Keresés

Részletes keresés

Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8391
Ostrava lazább volt tavaly, ott nem volt erős a prés. 
Előzmény: seabeast (8390)
seabeast Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8390
Amúgy vicces, egy haverom legelöl kezdte zászlóval, de hamar földre került vagy kétszer, zászlóját is elvesztette, ezt megunta fogta magát és hátrament. Erre Heaven Can Wait alatt látja, hogy az ő zászlóját lengeti valamelyik a színpadon a óóóózásos résznél:)
Előzmény: Vagdalthús (8389)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8389

"3. sorban voltam, az első húsz percben, aztán kimentem."

Ismerős :-)) Próbáltam fotózni elöl, már amennyire tudtam, 1x leesett a szemüvegem, aztán nagyjából kezdtem megfulladni. Nem vagyok egy 150 centi/50 kiló, és nem is ma kezdtem a koncertpályafutásom, de nekem is elég volt a darálóban egy idő után. Pár méterrel hátrébb aztán élvezhető volt, és beláttam az egész színpadot, nem csak a túlélésre játszottam :-)

Előzmény: Rokakoma (8387)
coys Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8388
Borzalmas volt a tömeg, nem voltunk túl messze a színpadtól, de alig lehetett látni valamit, a párom aki alulról verdesi a 160-at szinte végig semmit nem látott még a kivetítőből sem. Az emberek állandóan járkáltak, majdnem felborítottak bennünket, lelocsoltak sörrel. A koncert végén a kijutás több, mint egy óráig tartott.
Mindezek ellenére jó volt hallani a régi dalokat, de hirtelen több pozitívumot nem tudok mondani.
Előzmény: 4umos (8370)
Rokakoma Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8387

Megakirály  volt!! A 3. sorban voltam, az első húsz percben, aztán kimentem.

Szerintem  a prágai buli hangosabb volt, mint a tegnapi.

Az  akusztikus gitár azért maradt el, szvsz mert itt öccá zenekar játszik és nem lehetett idejük a beállásra.

Előzmény: RedRiot (8369)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8386
Ez abból is kiderült, hogy a közönség túlnyomó része elindult a kijárat felé, vagy 1-2 büfékanyar után ment haza, mert kijutni nem volt 5 perc a Szigetről...
Előzmény: deliriousnomad (8383)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8385

Tény, hogy erre sokan elmentek a régi motorosk közül is, mert ez különleges turné, és valóban, kapott elég médiatámogatást.

Másk kérdés, hogy a nosztalgiaműsor ellenére nagyon sok tizenéves volt jelen, akik később születtek, mint azok a lemezek, amelyekről tegnap játszottak.

Előzmény: seabeast (8384)
seabeast Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8384
Szerintem nagyon nagy többség a zenekar miatt ment. Az ott alvós hetijegyesek akik már nulladik napra becuccolnak, na ők talán nem. Erre a koncertre viszont igenis kiment 40-50 ezer embör a Maiden miatt. Ennyit számít, hogy ez egy speciális turné volt plusz rendesen meg volt hirdetve itthon is végre, már hónap óta szét volt plakátozva az ország a nevükkel meg az összes létező médiában 500x le lett írva, be lett mondva, hogy 0. nap ájron méjden.
Előzmény: Robykee (8382)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8383
Tegnap még csak Maiden volt. Ennyi hetijegyes pedig nincs.
Előzmény: Robykee (8382)
Robykee Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8382
mert a többi nem feltétlenül a maidenért volt kint
Előzmény: deliriousnomad (8379)
seabeast Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8381
Hát ja, azért hallatszott Dickinson-on, hogy február eleje óta kétnaponta koncert van...fáradt volt a hangja. Hangzás meg tényleg kása, gitárokból meg szólókból alig lehetett valamit hallani, még középen is. Bár ahogy elnéztem a körülöttem állókat, mindenki élvezte azért a bulit, a hip-hopos holland csajoktól kezdve a D.R.I.-Suicidal Tendencies pólós szigorúkig mindenki elismerően bólogatott meg csápolt:) Nem csoda, nagy show volt, eleve minden szám klasszikus meg majdnem mindig történt valami a színpadon.

Előzmény: deliriousnomad (8373)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8380

A Kisstadionba túlnyomórészt magyarok mennek, persze azért van létszám külföldről is. De tegnap a jelenlévők max. fele volt magyar.

