Keresés

Részletes keresés

naish001 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 240
3 kg az szép. Én is mennék a Bükkbe. Szóljatok.
Előzmény: gombavadász (237)
majola Creative Commons License 2003.11.13 0 0 239
Rendben, töröm. Mondanál néhány időpontot ami biztosan jó Neked? Akkor megpróbálok keríteni " szállítót". Ma lekerestettem a kutyafuttatót, az első minta kis segítséggel lett meg, de az egy kb 1 m mély gödörben volt elkaparva. ( mielőtt hasra esnél az elszántságom előtt: a gödör adva volt, fásítanak.:)) Tehát oda be kellett szagolnia hogy észrevegye a gombát, és bár nézegette a gödröket, pont amikor azt közelítettük meg, odajött egy "zavaró kutya" és kizökkentette. Úgyhogy visszaküldtem oda, ez volt a segítség. A második szépen meglett, de utólag belegondolva biztos hogy másképp bíztattam amikor a közelben jártunk. Következő lépésnek megkérek valakit hogy ő rejtse el a gombát. Amúgy érdekes volt hogy most a 2. mintát nem fogta meg, hanem csak megbökte az orrával ahogy mondtad. Lehet hogy lepisilte valaki?? Eddig mindig megfogta. És hazafele úgy ment mint egy parádés ló... Tiszta büszke volt magára.
Előzmény: gombavadász (238)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.13 0 0 238
”tényleg nem sok értelme van gomba-junkie-nak nevelni a kutyát?”
Dehogynem. Szerintem az enyém már az. De keresni szereti, nem enni! :)))

Ez a péceli meglógás nekem egy kicsit gyanús. A múltkor nagyon sűrű volt a program. Lehet, hogy jobb lenne, ha inkább azon törnénk a fejünket, hogy Ti is fölugranátok ide a Bükkbe?

Előzmény: majola (232)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.13 0 0 237
Tulajdonképpen nem tudom mit értesz egy spoton. Ha két gomba között egy km szünet van az egy vagy két spothoz tartozik?
Napi egyéni rekordom 3kg felett egy kicsivel, mostanában örülök, ha egy kiló megvan. Ma 1,6.
Előzmény: naish001 (229)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.12 0 0 236
Kérdéseidre:

”- érdemes e belevágni csak úgy (semmi előképzettség, semmiféle kutyás múlt, de viszont van kitartás meg erdő, kutya az majd lesz) ?”
-Csak akkor vágj bele, ha nagyon vonz az erdő és tényleg szeretnél kutyával dolgozni. Csupán a jövedelem reményében nem éri meg. Hosszú időbe kerül, ha eljön egyáltalán, míg beletanulsz annyira, hogy eladásra is képes legyél gyűjteni.
Tekintsd inkább egy természetközeli hobbinak, amiből egyébként a leggyakorlottabbak még hasznot is húznak! Azt is vedd hozzá, hogy mivel gyűjteni ők is csak az év néhány hónapjában tudnak, ezért ez nekik is legföljebb csak kiegészítő jövedelemforrás lehet.

”- mennyi esélye van bármelyik erdőben szg-t találni ?”
-Hogy megértsd a valószínűségét, gondolj egy nem túl gyakori kalapos gombára. Mondjuk a vargányára: Mennyi esélye van bármelyik erdőben vargányát találni?

”- számít e a kutya bármiféle előképzettsége (pl.: rendőrkutya) ?”
- (majola megválaszolta)

”- kb. mennyi kezdőtőke szükséges ?”
- A hobbihoz semmi. Egy ültetvényhez milliók.

