Keresés

Részletes keresés

nori Creative Commons License 2000.05.09 0 0 143
30-án láttam a Macska a forró tetőnt a Pestiben, tetszett az előadás, végre egyszerűen eljátszottak egy darabot, nem kellett az un. "önkifejezést" végigszenvednünk.
A Pesti színház szellőzése viszont katasztrófális, szinte fuldokoltunk az előadás végére.
Meg kellett állapítanom, hogy Kamarás tényleg jó színész, csak egy alkoholista tud annyira kimaradni minden történésből, ahogy ő játszotta
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.05.09 0 0 142
Eladó színházjegyeim vannak a Budapesti Kamara előadásaira:
2 db május 13. Huncut a lány
2 db május 16. Örömállam

Írj, ha érdekel, az árat megbeszéljük!
Rozi

Izabell Creative Commons License 2000.04.29 0 0 141
Szia Arabella!

Jó volt a Figaro, de nálam még mindig A velencei kalmár viszi a prímet.
Az átlagos rendezésnél jobb volt, de a különlegesnél átlagosabb, szóval közelebb van az
átlagos dolgokhoz, mint a többi rendezése. Ez már megint egy másfajta stílus, de az a
stílusa nem igazán tetszik. Végig baromkodják az egészet. A komolyabb dolgai sokkal jobbak.

Üdv: Izabell

Előzmény: arabella (140)
arabella Creative Commons License 2000.04.29 0 0 140
Izabell,
A cikket elküldtem emilben.Hát ettől nem ismertem meg jobban PL-t.
Most,hogy mondod,Kamarás tényleg hasonlit Darvasra,de én Darvast ki nem állom Kamarás Iván meg szeretem.
Az Istvánról még nincs kialakult véleményem,de amit irtál igazad lehet.Tóth Sándor azért van benne,mert Beke kedvence,egyébként a Nemzeti tagja,de eddig még minden nyári játékon itt volt.Kamarás Máténak viszont jó hangja van,a többiek szerintem nézőcsalogatóak.Mint már irtam a diszlet minden bizonnyal szép lesz,hiszen láttam már Horesnyi-diszleteket és mind tök jó volt(a Madáchban dolgozik).
Milyen volt a Figaró?
Szia,
arabella
Előzmény: Izabell (138)
Soho Creative Commons License 2000.04.28 0 0 139
Sziasztok!
Gondoltam estleg érdekelne valakit itt egy jegy a május 1-ei Haramiákra a Budapesti Kamaraszínházba (900 ft). Nekem sajnos van egy fölösleges. Ha érdekel, az alábbi módokon egyeztethetünk: hívd Ildit az (1)2838907-en, vagy Andit a 06 203158717-en vagy írj emailt. A többit majd itt.
Segítsetek légyszi!
S
Izabell Creative Commons License 2000.04.27 0 0 138
Arabella,

Én nem szeretem Szerednyeyt.
A Kamarás tényleg nincs hasraesve magától, ezért nagyon szimpatikus. Szerintem nagyon aranyos fazon. Hasonlít Darvas Ivánra (fiatalkorában) De nagyon!!!
Nem igazán szeretem Vókót.
A Podi (PL) ugye a vasárnap reggelben volt? Mert sajnos az nekünk nem jár. Nem tudnád elküldeni emilen?
Kösz az István szereposztását! Erre kiváncsi leszek. Hüse túl fiatal, Varga túl idős és alacsony, Tóthnak majom feje van, a Kamarás Mátét pedig nem ismerem.
De a legdurvább: Géza fejedelem Tűzkő!
Szerintem giccses lesz a színház. Lehet, hogy Beke nélküli, de a Blaskó se lesz jobb.

ÜDV: Izabell

Előzmény: arabella (135)
arabella Creative Commons License 2000.04.27 0 0 137
Kilincs,
Mert van tehetsége,humora és látszik rajta,hogy szereti amit csinál(lsd.A nyomorultak)és tisztában a tudásával,nem játsza túl magát.
üdv,
arabella
Előzmény: kilincs (136)
kilincs Creative Commons License 2000.04.26 0 0 136
arabella
miért pont a Szerednyey a kedvenced?
Előzmény: arabella (135)
arabella Creative Commons License 2000.04.26 0 0 135
Izabell,
a felsorolt szinészek közül Bozsó Pétert és Csöre Gábort ismerem,de nem nagyon szeretem őket.Nálam Szerednyey a No.1.Róla mi a véleményed?
Kamarás Ivánt nagyon szeretem,láttam a Popcornban,tök jó volt,meg A dzsungel könyvében is.Azért birom,mert nincs hasraesve magától.Stohlról nem tudok mondani semmit,mert még nem láttam szinpadon,bár hallottam,hogy jó.
Vókó Jánosra gondoltál már,mint Szorin?Igaz,nem ő lenne a legjobb,de hátha elvállalná.Én nem ismerem személyesen,de hallottam,hogy nagyon jó fej,meg amúgy is az egriek közül ő a kedvencem(de csak NE után9).Azért egy próbát megér.
Szia,
Arabella
Ps.:Ugyanabban a Heves megyeiben volt az új szinházunkról is szó.Ha a fele igaz annak,amit leirtak nagyon modern lesz.És Beke nélküli(remélem).

