Keresés

Részletes keresés

agihuszar Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2866

Váááltoziiik ????

Az nem semmi :)

Hű de jó ez a net :)

tgabika11 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2865

Nálunk 260 és 262 között váltakozik a belmagasság.

Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2864

A "betolom a falig" típusú szekrényeknél tényleg jobb ha alacsonyabb, különben szétdörzsöli az ember a plafont.

De a padlóhoz rögzített, és plafonba fúrt gardróbok oszlopainál már számít, hogy pontos legyen. Persze ott is lehet finomhangoló toldalék.

Múltkor benéztem a Gömb utcába, hát tényleg nem életbiztosítás ott a ki- és behajtás a kapubejárón. Viszont egyre szebb a körlet. Az első hóval már költöztetés is lesz, Murphy röhög a markába.

Valaki korábban mesélte, hogy állt a víz a garázsban. EZ mekkora víz volt? Befolyik ez ilyenkor a tárolóhelyiségek küszöbén is? Mert akkor dexionsalgó(lászló) lábakon kell tartani ott minden vackot. Az oltatlan meszes zsákot nem lehet csak úgy lehempergetni a földre... :)

Előzmény: agihuszar (2863)

agihuszar Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2863

PONTOSAN 257!!! Emiatt kellett egy csomót ráfizetnem a bútorra mert ugye így egyedi méretű lett....

Mellesleg 260-at ígértek :) szóval 257 !!! :((( De 255-nél magasabbat nem vállalnék azért be! Én 250-eset csináltattam :)

Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (2861)
kreko Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2862

nalunk 257cm.

de szerintem a 250 mindenkinel megvan.

Szivesen.

Előzmény: Ctrl+Alt+Del Pierro (2861)
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2861

Hello mindenki,

tudna valaki szolgálni egy pontos belmagasságmérettel a lakásokat illetően? Gardróbszekrény készítéséhez kellene ez a szám, hogy legyen mit csinálni még beköltözés előtt.

Köszi előre is!

szucsati Creative Commons License 2004.10.23 0 0 2860

A honlaponra feltettem az eddigi képeket, s lassan bezárom a Galériát... :-)

Ha valakinek van még tarsolyában kép, amit szeretne viszontlátni a Galériában, az jelezze. Nagyon hasonló képpel már ne jelentkezzetek...

tgabika11 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 2859

Itt is leírom, hátha többen olvassák!

A portaszolgálat egyenlő a 0-val. Felesleges pénzkidobás!

Semmit nem csinálnak, az mászkál a garázsban és a házban, aki akar.

Ajtók tárva-nyitva, ki - be jutásnak semmi akadálya.

Nem hinném, hogy ezért fizetünk ki ennyi pénzt!

Tenni kell valamit!

Nőgyógyász Creative Commons License 2004.10.18 0 0 2858
A CP lakóktól függetlenül is káosz errefelé a parkolás, az építkezés alatt is megfigyelhető volt, hogy pl. a szemközti kórházba érkező látogatók ott állnak meg, ahol tudnak.
tgabika11 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 2857

A másik.

Hétvégén lementem a garázsba(már megbántam)

Gyalog nehezen volt járható, csónakot pedig nem sikerült szerezni.

Szóval úgy beázik, ahogy kell, vagy egy kicsit még jobban is!

tgabika11 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 2856

Igazából nem érdekel, ki hol parkol, ki hogyan jár ki és be a munkahelyére, és akkor tartok fenn autót, amikor akarok.

Én béreltem garázst, ha venni nem is tudok, azért, hogy NE TERHELJEM az XY utcát. És igen, én azt mondom, legyen fizetős, kerüljön óránként 1000 Ft-ba, és ott dekkoljon a parkolóőr egész nap. Akkor tényleg az állna meg, akinek fontos, és mindenki venne vagy bérelne garázst.

Egyébként én csak megemlítettem, hogy káosz a közlekedés, ami szerintem senkinek nem hiányzik a környéken.

Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.10.18 0 0 2855
A Cp helyén  Volán buszjavító üzem volt! Csuklós busz vontatott csuklos buszt annyi hely volt az utcán. 1988-1994-ig naponta arra jártam! (Nem volt szélesebb az utca!)
agihuszar Creative Commons License 2004.10.18 0 0 2854

Most már tudom, miért is nem akartam ide írni többet :( Az ilyen fajta hozzászólások miatt.... Tgabika csak egy kérdést tett fel és nem azt írta, hogy lobbizik az egyirányúsításért.... Ehhez képest velős reagálást kapott....

Te meg örülj, hogy a mai világban van időd 20 percet gyalogolni a metróig.......

Hersham Boy Creative Commons License 2004.10.17 0 0 2853

Vadista Szandál!

Olyan a leveled, mintha Kun Béla írta volna! Mi köze van az autó fenntartásához a garázsvásárlásnak? Igen a konyhabútor fontosabb, mint a garázs! Az elképzelhetetlen, hogy valakinek nem tellik mindkettőre? Előfordulhat,hogy valaki X millióért vesz egy lakást és nem marad pénze garázsra. Senkinek sem hobbija az utcán parkolás.Már amennyiben garázsnak lehet nevezni 2 vonalat,2 millióért.Vagy dobják ki az autót az emberek,mert a parkolás nem megoldott??

Egyébként nem ebben a házban lakok,csak érdeklődéssel olvasgatom a topikot,mert én is néztem itt lakást.

Vadista Szandál Creative Commons License 2004.10.17 0 0 2852

Szervusz Gabika,

lakjál már itt pár hónapig, és utána próbáld eldönteni, hogy akkor most jönni, vagy menni kellene  a Gömb utcán.......

Én meg megtiltanám a parkolás az egyik oldalon. Na hogy tetszik?

Majd az önkormányzat megoldja ahogy ismerem őket, de atombombával ahogyan könnyű eltüntetni a város és a falu közötti különbséget is, fizetőparkolással. Eleinte még nincs gond a helyben lakók kapnak szép kártyán, pár év múlva, meg örülsz, hogy fizethetsz a helyért, mert hyleybenlakó vagy.

Gondolkozzunk már egy kis felelősséggel... Persze írjátok milyen új lakók vannak, szemetelnek, letapossák a zöldet. Hiába, ez Angyalföld. Nem újságírói túlzás, hogy dinamikusan felődik, de van honnan...

Pár hónap és kib@sszák a parkolóautomatákat is, mivel túlkereslet van a helyre.

Szép új lakást veszünk, szaros garázshelyre meg nincsen pénzünk, a konyhabútor sokkal fontosabb....

Kéremszépen vagy van autója valakinek és fenntartja, vagy nincsen és nem okoz problémát. Ja, hogy a CP-nél micsoda tömegközlekedés van..

1. Nem kell elhinni mindent

2. Rákosborzasztóhoz képest valóban.

3. A metró tőletek 15 perc séta gyorsgyaloglásban, magyarul 20 perc.

Ergo, elhiszem autó kell. (meg amúgyis).

Ha valaki beköltözik egy sok-sok lakásos társasházba, vegyen hozzá garázshelyet, nem a közre kell terhelni a nyavajámat és sipákolni, hogy egyirányúsítani kellene az utcácskát ahol éppen lakom, mert nem fér el a verda. És mi lesz, ha az összes blokk felépül? Legyen zsákutva a Gömb, csak parkolóhelyekkel? 

Evidens, hogy csatlakozol a szennyvízhálózatra,  ahol eddig egy ház állt, akár egy pottyantós budival a kert végén és elbirta a hely, az most 400 háztartásnál nem megy, 400 pottyantós el sem fér, egyéb dolgokról nem beszélve. Ja az önkormányzat majd megoldja, naponta szippant, vagy páros napon a nők, páratlan napon a férfiak használjáhatják...

A CP előtt üres volt a telek, azelőtt, gondolom állt egy 40-80 lakásos társasház. Az ugye max. 40-80 autó. Ha most beköltözik 400 család ami 300 autó, amiből 50-en vesznek garázst mi lesz? Más kérés, hogy 400 (sacc kb.) garázshely sincsen....

Személyesen íródott, mert a Te hozzászólásodra reagáltam, de nyilván nem Te okozod a káoszt, ne vedd lszi személyeskedésnek, lehet autód/autótok sincsen....

