Keresés

Részletes keresés

taormina001 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1694

Na, nekem letörött:-(

Elmondod hogy kell csinálni?

Hámozni is kell? Elég szörös.

Előzmény: Törölt nick (1693)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1693

Félérett, kemény őszibarackból kiváló befőtt készülhet. Persze sok munka, az éretlen barack nehezebben jön le a magjáról. Én most tettem el vagy 10 kilót, alig lett benne fél barack, csak farigcsáltam le a magokról. Hámoztam is, teljesen szétment a kezem. Muszáj volt ritkítani még érés előtt, nehogy letörjön az ág. Teljesen éretlen, de már sárga.

Előzmény: taormina001 (1690)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1692

Barackhámozás: majd 40 évig hámoztam :( Aztán pár éve kaptam sok barackot, időm nem volt, még dolgoztam, a barack egy része állt pár napot, már hámozhatatlanra érett... feladtam a tanult módszert, azóta a sorrend: mosás, felezés, főzés, botmixer, főzés, cukrozás, üveg, szárazdunszt.

Nem mondom, hogy nem finomabb a régi módszerrel főzött dzsem, de rengeteg munka. Ha van olyan géped, ami nagyjából kiszedi a héjat, szerintem használd.

Előzmény: TINTUS (1675)
taormina001 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1691

Nincs sok fánk, és alaposan meg lettek ritkítva, de ez a legnagyobb fa volt, és talán nem eléggé; nem nézett ki úgy, mint aki ne bírná él.

Előzmény: Törölt nick (1689)
taormina001 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1690

Nem mondanám, hogy teljesen éretlen: már nem nagyon kemény, de még zöld

Előzmény: Törölt nick (1688)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1689

Termés ritkítás nem segíthet ? (a fák ágain?)

Persze sok fánál ez sem túl egyszerű... néha még egynél sem ha nagy és sokat köt.

Előzmény: taormina001 (1687)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1688

Nem akarlak elkeseríteni, de a teljesen éretlen zöld őszibarackra nem ismerek receptet.

(Lehet hogy a malacok meg tudják enni...  illetve cefrébe be lehet keverni talán kis %-ban.)

Még ha legalább félérett volna....  akkor befőttnek (lekvárnak?) megteszi.

A teljesen éretlen zöld barack túlzott fogyasztása nem is ajánlott, mert hasfájást okozhat.

Előzmény: taormina001 (1687)
taormina001 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1687

Sziasztok, konyha-specialisták!

Meg tudnátok mondani, hogy néhány mázsa zöld öszibarackkal mit lehet tenni?

Nagyon-nagyon öregek a fáink, több, mint 80 évesek, és sajnos egyre többen adják föl a földi létet; általában mindig ugyanúgy: érés táján nem bírják el a termés súlyát, és egy szép reggelen a földön fekve találom öket. Nagyon szomorú vagyok, mert nagyon finom a termésük, és gyerekkorom óta a helyükön álltak. Most is épp így jártam; "szerencsére" ezúttal csak egy fél fával. Alsó hangon  van rajta vagy 15 kiló.

Van erre valami recept?

Andrea555 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1686

Jó kérdés ez a kopasz barack.  Szerintem ízlés dolga.Anyukám annak idején tett el kompótnak,befőttnek kopasz barackot.Az nem volt meghámozva,jó volt úgy is.Én nem szoktam,mert nálunk a sárga húsú őszibarack a sláger télen,így abból teszek sokat :)

A lekvárnak meg szerintem próbáld ki egy kevéssel s ha ízlik mehet héjastól...

 

HA már őszibarack.Tavaly tettem el a Kaldeneker féle őszibarack krémlevest szederrel.Nagyon finom!

 

http://www.kaldeneker.hu/receptjeim/befozes/szedres-oszibarackleves.html

Előzmény: TINTUS (1672)
krnemarika Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1685

Köszönöm.

Az öcsémtől szoktam kapni időnként. Most is van egy a fagyóban. Így fogom elkészíteni.

Előzmény: TINTUS (1672)
Mariska néni Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1684

A gyerekeidet Te magad mutattad, amikor ültettétek be a fóliát. A konyhádat meg húsvét táján egy szép reggeli tál készítésekor, ezt is Te magad mutattad. Olyan képet is tettél fel, ahol magad is látható vagy a konyhádban. Már bocsánat, hogy megjegyeztem... Miért, mit gondoltál hogy honnan tudom ezeket?????

Előzmény: TINTUS (1676)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1683

Extra méretű spajzotok lehet, ha ennyi mindent betakaritatok vagy erre külön házat építettél?  :)))

Előzmény: Törölt nick (1682)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1682

igen, bár előtte magvald ki :)

ok, csak vicceltem

Előzmény: TINTUS (1681)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1681

Köszönöm !!!! Tehát akkor a nyers barackot a középső rostáélyon kipaszírozzuk és utána forraljuk fel.

