Keresés

Részletes keresés

AstroMAN Creative Commons License 2010.01.01 0 0 4871
A Lisszaboni zsebesek tényleg jelen vannak, de azért hál' Istennek nem olyan vészes mértékben. Leginkább a 28as villamosra specializálódnak. Van 2, 20 év körüli magas lány, akik turistának néznek ki, de tudjuk róluk, hogy szarkák, csak még sosem tudnák őket tetten érni. Az egyik kicsit sötétebb küllemű, mint az átlag portugálok. Ha látjátok magatok körül őket, akkor figyeljetek rájuk. Ja, és a 28ason "dolgoznak".
Egyébként összességében szerintem semmivel nem problémásabb hely, mint pl. Budapest, ilyen tekintetben.
Előzmény: BlackJr (4870)
BlackJr Creative Commons License 2009.12.30 0 0 4870
Hello

Wizzair-el mentünk Madridba, ott mi eltöltöttünk pár napot és úgy mentünk Lisszabonba. Úgy volt, hogy vonatozunk mi is, de aztán végül a repülő mellett döntöttünk. 30ból oda-vissza meg volt a madridi jegyünk. Kint pedig találtunk repjegyet, végül 50eur.-ért vettünk jegyet. Másna már volt 25EUR is. Mi Lisszabon és a déli részen voltunk, majd visszafelé az ország közepén, spanyol határnál, ELVAS-ban voltunk pár napot. Onnét vonattal vissza Madridba.
Gyönyörű helyek, barátságos emberek.
Lisszabonban kinéztek maguknak a zsebesek 2szer is, nagy fotóscuccal a nyakamban. Észnél kell lenne, de amúgy minden okés:)
Előzmény: Tbrigitt (4866)
Tbrigitt Creative Commons License 2009.12.30 0 0 4869
Lutell, Zahnstein,

Köszönöm szépen az infokat!

Üdv:
Brigi
zahnstein Creative Commons License 2009.12.29 0 0 4868
MAD-LIS legolcsóbban a www.easyjet.com oldalon foglalható. Napi 2-3 járat van. A Wizzairhez nem jó a csatlakozás, egy éjszakát MAD-ban kell tölteni odaúton, visszafelé nem. Ezt ki lehet kerülni, BUD-BGY Wizzairrel, BGY-MAD Ryanairrel, MAD-LIS easyjettel, ez megy egy napon belül. Ha megvan az időpont, foglald le most, mert olcsóbb nem lesz, de hogy az idővel egyre drágulni fog, az tuti.
lutell Creative Commons License 2009.12.27 0 0 4867
Tbrigitt Creative Commons License 2009.12.24 0 0 4866
Sziasztok,
A következő kérdéssel fordulok hozzátok.
Jövőre (nyár végén, ősz elején) tervezek egy 8-10 napos utazást Portugáliába. Már elég alaposan körbenéztem a repjegyek piacán, de közvetlenül Lisszabonba elég borson áron számitják a repjegyeket, igy valószinüleg úgy utazok hogy Madridba fapadossal, és onnét tovább vonattal/busszal/másik fapadossal....Lisszabonba.
Esetleg tud valaki segiteni hogy miként lehet a leghatékonyabban és leggyorsabban Madridból Lisszabonba utazni? Hallottam hogy megy valami éjszakai vonat közvetlen, de nem tudom melyik társaságé, vagy weboldalt....
Előre is köszönök bármilyen segitséget!
Üdv:
Brigitta
tücskös Creative Commons License 2009.12.24 0 0 4865
Hehe...persze tudom, 1évig életem már Olaszországban is szóval a hozzáállás nem meglepő :D de tényleg azért köszi majd alakul valahogy!:))
addig is Nagyon Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Előzmény: quilla (4864)
quilla Creative Commons License 2009.12.24 0 0 4864

Latinoktol/portugaloktol soha ne varj azonnali konkret valaszt, mert sokat fogsz csalodni :) A latin motto 'ejj raerunk arra meg' avagy 'nem kerget a tatar' :o))

Anno mikor en egyszer es utoljara jartam az Aveiroi egyetemen - szinten egy diakot vittunk a repterrol celba - akkor ott elesben helyben a regisztracional volt erre kulon ember, aki ott es azonnal intezte a dolgot, ha jol emlekszem akkor ez a diak is (hatha erre jarsz Bence, hogy volt?) ketsegek kozott volt addig, hogy vajon hogy es mint lesz, de megoldottak :)

Előzmény: tücskös (4863)
tücskös Creative Commons License 2009.12.23 0 0 4863
Persze kérdeztük már őket, hogy a szállást azt hogy intézzük, de eddig erre nem adtak konkrét választ...remélhetőleg még januárban találunk majd valami megoldást!
azért köszi szépen:)
Előzmény: quilla (4862)
quilla Creative Commons License 2009.12.22 0 0 4862

Hat elkepzelheto, hogy van a forum olvasoi kozott Aveiroi, de akkor jol titkolja mert meg nem jelentkezett :)

Amugy par eve az aveiroi egyetemen volt erre kijelolt 'szemelyzet' es gyanitom most is van, akik az erasmusok lakasgondjaival foglalkoznak, ezen a vonalon nem indultatok meg el? Ok megiscsak helyiek es van ebben tapasztalatuk.