Előzmény: Babó979 (231)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.12 0 0 235
Lenyűgöző! Sose gondoltam volna... :O)

BT urat még akkor tisztelettel meghívtam. Válaszolt is udvariasan, azt megosztottam a topiccal. Sajnos ide a fórumba egyenlőre nem írt. :(

Előzmény: tangua (230)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.12 0 0 234
Bocsi, hogy nem válaszoltam. Elnéztem a hozzászólásodat. :(((
Írtam egy sms-t, de nem kaptam kézbesítési visszajelzést, úgyhogy megismétlem: bármi jobb, mint a szombat. Péntek, hétfő, (kedd nem), szerda, csütörtök?
Előzmény: pandamaca (219)
naish001 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 233
Repülünk is, és a Snoopot már vittük, de 2 kutya az probléma lenne, a szállásról nem is beszélve. Mehetünk bármikor, ha Gombavadász engedélyezi, megnézhetnénk együtt a Gödöllői spotot.
Babónak : Az erdőben vagy van, vagy nincs. Ha van, lehet speciális ültetési módszerrel sűríteni, mást beültetni. Ha megmondod melyik tájegységen van az erdőd, akkor kb meg lehet mondani, hogy van e esély. Különben jön ültetényes módszer, az viszont csak olyan területen lehet, amelyiken nem volt írtás sem x éve, + talajmintát kell vizsgálni.
Előzmény: majola (232)
majola Creative Commons License 2003.11.12 0 0 232
Szia Babó, nem zártkörűek hanem csak kevesek vagyunk. Talán nem én tudom a legtöbb felvilágosítást adni kutya- ügyben sem (gomba-ügyben végképp nem), de miután én vagyok az első, megragadom a szót. Szerintem nem kell a kutyának előképzettség. Rendőrkutya milyen értelemben? ha járőr vagy ilyesmi, az kimondottan hátrányos lehet. Ha nyomkövető, ne adj' Isten kábítószer, robbanószerkereső múltja van az jól jöhet. Engedelmes kell hogy legyen, és vadra közömbös. Ez a keresés szempontjából nem számít annyira, inkább az ő életbiztosítása. Gombavadász ill. Naish biztos írnak majd Neked a gyakorlati részéről, én is tervezem 1 módszer leírását, de sajnos én amolyan egyujjas gépíró vagyok és nem tudtam még elszánni magam hogy nekiessek...:) Ja, nem árt ha apportos. De ha "szimplán" keresni szeret az untig jó.
Naish, nem autóval utazgattok? Vagy miért lenne gond a második kutya? Elaludt a múltkori közös séta dolog! Ráértek valamikor?
Gombavadász, szerinted tényleg nem sok értelme van gomba-junkie-nak nevelni a kutyát? Pedig már tervezgettem... Végül nem mentünk neki a félórás keresésnek, csak egy utcát kerestettem le. Megtalálta. Holnap kicsit nehezítek és holnapután megpróbálom. Veled is nagyon szívesen gombáznék már egyet, de amit még nem mondtam: a mobilitásom Pandamaca szintjén van sajnos... Talán ha Pécelről lesz idő elmenni valamerre.
Előzmény: tangua (230)
Babó979 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 231

Üdvözlet mindenkinek!

Remélem nem zavarok senkit és elovasás után akár választ is kaphatok naív kérdéseimre.
Pár hete kezd komolyan érdekelni a szg. utána is olvsatam így hirtelen a neten de nyitott vagyok minden szagirodalomra.Olvasgatás közben ráleltem erre a fórumra bár éléggé kis létszámos és zárt körűnek is tűnik azért is reméltem az elején meg most is, hogy választ kaphatok pár egyszerű kérdésemre:
- érdemes e belevágni csak úgy (semmi előképzettség, semmiféle kutyás múlt, de viszont van kitartás meg erdő, kutya az majd lesz) ?
- mennyi esélye van bármelyik erdőben szg-t találni ?
- számít e a kutya bármiféle előképzettsége (pl.: rendőrkutya) ?
- kb. mennyi kezdőtőke szükséges ?
tangua Creative Commons License 2003.11.12 0 0 230
Hát igen, a (2) nagyon korai hozzászólást idézem:
>>>’A szarvasgombákat kutya segítségével lehet megtalálni. Persze igaz a disznókról szóló legenda is, csak az nem nálunk, és nem is manapság volt használatos. Ugyanis a disznó egyszerűen meg akarja enni a számára is kedves csemegét, úgyhogy bőtermő vidékeken hagyták az erdőben túrni, aztán ha talált valamit, akkor elrángatták onnan. No most, ha hagyott valami maradékot a jószág, és az pont szarvasgomba volt, akkor azt tudta kikapálgatni az ember. Kutyával ilyen gond nincs. Nem szereti a gombát enni... ’

