Van ráhatásod: írsz nekik app-on belül egy levelet, hogy sokat költesz, sok kártyád van, bla-bla-bla, így ezért már most, az elején szeretnél limit increase-t kérni. Ezután nekem megemelték 50 000 GBP rolling / évre (ebbe beleszámít a konverzós és nem konverziós költés is) másnap egy válaszlevéllel társítva. Ahogy nézem, ez sem lesz elég, 2 hónap után már 9000 GBP felett járok a HK-s töltögetések miatt. Én még azt beleírtam a kérvénybe, hogy cash recycling-ot nem tervezek, sem ATM felvételek nem lesznek jeletősebb mértékben. Ami érdekes, hogy nekem a havi rolling 500 GBP felett sincs még 2% fee, pedig csak 2 hónapja használom, tehát nem nagyon van honnan roll-olni azt, amit nem használhattam ki, hiszen addig nem volt ilyen kártyám. Ma 3000 GBP felett járok konverziós költések tekintetében, és nem volt marzs még mindig. Nem is értem.
azota sem jott meg... hogy van ezeknel a kartyaknal a pin kod? remelem, nem a postasok koltenek vele :) a bankfiok szerint mult heten kellett volna jonnie
köszi, ez a veszély nem annyira nagy, eleve havi 200e az Erste MAX visszatérítési limitje, ennek apró része az, amit így társkártyaként használunk fel...
hát, ez nem világos. az app card menüpontjában, a view your curve limits menü alatt lehet ezt követni
azt írják, "standard limits", és hogy curve limits will increase over time as you cultivate a spend history with us and pass our account risk checks
amiben az a jó, hogy ez a limit emelkedhet, a rossz viszont az, hogy semmilyen befolyásod nincs rá
a bővített keret 50 ezer font/rolling 365 days, de nem írja, mi van akkor, ha eléred a tízezret (ami azért szűkös, mert a havi rolling 365 days limit az 5000 font)
itt azért arra figyelni kell, hogy a konverzió nélküli költések is beleszámítanak a 365 napos költési limitedbe sajnos, az pedig 10e font/365 napról indul
A maxhoz az utólagos kártya módosítás is jól jön. Ha már elérted a 200-as max limitet, de két héten belül van a max zárás, a 4%-os dolgokat fizesd Curve-val más kártyával, és zárás után az új hónapra át lehet tenni a Maxra.
2 hónap után végre működik a Curve kártyám, hamar rájöttem egy remek rejtett funkciójára:
gyakorlatilag ingyenes társkártya lehet hitelkártyához.
Az Erste MAX kártyám általában a feleségemnél van, mert ő jár sokkal gyakrabban olyan üzletekbe, ahol 4% a visszatérítés.
Azonban a Curve mögé odatéve társkártyaként nálam is van belőle egy példány.
Ha neki is igényelnénk egy Ertse MAX és egy Curve kártyát is, akkor eltérő kategóriákat adhatunk meg 4% visszatérítésre, így mindkettőnknek 6 kategóriában lehet magasabb visszatérítésünk.
AZ IBAN a számlaszám. De a számlaszámod nem teljes. Kellene még a bank azonosítója, ami azt hiszem 8 karakter, főleg betűkből áll, és ez kell a BIC/SWIFT helyére.
De próbáld meg hogy végi írod a számlaszámot az IBAN-nál, lehet már a PT50 alapján felismeri, hogy melyik bank és kitölti a SWIFT-et is?!