Előzmény: tgabika11 (2842)
agihuszar Creative Commons License 2004.10.15 0 0 2851

Valaki mondta, hogy a ,,régiek,, közül kevesen írnak be :) Hát akkor itt vagyok :)

Most, hogy kicsit lenyugodtak a kedélyek az átadás után talán többet is fogok ide írni, úgy mint régen :)

Én is egy hónapja lakom ott. Érdekes volt olvasni ezt a wc-s problémát :( Szerencsére nálam ilyen nincs, remélem nem is lesz. Kisebb hibák persze nálam is vannak amiket még ki kell javítani csak, hát lassan haladnak :( A D-re nagyon ráálltak most, szerintem pár hét múlva azt is át kezdik adni.

A garázzsal van a legtöbb bajom ugyanis nem tudok kiállni és még azt a kaput is odatették, hogy legyen mit lebontani ha visszacsúszok.... :(

Mellesleg egy csomó helyet is elvettek mert középen felesleges centik maradtak meg... :(

Remélem a lakógyűlésen lehet valamit kezdeni ezzel a garázzsal mert ez nem állapot :(

Egy rémálom mikor azzal kezdődik a napom, hogy ki kell állnom :(

A Gömb utca meg tényleg horror :) Két autó már nem is fér el egymás mellett és kiállni is nehéz mert nem látsz ki. :(

A házzal kapcsolatban: igazából az elmúlt héten kezdett tiszta állapotba kerülni, eddig mocskos volt de nagyon :( A folyósómon két hete nincs világítás! Be is írtam az üzemeltetési naplóba ami a D portán van! Alig van még beírás, írjátok meg ti is mi a baj mert csak akkor javítják ki. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát :)

Összességében jól érzem magam :) Jó meleg van, a hideg víz az nekem hideg a meleg meg meleg :)

A Com.Unique-vel semmi bajom de természetesen én is megszavazom, hogy más is bejöhessen. Nem fogok kiszúrni senkivel. De eddig azt vettem észre, hogy amit ígértek az úgy volt :) Szóval válasszon mindenki csak szabadon :)

Egyéb most nem jut eszembe,

Ági

Doki26 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 2850
Egyébként a parkolóban meglepően kevés autó van ahhoz képest, hogy lényegesen kevesebb a parkolóhely mint a lakások száma. Kb. csak 8-10 autót látok lent majd mindennap. Tegap volt szerencsém látni a leendő uszodát. Szerintem még több heti munka van még hátra hogy kész legyen. Viszont kellemesen nagy méretü és az üvegpiramisokon keresztül elég sok fényt kap.
Doki26 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 2849
Sziasztok! Mi már több mint egy hete az uj lakásunkban lakunk. A fellelt hibákat és hiányosságokat megjavították, megszüntették. A lakásunkban jelenleg minden rendben van. A házban kétszer észleltem vízfolyást a parkolószinten. Az egyik A épületes dugulás következménye volt, a másik (2 napja) állítólag egy parkoló feletti alapos mosás következménye. Egy müvezetőt elcsíptem aki rögtön jött is megnézni a problémát. Egyébként a ház és környezete tisztaságáért mi magunk is tehetünk. Én már nem egyszer gyüjtöttem össze papírhulladékot a lépcsőházban és C lépcsőház mellé tett konténer környzetéből. A teraszüvegek mosása viszont problémás, mert ahányszor a fölöttünk lakól lemossák a saját üvegeiket a mieink koszosak lesznek. Ezért ugyan nem hibáztatom őket, de attól még a jelenség fennáll. A com.unique az igért 3 napos határidővel bekötötte a kábel TV-t, az összes megadott csatorna jó minőségben bejön. Az internetet nekünk is november elejére igérték. (tgabika) Korábbi lakásunkban a UPC-vel elég sok problémánk volt, havonta legalább 2-3 alkalommal elment az adás, több adó csak gyenge minőséggel jött be. (Ott is csillagpontos bekötés volt.) Bár második emeleten van a lakásunk, mások végterméke még egyszer sem köszönt vissza (alice66)
izmiri Creative Commons License 2004.10.15 0 0 2848

jóóóóóóóóó :o)

sziasztok

ezer éve nem léptem be én sem

egyenlőre nálunk midnen oké. már a javítások is meg vannak, sőt már fűtésünk is van. már csak a konyhába hiányoznak dolgok, remélem a SIL pótolja

jól érezzük magunkat, szép minden

amiről írtatok: a aház állagának megóvása. egyet értek. gáz, hogy karcos máris a lift, meg tele van ragacsokkal a fal. remélem nem lakjuk le fél év alatt.

