Amúgy vicces, egy haverom legelöl kezdte zászlóval, de hamar földre került vagy kétszer, zászlóját is elvesztette, ezt megunta fogta magát és hátrament. Erre Heaven Can Wait alatt látja, hogy az ő zászlóját lengeti valamelyik a színpadon a óóóózásos résznél:)
"3. sorban voltam, az első húsz percben, aztán kimentem."
Ismerős :-)) Próbáltam fotózni elöl, már amennyire tudtam, 1x leesett a szemüvegem, aztán nagyjából kezdtem megfulladni. Nem vagyok egy 150 centi/50 kiló, és nem is ma kezdtem a koncertpályafutásom, de nekem is elég volt a darálóban egy idő után. Pár méterrel hátrébb aztán élvezhető volt, és beláttam az egész színpadot, nem csak a túlélésre játszottam :-)
Borzalmas volt a tömeg, nem voltunk túl messze a színpadtól, de alig lehetett látni valamit, a párom aki alulról verdesi a 160-at szinte végig semmit nem látott még a kivetítőből sem. Az emberek állandóan járkáltak, majdnem felborítottak bennünket, lelocsoltak sörrel. A koncert végén a kijutás több, mint egy óráig tartott. Mindezek ellenére jó volt hallani a régi dalokat, de hirtelen több pozitívumot nem tudok mondani.
Ez abból is kiderült, hogy a közönség túlnyomó része elindult a kijárat felé, vagy 1-2 büfékanyar után ment haza, mert kijutni nem volt 5 perc a Szigetről...
Tény, hogy erre sokan elmentek a régi motorosk közül is, mert ez különleges turné, és valóban, kapott elég médiatámogatást.
Másk kérdés, hogy a nosztalgiaműsor ellenére nagyon sok tizenéves volt jelen, akik később születtek, mint azok a lemezek, amelyekről tegnap játszottak.
Szerintem nagyon nagy többség a zenekar miatt ment. Az ott alvós hetijegyesek akik már nulladik napra becuccolnak, na ők talán nem. Erre a koncertre viszont igenis kiment 40-50 ezer embör a Maiden miatt. Ennyit számít, hogy ez egy speciális turné volt plusz rendesen meg volt hirdetve itthon is végre, már hónap óta szét volt plakátozva az ország a nevükkel meg az összes létező médiában 500x le lett írva, be lett mondva, hogy 0. nap ájron méjden.
Hát ja, azért hallatszott Dickinson-on, hogy február eleje óta kétnaponta koncert van...fáradt volt a hangja. Hangzás meg tényleg kása, gitárokból meg szólókból alig lehetett valamit hallani, még középen is. Bár ahogy elnéztem a körülöttem állókat, mindenki élvezte azért a bulit, a hip-hopos holland csajoktól kezdve a D.R.I.-Suicidal Tendencies pólós szigorúkig mindenki elismerően bólogatott meg csápolt:) Nem csoda, nagy show volt, eleve minden szám klasszikus meg majdnem mindig történt valami a színpadon.
Remek volt, valóban, minden tiszteletet megérdemel, hogy milyen elánnal nyomulnak most is, kábé mint anno... A jó koncert ismérve nálam az, hogy egyszer se nézek az órámra, és észre sem veszem a két óra elmúlását. Viszont most egy kicsit sem cseng a fülem, és ez azt jelenti, hogy halk volt bizony, és a keverés is zűrös volt néhol, Bruce-t néha nem is hallottam egyáltalán. Az meg már az én bajom, hogy ez a tömeg már nem nekem való. Hiába, öregszem... Tudja valaki, hogy kb. hányan voltak?
Nagy élmény volt az este, valszeg sokáig nem hallunk majd ezek közül a nóták közül párat élőben...
És a hír a jövő évre vonatkozóan ígéretes!
A Two minutesig bírtam elöl a présben (2-3. sor), igen rizikós volt a fényképezőgépemre és a szemüvegemre nézve, egyszer le is esett, kattintottam pár kockát, aztán hátrébb mentem pár métert, onnan eleve jobban lehetett látni. Ellenben ott már nem szólt igazán a cucc, valahogy nekem is az volt az érzésem, hogy ezen lehetett volna durvítani csöppet... eleve nem is volt elég hangos.
A zenekar a szokásos formát hozta - Dickinson volt talán egy kicsit gyengébb a szokásosnál, de max respekt neki is - , a hangzás azonban félelmetesen szar volt, még szigetes szinten is. Elég sokat levett az összképből.
Jó volt egy kicsit újraélni a parkolót 1984-ből. Hihetetlen energiával nyomták most is. Dickinson, Gers és Harris fizikailag nagyon egyben vannak, így ötven körül, vagy egy kicsit túl. Nem tudom, meglett-e Adrian gitárja. A setlist semmit nem változott év eleje óta, a februári ausztrál koncerteken is ugyanezeket tolták. Moonchild: az akusztikus gitárt az egyik technikus behozta, de aztán... :-))) De a hangzással nem voltam kibékülve sehogy sem.