Valahogy így ’disznó módon’ ment az ottani kutyával is , igenis , a saját szememmel láttam, hogy a talált gombát a kutya, (a gazda leparancsolása híján) örömmel megette ! Szerette a gombát enni!!!! A módszer az ültetvényen az volt, hogy a kutya láb mellett, szigorúan az ültetvény cca. 4 m-es sávjában keresett, a talált gombát kaparta, semmi apport, a gazda azonnal leállította, és saját kezűleg, valami késszerű célszerszámmal kaparta ki, majd ha a gomba ’méreten aluli’ volt, jutalomfalatként a kutyának adta! A kutya mintegy ’fegyelmezhető disznóként’ funkcionált. Ennek tükrében talán nem a sci-fi kategória a kutya ’drogozása’ sem. Mint írtam, a külső, ültetvényen kívüli keresésre más, talán a mi (bocs az, előlegezett tsz. 1. személyérért) fogalmaink szerint nevelt ebet használnak.
A mi akkori ’expedíciónk’ szervezője, vezetője, tolmácsa, atyja stb. ugyanaz a B.T. volt, akinek neve és E-mail címe itt, ezen a fórumon is előfordult, de most nem igazán találom meg (lehet, hogy a moderátor huncutkodott?)
(Meg egyáltalán a nulladikok is olyan ’in medias res’ módon vannak, hogy az érzésem, hogy lemaradtam valamiről)
Szóval a topic szempontjából B.T. urat idecsábítani nagy nyereség volna!!! Kedves Gombavadász , esetleg aktivizálhatnád magad ez ügyben! (az aktuális címe beszerzésében esetleg tudnék segíteni)
A disznóval keresésről még annyit mondtak el ott, hogy igen, folkról célból még használnak egyesek disznót, de őket meg lehet ismerni arról, hogy csak három ujjuk van! )