Előzmény: deliriousnomad (8379)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8379
Kérdés persze, hol vannak ezek az emberek az önálló bulikról, és miért csak ennek a töredéke képes elmenni rájuk a Kisstadionba.
Előzmény: Vagdalthús (8378)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8378
50 ezer???? Hűbasszus... azért az szép szám.
Előzmény: deliriousnomad (8376)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8377
A Heaven can wait alatt én sem hallottam Bruce-t egy darabig.
Előzmény: klogg (8375)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8376
Majdnem teltház volt tegnap, az idén 70 ezer fő. Abból úgy 50 ezer biztosan a Nagyszínpad előtt volt.
Előzmény: klogg (8375)
klogg Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8375
Remek volt, valóban, minden tiszteletet megérdemel, hogy milyen elánnal nyomulnak most is, kábé mint anno... A jó koncert ismérve nálam az, hogy egyszer se nézek az órámra, és észre sem veszem a két óra elmúlását. Viszont most egy kicsit sem cseng a fülem, és ez azt jelenti, hogy halk volt bizony, és a keverés is zűrös volt néhol, Bruce-t néha nem is hallottam egyáltalán. Az meg már az én bajom, hogy ez a tömeg már nem nekem való. Hiába, öregszem... Tudja valaki, hogy kb. hányan voltak?
Előzmény: Törölt nick (8372)
Vagdalthús Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8374

Nagy élmény volt az este, valszeg sokáig nem hallunk majd ezek közül a nóták közül párat élőben...

És a hír a jövő évre vonatkozóan ígéretes!

A Two minutesig bírtam elöl a présben (2-3. sor), igen rizikós volt a fényképezőgépemre és a szemüvegemre nézve, egyszer le is esett, kattintottam pár kockát, aztán hátrébb mentem pár métert, onnan eleve jobban lehetett látni. Ellenben ott már nem szólt igazán a cucc, valahogy nekem is az volt az érzésem, hogy ezen lehetett volna durvítani csöppet... eleve nem is volt elég hangos.

Nagy formát nyomtak, le a kalappal!

deliriousnomad Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8373
A zenekar a szokásos formát hozta - Dickinson volt talán egy kicsit gyengébb a szokásosnál, de max respekt neki is - , a hangzás azonban félelmetesen szar volt, még szigetes szinten is. Elég sokat levett az összképből.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8372
Jó volt egy kicsit újraélni a parkolót 1984-ből. Hihetetlen energiával nyomták most is. Dickinson, Gers és Harris fizikailag nagyon egyben vannak, így ötven körül, vagy egy kicsit túl. Nem tudom, meglett-e Adrian gitárja. A setlist semmit nem változott év eleje óta, a februári ausztrál koncerteken is ugyanezeket tolták. Moonchild: az akusztikus gitárt az egyik technikus behozta, de aztán... :-)))
De a hangzással nem voltam kibékülve sehogy sem.
GodAss Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8371
Nem hiszem, egyreszt nagyobb lenne a reklamja, masreszt esterol estere ugyanazt toljak. Nem sok ertelme lenne, max mondhatnad, hogy 'na a Heaven Can Wait vegenel az a futtyentes, az en vagyok!'.
Amugy hova lett a Moonchild elejerol az akusztikus gitar? Azt is elloptak? :P
Előzmény: 4umos (8370)
4umos Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8370

a produkció zseniális volt most is, setlist teljesen ugyanaz, mint prágában (talán a sorrend is!), de a maiden-nél ez nem meglepő. :-D ami nem tetszett, h azért ez mégis csak egy fesztivál, nem egy stadionos önálló buli. itt azért keményen járnak, kelnek (hacsak nem a tömeg közepén áll az ember) közben az emberek, nem mindenki koncentrál csak a zenekarra.

egy kérdés: az iron maiden nem csinál olyat, mint a metallica a livemetallica.com-al, hogy rögzítik az összes koncertet, és utána meg lehet a honlapon keresztül venni/letölteni tökéletes minőségben?

