Nekem már 4 éves aminőségi-gagyi tuskós emelőm.Azon kívül hogy ereszti az olajat nincs baj vele.Ha rájön az agygörcs és keveset emel akkor tudom hogy kevés már benne az olaj és belenyomok egy fél pici injekcióstűnyi mennyiséget.
Ugyanezt most is lehet kapni az Obiban. Szürke színű krokodil sárga fogantyúval.2.5 T bír azt hiszem 3000-ért
Mosrt mar csak azt aruljatok el, hogy valoban ilyen kozel kell kell lennie a csukokhoz a felni peremenek ,hogy a suly mar nem fer ra???
Ragasztva ugyan ezert nem lett mert a kocsi nemv otl ott csak a felni es a gumi es nem tudtuk ,hogy ble fog e erni valami
A lemezfelni belso pereme ugfy 2 centire van de az alue eppen ,hogy nem er hoza...a kerek is csak fel centire forog mellette...es meg csak nem is nem ra valo alu...hiszen barok...
Tesco-s emelő: vigyázni kell vele azért. Én is vettem anno pár ezer Ft-ért, 28 cm-es emelőmagassága van (ha jól emlékszem) - na ezzel egyetlen hobby autómon sem tudtam kereket cserélni, mert egyszerüen ez a magasság nem volt elég ahhoz, hogy a féltengelyeken lógó kerekek elemelkedjenek a földtől. Hihetetlen, de így van.
Ha veszel, minimum 35 cm emelése legyen. De ha gondolod, megveheted Tőlem a fentebb említett emelőt is, valahol megvan a garázsban ;-)
Szentmihályi úton kifelé,a végén az y-elágazóban van egy gumis műhely,ott kapsz hozzá csavart,még nikkelezettet is,vigyél azért mintát,mert tényleg hosszabb egy jó centivel,én vinnék egy felnit is a kúp illeszkedés miatt,biztos ami biztos.Gyári emelő csak mutogatni,legjobb egy fasza kis olajemelő,keressél bontóban MBsprinter -ét.Kicsi,befér bárhová és 2 tonnát emel.Ez +1 SÖR
Kerékcentirozás: alufelnire ragasztot súlyt dukál tenni, akkor nem fog beleérni. Emelőnél én is a tescost ajánlom. Alufelnihez nem egyszerü csavart találni, ha esetleg sikerül, szólj nekem is, ;)
Szép történet. Milyen emelővel dolgoztok ? Vegyél a Tecsóban kétezerötszázért kínai krokodilt, és emel elöl a hossztartók alatt, hátul meg a ahol a küszöb mögött a segédtartó-merevítő hozzá van csavarozva a kasznihoz. Nem fog leszakadni. Vagy ha igen, akkor már semmit se vegyél hozzá... Barockfelni normál csavarral ÉLETVESZÉLY,
mer kb. másfél menet se tartja benn. Bontóba vigyél mintát, asszem úgy fél cm -rel hosszabb kell a normálnál.
Nekem is volt már benzinesem, dízelem, hát jó a benzines, aki nem városban használja, annak igen. Városban 200D 8,5 liter gázolaj , 200 13 liter 98-as benzin.
300 D 11 liter gázolaj. Persze hobbyautónál mindegy.
Barokk felni...gumi felteve...suly kivul-belul kellett ra....lekaptuk a bal eslo kereket...csak a kuszobnel tudtuk alatamasztani...szet is nyomtuk...azt hittem felakasztom magam...marha boldog vagyok...pedig hibatlan, egyenes kuszob volt...remelem ki lehet huzatni!
Kerek felment...csavarok rovidek..de fognak...tehat ugyhagytuk....ugyis all a kocsi.....azt is vehetek ujat.....a dolog szepsege ,hogy a kormanyosszekoto vege beleer a sulyba....letezik ez?
Kb fel centire fut a felni pereme a csuklotol....itt van valami nagyon elbarmolva vagy valoban ennyire kell csak lennie?