naish001 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 229
Bükkben voltunk, találtunk mindenfélét. Ez volt egy hete. Ma megyek ismét, Veszprémbe kell beugranom, úgyhogy felmegyünk egy kicsit. Neked mi volt a legnagyobb mennyiség amit 1 spotból össze tudtál szedni? Kgra? A vadász téma változatlanul zavar, mindenesetre a mellénykéjét feladom rá, ha olyan helyre érünk. A problémám az, hogy anélkül, hogy megbizonyosodjam, hogy jó helyet találok, fölöslegesnek érzem, hogy mindenféle adminisztratív (és időigényes) levelezésbe kerüljek az erdő gazdájával. Ha vissza szeretnék járni, úgyis felveszem a kapcsolatot a megfelelő módon. A kutya az ültetvényen lehet hogy lagotto volt. Mi is gondolkodunk rajta, hogy beszerzünk egyet. Ami még elgondolkodtat, hogy amíg 1 kutyával tudunk utazni, 2 vel macerás lehet.
Előzmény: gombavadász (225)
majola Creative Commons License 2003.11.11 0 0 228
Én abban nagyon nem vagyok biztos hogy Mazsol képes fél órát keresni megerősítés (találat) nélkül... De holnap kipróbálom. Valahol a lelke mélyén terrier lenne vagy mifene, úgyhogy kitartónak kéne lennie. Meglássuk.
A szgomba farmmal kapcsolatban levontam a következtetést: ha lesz rengetegsok pénzem, majd újra előveszem a témát...:))
Én is olvastam egyről, ami nagyon fel van szerelve és hatalmas, és ha jól emlékszem tizenakárhány év alatt térült meg a befektetés.
Előzmény: gombavadász (221)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.11 0 0 227
Remek a memóriád, köszi a beszámolót!
A kutyák gombával való ”beetetése” alighanem inkább a nézők beetetése lehetett...
Egy számomra izgalmas izgalmas részletre még hátha emlékszel: A kutyák csak kaparással jelezték, vagy ki is szedték és aportírozták is a gombát?
Előzmény: tangua (226)
tangua Creative Commons License 2003.11.11 0 0 226
Hát igen, a gombafarmról… nyolc-kilenc éve jártam Franciaországban, Dijon környékén egy egyéb témájú tanulmányút keretében egy ilyen farmon. Nem sok hadititkot árultak el, nem is nagyon figyeltem, viszont rengeteget felejtettem.… de azért a homályos emlékeimet megkísérlem előkaparni. A gazda (vagy nevezzük inkább farmernek) intenzív ültetvényén jártunk, közvetlenül a falu szélén, a háza mellett volt, ezen kívül elmondása szerint van még két-három külterjes ültetvénye, ahol a saját erdejét műveli úgy, hogy legjobban elősegíthesse a szarvasgomba termést, ill. rá is telepít. Ezen kívül a környék erdeiben ezer hektáros nagyságrendben kizárólagos joggal bérli a gombakeresés lehetőségét. Maga az ültetvény nem volt túl nagy, olyan 6-8 hektár körüli, tág hálózatban kocsányos tölgy, gyertyán és mogyoró volt telepítve, az ültetési anyagot nem ő állítja elő, hanem külön erre szakosodott valakiktől veszi. Az ültetvényt nyári időszakban öntözi, a szezonban váltott sorosan (naponta más-más sorközöket) naponta lekeresi. Biztos elmondott ám konkrétumokat is az agrotechnikáról, hozamokról, de sajnos nem emlékszem. A keresést valami foxiszerű keverék kutyákkal végzik, ők maguk is generációkra visszamenően foglalkoztak gombakereséssel, a kutyák is saját céljaikra tenyésztett és szelektált jószágok. Külön kutyákat használnak a külső területeken, és az intenzív ültetvényen.
Nagyon érdekes, hogy a kutyákat teljesen gombafüggővé, úgyszólván drogossá teszik azáltal, hogy a kajájukba valami híg gombakivonatot is kevernek, sőt a farmer elmondása szerint már szopós korukban az anyjuk emlőit is kenegetik gombával! Ennek megfelelően az ebek szeretik a gombát, szedés közben figyelni kell, hogy el ne zabálják a hasznot. Sztoriként mesélte, hogy minden évben történik baleset, hogy a véletlenül kiszökött kutyák ’lelegelik’ a heti termést. Nagy élményem volt, hogy kerestettem a kutyával! Miközben a gazda elmondta a tudnivalókat a gombafarmról, én galád módon nem figyeltem (ezért nem tudok most semmi fontosat megosztani veletek), hanem merészen intettem a kutyának, hogy ’keresd!’, és lám az europer jószág megértetette a magyar szót, mert pillanatok alatt kaparni kezdett. Megértette a ’hagyd!’ vezényszót is, és zsebkésemmel egy diónyi darabot kaparhattam ki (amit aztán rövid vívódás után, egész enyhe lelkiismeret furdalás közepette elloptam) A kutya meg nézett rám, hogy ’és a jutalmam?’. Másom nem lévén, citromos nápolyit adtam neki, amit kicsit furcsállhatott, mert tüntető lemondással otthagyott. Fene a kis gusztusát!
Előzmény: gombavadász (217)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.10 0 0 225
:)))
Sajnálom szegény vadászt, de azért nagyot röhögtem. A másik ügy viszont komoly.
Nézz át ide, itt ez a téma!

De mesélhetnél nekünk is, milyen eredménnyel kerestek mostanában?

Előzmény: naish001 (224)
naish001 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 224
Ez sem rossz :Seggbe lőtte gazdáját a vadászkutya

november 7. 14:52
[MTI]

Vadászt lőtt egy vadászkutya Franciaországban. Az eb egy autóban utazva saját gazdáját lőtte fenékbe. A lövés nem célzott volt, a kutya gazdája gondatlanul, csőre töltve hagyta a hátsó ülésen sörétes puskáját, amelynek ravaszára véletlenül lépett rá egyik kutyája. A férfit kórházi kezelésre szorult, de állapota nem súlyos.

naish001 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 223
Ez komoly : Túl van az életveszélyen az a 27 éves nő, akit a hétvégén lőtt lábon egy bérvadász Puszatavacson - értesült az RTL Klub. A vadászok a rendőröknek azt mondták, az áldozat kutyájára céloztak, ugyanis kóbor kutyának vélték. A 27 éves nő tegnap, sötétedés után kutyát sétáltatott a pusztavacsi erdőben, amikor rálőttek.

