítania, asszem...
Párszor megmutattam neki, hogy a fix áras boltban ugyanazt fleannyiért berakom a kosárba, és még be is csomagolják,
én nem élvezem ezt a miliőt,
de ez ne tartson senkit vissza, kérlek benneteket,
próbáljátok ki, ha nem jön be, akkor legközelebb másképp csináljátok...
Az araboknál ez egy életforma, más országban más - borravalót várnak el, vagy bármi más a sajátosság... átver a taxis, vagy átver az éttermes, ez van...
Bevallom, első ilyen utunkon mi is beleszaladtunk, vettünk bőrdzsekit, még ha nem is ilyenre vágytam, bőrtáskát, kicsi, azóta sem hordom, bőr baseboll-sapkát, azóta sem hordjuk...
Ezt 1x mindenkinek át kell élnie, szerintem, ne vegyük el másoktól ezt az örömöt, nem? - Kedves Asx? Hm? - szerintem van abban valami jó elsőre, aztán majd mindenki rájön, mi mit ért meg...
Itthon is megvesszük a gyereknek a drága lufit, a jégkrémet, a bármit, vagy megéri, vagy nem...
Részemről ez a vásárlás már tényleg csak a "kötelező" ajándékokra vonatkozik, no meg némi ajándéktárgyra magunknak.
Nálatok? Has nem ciki a kérdés?
Szia!
Persze, nyilvánvaló, hogy a 60-nál is rohadt jól járt, de nekem ennyiért bőven megérte.Eleve úgy léptem a boltba, hogy max. 60-at adok érte.Enél lejjebb már pofám se volt lemenni, és hát tényleg megért ennyit.
Nekik meg pláne, mert még rögtönzött táncbemutatót is kaptak:)))
"egy hastáncos rucit 260 dínárért kínált, én tudtam, hogy nekem 60-at ér meg...fél óra alkudozás után, meg is kaptam:))"
Abból kell kiindulni, hogy minimum(!) tízszeres árral nyitnak! Ha 25 dínárért vetted volna meg, akkor lett volna jó üzlet, és még mindig keresett volna rajtad!
Nézegettem egy bőrpapucsot, amit utána 120 dínárért kínáltak. Szó nélkül visszatettem és mondtam, hogy az túl sok. Erre megkérdezte, hogy mennyit adnék érte. Mondtam, hogy 2 dínárt. Nézett furcsán majd megkérdezte hogy az mi, az a 2 dínár. Közöltem vele, hogy épp olyan hülye ár, mint az övé...
Nem írom le végig, mert nem maga az alku érdekes, hanem az ár amiért végül is megvettem 11 dínár volt. Nyilván megérte neki, különben nem adta volna oda. Szerintem még így is a duplájáert vettem, de nekem megérte a 11 dínárt. :)
Nagyon pofátlanok a piacon, tehát eleve úgy kell hozzálni az alkuhoz!
De a lényeg, hogy mindig előre tudja az ember, hogy neki mennyit ér az áru. Ha Neked megért 60-at, akkor jó üzletet csináltál!
krampi, Mollika:
AKkor válaszolok.Először is örülök, hogy tetszett a beszámoló, megpróbáltam hitelesen visszaadni az élményeket, ezek szerint sikerült:))
Igen, a Karthago Tours-sal mentünk.Fogalmam sincs milyen típusú géppel repültünk, az tuti, hogy tuniszi volt, a kiszolgálás pedig a legalacsonyabb,amiben valaha is részünk volt.Kaptunk 1 pohár meleg üditőt meg egy kis kaját,oszt annyi.Persze nem ez a lényeg.
Odafelé kb. 30 perccel később indult a gép.A következő turnus már több órát késett.
Visszafelé pedig 1 órát késett.Nem gond, ki lehet bírni.
Mi Houmt Suk és Midun városához voltunk közel.MIndkettő 10 perc alatt megközelíthető taxival.Gyalog saenki ne vágjon neki, ahhoz messze van.
És sajnos este 7-kor bezárnak a bazárok.
Pénzt mi a szállodában váltottunk, nagyon jó árfolyam volt.
Az árakkal sem volt semmi kifogás.Profi alkudozó lettem, úgyhogy mindent annyiért vettem meg, amennyiért nekem megérte.Azt tudni kell, hogy eleve 5x-ös árat mondanak és alkudozni KÖTELEZŐ!!!
Pl. egy hastáncos rucit 260 dínárért kínált, én tudtam, hogy nekem 60-at ér meg...fél óra alkudozás után, meg is kaptam:))
Ezt persze mind hihetetlen jókedvűen kell elképzelni, vigyorogtunk, huzigáltuk a számokat a papíron.Simán lebanditáztak, szóval nekem nagyon tetszett:))
Szúnyog sehol sem volt, én legalábbis nem tlálkoztam velük, pókokkal és másféle rovarokkal annál inkább.De se a tengerparton, se a szobában nem mutatkoztak meg.
Szia Vakació!