RedRiot Creative Commons License 2008.08.13 0 0 8369
Nah, most értem haza. Nagy elvárásokkal mentem életem első Maiden bulijára, de nem csalódtam. A csapat olyan lendülettel nyomta végig a koncertet, mintha nem is 50-52 éves családapák lennének, hanem mintha tényleg időutazás történt volna, és egy 1988-as bulin csápoltam volna.

A hangosítás szerintem nem volt rossz (bár nekem nincs viszonyítási alapom, a Prágát megjártak erről többet tudnának mesélni), a közönség is jó volt, amerre csak néztem kezeket láttam.

Úgy tűnt a tagok is élvezték a bulit, Bruce állítása szerint ez volt eddig a legjobb magyarországi koncertjük. (vagy mindegyik után ezt szokta mondani? :) Jövőre pedig új stúdió lemez, és utána a turnén esetleg újra magyar buli! Kurva jó volt, élveztem minden percét!
freestate Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8368

Mindenkinek nagyon jó szórakozást estére, én hamarosan indulok.

Nekem a 3. IM koncertem lesz. Utoljára tavaly láttam őket Belgiumban, sajnos akkor az egész napi masszív esőzés tönkre vágta a hangot. Gyakorlatilag az első fél óra minősíthetlen volt, és utána is elég halk volt.

Maiden a szigeten, hmm, emlékszem évekig mondogattam haveroknak, hogy egyszer el kell ennek jönnie:)

Scream for me Budapest!!!! Up the Irons!!!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8367
Hú, nagyon izgulok! :))) Nagyon várom már a koncertet! Életem első Maiden koncertje!! Mindjárt indulunk is. Mindenkinek jó szórakozást!
Up the Irons!
marillion Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8366

Sziasztok!

Estére jó szórakozást kívánok mindenkinek! Tuti nem fogunk csalódni!

yeee!!!

Rokakoma Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8365

Az eddigi legjobb buli volt amit láttam !!! Ütötte Ostravát.

Fear nélkül nem lesz koncert szvsz. Pont azért amit írtál, mert közönségdal. És a nép azért megy el, hogy együtt énekeljen a kedvenceivel, ne csak lássa.

A stadion megakirály volt, a sör 5 perc alatt a kezedben volt, a kijutás is gyorsan ment, nem mint tavaly.

Nagyon jól éreztem magam, a Mariner-nél emelkedett a hangulat és  Fear volt a csúcs.

Bruce és a srácok tényleg csúcsformában vannak!!

Janick dobálta a gityót ahogy kell, Dave és Adrian pedig játszott rajta :-))

Adrian kezében nem az ellopott gitár volt? Vagy csak annak édestestvére.

A Moonchild ajándék volt!

Jelenkeztem a pont fm játékra -  Robynak gratulálok-  de látva az együtténeklést, ami 15 másodperc volt, kilökve-belökve, nem bánom, hogy nem jutottam be.

Hajrá este!!!!!

Előzmény: feanorthegreat (8357)
BahnScorper Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8364

Két téma van amit egy emberként tud mindenki bárhol is van a Maiden koncert. Az egyik a Run to the Hills refrénje, míg a másik a Fear eleji óóózás.

Tegyük hozzá, hogy a Best Of The Beast-re rákerült élő felvétel tényleg olyan hipnotikus erejű, ami egyből megfog bárkit, aki először ássa bele egy kicsit jobban magát a Maiden-életműbe... így ez baromira nem is csoda. A haverom, aki először kölcsönadta, szintén nem csodálkozott, hogy ez tetszett benne a legjobban. Ez is egy olyan dolog, ami miatt a Maiden is képes azt a csupa nagybetűs METAL SHOW-t nyomni, amit rajtuk kívül csak nagyon kevesen...

...és ma este ebből nekem is ki fog jutni ismét! :-DDDDD 

Előzmény: feanorthegreat (8357)
murray Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8363

ez a kérdés engem is érdekelne h a nyugatinál vane jegy karszalag csere

Előzmény: Trooperoby (8362)
Trooperoby Creative Commons License 2008.08.12 0 0 8362

Nem tudja valaki véletlenül, a jegyet csak kint a Szigeten egy plusz sorban állással lehet karszalagra váltani, vagy esetleg a Nyugatinál lévő Sziget-pavilonnál is???

Esetleg más ötlet? Köszi!

MTV Hungary-n Maiden klip Top 10, éppen No more lies! :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!