Keresés

Részletes keresés

vica46 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3030

HJ  

Köszönöm  most hoztam li a könyvtárból.

Előzmény: H.J (3022)
vica46 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3029

KEDVES   AIOL    

Kösznöm hogy ennyit dolgztok ami okításunkért .

VIca 

Előzmény: aiol19 (3010)
Feriba51 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3028
Kedves Ajol19!

Annak idején úgy gondoltam, hogy nem fogok irni ebbe a topicba. Sajnos nem tudtam ellenállni a "szivélyes" meghivásnak. Elősször Floo2 és most Te szólitottál meg és ezért vagyok itt.
Igen, megtisztulásnak vélem azt, amikor egy kertészeti, gyümölcscentrikus topic nincs teletűzdelve folyton éghajlati megfigyelésekkel. Tudom szükség van rá, de, ami sok az sok. Nem akarom a fontosságát kisebbiteni, de állandóan ezt szajkózni... egy szaKmát állandóan ócsárolni, csak azért, mert nem helyeztek mérőállomást pontosan arra a "vakondtúrásra", ahol éppen nektek tetszik...Ne haragudj, de legalább is a hangnem megengedhetetlen!
Számomra nincs abszolút tudás, nincs abszolút igazság, vélemények vannak:-))))
A gúnyolódást csak a gyenge, öntelt ember engedi meg magának.
Egy kitűzött célt nem ilyen módszerekkel kell véghezvinni, esetleg egy kis alázat egy kis szelidség talán eredményesebb lenne.
A szomszéd topicban tényleg kevesebb a hozzászólás, csak azért, mert nincsennek benne ezek a szünni nem akaró sértegetések, egy szakma, egy nép iránt. Itt ténylegesen a "tizenkét dühös emberről van szó" akik nem unják ugyanazt a problémát ezerszer elismételni. Persze, ismétlés a tudás anyja:-))))
Ismétlem, jó ez a szétválás és további jó hangulatot "egyetértést" kivánok nektek, azon meg ne bosszankodjatok, hogy nem mindenki tapsol nektek. Azok bizonyosan buta emberek és nem lehet őket erőszakkal sem tanitani.
Sajnálom, hogy most az ünnepek előtt került erre sor, de felejtsétek el hamar!
KIVÁNOK MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!!!!
Jó kertészkedést!
Előzmény: aiol19 (3007)
Keszthely1 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3027

Bocsánat, De, ide és a másik  "ellenséges" topikba most  írok utoljrára .

Hát ez  a rettenet, mi van itt... két három hozzászolás miatt  CSELÉD REVÜ  a vége

Kívánok  mindenkinek minden főldi jót, és más egyebet  is..---------------

Igérem,  soha többet nem írok ide, sem a másik ellenséges topikba  számotokra -----, de kérek minenkit,   ne  is  írjatok ide, de a  Pálmás topikba   sem  ...

Még egyszer bocsánat ............ 

Részemről az elnézést...

Ave

szaguaro Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3026

És hadd kivánjak békés, boldog karácsonyt ezzel a tavaszi virággal!

Előzmény: szaguaro (3025)
szaguaro Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3025
Mai képek
vica46 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3024

utolsó szó az idézetből.

Felismerd.

Előzmény: vica46 (3023)
vica46 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3023

Üdvözöllek Raiff  

Idézet

Adjon az Isten elég türelmet,ahoz amin nem változtathatsz,

Elég erőt ahoz,amin változtatni tudsz

Elég bölcsességet ahoz ,hogy a kettő közötti külömbséget ,észre vedd.

Szeretettel  Vica

Nekem meg ez jutott eszmebe , talán nem potos de fontos.

Előzmény: raiff (2997)
H.J Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3022
Van egy könyvem -A nálunk is megterem.-Több ,az általad is említett növény tartásáról, szaporításáról is írnak benne.Ha kell,néhány napra oda tudom adni,amíg elolvasod .
Előzmény: vica46 (3020)
H.J Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3021
Látod lehet higgadtan is írni,anélkül ,hogy megbánts másokat. Én is önkritikát gyakorolok.Bocs.Innentől a témát lezártuk(?!!!) Békés Boldog karácsonyt kívánok neked is.
Előzmény: raiff (3018)
vica46 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3020

Szia HJ Tavasszal sokat járok arra a nullásról az eggyesre majd egyeztetünk .             