"Két helyi vadász közeledett az útról, amikor megpillantottak annyit, hogy egy kutyának a szemén megtükröződik a fény. Ezt távcsővel megerősítették és a területvezető vadász engedélyt adott a bérvadásznak, mert dúvadnak nézték" - foglalta össze a történteket Laczkó Balázs, nyomozó.

Csakhogy a lövedék nem a kutyát, hanem a nő bal lábát találta el. A sokk és a vérveszteség miatt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Azóta jobban van. Az RTL Klub híradója úgy tudja, hogy a kóbor kutyának nézett vizsla ugyanahhoz az állami tulajdonú erdészeti telephez tartozik, amelyikhez a lövésre engedélyt adó hivatásos vadász. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Az RTL Klub Híradója megkereste a Nagykunsági Erdészeti és Faipari Rt. képviselőit is. Ők azt mondták, a cégnél vizsgálatot indítottak az ügyben, ennek befejezéséig azonban nem kívánnak nyilatkozni. ...

naish001 Creative Commons License 2003.11.10 0 0 222
Ez komoly : Túl van az életveszélyen az a 27 éves nő, akit a hétvégén lőtt lábon egy bérvadász Puszatavacson - értesült az RTL Klub. A vadászok a rendőröknek azt mondták, az áldozat kutyájára céloztak, ugyanis kóbor kutyának vélték. A 27 éves nő tegnap, sötétedés után kutyát sétáltatott a pusztavacsi erdőben, amikor rálőttek.

"Két helyi vadász közeledett az útról, amikor megpillantottak annyit, hogy egy kutyának a szemén megtükröződik a fény. Ezt távcsővel megerősítették és a területvezető vadász engedélyt adott a bérvadásznak, mert dúvadnak nézték" - foglalta össze a történteket Laczkó Balázs, nyomozó.

Csakhogy a lövedék nem a kutyát, hanem a nő bal lábát találta el. A sokk és a vérveszteség miatt életveszélyes állapotban vitték kórházba. Azóta jobban van. Az RTL Klub híradója úgy tudja, hogy a kóbor kutyának nézett vizsla ugyanahhoz az állami tulajdonú erdészeti telephez tartozik, amelyikhez a lövésre engedélyt adó hivatásos vadász. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Az RTL Klub Híradója megkereste a Nagykunsági Erdészeti és Faipari Rt. képviselőit is. Ők azt mondták, a cégnél vizsgálatot indítottak az ügyben, ennek befejezéséig azonban nem kívánnak nyilatkozni.

gombavadász Creative Commons License 2003.11.10 0 0 221
Alapvetően a kutya keres. Biztos, hogy nem szabad arra szoktatni, hogy szeme sarkából bennünket figyeljen, hogy áruljuk már el, hol is kéne ásni!
Én azzal próbálkoztam, hogy a saját mozgásommal tendáljam a kutyát arra, amerre a minta van, de ma már ezt sem tartom egyértelműen jó módszernek. Abból az irányból kell küldeni, ahonnan szelet kap, esetleg, ha észhez kell téríteni, akkor lábhoz hívni és újra indítani onnan, ahol már nyilván éreznie kell a szagot. De amíg lehet, addig hagyni kell, had próbálkozzon egyedül. Ha már tudja a feladatát, nagyon bíztatni sem kellene, ne a fülét, hanem az orrát használja!(Vagy talán csak én nem tudok egyszerre két felé figyelni? :))) )
Úgy képzeld el, hogy ha területen elindultok keresni, akkor teljesen normális, hogy a kutya mondjuk fél óráig semmilyen találathoz nem jut. (Pedig van ott gomba, csak elmentek mellette tíz méterrel, de ez most mindegy. A szagokat nem lehet bármilyen irányból fogni, és most épp nincs szerencsétek.) Szóval jó lenne, ha nem az erdőben találkozna a kutya először azzal, hogy hosszú keresés előzi meg az első gombácskát. Próbáljatok erre valahogy rákészülni! Ebbe belefér, hogy túl megy a gombán, akár száz méterekkel is, aztán egy második körben majd újabb esélyt kap. (Végül, ha minden kötél szakad, jöhet a ”Minden kis vacak gombáért nekem kell négykézlábra állni?” tipusú letolás, mikor a túl jól elrejtett, vagy csökkent szagú gombát kutyád legnagyobb megdöbbenésére előbűvölöd. Persze hagyva, hogy aktívan segítsen. Ha mást nem is, de legalább némi tiszteletet ilyenkor is tanul. ;) )
Az irányítgatás a gyakorlatban nálunk a rövid előre vagy oldalra küldésekre korlátozódik. Pl megyek egy szintes erdei úton a hegyoldalban, és megkérem, hogy ő inkább az út feletti rézsű tetején jöjjön, mert ott gyakran van valami. (Erre kutyám udvariasan fölkapaszkodik az út feletti peremre, megy ott tíz métert, majd keresztbe rohan előttem és az út alatti lejtőből kikap egy gombát. Vagy a földút közepéből, a lábam alól. Az a legmegalázóbb. :O) )

