Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Megnezettem az anyajegyeimet...rendben vannak, de van egy amire azt mondta az orvos, azonnal le kell venni, lehet, hogy melanoma!!! A külsö labelen van. DE! Ez amiota az eszemet tudom, ott van, nem lett nagyobb, sem mas, mint regen volt, sem sötetebb...
Mivel a szele nem körülirt, hanem szabalytalan, ezert mondta a börgyogyasz es a sebesz is, hogy azonnal!!! Kb egy eve voltam vervetelen, megneztek a tumormakereket is, minden ok volt. Ha ez malignus melanoma, fajhat töle e labam? Vagy nem okoz panaszt? tudom, nem vagytok/vagyunk orvosok, de nyugtassatok meg...
Szia igen, megköszönném az orvosod számát, a távolság ilyenkor nem akadály :)
Tényleg bámulatosak az eredményeid, ha nem felejted el addig, majd írd meg ha megvan a CT, ez egy nagyon kis családias közösség, mindenki figyel mindenkire és drukkolunk egymásnak :) Szerintem nagyon bíztató a csökkenések mértéke, még akár az is lehet, hogy műthető állapotba hoznak!
A debreceni Onkológiai klinikán kezelnek és egy amerikai gyógyszerkutató cég finanszírozza a kezelésemet, ha az ismerősöd környékbeli szívesen megadom az orvosom nevét.
Köszönöm a biztatást de én azért még továbbra is kétségekkel állok a jövő előtt. Három hét múlva újra CT már alig várom.
A ciszta is fájhat, ezt egy nögyógyász mondta nekem. De ha teheted és nem akarsz tovább idegeskedni, tényleg csináltass PET-CT-t. Minden jót kivánok Neked!
nem petefészek, méhnyakból indult adenokarcinóma. Minden rák egyedi, van amelyik jobban jelez tumormarkerre, van amelyik kevésbé, és természetes folyamatok is simán okozhatnak pár százas értéket, de ha teljesen ki akarod zárni, inkább csináltass egy pet ct-t.
Nagyon köszönöm. Sajnos már nem tudok egyedül utazni.
Drukkolok hogy a CT meglássa a bajom, mert akkor az itteni orvosom is biztosan talál megfelelő szert. Két éve már majdnem feladtam, de 48 kezelés mellett jól éreztem magam. Pár hónapja kezdődtek ismét a panaszaim . Nem értem hogyan okozhat fájdalmat egy még nem is látható elváltozás.
Sziasztok! Még új vagyok a fórumon, szeretném megkérdezni tud e valaki olyan betegről aki túlélte a hasnyálmirigy daganatot? Nálam 2017. októbérben állapították meg, nem operálható, december óta benne vagyok egy külföldi vizsgálati szer tesztelésében, három egymáskövető héten egy nap bent vagyok kórházban amikor kapom a szert, a negyedik héten pihi van. Az állapotom nem romlik sőt 42x28mm-es daganat a felére zsugorodott és az áttétek is kisebbek lettek. Viszonylag jól bírom a kemot gyötörnek ugyan a mellékhatások de egy héten CSAK két nap nem kelek ki az ágyból a többi nap elég jó.
2006-ba már túlestem egy daganatos betegségen, abból kijöttem. Néha elfog a kétség újra lebírom e nyomni a betegséget?
Ez még simán lehet természetes folyamat miatt is, főleg, hogy ct uh nem lát semmit. Nekünk a ca 125 télen még 30 ezer körül volt, a kezelések nyomán mostanra ment le 7 ezer alá. De ezt látja is a ct, sajnos.
3 éve már, amikor egymás után 4 onkológust fogyasztottam. Nem akarom elölről kezdeni. Valamiért az ultrahang, a mammográf a CT nem mutatja meg mi a baj. Nem tudom miért. PET CT vizsgálatot nem tud kérni a doktor, állítólag nem engedi a TB.
Úgy látszik megint meg kell várnom míg a daganat több centisre nő.
Csak azt nem értem, miért fáj ? A mellrák elvileg nem szokott fájni !?
A helyzet változatlan. Folyamatosan érzem hogy a dög dolgozik. A doktor próbálja elkenni a dolgot. Legutóbb emelkedett a tumormarkerem, de szerinte az nem jelentős. CA125 : 117 U/ml . Én meg nem értek hozzá. Jövő hónapban lesz ismét kontroll.
Persze, mindig a pici, legalább stagnálás jó a szar mellett. Kicsit egyformák vagyunk, le akarjuk birkózni a dögöt. Én is már marha sok leszarom tablettán túl vagyok, de van még bőven nyelni való. Birom, mert akarom. :-) Úgy tudom Te is egyedül élsz. Lehet rosszul gondolom, de egyedül könnyebb küzdeni, mint az állandó aggódó, túláradó szeretet. Könnyebb kis időre legalább felejteni a dögöt. Győzni fogunk, meglásd!