Attól függy, hogy melyiket mennyiért veszed. A július 10.-i váltás: 1 USD/1,2865 TUD és 1 Euró/1,4569 TUD. De a www.tunisie.com/BusinessInfo/exchange.html oldalon mindig meg tudod nézni a változásokat.
krampi
Sziasztok! Augusztusban megyünk Djerbára. Szeretném, ha megmondanátok, hogy Eurot vagy USA Dollárt vigyünk (melyiket váltják jobban?). Mi a Hotel Dar Djerbában leszünk, volt már valaki itt? Esetleg hallottatok róla? Válaszotok fontos lenne, előre is köszönöm.
Krampi!
Köszönöm, hogy honlap címben gondoltál rám, de mi csak úgy volt, hogy a Menzel-be megyünk, de írtam, hogy végül a Vincci Alkantara Thalassába kaptunk helyet. De ennek is megtaláltuk az internetcímét (http://djerbaexplore.com/vinccitunisia/0.htm) és tök jó, hogy még be is tudom járni a hotelt. Már nagyon várjuk a nyaralást.
Mindenkitől kérem, írjatok még hasznos infokat!
Satine! Azt írod, hogy még sok mindent tudnál mesélni, hát hajrá, én vevő vagyok az új infokra. Lehet, hogy asx-nek nem lehet már új információt adni, mert ő annyi helyen járt már, de szerintem a többség nem közülük való.
Ezt csak most vettem észre, bocsi!
Felőlem borozhatunk még :)), csak gondolom, másokat untatunk;
de érdemes a partra menni, de érdemes a medencénél lenni!
Hú, olyan hangvétele lenne az írásaimnak, hogy nem érdemes?
Akkor szánom-bánom ám!
Naná, hogy menjünk ki a szállodából!
Ha már külföldön van az ember!
Hogyne mennénk ki,
mi is kimentünk jócskán,
írtam erről korábban!
Úgy érted, hogy már totál kimerítettük a Djerba témát?
Hát, tudnék még mesélni :))
Hmmm... én is ezt mondtam mindig...
De voltál olyan helyen, amikor a medencéből látod a tengert, és csak pár métert kell menned, ha a tengerben akarsz fürödni, de ha azt épp tisztítják, mármint a partját, akkor sincs gond, addig lehet uszizni (már aki tud...) a medencében, és közben nézni a tengert.
A Menzel ilyen.
A párom úszta a köreit, én meg néztem a tengert. Együtt voltunk.
Persze azért bementünk a tengerbe is, de az májusban nem volt még túl meleg.
Szerintem az a jó, ha a kettő együtt van meg.
A Floridát csak azért hoztam szóba, nem is tudom, mást is írhattam volna, mert a tengerparti tisztasága engem lenyűgözött, sehol egy szemét, tök nyugis volt, és nekem feljthetetlen. Szóval nem nagyzolásból. De a homokos, tiszta partrészről mindig Miami jut az eszembe... off. vagy on... ??
Hurrá! Legközelebb veled megyek nyaralni/telelni (bocsi a hozzád-tartozódtól... :)) - akkor nem csak engem csesztet mindenki folyton, hogy minek megy tengerhez az ilyen... meg medencéhez...
Nem tehetek róla, imádok ülni a tengerparton, nézni a vizet, hallgatni a tengermorajlást, a sirályokat, lesni a halakat, a vitorlásokat, bámulni a semmibe, nekem ez a kikapcsolódás.
A képen a szoba biztosan a főépületben van, a bungikban az egy ajtó/ablak az nem egy nagy etwas ám, de itt azért nem zavart.
Mást lehet, hogy zavarna. Szóval nem panoráma ablakos.
És a bungik nem a tengerparton vannak, tehát nem a tengerre látsz, vagy csak nagyon kihajolva, talán.
A főépület egyik oldala viszont totál a medencékre néz, és amögött a távolban a tengerre.
Viszont ez szerintem (pláne nyáron) zajos lehet, 10-11-ig tutira hangos programok vannak, és már reggel is kezdődik az animátorokkal az aerobic. Az olyan nyüzsis rész.
De biztosan szép a kilátás.
A bungi nagyon csöndes, mi észre sem vettük, hogy vannak szomszédaink, nincs átlátás, nincs áthallás, na ja, ha nagyon ordibálnak, talán az erkélyen...
Ez tök nihil, a mi ajtó/ablakunk egy sziklakertre nézett, gyönyörű színekkel, a távolban a teniszpálya volt, de azt sem használta senki, vagy ha igen, semmi fény meg zaj.
A bungi előtti kis minikertbe ki lehet ücsizni, de a szállodában is jókat lehet bóklászni, ki mit szeret, zajt vagy nyugalmat.
A bungi egy légterű, de 3 szintes volt, arab stílusú építkezés, én örültem annak, hogy ezt is kipróbálhatom, elképzeltem, hogy így élnek a családok, amikor egy keskeny ajtó mögött eltűnnek.
De mi csak mosakodni és aludni jártunk haza, nem sok funkciója volt a szobának.
Van olyan ismerősöm, aki megengedheti magának, hogy pihenni ide járjon vissza, mármint Djerbára.
Amikor olyanja van, és van 60 ezre és egy hét szabija, elmegy. Lenyugszik, pihen, kikapcsolódik...
Hát, ezt szeretném én is elérni...
És kívánom mindenkinek! :))