Előzmény: Izabell (131)
LULU Creative Commons License 2000.04.26 0 0 134
SZÍNHÁZAK! AJÁNLOM MAGAMAT!
PR,reklám,kiadványszerkesztés,művelődésszervezői(színházi specializáció) diploma, francia nyelvismeret. (emk61@hotmail.com)
agamemnon Creative Commons License 2000.04.25 0 0 133
Izabell!

Esetleg tudok segíteni, csak beszéljünk személyesen. ha írsz egy emailt, megírom a számom.... webmaster@szinhaz.hu

Izabell Creative Commons License 2000.04.24 0 0 132
Agamemnón! Tudsz nekem segíteni? Beakarok menni próbára valamelyik rendezőhöz?
Hogy lehetséges ez? Szeretném megismerni a színházat a kulisszák mögül is, mert ebben a szakmában akarok dolgozni.

üdv: izabell

Izabell Creative Commons License 2000.04.24 0 0 131
Szia Arabella!

Én ismerem Valentint és beképzelt!
Az interjút elolvasom. Kösz, hogy szóltál.
Szegénynek most műtötték a lábát!
Ismersz ezek közül valakit (nem személyesen gondoltam, de úgy is jó): Bozsó Péter, László Zsolt, Kolovratnik Krisztián, Hujber Ferenc, Gyuriska János, Csőre Gábor?
És Kamarás Ivánról és Stohl Andrásról mi a véleményed?
üdv. izabell

Előzmény: arabella (129)
agamemnon Creative Commons License 2000.04.23 0 0 130
frissült a www.lap.szinhaz.hu
arabella Creative Commons License 2000.04.23 0 0 129
Szia Izabell,

Nos,nem tudom,de én Lamanda Lászlót nem nagyon szeretem,meg aligha lehetett ő jó Szorin(én Jordán Tamással láttam a Radnótiban).Venczel Valentinnel próbálkoztál már?Szerintem,ha felvázolod neki a helyzetet biztos segit.Nem tudom róla elképzelni,hogy annyira beképzelt lenn,bár még nem beszéltem vele.Tunyogival kapcsolatban viszont vannak kétségeim.
Az István szereposztását elküldtem emilben.
Apropó,a mai Heves megyeiben van egy interjú Podloviccsal.
Szia,
arabella

Előzmény: Izabell (128)
Izabell Creative Commons License 2000.04.19 0 0 128
Szia Arabella!

Én is 40 év körülit akarok Szorinnak. Lamanda Lászlóval próbálkoztam (ő tartotta a színitanodát és mindig azzal dicsekedett, hogy ő volt a legjobb Szorin ), de ő nem vállalta el. Vagyis mivel
jóba vannak Tűzkővel, ezért Tűz azt hazudta neki, hogy 70 ezer Ft-ot kap érte és így is csak
a forgatásra hajlandó eljönni, próbára nem. Nekem meg semmi szükségem nincs arra, hogy
egy magát nagynak mondó színész ott lazáskodjon és végig linkelje az egészet. Az a baj, hogy
ez a korosztály nem vállalja el ingyen, mert nekik ebből semmi hasznuk nincs. Ezzel sem
támogatják a fiatalokat! A Venczel V-re én is gondoltam már, de ő is el van szállva magától.
Amúgy csak 6 szereplő van a filmemben (plusz Szent Péter és két testőr ), a többit kihúztam.
Ebből jelenleg kettő színész: Tűzkő és Podlovics, a többi amatőr. Szent Péternek akarjuk még a Tunyogit felkérni.
Nem vagyok rendező, csak annak készülök.
Ez tényleg nevetséges! Akiket felsoroltál egyik se lenne jó!
Honnan tudod, az István szereposztását? Mia az, hogy 7 napig?
Na, azért az Istvánra kiváncsi leszek! Gondolom a címszerepet főleg vendégek fogják játszani.

