Keresés

Részletes keresés

karikaV43 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 932

A mozdony kasztninak remélem tudod hol lenne a legjobb helye :)

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (930)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.11.12 0 0 931

Meg tartályvagon gyűjteményed (is)  :-D !!!

Ölel barátod, Ervin

Előzmény: pv-vonat (925)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.11.12 0 0 930

Sziasztok !

Nah, ezek jól estek ! :-D

Mivel többen megkerestetek ezzel a kérdéssel - Gyurka ez jó kérdés - még nem tudom mi lesz a sorsa a megmaradt alkatrészeknek.

Teszek fel pár képet, hogy egyáltalán lássátok miről van szó, mi maradt meg "feleslegesen".

Üdv mindenkinek !

Ervin

Előzmény: jgyurka (929)
jgyurka Creative Commons License 2014.11.12 0 0 929

És mi a terved a romos pannónia kasztnival? :)

Gratulálok a munkádhoz, én is csak támogatni tudlak az ötlettel kapcsolatban. Szerintem itt mindegyikünk követett már el ennél nagyobb szentségtörést is.. :) hobby

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (926)
H0ri60 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 928

Ervin!Nincs szégyenkezni valód,különleges lesz a szerelvényed!

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (920)
karikaV43 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 927

Csináld csak,felújítva még mindig jobb mint romosan.

Magadnak okozz vele örömet a többi úgy sem számít.

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (926)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.11.12 0 0 926

Sziasztok !

Érdekes vélemények, köszönöm a hozzászólásokat !

Mint azt pontosan leírtam, jómagam sem becsülöm sokra az átfestett, átalakított régi játékokat.

Ahogy írtam ezt csakis magamnak építem, szó sincs az értékesítéséről.

Amikor kezemben volt egy romos Pannónia mozdony a másikban az üres Helikon kasztni, szinte dobta magát az ötlet, hogy "egyesüljenek" :-)

A vagonok is jól fognak hozzá passzolni, mert igen el fognak készülni,

Mert :  

1: a Helikonhoz úgysem találtam volna eredeti hajtást,

2: ilyen színű két kocsit pláne.

Az én gyűjteményemben, csak olyan játékok vannak ( leginkább Lemezárugyár, a Pé-vé csak kis kitérő )

ami mind mind működik. Nyúztam meg mackó mukit, mert csak így lehet szétszedni ( benne az igen erős rugó összekaszabolta az alkatrészeket ) de ma már úgy sétál, mint új korában.

Vagy: talán nekem van egyedül olyan robotfelderítőm, ami tűzkővel szikrázik ( mint 1955 ben :-) )

mert megépítettem bele egy mechanikát, talán ilyen volt benne is korábban .

Vagy a hullámvasutam, amin mindkét kiskocsi úgy szaladgál fel-alá, mint még sehol sem láttam.

( ja de, a német eredetijében - toboggan néven )

Végül még egy érv gyerekek, amiről nem esett szó:

Ezzel a szerelvénnyel évekig lehetne  JÁTSZANI !!!!

( van 2 db tartalék motor, néhány szénkefe, pár izzó )

ki tenné meg manapság őszintén ezt egy eredeti Helikonnal ?  :-D

Most egyébként a Marklin témában ástam el magam olyan mélyre, hogy lassan rám omlik, de már áll egy olyan "terepasztal"  is a Pé-vé asztalon kívül....

Természetesen szigorúan 0-ás, korabeli dolgokkal....

Egyszer talán lesz belőle egy ilyen:

Sziasztok !

Ervin

Előzmény: pv-vonat (925)
pv-vonat Creative Commons License 2014.11.12 0 0 925

Azt hiszem szerénytelenség nélkül mondhatom ,hogy ma Magyarországon nekem van ( valószínűleg ) a legnagyobb Helikon gyűjteményem. Jelenleg ez 12 szerelvényt jelent (ilyen-olyan színű és állapotú) és még ezeken kívül legalább láttam ugyanennyi szerelvényt más gyűjtőknél, tehát mondhatom ,hogy autentikus forrásból gazdálkodok az információkkal.

Ha összeadjuk akkor ez kb 25 szerelvény.  Ebből a 25-ből kb 7-8 aminek már nem eredeti Helikon motor van a kasznijában (vagy eredetileg sem az volt ami az akkori gyártásmechanizmust ismerve simán elképzelhető). Ezért szerintem semmi kivetnivaló nincs a Helikonba Pannónia motor projektben.