lakógyűlésre kíváncsi vagyok. remélem sok infót begyűjtünk

hangok nálunk még nem érzékelhetőek. vagy nincsennek szomszédok, vagy csendesek :) bár az egyikkel pont tegnap ismerkedtem meg a liftben, tehát van :)

KÉRDÉS !!!

van valaki másnak is napilap előfizetése rajtunk kívül ? mi még egyet sem kaptunk meg, mondván  a kézbesítő nem tud bejönni

közös képviselő azt mondta majd kap kulcsot, de aposta szerint nem kapott

a posta azt mondja az előfieztő szokott adni. hát én nem szeretnék

nem tudjátok hogyan lehetne ezt megoldani ?

Előzmény: Gmc78 (2847)
Gmc78 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 2847

Fiatal házaspár új lakásba költözik, és egymás után jönnek a problémák: a tapéta leválik a falról, a villanykapcsoló szikrázik, leesik a csempe, a mesterek egymásnak adják a kilincset. Egyik nap korábban jön haza a férj, és a vízvezetékszerelő autóját látja a házuk előtt. Elkezd fohászkodni:
- Istenem add, hogy csak megcsaljon!

csokelorant Creative Commons License 2004.10.15 0 0 2846

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk, kellemesen kipihentük magunkat és alaposan bevásároltunk a lakásunkba. Most már csak azt várom, hogy végre átadják.

Tudtok valamit a D épület átadásáról?

A festésről szóló papírt megkaptuk, remélem néhány hét múlva költözünk is.

Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.10.14 0 0 2845
Nekem jó tapasztalataim vannak eddig a kábeltévével és a céggel. Mikor mentem szerződni egy percet se kellett várni nemugy mint máshol.  Szerdán kötöttem szerződést és pénteken már működött is. Olcsóbb, mint más cég és a minőség is jó. Internet is szerintem jobb, mint az ADSL mert ahhoz telefonvonal is kellene arra meg nincs szükségem.És olcsóbb is!! Szerintem nem kell elfogultnak lenni senki íránt. Korábban mintha írtad volna, hogy a Matávnál dolgozol gondolom neked ezért érné meg, de az nekem se tetszik, hogy monopolhelyzetet biztosítanak itt egy cégnek.Én biztos megszavazom hogy több szolgáltató legyen. A versenyhelyzettel  csak mi járhatunk jól és mindenki válasszon maga, ne kényszerítsenek semmire.
tgabika11 Creative Commons License 2004.10.14 0 0 2844

Központi termosztát, ami a falon van és programozható.

Külön kellett rendelni és sokat fizetni érte.

Így szabályozhatod a lakásba bejövő vagy kimenő melegvizet egy helyről, központilag.

Előzmény: EAXX (2843)
EAXX Creative Commons License 2004.10.14 0 0 2843

Sziasztok !!!

Mi is már bent lakunk 3 hete de az észlelt hibákat még mindíg nem javitották ki, nem is hívtak az időpont miattsem. Már töbször rájuktelefonáltam de azt mondták majd jelentkeznek........ ilyenkor hova lehet fordulni? És azóta, hogy bent lakunk már más hibákat is észleltem ezeket még kijavítják? pl: ma vettem észre, hogy az egyik csempe a furdőben repedt nagyon nehezen lehet meglátni de ha már észrevetted mindíg megakad rajta a szemed... meg vannak fuga hiányosságok is. :-(

Ja és még azt akartam megkérdezni, hogy mi az a termosztát és hol van az..... lehet, hogy nállam is rosszul van bekötve?

A házban lakók némeike tényleg nagyon trehány, borzasztó igénytelenek.... vigyázni kéne a szép új házunkra, nem szét***ni.

A szolgáltató, mámint a comunique szerintem komolytalan, nem szabad velük foglalkozni, majd megszavazzuk a közgyüllésen, hogy más is bejöhessen. Akkor lessz más alternatíva is..... lesz ADSL is a MATÁV részéről, csak meg kell szavazni.