Előzmény: arabella (127)
arabella Creative Commons License 2000.04.19 0 0 127
Izabell,
Igen ismerem a Sirályt(nagyon szeretem Csehovot)és én Szorinnak egy kicsit idősebb szinészt képzeltem el.Az egriek közül talán Venczel Valentin lenne jó,bár az igazság az,hogy ez attól függ,kik játszák a többi szerepet.De Valentin jó lenne,szerintem.Te amúgy rendező vagy?
Amit eddig láttam a szinházból nekem tetszik.Mindenesetre szebb,mint a régi volt.
Tudod,mit hallottam?Hogy Blaskó és Moravetz L. mellett még Pálfi Zoltán és Tunyogi is pályázik,meg még egy páran.Nevetséges,nem?
Az Anyánk napja nem volt túl jó,de ez nem a szinészek és a rendező hibája.Eleve nincs jól megirva,nekem vontatottnak tűnt,de rajtam kivűl szinte mindenkinek tetszett.
Közben már megvan az István szereposzása,Tűzkő is énekel benne,István meg négyes szereposztásban megy,de összesen kb.7 napig.Jó,mi?
Szia,
arabella
Előzmény: Izabell (126)
Izabell Creative Commons License 2000.04.17 0 0 126
Szia Arabella!

Igen az Alföldi most rendezi a Figaro házasságát, amiben Figarot Stohl játsza. Már van is rá
jegyem. Remélem jó lesz.
Szerinted nem lesz túl giccses a színház? Mert amiket olvastam róla, nekem úgy tűnik, hogy
igen.
Olvastad a Csehov: Sirály c. művet? Ha igen, akkor légyszi segíts nekem. Mert ezt rendezem
filmen és kell még egy szereplő. Egy Szorin ( ha olvastad, tudod melyik az ). Te az egri színészek közül erre a szerepre kit javasolsz, mert én nem igazán ismerem a mostani társulatot.
A Tűzkőt és a Podlovicsot is úgy ajánlották, hogy jók lennének.

Szia: Izabell

Előzmény: arabella (124)
agamemnon Creative Commons License 2000.04.16 0 0 125
SZiasztok,

latta valaki ezt a netstageone produkciót a Trafóban?

arabella Creative Commons License 2000.04.15 0 0 124
Szia Izabell,
Moravetz Leventét mondtál?Na azt hiszem ő sem kavar majd sok vizet a választáson.A Máriát csak nyáron láttam és tényleg jó volt,Hüvösvölgyi nagyot alakitott.A playbacket nem vettem észre,mint ahogy az Egri csillagokban sem.Azt is láttam és elég jó volt,különösen Horváth Ferenc,mint cigány.Bár a jelmezek úgy néztek ki,mintha másik korból csöppentek volna ide(a királyne ruhája,pl.).Neked tetszett?
Igen az Anyánkat Szegvári rendezte,én szeretem.Amit itthon a Liliomból és a Piafból kihozott az dicséretes.
Apropó,nem hallottál valamit arról,hogy Alföldi megint rendez?Biztosat nem tudok,de a múltkor a TV-ben azt mondta,hogy Stohllal együtt próbálnak.

arabella

Előzmény: Izabell (123)
Izabell Creative Commons License 2000.04.14 0 0 123
Szia Arabella!

Sajnos én sem tudok senkit Egerben aki alkalmas lenne igazgatónak. Még Moravetz Levente pályázik, de szerintem vele se lenne sokkal jobb a színház, meg Blaskó mellett nincs is esélye, hogy ő lesz az ig.
A Mária evangéliumát minden lehetséges szereposztásban láttam. Hűvösvölgyivel szerintem jobb volt. Nem szeretem Szilágyi Olgát. De viszont Jézusnak Derzsi János volt a legjobb. Ő csak nyáron játszotta. Sajnos. Tóth Sándorhoz szerintem nem illet a szerep, a Varga Mikós meg nagyon esetlen volt a színpadon. Amúgy tetszett az előadás, de hasonlóan volt megcsinálva, mint a Madáchban. Ja, és kár, hogy volt benne play-back is. Az Egri csillagokban is volt. Láttad?
Nyugodtan beszámolhatsz az Anyánk napjáról! Nem baj, hogy nem Alföldi rendezte. Azt ugye Szegvári rendezte? Minél több rendezést meg akarok ismerni. Bár, Szegvári stílusát már ismerem és nem igazán tetszik. Szerintem a legjobb rendező: ALFÖLDI RÓBERT!!
Nem mintha minden rendezése tetszett volna ( Sirály egyáltalán nem tetszett ), de ő csinált olyan előadást, ami százszázalékosan tetszett, ami után megszólalni se tudtam annyira jó volt. Ez A velencei kalmár. Feltétlenül nézd meg!! Ha sietsz szerintem még jun.3-ra kapsz rá jegyet, mert mikor én bementem a jegyekért, akartak még rám sózni egy párat A velenceire. Hát igen! Alföldi rendezései már nem futnak annyira! Szegény.