Előzmény: tücskös (4861)
tücskös Creative Commons License 2009.12.22 0 0 4861
Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulnék leginkább az Aveiroban élőkhöz, hogy tudnának-e esetleg segíteni albérletekkel, kiadó lakásokkal, házakkal kapcsolatban?!
A következő félévben 3an Erasmusosok leszünk Aveiroban és szeretnénk szállást találni január végétől egészen június közepéig.
Keresgéltünk már a neten, találtunk is pár lakásokkal és albérletekkel foglalkozó oldalt, de eddig sajnos nem jártunk sok szerencsével.:(
Ha esetleg tudnátok információt kiadó 2 vagy 3 szobás lakásról vagy házról, azt nagyon megköszönnénk!!:)
deanka Creative Commons License 2009.11.29 0 0 4860
Hello, a reptérről van metró, hogy meddig jár, azt sztem a honlapon megtalálod.
Szállás: Residencial Triunfo cím: Rua do Cativo 9. google map-ben megnézheted pontosan hol is van, belváros amúgy. Kb. 40-45 euró 1 szoba/éj. Korrekt volt, tiszta, elutazás napján a csomagokat is ott lehetett hagyni pár órára. Ha van még kérdésed, akkor írj, szeptember-októberben voltunk 3 hetet portugáliában...
Előzmény: ókidli75 (4854)
lacoste28 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 4859
Vip Executive Villa Rica    Mi itt szalltunk meg.Mindenkinek tudom ajanlani.Reptertol kb 10 percre taxival(10 euro volt),jo kornyeken.Egy utcara-ket perc gyalog a metro.Auto nem kell,jo a tomegkozlekedes.
Ácsi Milán Creative Commons License 2009.11.27 0 0 4858
Legutóbb tavaly március elején voltunk Lisszabonban egy hetet - gyönyörű, napsütéses idő volt végig, melegem volt a dzsekiben. A szállodánk elég drága volt, de főútvonalon és a legfelső szinten lévő étteremből csodás kilátás nyílt a városra. Belémbe feltétlenül ki kell menni villamossal!
AstroMAN Creative Commons License 2009.11.27 0 0 4857
Sziasztok!

Elsősorban a Lisszabonban, vagy a főváros környékén élő magyarokhoz szólok:

Munkalehetőség egy fagyizóban, Baixa-Chiado városrészben, azonnali kezdéssel. Alap portugál és angol kell.

Akit esetleg érdekel, az a profilomban megtalálja a mailcímem , oda írhat.

És bocs az OFF-ért......

Astroman
peliatan Creative Commons License 2009.11.22 0 0 4856

Fordulj bizalommal  a Fogadó a fapados utazóhoz Szállásokról az index.hu/fórum oldalon.

Egyébként Portóban a Hotel Menfis-ben laktunk májusban. 95. beírás

Mindenképpen nézzétek meg BRAGA-t !

quilla Creative Commons License 2009.11.20 0 0 4855

Marciusban? Hat kiszamithatatlan, de azert az szinte biztos, hogy joval enyhebb homersekletileg, mint odahaza. Beleszaladhattok egy esos idoszakba es kkor akar omlik is vigasztalanul napoikg, de siman ki lehet fogni egy enyhebb szakasz derult eggel es napsutessel :) Minuszok teljesen biztos nem lesznek :)

Ha jol remlik nekem, akkor ejjel fel egykor megy az utolso metro a repterol, na de itt van a honlapja (jobbra fenn alithato angolra): http://www.metrodoporto.pt/ De taxik mindig vannak kint, es az sem lehet egy horribilis osszeg, bar mas arfekves mint a metro. Bevallom meg sosem metroztam ejszaka Portoban, de nem is hallottam semmi olyasmit, hogy ez problemas lenne. Nappal tele van biztonsagi orokkel is, de ejszakarol nincsen tapasztalatom.

Szallas temaban sajna nem tudok segiteni, en ugye nemigen megyek itt szallodaba :)

ókidli75 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 4854
Sziasztok!

Márciusban szeretnénk menni a férjemmel Portóba. Szeretném megkérdezni, hogy milyen ott az idő ilyen tájban, illetve nem tud-e valaki egy jó és viszonylag olcsó szállást?
A másik kérdésem, hogy hogyan lehet bejutni a reptérről éjszaka a városba, mert a gépünk éjjel fél tizenkettőkor száll le. Ha van metro vagy ilyesmi, akkor biztonságos e az ilyen későn?
Bocsika a sok kérdésért, de nem vagyok túl tapasztalt utazó (szeretnék az lenni:))

Előre is köszönöm
AstroMAN Creative Commons License 2009.11.16 0 0 4853
Szia!