A Pannónia pullmanból, Helikon pullmant csinálni meg szerintem szintén elfogadható, kivéve ha nem akarjuk eladni eredeti Helikonnak. (nem hiszem ,hogy Ervin erre készülne...:)

...ez az én véleményem.

Roglin Creative Commons License 2014.11.12 0 0 924

Szia Ervin!

Megjegyezném, hogy nekem van egy Helikonom amiben Pannónia motorok vannak. Így került hozzám legalább 10 évvel ezelőtt...senki nem merné állítani a komoly gyűjtők közül, hogy pár darab nem került-e ki eredetileg így a gyárból! Sőt inkább ez a valószínűbb. A Pénzverdében sokminden előfordulhatott a hiánygazdaság idején, erről mesélnek, a mozdonytól eltérő színű kocsik a Helikon készletben, vagy ha nem volt posta kocsi, nyitott teher került az Előre dobozába a két személyvagon mellé, stb. Az én véleményem, hogy csináld meg a kocsikat, esetleg az aljába pecsételj bele egy copy jelzést vagy ilyesmi amivel jelzed , hogy nem eredeti festés. Bár, hogy őszinte legyek a mai festék úgyis kicsit más. Ráadásul nem te leszel az első aki ilyesmit csinál, ráadásul nem is rossz szándékkal. Tehát az vesse rád az első követ... Ez az én véleményem, de ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz. :D

Üdv: R.

Roglin Creative Commons License 2014.11.12 0 0 923

Szia Pg54!

Én sajnos szinte biztos voltam abban amit írtam, ezért is jeleztem, de legalább segítettem azzal, hogy időben kiderült.

Üdv: R

Előzmény: pg54 (922)
pg54 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 922

Köszönöm a tanácsot! Engem leginkább a vágány képe tévesztett meg. Tisztáztuk a dolgot - sajnos. Már nagyon elképzeltem a háromsínes Marklin-pályán ezt a gépet...

Előzmény: Roglin (916)
r250 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 921

Szia Ervin! Te most igazi vasútmodellező lettél. Mint  történelmi játékok gyűjtője, műértője nem teheted a gyűjteményedbe, abban megtévesztővé válhatna - a legjobb szándék mellett is.....  Legtöbbünk gyűjtögetni és barkácsolni is szenvedélyesen szeretünk, de  -véleményem szerint- ekkora energiával, szorgalommal, kitartással szerencsésebb lenne eredeti terveket megvalósítani?! Saját "termékeink" hasznosításából aztán lehet a játékgyűjteményünket is eredetibb példányokkal fejleszteni...   (csak egy vélemény)Péter

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.11.11 0 0 920

Lányok(?) és Fiúk !

Egy kis Pénzverde :-)

Nem tudom ki hogy van vele, én nemigazán szeretem a barkácsolt dolgokat.

De most kicsit elcsábultam itthon.

Szerintetek mennyire istenkáromlás egy Helikon mozdonyban Pannónia szív (ek) ?

Én készítek magamnak ( nyilván nem kereskedelmi célra ) egy "Helikon" szerelvényt.

Most itt tartok vele, de mivel már az időjárás miatt nem lehet festeni, most abba marad ez a project.

De legalább már gurul( nak ) :-D

Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget: a kasztnikat innen a fórumról, Ákosnak a festékbolt címet, (fifike45) Gyuri barátomnak pedig a szakmai segítséget illetve, hogy tartotta bennem a lelket.....

Tavasszal folyt köv. ..... ez lesz az én kis "szegényes" Helikonom....

Roglin Creative Commons License 2014.11.11 0 0 919

Szia Teaház!

Köszönöm a linket, "kémeim" már jelentették, hogy fent van egy bádogdarab. :)

Ha van ilyesmid akkor megköszönöm ha a jatekvasut@gmail.com címre küldessz fotót árelképzeléssel.

Előzmény: teaház (912)
Roglin Creative Commons License 2014.11.11 0 0 918

Kedves Nohabrok!

Ez a mozdony nem tűnik Trix modellnek, sőt szerintem nem is gyári így ránézésre. Megpróbáltam elolvasni a kisfilm alatti szöveget is nem tudtam lefordítani pontosan de, mintha ott is vmi ilyet írnának, és hogy az óraműves motor ami a mozdonyba lett építve az származik a Trix fémépítőből, ha jól értettem. A szövegeben is az szerepel, hogy a Trix a H0-ás és 00-ás (a háború előtt a H0 jelzése volt) ismert. A kerekek lánchajtása is inkább barkács mint gyári megoldás....

