Az biztos, hogy a gurkhák használják ezt a bizonyos kikrit (nem tudom, hogy kell elírni), amivel Teddy gyűrűjéből minden bizonnyal kihasították a követ.
Szerintem akkor történhetett, amikor Alf kézitusát vívott egy őrült törökkel Mezopotámiában! :DDDDDD Hát ez is milyen mondat már??? :DDDD
Ez egy nagyon jó kérdés. Én is terveztem, hogy megkérdezem. Ugyanis szerintem két helyen. Az új részekben, amikor Ralph vadászni megy, Waylidge-be (lehet, rosszul írom) akarja vinni . Viszont az első részekben, amikor Ralph elkergeti otthonról, mert Ivy beszámol a házasságtörésről, akkor Pimlico-ba küldi. Teddy reakciói:
"Ilyenkor nagyon szép Waylidge" "Az összes csirkéd hazafut melegedni"
Ez az "el vagyok bűvölve" az egyik kedvenc mondatom :)) Az az arckifejezés, de Bakó Márta szinkronja is fantasztikus, ahogy reszelős-darabosan odakeni ezt a finomkodó mondatot :)))
Ja, és Mabel elkésik valamikor a sorozat legelején is, és akkor James teszi neki a megjegyzést, "hogy ha nem késett volna el, akkor időben be tudná fejezni a felmosást"...stb.
Akkor nagyon tetszett nekem Mabel arckifejezése, meg az, ahogy a felmosórongyot bevágta a vödörbe. Abban a mozdulatban benne volt minden! :))
Igen amiket eddig felsoroltál az oké, és van még egy nálam, az, amikor Mabel és Ivy fent takarítanak a nappaliban, és Mabel megkéri Ivyt, beszéljen James-szel, az ügyben, hogy a főnök nem adná-e ki neki előre a bérét, ""mert az örege miatt nem tudott aludni."" :)))
El vagyok bűvölve, hogy rátaláltam erre a tiszteletreméltó társaságra!
Nálunk is kultikus státusznak örvend a sorozat. Mindennap használjuk a belőle vett szállóigéket. A klasszikus "Az finom lesz", "Hova vezetne ez?", "Mindig ezt mondom", "Jó tapasztalatszerzés lesz" mellett bejárattuk a "Nagyon egyszerű lányt", és Wilson kapitány szerelmi vallomásnak is beillő dicséretét: "Milyen más a maga nokedlije Mrs. Lipton... nem fekszi meg az ember gyomrát." :))) Bármilyen kajára alkalmazható. ;-))
A kedvencem Mabel. Megpróbálok válaszolni a kérdésre, de biztos nem tudom összeszedni az összeset:
1. Amikor minden cseléd kap valamennyi pénzt jutalmul a dolgozószobában.
2. Mikor elkésik (abban a részben, mikor mindenkinél alszik valaki, és reggel Ivy mindenhol Lady Agathát találja), James ráförmed, hogy hogy mer mutatkozni fél kilenc után, ő meg mondja, hogy ottfelejtette a felmosórongyot.
3. Még egyszer elkésik egy későbbi részben, mikor a pénztárcát találja. Stokes azt mondja Őméltóságának, azért késett el, mert egy kisbabáról gondoskodik. :) Ekkor mossa fel a folyosót, és Teddy elesik rajt, James meg elbotlik a vödörben. /Mert ő "feljebb emeli a tekintetét." :)/
4. Mikor felviszik Lady Levihez, hogy ruhát kérjen tőle a bálra (mert a Jacques Hordóké nem megfelelő :))
Egyik amit E-ditke is említett, a másik meg amikor a színházból koorábban elment, és Rose-al a hátsó fertályon keresztül mentek fel és "itták" orosz módra az italt :)
George volt lent, amikor 16%os lecsippantást közölte a lentiekkel+gyárból jönnek vissza.
Miss Poppy a 2 leszidásos alkalomkor+amikor James "ráveti" magát :))
Lavender, amikor hozza a másik papagájt, és megkéri Wilsont hogy hozza fel a Henry kezében tartott tejszínhabos tortát a szobájába.
Amikor Teddy balhét okoz a gyárban, és utána sietnek haza (mert a miniszterelnök vacsorázik náluk), akkor emlékezetem szerint a konyhán keresztül mennek be a házba. Teddy még el is csór egy szendvicset Wilson kapitány tányérjáról :)
Cissyre nem emlékszem, hogy lent lett volna. De lehet, hogy tévedek :)