Ma nagy öröm ért,egy barátom hozott egy csomó vesszőt , három kivit , kakiszilva vesszőket ,pawpaw csemetét 5 db-ot óriásfüge vesszőt, szamócafa hajtást, még kakaó fa hajás is volt közte 2db cornus florida magot is hozott,  gyümölcstermő golgota hajtás is volt közte állitólag az eggyik téltürő

most törhetem a fejem mejikkel mit csináljak hogg mindegyikből legyen valami  ha mód van rá. 

mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt, három tpsi kalácsot .

Vica

Előzmény: H.J (2992)
aiol19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3019
Kedves Raiff!
Boldog Karácsonyt!
Előzmény: raiff (3018)
raiff Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3018
H.J
csak azért irtam ide mert úgy érzem keszthely1 félretájékoztatást kapott aiol19-től hogy miért nem egy a két topic.
amúgy sem tőlem vagy évi5-től, bombaba-tól , sem mástól, nem találsz olyan sértő hozzászólást mint amit te megengedsz magadnak a 3011.-ben
aiol19 írta a 3007.-ben:
" És nem én voltam az, aki egy másik topikon minősíthetetlen arroganciával vádolt meg minket egy olyan hozzászólásban, amelynél ordítóbb arroganciával ritkán találkozom."

nyugodtan keressétek ki azt a hozzászólást , ha megtaláljátok !
Előzmény: H.J (3011)
Béla1007 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3015

Sziasztok !!

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok !!

Üdv

Béla

aiol19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3014
Semmi gond, csak próbáljuk meg ezt a sajnálatos konfliktust lezárni.
Előzmény: H.J (3012)
aiol19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3013
Megkérek szépen mindenkit, hogy törekedjünk a konfliktus lezárására és arra, hogy a másik embert próbáljuk meg nem bántani személyében! Nagyon sokakban negatív érzések támadhatnak, ha ezeket a konfliktusokat látják, amikor ide legtöbben segítségért, tanácsért jöttek és az eredeti témáinkról szeretnének olvasni.
Előzmény: H.J (3011)
H.J Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3012
Elnézést a kirohanásomért,de nem bírom elviselni ha valaki odajön és ok nélkül belerúg a másikba,csak azért,hogy megmutassa -milyen f...a gyerek.Az ilyen embernek az esetleges beosztottjait,családtagjait,tiszta szívből tudom sajnálni.
Egyébként békés boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.
H.J Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3011
Nem akarlak megbántani,de ezt nem értem!Ha már kettévált a topik,és ha te "akkor" megbántva érezted magad,akkor miért jössz ide csak azért ,hogy egy régi sérelmet felidézve kötekedj? Vagy innen valaki megkeresett téged bántó szándékkal?Volt egy ismerősöm ,aki mindig talált okot arra ,hogy megsértődjön. Amikor megkérdeztem tőle-"ezt miért teszed,senki nem bántott téged?" A válasz az volt -most nem,de eszembe jutott,hogy tavaly, fél éve, amikor gyerek voltam,stb. Ő most pszichiáterhez jár,gyógyszert szed.Megváltozni nem fog,mert ilyen a természete,de a kedéllyavíttó zoloft elviselhetöbbé teszi a számára azt az állapotot,hogy sokan nem értik meg őt.A kirohanásod alapján rögtön ez az illető ugrott be nekem.Talán nem gyengeség belátni,hogy segítségre lenne szükséged.
aiol19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3010
Egyúttal gratulációmat fejezem ki mindannyiunk felé, hogy megértük a háromezredik hozzászólást is! Mindenkinek köszönöm a munkáját, lelkesedését, tanácsait, kedves szavait!
Előzmény: aiol19 (3009)
aiol19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3009
jav.: Karácsonyt!
Előzmény: aiol19 (3008)
aiol19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3008
Mindenkitől elnézést kérek azért, hogy egy kertészeti fórum is ilyen vitákkal, személyes konfliktusokkal terhelt!