Jó lenne összehozni egy közös sétát, sok mindent egyszerűbb lenne úgy elmagyarázni.

Előzmény: majola (218)
pandamaca Creative Commons License 2003.11.10 0 0 220
Most látom, Majola, hogy nem válaszoltam a kérdésedre, bár erre elég filozofikusan tudnék reagálni..pl. ahhoz, hogy "eltarttson egy családot" (ahogy Franciaországban hirdetik), vagy, ha az ember igazán jól csinálja: mennyi pénzed van rá? mert lehet spécizni: pl öntözőberendezés, ami nem két fillér...vagy: milyen csemetével szeretnéd? szupertuti francia bevizsgálttal vagy magyar "kézművessel".. mert az sem mindegy, mindenestere, tekintve azt, hogy mennyire gyerekcipőben jár ez az egész itthon, és nem 100 hektárral kezdeném, max, ha a lottó ötös szelvénye a kezemben lenne...
Előzmény: majola (176)
pandamaca Creative Commons License 2003.11.10 0 0 219
Üdv Mindenkinek!
Nekem például ez a hétvége tökéletesen megfelel, annak is a szombat része. Mobilitáson határtalan (ha ezt egyáltalán ki lehet jelenteni a MÁV és Volán esetében)! Na meg a kedvem is!
Szóval szólj, ha oké, lehetőleg holnap (kedden) vagy pénteken, mert sze-csü házonkívül leszek.
Előzmény: gombavadász (211)
majola Creative Commons License 2003.11.10 0 0 218
Egy csomó mindent nem beszéltünk meg!
Pl a Mogyoródi utat sem, de azt mostanra csak megtaláltad:).
Még azt szerettem volna megkérdezni, hogy szerinted ha önállóan hagyom a kutyát keresni, hagyjam hibázni, tehát túlmenni a gombán, hogy majd korrigálja magát egyszer, vagy olyankor inkább lépjek közbe? Most hogy így leírtam, azt hiszem egyszer már volt ilyen kérdésem... De azóta is bizonytalan vagyok ebben. Ti. Mazsinál sajnos nem mindig tudom hogy most éppen túlment véletlenül, vagy pedig pontosan tudja hogy ott a gomba csak éppen fontosabb dolga van... Pl hogy szórakozzon velem. Eddig eléggé irányítottam, nem hagytam túlmenni- így viszont nem nagyon haladunk. Egyszerűen próbáljak megbízni benne, vagy...? A másik. Légszimattal el tudja kapni a gombát, vagy csak a földet szimatolva véletlenszerűen fog szagot? Én mindig szimatolásra bíztatom- lehet hogy ezt sem jól teszem. És végül: meg kéne tanítani valami rendszerre, hogy ne ész nélkül keringjen (mondjuk egyenes vonalban megyünk és jobbra-balra elküldöm), vagy menjen csak, majd ő tudja hogy mit csinál? Hát, egyelőre ennyi... És még egyszer nagyon köszönjük a gombácskát!:)
Üdv Tangua. A farm engem is nagyon érdekel!
Előzmény: gombavadász (215)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.10 0 0 217
Érezd jól magad köztünk!
Pihenni viszont nem hagynálak. Mesélsz arról a farmról? Én még sosem láttam élőben olyat.
Előzmény: tangua (216)
tangua Creative Commons License 2003.11.10 0 0 216
Szervusztok szarvasgomba iránt elkötelezett hölgyek és urak!
Régebb óta olvasgatva a topikotokat döbbentem rá, hogy tényleg, vajon miért is nem érdekelt eddig engem ez a téma. Fogalmam sincs, hogy hagyhattam ki eddigi életemből egy ilyen izgalmas tevékenységet, mint a szarvasgomba keresés, de ez remélhetőleg változni fog! Egyelőre gyűjtöm az infókat, pótolni igyekszem az ismereteket, szorgalmasan figyellek Benneteket, és majd elválik. A szarvasgombát, mint olyat ismerem, fogtam már a kezemben ilyet, bár ez idáig inkább a kalapos gombák tudták felkelteni az érdeklődésemet, sőt egyszer már szarvasgomba farmon is jártam. Ráadásul nem rég óta két nyolchetes kiskutya gazdája vagyok, és nekik még nincs hivatásuk, nem tudják a ’mi leszek, ha megnövök’ kérdésre a választ. Lehet, hogy a válasz köztetek van ….
gombavadász Creative Commons License 2003.11.09 0 0 215
Mondom az én ismertető jegyemet. (Mint a kémregényekben...)
Én is nagyon álmos leszek!
De pszt! Senkinek egy szót se!!! :)))