Előzmény: nohabrok (917)
nohabrok Creative Commons License 2014.11.11 0 0 917

https://www.youtube.com/watch?v=SvVXHqiSq2g

Roglin Creative Commons License 2014.11.11 0 0 916

Kedves Illés22 és Pg54!

Nem akarok bele kotyogni, de legjobb tudomásom szerint a Trix nem gyártott 0'-ás méretű vonatokat, csak H0'-ást és N'-est. Ráadásul a kép alapján a laptophoz viszonyított mérete a vonatnak is inkább erre utal, és ilyen típusú sínt is csak H0'-ásban láttam amin a mozdony le van fényképezve. Persze lehet, hogy tévedek, de a félreértések és csalódások elkerülése végett érdemes lenne megnézni nincs-e a dobozon jelölés,vagy megmérni a sín nyomtávolságát. 0'-ás:32mm H0'-ás: 16.5mm.

Előzmény: pg54 (915)
pg54 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 915

Megvan még?

Engem nagyon érdekelne...

Van-e már irányár-ötleted?

Előzmény: Illés22 (914)
Illés22 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 914

Igen az!!  :) 

Előzmény: pg54 (909)
k robert Creative Commons License 2014.11.10 0 0 913

Akor most kedves Ervin maga celeb lettttt:-))

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (911)
teaház Creative Commons License 2014.11.10 0 0 912
Előzmény: Roglin (819)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.11.09 0 0 911

Ez pedig a sorozat werkfilmje...

kis szerencsén múlt, hogy nem a Marklin vasút lett a reklámban, mint Pannónia  :-D

Sziasztok !

Ervin

Előzmény: pv-vonat (907)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.11.09 0 0 910

Khm, khm......

Előzmény: pv-vonat (907)
pg54 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 909

Ez netán 0-ás???

Előzmény: Illés22 (908)
Illés22 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 908

Sziasztok érdeklődnék hogy a képeken látható mozdony mennyit ér!! Én nem nagyon értek hozzá!! Esetleg valamit tudna valaki írni róla??!! Ha esetleg valakit érdekel akkor el is adnám ha kapok egy reális ajánlatot!!

Válaszokat köszönöm előre is!! ;)

pv-vonat Creative Commons License 2014.11.09 0 0 907

Egy ismerős arc a JÓFOGÁS reklámban.  ...és egy ismerős vonat.  Most ment a Hír tv-n. Ha vki megtalálja a neten is belinkelhetné.

Roglin Creative Commons License 2014.11.06 0 0 906

Ami a vagonokat illeti ezek a képek abszolút megerősítenek abban a véleményemben amit korábban írtam róluk. A  modellező levágta a kapcsolók eredeti "szárát" és rá szegecselte egy megfelelő méretű fém lapra. Gondolom az eredeti kapcsoló hossza nem volt megfelelő ezekhez a vagonokhoz. Ilyen megoldás gyárilag nemigen készül.

Előzmény: a_hollo (903)
Roglin Creative Commons License 2014.11.06 0 0 905

Szia a_hollo!

Konkrétan ezt a típust nem láttam még, de a képek alapján valóban replikának tűnik. Meg tudom erősíteni, hogy a 70'-es évek környékén néhány lelkes és komoly Märklin gyűjtő elkészítette pár háború előtti Märklin mozdony replika változatát. Hogy hány darab készült ezekből a gépekből azt ma már talán senki sem tudja, a készítők közül senki nem él már legjobb tudomásom szerint. Ha gondolod írj a jatekvasút@gmaill.com emailcímre.

Előzmény: a_hollo (904)
a_hollo Creative Commons License 2014.11.06 0 0 904

És ilyesmit látott már valaki? Állítólag ez is Magyarországon készült évtizedekkel ezelőtt:

a_hollo Creative Commons License 2014.11.06 0 0 903

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. A kupplung biztosan nem eredeti Märklin. Az alsó része rézből van, a kupplung maga vasból, a kettő szegecselve. Csináltam pár képet a részletekről. Nem tudom, ki csinálta őket, de nem sajnálta rá az időt. Kedvencem a szegecselt alváz :-)

Előzmény: Roglin (899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!