A magam részéről ezeket igyekszem nullára lekorlátozni, de úgy tűnik, ez szinte lehetetlen néha. Úgy érzem, ha véleményem szerint igaztalan vádak érnek valakit, vagy egy egész közösséget, akkor nem tehetem meg, hogy ne reagáljak, ne világítsak rá olyan tényekre, melyek a provokáció tárgyát megcáfolják. Kellemetlen volt számomra a táplálkozási szokásokról szóló vita is, mivel az abban érintett személyek is MINDANNYIAN kedves, segítőkész, jószándék által vezérelt emberek.!

Ezúttal reményeimet fejezem ki, hogy ezek a viták lezárulhatnak és nem szeretném tovább terhelni a fórumot ezekkel az értelmetlen feszültségekkel. Talán a szeretet ünnepe, három világvallás legfontosabb ünnepének egymáshoz való közelsége és a nappalok újbóli hosszabbodásának időszaka erre megfelelő alkalom lehet. Rajtunk múlik, kihasználjuk-e az alkalmat!

Mindenkinek Boldog karácsonyt!
Előzmény: aiol19 (3007)
aiol19 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3007
Kedves Raiff!

Úgy látom, hogy sorozatosan félreértesz mindent. Keszthely1 javaslatára reagáltam csupán. Ő, teljesen új hozzászólóként tett egy javaslatot, én elmondtam, hogy miért nem értek egyet vele. De rá sem haragszunk, bizonyosan segítő szándékkal tette meg javaslatát, semmi bajom nem volt vele, mivel nem ismeri az előzményeket. Nem lettetek kertészbénának kikiáltva, ezt akár ezen topik elmúlt néhány napi hozzászólásai is bizonyítják, hogy milyen készségesen próbáltunk egymásnak segíteni. A ti esetetekben is ez történt csupán, csak éppen Ti ezt érthetetlen, számomra máig felfoghatatlan okból sértésnek vettétek. Sehogy sem jut most eszembe olyan közmondás, amely azt példázza, hogy valaki a jószándékú segítséget támadásnak veszi, de talán az agresszív kismalacos viccek jól szemléltethetik ezt. (Tudod, amikor a kismalac beleesik a gödörbe, megjelenik a jótündér "várjál, van egy kívánságod", mire a kismalac: "dögölj meg!" Ne vedd durvának a hasonlatot, itt most azonnal elnézést kérek érte, előre szólok, hogy nem a malacon van a lényeg, ezt véletlenül se értsd félre, csak a jelenséget elég jól szemlélteti. Jobb példát nem tudtam mondani rá. És azóta is folyamatosan támadások kereszttüzében állunk, ezt semmi nem példázza jobban, mint iménti hozzászólásod. Úgyhogy nem hinném, hogy mi generálnánk a vitát, azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, hogy augusztus óta több mint háromszor annyi hozzászólás született itt, mint a régi topikban. Ha valóban belenéztél, akkor láthattad, hogy legtöbbjük színvonalas, tartalmas, hasznos hozzászólás. Ha ezt mégsem vetted volna észre, akkor én itt nem tudok a továbbiakban segíteni! De úgy gondolom, többen tanúsíthatják is ezt. Már miért is ne néztem volna utána a dolgoknak? Abból, hogy ilyen kontextusban másoltad be a Keszthely1-hez írt hozzászólásomat, csak arra tudok gondolni, hogy nem értetted meg a tartalmát. Az megint csak mellékes, hogy te beszélsz kioktató stílusról, amikor nagy nyomtatott betűkkel oktatsz ki, hogy minek is kellett volna utánanéznem és új hozzászólóként akarod nekünk megmondani, hogy