Amúgy mikor kiürül majd a peron, és már csak TE meg ÉN álldogálunk ott tanácstalanul, kinlódva a telefonnal, de hiába, mert a másik folyton foglalt, szóval akkor az a két ember leszünk MI!

Esetleg kiderítenéd nekem addig is, hogy hogyan jutok el majd a Mogyoródi útra? Előre is köszi!

Előzmény: majola (214)
majola Creative Commons License 2003.11.09 0 0 214
Ilyet én is tudok: Te is jössz vagy csak a gomba?
Remélem megtalálom a vágányt, járatszám alapján még nem kerestem vonatot. Megtennéd hogy megcsörgetsz ha ott vagy? Ha megtalálom a vonatot a vágány elején ácsorgok majd drappos hosszúkabátban és nagyon álmosan:)). Még egyszer köszönöm.
Előzmény: gombavadász (213)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.07 0 0 213
”Melyik vágány?”
kilenc és háromnegyedik! :)))

No jó, tudok komoly is lenni: 519. járat.

Előzmény: majola (212)
majola Creative Commons License 2003.11.07 0 0 212
Puszi- hegyek!! Köszi előre is. Melyik vágány?
A klikk nem hiszem hogy bezavar, mert több gyakorlatnál csinálom hogy nem a klikk a vége. (Lehet, hogy rosszul, de még nem okozott gondot.) Pl behívás, beülésnél klikk, lábhoz kerülésnél klikk, jutalom. Amikor ásni kezd a jó helyen akkor is klikkelek néha, és nem hagyja ezért abba az ásást, tehát tudja hogy a gyakorlat vége az, ha megvan a gomba. Most fatális véletlen volt hogy pont akkor sikerült klikkelnem amikor elnyelte a gombát. Este otthon megint szépen keresett mindkettő. Most mindjárt megyek Mazsival keresni, kíváncsi leszek... Mindenesetre megpróbálom clicker nélkül, velem lehet beszélni..:))
Pandamaca: www.clicker.hu
Előzmény: gombavadász (208)
gombavadász Creative Commons License 2003.11.07 0 0 211
Éppen nagyon elkések, úgyhogy a clickerről most én nem írok.
Csak egy gyors kérdés: mikor?
Javasolnám még a következő jégkorszak beköszönte előtt...
Előzmény: pandamaca (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!