Mindegy...mentunk hatulra...emelo ala berak...emel...fasza helyen alatamasztva...nem horpad....kerek mar majdnem bent van alatta...erre kiugrik alola az emelo...egybol kapkodas....eppenhogy tartja a kerek, az is ferden csak ahogy berakas kozben alaszorult.....csavar itt at sem ert...inog az auto...mondm ha ezt most ledobjuk akkor baszhatjuk....masik emelo egybol ala...persze csak kuszobnel van hely....hatul is szetbarmolta a kuszobot...fasza horpadas...oldalrol nem latszik de alatta nem kicsit...
Persze az emelo nem emel eleget...eppenhogy be tudtuk tenni a regi vasfelnit es bekapatni a csavarokt....de paraszthajszalon mult az egesz!
Szerintem is, ha hobbiautó, akkor le van szarva a fogyasztás, sokkal fontosabb a boldogság faktora az autónak, ami egy 2.8-as állólámpának igen nagy :D
Ertem...valoban ha hobbi es az ember nem megy vele csak evi par ezret, akkor kuk mindegy ,hogy mit eszik...ha viszont megis szempont akkor lehet ,hogy a benzin olcsobb de kis tulzassal fele annyit esznek a kisebb dieselek..cserebe viszont meg orszaguton is meg kell kuzdeni egy keretlen, mosolygos fenykepert, autopalyan meg szinte lehetetlen :)
Fene tudja...ez az elso diesel autom..es konkretan mercibol benzinesen sem volt meg...csak valami azt sugta diesel kell....de majd meglatjuk :) Egyebkent tiszta sor az osszes indokod....alairom!
Hát mindenképpen benzinest akarok mert jobban megy, kultúráltabb, álltalában kevesebb a kilóméter, szebb a belső stb. Évjáratban meg azért mert az elefántfülablak a kormányváltó és a csontkormány nálam mindent visz!
Eddig két dízel és két benzines mercim volt.A benzinesek messze jobbak voltak.
Dízelt már csak azért sem vennék mert ez hobbi, ráaádsul alig fogyaszt kevesebbet de drágább az olaj és télen nehezebben indul stb.
Most is 123 turbodieselel járok nap mint nap de ha nem fogott volna meg ennek az autónak a személyes varázsa akkor tutira benzinest vettem volna a mindennapokra is. Nem olyan drága a benya már a gázolajhoz képest!
Sajnálom - bár a meglévő állólámpásod helyrehozása már a mazochizmus kategóriájába esett volna, legalábbis a képek alapján :-)
Benzines: - mi az, csak nem olajat találtál a kert alatt?
Amúgy ha komolyan érdekel egy 1,5 szériás 230.6 benzines, az enyém valószínüleg eladó lesz szeptemberben. Nyáron még krúzolok vele, megkapja majd a friss vizsgát is, aztán jöhet egy másik project - W108 ?
Nekem teljesen más (jó) a tapasztalatom az ürömi bontóval és a sztendrei bolttal.
Mind a kettő helyen korrektek, segítőkészek és az árak egyáltalán nem elszálltak.
Nem egy telefon alapján szürtem le ezt a tapasztalatot - gyakran járok mind a kettő helyre, mert ez a legközelebbi beszerzésforrás 123-ashoz és 114/115-höz is.
Csak a vélemények kiegyensúlyozása miatt írom ezt.
Nekem nem csak az volt a gondom ,hogy draga...hanem suttyok is! A boltot hivtam elobb, hat en nem tudom de ritka egy paraszt volt az ember...de turtoztettem magam....
A bonto egy fokkal jobb volt...de ott is eleg seggfej volt az urge a telefonban!
Miert valtal meg az allolampatol?
Es mi ez a nagyon konkret elkepzeles, hogy max 1.5 szeria es az is kizarolag benzin? Mi az oka?
Ja csak az a gond hogy minden arany árban van ott...
Uraim! eladtam az állólámpám. Jobb ez így most. De azért nem tettem le a témáról és a fórumot is rendszeresen olvasni fogom.A következő áldozat maximm 1.5 széria lehet és szigorúan benzines (minnél nagyobb)
Hátha érdekel valakit: Ürömi bontóban van egy w115 200Dinamic elhalóban. Karosszéria tré (englischrot, az a téglavörös szín), beltér lelakott (fekete a kárpitja), de vannak használható alkatrészek rajta bőven (nem néztem meg h a motor is benne van e) Kár lenne ha présgépben végeznék, legalább ami használható az érdemes lebontani róla.