Az öntözéséhöz meg annyit, hogy kint lóg árnyékos helyen, és minden nap a slaggal lemosom. Hihetetlen mennyiségben hozott új hajtást. Remélem virágot is fog hozni.
Eleddig kaktuszokat tartottam főképp az ablakpárkányaimon, ezekkel nincs is semmi probléma, burjánzás, virágzás, ikerszülés, minden van. Csakhogy mostmár szeretnék egyéb növényzetet is tartani a lakásban, viszont a baj az, hogy nagyon kevés a fény, és utálok növényeket kínozni.
A tapasztalataitok alapján biztosan tudtok nekem olyan szobanövényt ajánlani, amely jól bírja a kevés fényt.
Szervusztok! Csak tájékoztatásul, hátha valakit érdekel: a pesterzsébeti Oázis kertészetben lehet kapni szív alakú leveles viaszvirágot és még másik kétféle viaszvirágot. Bár virág nem volt rajtuk, de a növények nagyon szépek!
amit lejjebb egy kollega emlitett, azaz azt az olajos izét kivágtam a szobarózsám közeléből, és lám tündérvarázslat: kezd magához térni....szépen lombosodik, már látom az első bimbókezdeményezését...
és amit meg szeretnék osztani Veletek: hybist kaptam, nem a szokásos tölcsérest, hanem vmi dupla, vagy triplaszirmút...a lényeg az, hogy hazahozatala után már kétszer majdnem kinyilt, de félvirágzás után eldobta a bimbót mind a kettő:(((
pár napja hazajöttünk nyaralásból, és csak annyit láttam, hogy két tenyérnyi virág már elhervadóban várt az erkélyen (természetesen nagy darab lavórba állitottam, vizzel tele, tehát nem szomjazott)
Köszi a tanácsot, úgy látszik az enyém éhes, azért nem virágzik. Gyönyörűen hajt, több növényke van a cserépben, de virág egy szál sem. Na most veszek neki tápot és megetetem. :-)))
Most kaptam egy hónapja. Állítólag ősszel levélhullás után le kell hajítani a pincébe , és alig locsolni , szinte szárazon teleltetni. Tavasszal felhozni , kettévágni , laza jó vízáteresztő , tápdús talajba elültetni , hetente tápozni. Akitől kaptam a tűző napon tartja , én a meggyfa alatt. A szakirodalom szerint teljes árnyékban nő a legjobban , de úgy látszik nem olvas semmit , mert mindkét megoldás jó hatással van rá.
Ha megvárod a leválasztással, hogy a sarjak az anyanövény kb. fele méretét elérjék, általában van már pár kis gyökerük. Kézzel óvatosan leválasztod, rögtön földbe ültetheted, (laza földkeveréket szereti, pl. agyaggranulátumot lehet belekeverni), árnyékos helyre állítsd.