Én itt lakok, és a vendéglátóhelyek tuti nyitva vannak. Hogy a múzeumok is nyitva vannak-e? az már jó kérdés. Mit szeretnél megnézni? Írj nekik emailt!
Nekem személyes meggyőződésem hogy Lisszabon sokszínűségét a külsejében lehet megtapasztalni, a múzeumok nekem nagy sokkot nem okoztak :)

Éjszakai élet...a portugálok nagyon szeretnek bulizni, lisszabonnak van egy bulinegyede is ,ez a Bairro Alto. Sok száz kis kocsma, disco, bár. stb...és amikor megtelnek a helyek, az ivászat az utcán folytatódik :-) Ilyenek a péntek-szombat esték.
Szilveszterkor meg még nagyobb bulik , még több emberrel :)
Előzmény: 'szti (4852)
'szti Creative Commons License 2009.11.14 0 0 4852

sziasztok!

leginkább a kint élőkhöz szól a kérdés, de persze bárki válaszolhat, aki tudja:-)

szóval nagyon úgy néz ki, hogy a szilvesztert Lisszabonban töltjük. a nyitvatartások érdekelnének. ott is minden zárva 31-1.-én? boltok, éttermek, múzeumok? mekkora az élet kint olyantájt?

papa_maci Creative Commons License 2009.10.28 0 0 4851

:))

Biztos vissza mész !!

Előzmény: lacoste28 (4849)
lacoste28 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 4850
ja!Es nagyon-nagyon meleg volt!!!30 fok korul.... polo,rovidnadrag vegig...
lacoste28 Creative Commons License 2009.10.27 0 0 4849

papa maci!

Koszonom utolag is,felultunk ra! :)

ELKEPESZTOEN BEJOTT PORTUGALIA!!!!NEM GONDOLTAM VOLNA.

Mindenkinek csak ajanlani tudom.Ne hezitaljon akinek van lehetosege menni.Hihetetlen baratsagos emberek,gyonyoru helyek es meg sorolhatnam a pozitivumokat.Oda meg biztosan vissza fogok menni!!!!!

KOSZONOM MINDENKINEK A TANACSAIT,OTLETEIT.

L

Előzmény: papa_maci (4841)
wekerlei Creative Commons License 2009.10.27 0 0 4848
Ott volt a kezemben a múlt héten a sagresi erödítmény souvenir boltjában, de nem tudtam, hogy eredeti kell-e vagy olyan, ami kartonra van nyomtatva. Majd legközelebb gondolk rád, jó? 
Előzmény: delamacska (4847)
delamacska Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4847

Na, jól elírtam. Természetesen azulejo-s hűtőmágnesre lenne szükségem. 

delamacska Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4846

Egy kis szívességet kérnék valakitől, aki mostanában Portugáliába utazik. Egy azujeros hűtőmágnest kellene nekem venni, odaadnám előre az árát. Ha valaki tudna ebben segíteni, akkor megkérném, hogy a delamacska@freemail.hu e-mail címre írjon! Köszi!

delamacska Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4845

Szeptemberben mi is voltunk 11 napot. Nagy meleg nem volt, de eső sem, szóval ideális kirándulóidő. Sintrában €4.50 a napijegy a körjáratra, amivel el lehet jutni a vasútállomástól a Mór várhoz, a Pena palotához, a központba ahol a Nemzeti palota van és vissza. A Monserrate palotához viszont gyalogolni kell. A vonat van hogy drágább a busznál, de nem sokkal. A suburbano ami olyan mint a HÉV, viszont jóval olcsóbb a sima vonatnál és a busznál. Suburbanok vann pl. Lisszabonból Sintrába, Estorilba, Cascaisba, Portoból Bragaba, Guimaraesbe. Nekem Guimaraes Bragánál is jobban tetszett, érdemes elmenni oda is. Délen Lagosban jártunk, mindenkinek javaslom, nagyon szép sziklák vannak a parton. Evorába is érdemes elmenni, ott is sok látnivaló van: csontkápolna, katedrális, római templom, vízvezeték, stb.

wekerlei Creative Commons License 2009.10.13 0 0 4844
Marad a jó idö? Én szombaton indulok.
Előzmény: AstroMAN (4842)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2009.10.12 0 0 4843
pontosabban keresztülvisz a városon, nem körjárat...de tényleg  egy élmény!
Előzmény: lacoste28 (4840)
AstroMAN Creative Commons License 2009.10.12 0 0 4842
Aki csak teheti, most jöjjön, 30 fok lesz egész héten, ma is olyan meleg volt Lisszabonban , mintha júliust írtunk volna....az óceán is melegebb most, 20 fokos, kellemesen hűsítő a nagy melegben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!