Előzmény: Törölt nick (1679)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1680

Csináltam kakaós piskóta szerüséget, sütőporos. Miért repedezik meg a teteje? Már nem először történik. Sok a sütőpor? 165 fokon sütöm.Tök egyszerű recept lekvár is van benne , mindent összekeverünk egy tálba sütőpapíros tepsibe öntve kell kisütni . A tészta előkészítése a sütésre 7 perc, ha sietni kell akkor 6:)))

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1679

2 kérdésre 2 válasz

1. a középső rostélyt használjuk

2. nem forrázzuk előtte a barackot

Előzmény: TINTUS (1675)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1678

"Pálinkával, borral nem foglalkozom....) "   írtad a bejelentkezésbe... de ez csak idő kérdése :))))

Előzmény: Törölt nick (1677)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1677

:-)

Előzmény: TINTUS (1666)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1676

Már bocsánat... hol is láttad a gyerekeimet és a konyhámat????

Előzmény: Mariska néni (1630)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1675

Két kérdés:

1. a három rostély közül melyik legyen a kajszinak

2. nem is forrázzátok meg elötte a barackot?

Előzmény: Törölt nick (1663)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1674

még annyit, hogy alulra hagyma és répa ágy van  s a tetejére is az került  + szalonna+fokhagyma.

Előzmény: krnemarika (1670)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1673

Az eltérés csak annyi, hogy a szomszédomtól veszem frissen vágva tisztítva 1700 ft/db konyhakészen. Kettőt szoktam venni és szétválogatom -sütnivaló-pörkölt-leves a májat gyűjtöm és 4 nyúl után hagymás gombás nyúlmáj+rizibizi a főétel.

 

két hét mulva fürjeket kapok tisztítva 600/db. első alkalom lesz.

Előzmény: Törölt nick (1671)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.21 0 0 1672

nem pácoltam elötte. Fűszerek? Alap a vegeta , bors, majoranna, kakukkfű  és borókabogyó törve. stb.

 

Kedveskéim lenne egy kérdésem :

 

kopasz baracknál lekvár és kompót készítésekor le kell húzni a bőrét??

Előzmény: krnemarika (1670)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.20 0 0 1671

hát igen, kertből a konyhába

a nyuszi megzavarodott a nagy melegtől, és berohant a kertből a konyhába, beleugrott a késbe, aztán ennyi :)

nagyon szépen néz ki gratulálok

Előzmény: TINTUS (1666)
krnemarika Creative Commons License 2014.07.20 0 0 1670

Hű, de guszta!

A húst előtte pácoltad? Milyen fűszereket használtál?

 

Előzmény: TINTUS (1666)
Apóca polca Creative Commons License 2014.07.20 0 0 1669

Az én mángoldom olyan mint a cékla levele, jó nagy nyél és fodros a széle.

A nyelet nem nagyon szoktam megenni. A mángold alapból kesernyés, és én imádom azt az ízt (kávé, csoki formában is)

Ezért nem nagyon ízesítem, csak pici só, és a végén sok tejföl.

 

Viszont nagy fazékból lesz egy családi ebéd, mert jól összeesik. Csak főzelékként esszük.

Ahogy látom elég vízigényes.

A külső levelet folyamatosan szedem a tyúkoknak, a közepéből az ebédbe 1 -2 levél minden tőről. de nekem 3 sor van belőle.

Előzmény: szentimrei_agnes (1664)
Lora1213 Creative Commons License 2014.07.20 0 0 1668

Jó étvágyat !

Előzmény: TINTUS (1666)
kemorgo Creative Commons License 2014.07.20 0 0 1667

Igazán ontopik a téma :D

Emberem azt mondja, hogy már csak automatizálni kéne a folyamatokat, hogy nekem ne kelljen dolgozni vele :D

Nálam most épp rántott csirke, rántott cukkini, mert megkívántam, hasonló bontásban, mint nálad :D

Nyuszi, majd a jövő héten.

Előzmény: TINTUS (1666)
TINTUS Creative Commons License 2014.07.20 0 0 1666

Kertből a konyhába? Igen !

 

fű-kaszálás-szárítás-abrakolás-nyuszinövés-.......tepsi :)))

 

 

Hiába no vasárnap van és valamiből nekem is élni kell.

beetee Creative Commons License 2014.07.20 0 0 1665

Előfordulhat, hogy első évben magszárba megy, ehhez elég kiültetés után egy nem várt hideghullám.

Ha tényleg magszár, és nem akarsz belőle magot, akkor nyugodtan kitörheted.

Nagyobb már nem lesz, mert a magszár után már nem nevel levelet, maximum oldalra kitörnek másodlagos magszárak...

A levélszár tisztítását én úgy csináltam, hogy eldarabolva mindkét oldalról megpróbáltam kis késsel lehúzni az esetleges szálkákat. Pont mint a rebarbaránál, vagy zöldbabnál. Én a rebarbarát sem pucolom...

Előzmény: szentimrei_agnes (1664)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!