A TV-t én is megrendeltem az mondták péneken lesz ekötve... hát kiáncsi leszek.

Ja télleg nincs meg valakinek a javítóbriágdnak a telefonszáma.. háha ha őkef hívom előbb ki lesz minden jaíva.

Dr. Tomi

Előzmény: tgabika11 (2842)
tgabika11 Creative Commons License 2004.10.14 0 0 2842

Na, ez már egy pontos infó.

A közös képviselőnek is fel kellene hívni a figyelmét a fórumra, és gyorsabban értesülhetne a dolgokról.

Bocsánat, tényleg nem írtam sokáig.

Mi már bent lakunk E-A. Az elején sok probléma volt a házzal (szerencsére a lakással nem). Nem csukták a bejárati ajtót, a lift és a folyosó koszos volt, ezeket mára orvosolták.

De tényleg jó lenne, ha mindenki vigyázna a házra is!!!

Én is hallok átszűrődő zajokat nagy ritkán, de a szomszédaim még nem költöztek be!

A communikkal szerződtem. TV van, telefon nem kellett, internet pedig novembertől lesz.

Nekem tegnap csinálták meg a termosztátomat, mert rosszul kötötték be. Azt mondták, hogy majdnem mindenhol rosszul van bekötve.

A lakógyűlésen a garázskijáróval kellene csinálni valamit, mert az nem állapot, hogy nem lehet normálisan kijárni.

A Gömb utca tényleg KÁOSZ. Nem tudom, mit találnak majd ki. Lehet, hogy egyirányúsítani kellene!

Előzmény: Szomszéd E ép (2841)
Szomszéd E ép Creative Commons License 2004.10.13 0 0 2841

I. lakógyűlés 2004 október 26. 18:00

Helye: ???

csaboc Creative Commons License 2004.10.13 0 0 2840

Egy szombati napon éppen kint ültem az erkélyemen (és gyönyörködtem a Lehel út panorámájában) mikor a legfölső lakó úgy gondolta, hogy leborít egy vödör vizet. Hát, mit ne mondjak, a fél erkélyem úszott... ...

Akkor ezek szerint vagy a 2-es vagy a 4-es lakas lehet a tied.

Előzmény: Alice66 (2836)
csaboc Creative Commons License 2004.10.13 0 0 2839

Mindenesetre én tegnap este a saját bebillentyűzött kódommal nem tudtam behatolni az ajtón: kiírta, hogy ajtó nyitása - de nem történt semmi.

A B lepcsohazban valamiert ez nem mukodik, marmint hogy a 4 jegyu koddal nem tudsz bemenni, csak a kulccsal. Amikor atvettem a lakast akkor meg mukodott. Mar beirtam a hibat a fuzetbe a D portan, kivancsi leszek mikor javitjak ki.

Előzmény: ebsik (2837)
Nőgyógyász Creative Commons License 2004.10.13 0 0 2838
Szia,

A portaszolgálat a garázslejáró és a D épület bejárata között található, mindkét irányban hatalmas ablak biztosítja a kilátást, és mindig található odabent valaki. Láttam is őket intézkedni, amikor valaki épp a garázslejárat elé akart parkolni.

Még csak leendő lakóként és kívülről, de én is észrevettem pár negatív dolgot: költöztetés feliratú cetlik a bejárat mellett a kőfalra ragasztva, éppen költözködő lakó cuccai a járda melletti növényzeten stb. Sajna ez emberi hozzáállás kérdése, ami aligha változik meg attól, hogy vadiúj házba költözik be az illető :(
ebsik Creative Commons License 2004.10.13 0 0 2837
a telefon melyik gombocskájával tudom beengedni a lakásnézőbe érkező kedves ismerőseimet? (sajnos nem bírtam megfejteni)
55-öt kell tárcsázni. (Mindenesetre én tegnap este a saját bebillentyűzött kódommal nem tudtam behatolni az ajtón: kiírta, hogy ajtó nyitása - de nem történt semmi.)

A porta a Gömb utcában, az E és a D épület között (vagy inkább a D alatt?), a garázskijáró mellett van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!