mi mit gondoljunk és megkérdőjelezed a céljainkat, a jószándékunkat és a jóhiszeműségünket! Úgy látom, komoly gondjaid vannak a vélemények pluralizmusának elfogadásával. Többször írtam már, hogy miért is félrevezető ezeket a gyümölcsöket déligyümölcsöknek nevezni. De én soha nem kérdőjeleztem meg, hogy ti a másik topikban miről beszélgettek. Egyébként vannak néhányan, akik mindkettőbe írnak és ezzel nekem a világon semmi bajom. Ez bizonyítja azt, hogy semmiféle ellenségeskedés nem indokolt a két topik között. Ez a topik tartalmában is különbözik, olvasd csak el a topikleírást a cím alatt! Úgy gondolom, hogy békében megfér egymás mellett egy inkább gyűjtői mentalitású és egy kicsit szakmaibb jellegű, de azért egyben hobbikertész fórum is. Láttuk azt mi korábban, hogy sokaknak ott nem tetszett az, hogy mi bizonyos növények termesztéséhez alapvető éghajlati ismeretekről, üzemi ültetvényekről, magyarországi termeszthetőségi lehetőségekről és a magyar agrárszakmák éles kritikájáról beszélünk, emellett persze a hobbikertészeknek is ugyanúgy segítséget nyújtunk. Most sem én írtam be oda oda kioktatni arról, hogy mit is kéne gondolnod... És nem én voltam az, aki egy másik topikon minősíthetetlen arroganciával vádolt meg minket egy olyan hozzászólásban, amelynél ordítóbb arroganciával ritkán találkozom. Nem én voltam az, aki "megtisztult" fórumról beszélt, ezzel a kifejezéssel az emberiség történelmének legsötétebb epizódjait idézve. De mindenkitől elnézést kérek ezekért a fenti sorokért, de azt gondolom, hogy a békeszeretet még nem kell, hogy azt jelentse, nem védem meg magamat és egy teljes közösséget az értelmetlen és tökéletességgel igaztalan támadásoktól! Egyébként írod azt, hogy annak idején trópusi gyümölcsökről, miegymásról is beszéltetek, mivel akkor még nem volt ezekre külön fórum. Kérdezem én, hogy amikor ezek az új topikok létrejöttek, akkor is megkérdőjeleztétek ezek létjogosultságát? Akkor is igaztalan vádaknak, támadásoknak voltak kitéve az alapítók? És ha ez a véleményed a mi társaságunkról, akkor mégis mi a véleményed a még a miénk előtt alapított, az index.hu történetének "legsikeresebb", 49 hozzászólást megérő kiviről szóló topikról?
Amúgy én senkire nem haragszom, úgy gondolom, hogy tartósan félreértettél csupán dolgokat. Ha megnézed a fagytűrőben tett utolsó hozzászólásaimat, láthatod, hogy végig a békítő szándék vezérelt már e topik megalapításakor is. Ez élesen különbözik azoknak a személyeknek a kötekedő, direkt konfliktuskereső hozzáállásával, akikkel ott legutóbb beszéltem. Említettem, hogy vannak, akik mindkettőben hozzászólnak. Ez is azt bizonyítja, hogy részünkről a téma válogatja a hozzászólókat és nem személyi szempontok. Mi továbbra is szeretettel várjuk bárki hozzászólását, segítségkeresését, vagy segítő tanácsát, aki a nálunk is termeszthető, teljesen, vagy korlátozottan téltűrő gyümölcsökkel, vagy a korlátozottan téltűrő gyümölcsök termesztéséhez elengedhetetlen éghajlati tényezőkkel, netán a magyar gyümölcstermesztési szakma hiányosságaival kíván foglalkozni!