Előzmény: arabella (122)
arabella Creative Commons License 2000.04.14 0 0 122
Szia Izabell,

Ami az Istvánt illeti,szerintem Hüse elég rossz lenne.Egyáltalán nem illik hozzá ez a szerep,meg igazad van,fiatal ő még ehhez.De ki tudja,mi lesz itt nyáron.Még meggondolja magát,mint tavaly.A Szentpéterről lemaradtam,de hallottam,hogy elég gyér volt(mint az összes Beke rendezés).Valahogy nem birom azt az embert,azzal a csokornyakkendőjével sirba visz.De csak ha ez lenne a baj.Az igazság az,hogy mióta itt van a szinház szinvonala egyre romlik(azért van néhány kivétel).
De már a gondolattól is rosszul vagyok,hogy majd itt Blaskó lesz az igazgató.Nekünk akkor meszeltek,ugyanis azt hallottam,hogy jó páran vannak akik itt akarják hagyni a szinházat,ha ő lesz az igazgató.Márpedig nagyon úgy tűnik.Az igazság az,hogy sajnos javaslatom sincs ki lenne jó igazgató.Neked van?
Egyébként a Mária evangéliuma nekem tetszett,te kivel láttad?Hüvösvölgyivel vagy Szilágyi Olgával.Én az előbbivel,hál' istennek.
Ami a társulatot illeti,hát vannak hiányaim.Pl.nincs csak egy 'primadonnánk'igy az összes szerepet Sz.O. énekli,ami már egy kicsit unalmas.Ezenkivűl nincsen idős szinésznőnk sem és olyan szinészünk is elég kevés aki jól tudna vigjátékot játszani és még sorolhatnám...
A szinház szerintem is nagyon szép lesz és ha ilyen tempóban haladnak még be is fejezik időre.Kár,hogy csak kivűl lesz ilyen szép.
Majd beszámolok az Anyánk napjáról,bár tudom,hogy ez annyira nem izgat,hiszen nem Alföldi rendezte.
Szia,
Arabella

Előzmény: Izabell (121)
Izabell Creative Commons License 2000.04.13 0 0 121
Arabella,

Nem tudom mi van Galival, de azt hallottam, hogy teljesen visszavonult a színházi életből.
A Szent Péter esernyőjét nem láttam, mert bent voltam próbán és már akkor elment a kedvem tőle. Nagyon rossz volt?
Tényleg az István, a királyt akarja. Hüse lenne a címszereplő. Szerintem nem illik hozzá, mert túl fiatal a szerephez. Te mit gondolsz erről? Egyébként tuti, hogy a Nemzetiét fogja leutánozni Beke, ugyanúgy, ahogy a Mária evangéliumát leutánozta a Madáchról. De mit vársz tőle! Semmi fantáziája nincs!
Én is olvastam a cikket az újságban és egy jót röhögtem rajta. Na, a Blaskó Balázs már megint ripacskodni fog. De azért meg kell hagyni, hogy a Mária evangéliumában jó Heródes volt. De nem véletlenül! Nem is kellett játszania! Csak magát adnia!
Az anyák napját nem láttam.

Egyébként lehet, hogy szép lesz az új színház ( de a legszebb akkor is a Vígszínház!!! ), de a társulat ugyanolyan sz@r marad ( persze vannak kivételek, egy pár színész, aki szereti amit csinál és jól is csinálja; TISZTELET NEKIK!! ) Ráadásul, azért, sajnos Blaskónak van a legtöbb esélye arra, hogy ő lesz az ig. Akkor pedig az egri színháznak végképp befellegzett!
Neked mi a véleményed erről az egészről?