Nem hiszem, egyreszt nagyobb lenne a reklamja, masreszt esterol estere ugyanazt toljak. Nem sok ertelme lenne, max mondhatnad, hogy 'na a Heaven Can Wait vegenel az a futtyentes, az en vagyok!'. Amugy hova lett a Moonchild elejerol az akusztikus gitar? Azt is elloptak? :P
a produkció zseniális volt most is, setlist teljesen ugyanaz, mint prágában (talán a sorrend is!), de a maiden-nél ez nem meglepő. :-D ami nem tetszett, h azért ez mégis csak egy fesztivál, nem egy stadionos önálló buli. itt azért keményen járnak, kelnek (hacsak nem a tömeg közepén áll az ember) közben az emberek, nem mindenki koncentrál csak a zenekarra.
egy kérdés: az iron maiden nem csinál olyat, mint a metallica a livemetallica.com-al, hogy rögzítik az összes koncertet, és utána meg lehet a honlapon keresztül venni/letölteni tökéletes minőségben?
Nah, most értem haza. Nagy elvárásokkal mentem életem első Maiden bulijára, de nem csalódtam. A csapat olyan lendülettel nyomta végig a koncertet, mintha nem is 50-52 éves családapák lennének, hanem mintha tényleg időutazás történt volna, és egy 1988-as bulin csápoltam volna.
A hangosítás szerintem nem volt rossz (bár nekem nincs viszonyítási alapom, a Prágát megjártak erről többet tudnának mesélni), a közönség is jó volt, amerre csak néztem kezeket láttam.
Úgy tűnt a tagok is élvezték a bulit, Bruce állítása szerint ez volt eddig a legjobb magyarországi koncertjük. (vagy mindegyik után ezt szokta mondani? :) Jövőre pedig új stúdió lemez, és utána a turnén esetleg újra magyar buli! Kurva jó volt, élveztem minden percét!
Mindenkinek nagyon jó szórakozást estére, én hamarosan indulok.
Nekem a 3. IM koncertem lesz. Utoljára tavaly láttam őket Belgiumban, sajnos akkor az egész napi masszív esőzés tönkre vágta a hangot. Gyakorlatilag az első fél óra minősíthetlen volt, és utána is elég halk volt.
Maiden a szigeten, hmm, emlékszem évekig mondogattam haveroknak, hogy egyszer el kell ennek jönnie:)
Az eddigi legjobb buli volt amit láttam !!! Ütötte Ostravát.
Fear nélkül nem lesz koncert szvsz. Pont azért amit írtál, mert közönségdal. És a nép azért megy el, hogy együtt énekeljen a kedvenceivel, ne csak lássa.
A stadion megakirály volt, a sör 5 perc alatt a kezedben volt, a kijutás is gyorsan ment, nem mint tavaly.
Nagyon jól éreztem magam, a Mariner-nél emelkedett a hangulat és Fear volt a csúcs.
Bruce és a srácok tényleg csúcsformában vannak!!
Janick dobálta a gityót ahogy kell, Dave és Adrian pedig játszott rajta :-))
Adrian kezében nem az ellopott gitár volt? Vagy csak annak édestestvére.
A Moonchild ajándék volt!
Jelenkeztem a pont fm játékra - Robynak gratulálok- de látva az együtténeklést, ami 15 másodperc volt, kilökve-belökve, nem bánom, hogy nem jutottam be.
Két téma van amit egy emberként tud mindenki bárhol is van a Maiden koncert. Az egyik a Run to the Hills refrénje, míg a másik a Fear eleji óóózás.
Tegyük hozzá, hogy a Best Of The Beast-re rákerült élő felvétel tényleg olyan hipnotikus erejű, ami egyből megfog bárkit, aki először ássa bele egy kicsit jobban magát a Maiden-életműbe... így ez baromira nem is csoda. A haverom, aki először kölcsönadta, szintén nem csodálkozott, hogy ez tetszett benne a legjobban. Ez is egy olyan dolog, ami miatt a Maiden is képes azt a csupa nagybetűs METAL SHOW-t nyomni, amit rajtuk kívül csak nagyon kevesen...
...és ma este ebből nekem is ki fog jutni ismét! :-DDDDD
Nem tudja valaki véletlenül, a jegyet csak kint a Szigeten egy plusz sorban állással lehet karszalagra váltani, vagy esetleg a Nyugatinál lévő Sziget-pavilonnál is???
Esetleg más ötlet? Köszi!
MTV Hungary-n Maiden klip Top 10, éppen No more lies! :))