Végezetül pedig BÉKÉS, kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben, növényekben, gyümölcsökben gazdag boldog Új Évet kívánok Neked és teljes Családodnak, minden kedves ismerősödnek!
Island* Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3006
Csatlakoznék én is Jozso48 válaszához, jártam már náluk és valóban teraszos kialakítású a kertészetük, a másik pedig, hogy fólia alatt vannak a növényeik, amelyeket szükség esetén a betett teraszhősugárzókkal fűtenek is....
Előzmény: jozso48 (3003)
groowe Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3005

Sziasztok!jujubáról had kérdezősködjek kicsit.

mire lehet felhasználni a jujuba termést?aszalványnak jó,vagy magában enni?esetleg kompótnak?

hol lehet beszerezni ?ill önporzó,vagy ebből kettőt kell ültetni?

jozso48 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3004

Köszönöm a gyors választ és lehet,hogy a tavasszal megpróbálok tőled kunyerálni

oltóágat ezekről.Lang és Li nekem is van de a másikak nagyon érdekelnének,alany

mármint oltható is van néhány.Neked is teli puttonyos Mikulást kívánok és jó pihenést.

Előzmény: sbubu (3001)
jozso48 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3003

Zombai kertészetről hadd említsek meg még annyit azok kedvéért akik nem ismerik,

hogy a Rappai úr kertjén belül van három szint,amelyek közt több méterben mérhető

a különbség.A családi ház utcafrontban van és azt valóban fagyzúgos mély terület-

nek vehetjük(ezzel együtt szépen kifejlődött fagyálló banáncsoport van a kapu előtt,

amelyen látszik,hogy jól érzi magát).A következő szint az üvegház mögötti terület,

amely már néhány méterrel magasabban van.A nagy fóliasátrak már egy alapos kapaszkodón érhetőek el,legalább 5 méter szintkülönbség,ha nem több.A foliasátrak mögött egy meredek még nagyobb szintkülönbség van,tehát,ha az utcafrontról a telek legmagasabb pontját vesszük alapul egyetlen telken belül minimum10-15 m

a szintkülönbség.Én úgy gondolom mindegyik szinten más klima van és fokokban is

mérhető a különbség.Nos ha egy telken belül ekkora szintkülömbségek vannak,

képzeljük el egy dimbes-dombos nagyobb település esetén micsoda különbségek

lehetségesek.

ninovarga Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3002
Nagyon kedves vagy. Én is nagyon boldog karácsonyt kívánok Neked és kedves Családodnak.
Előzmény: jozso48 (2999)
sbubu Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3001

jozso48 !

Jujuba:

A Szu-ból származó 2 db jó sok éve(kb. 6-7) kint van, ezért erről van több tapasztalatom. A melát egy éve ültettem, és egy-egy Li-t és Lang-ot pedig 2 éve, egy hónapja pedig egy Rotondo-t.

Azt nem tudom, hogy vannak-e fagyérzékenyebb jujubák, de nekem ezeken még soha semmi fagyási sérülés nem volt, pedig a kertem kitett szeles részében van.Téli takarást sem kap, nyáron vizet is csak elvétve. A nyári szárazságot is nagyon bírja, tavasszal későn indul ezért tavaszi fagykár sem volt soha.

Szóval szerintem az ország bármely részén bátran ültethető ! 

Ottnon nincs netem, ezért legközelebb Január 5-én bukkanok fel legközelebb.

MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT ÉS BUÉK !

Előzmény: jozso48 (3000)
jozso48 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 3000

Szia!Szeretném megtudakolni tőled,hogy a fényképen lévő Mela és az orosz juju-

bát szabadban tartod-e és mennyit bírnak .Ugyanis az igaz,hogy a magoncok apróbbak viszont a nemesebb,naggyümölcsű fajták fagytűrése nem mindig elég

az igazi magyar telekhez és főleg nem minden részén bírnák ki hazánknak.Az el-

múlt két tél nem vehető alapul,mint tudott átlagon felüli hőfok volt,még az igazán

fagyzúgos helyeken is.Mióta vannak meg?Légyszíves írj egy kicsit több infót róluk.

Előzmény: sbubu (2990)
jozso48 Creative Commons License 2008.12.23 0 0 2999

Ezt a szép rózsát ma fotóztam az udvaron és ezzel

szeretnék valamennyi  fórumtársnak,barátaimnak

NAGYON KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!