Előzmény: arabella (119)
arabella Creative Commons License 2000.04.12 0 0 120
Izabell,
a mai Heves Megyeiben olvastam,hogy a Magyar Elektrával nyit az új szinház.És kik a szereplők?A királyi páros szerepében?Blaskó és Saárossy Kinga.Tudod ez mit jelent?Mivel Beke rendezi a darabot Blaskó a biztos befutó az igazgatói posztra.Ez elkeseritő!
arabella
arabella Creative Commons License 2000.04.12 0 0 119
Szia Izabell,

Igen,én is úgy hallottam,hogy Beke egy csomó jó darabot azért vett le,mert az még Gali idejében volt és nem fért össze az elképzeléseivel.Nem ártott volna,ha egy kicsit előbb magába néz,na mindegy.Csak az a furcsa,hogy amikor Bekét megválasztották igazgatónak,akkor úgy volt,hogy Gali itt marad,mint főrendező,aztán szép lassan eltűnt.Kár érte.Nem tudod hol van most?
Tényleg az István a királyt tervezik nyári játéknak?Komolyan lassan kezd az agyamra menni,hogy Bekének egy épkézláb ötlete sincs.Másolja a Nemzetit.Még a szinészeket is onnan hozza,mintha nekünk nem lennének jó szinészeink(pl.:Egri csillagok,Szentpéter esernyője,most meg az István).Egyébként láttad a Szentpétert?Én kimaradtam belőle,de mint hallottam nem volt valami nagy durranás.
Amúgy Hüsével kapcsoltban igazad van,prózai darabokban egyáltalán nem volt jó.Olvastam valahol egy vele készült interjút,ahol azt mondta,lehet,hogy visszajön.Egy biztos az egriek oda voltak érte.
Vasárnap megyek a Kamaraszinházba Anyánk napját nézni(természetesen Nádasi Erika is benne van).Láttad már?
Szia,
arabella

Ps.:Tűzkőre azért figyeltem fel,mert tudtam,hogy egri szinész és kiváncsi voltam rá.

Előzmény: Izabell (116)
függöny Creative Commons License 2000.04.11 0 0 118
Dobó D. a Radnótiban játszik a "Lángarc"-című Zsótér-őrületben, ha érdekel, minél hamarabb nézd meg, mert évad végén -ami ugye nincs messze már- biza leveszik.
Egyébként szvsz. jó is benne D. D.
üdv
függ.
Előzmény: kilincs (117)
kilincs Creative Commons License 2000.04.11 0 0 117
Tud valaki valamit Dobó Daniról? (végzős a színművészetin)
Izabell Creative Commons License 2000.04.10 0 0 116
Szia Arabella!

Igen, Hüse Kecskeméten van a Katona József Színházban, de állítólag nyáron az István, a királyban ő fogja játszani Istvánt. ( ha igaz, hogy ez lesz a nyári játékok, mert tavaly úgy volt, hogy a West Side Story lesz, de helyette a Szent Péter esernyője volt).
Szerintem nagyon szép hangja van Hüsének. Nekem tetszett, amit csinált, de prózai szerepekben viszont nem volt jó.
Láttam én is a 100. elődadást és tényleg borzalmas volt, amit Beke művelt az elején. Ráadásul végig a plafont nézte. A József is megélte volna a 100-dikat, de állítólag Beke azért vette le, mert Gali Laci rendezte.
Az Atyai Házat és A görkorcsolyapályát nem láttam.
Én blaskó Pétert a Macska a forró tetőnben láttam, de abban is nagyon jó volt.

Előzmény: arabella (115)
arabella Creative Commons License 2000.04.10 0 0 115
Nocsak,nocsak Izabell,
Ez aztán a nagy meglepi,ki ez a Meeko?Látom ő azért jobban egyetért veled.Bár amit irtatok az igazgagtóváltásról az nagyon meglepett.Méghogy Blaskó?Na ne..
Igen,szerintem is jobb volt Gali L. idejében a szinház,de még lehet az egy másik igazgatóval is(de ne Moravetz,se Blaskó).Az általad emlitett darabokat láttam,nem is egyszer,bár a Józsefet alakitó Hüsét nem nagyon szerettem.Most Kecskeméten van,igaz?
A Padlást viszont igen.Ott voltál a 100. előadáson?Én igen,a baj csak az volt,hogy már Beke jött ki köszönteni a nézőket és csak hadovált,hisz jóformán azt sem tudta miről van szó.Abból az időből nekem 2 darab tetszett nagyon:Az Atyai Ház és A görkorcsolyapálya.Az utóbbiban természetesen Erika is énekelt,fantasztikusan.Csak azt sajnálom,hogy hamar levették és itt sem játszák.
Amúgy Blaskót én sem szeretem,de a Pétert láttam a Pestiben a Kegyelemben,amiben nagyon jó volt,mint Kádár.

Meeko,
azon a Piafon én is ott voltam!Hol ültél?

Üdv,
arabella

Izabell Creative Commons License 2000.04.05 0 0 114
Meeko,

Én is utálom Blaskó Balázs, szerintem egy nagyképű majom és ripacs színész. De a testvére
Blaskó Péter viszont nagyon jó. Amúgy a Beke, azzal aki most a színházat építi, építtett magának egy villát.

Előzmény: meeko (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!