Keresés

Részletes keresés

antonia+janos Creative Commons License 2002.08.09 0 0 1471
Szia Moncsi!
Párod túlesett az OP-n? Az enyém nem, pedig úgy viselkedett mikor ma odamentünk, mint maga Herkules!
Sajnos az történt, hogy egy pici árpát leltek a bal szemén, melynek folytán azt távolították el, az OP-t pedig 23-ra elhalasztották.
Szóval most egy szegény rokkant félszemüt ápolok, s 2 hét múlva kezdödik a pszichológiai elökészítés újból.
Üdv. Antónia
bout Creative Commons License 2002.08.08 0 0 1470
Apropó garancia:
Aki mostanában volt az OPTIK-MED-nél nem kérdezett véletlenül rá, hogy mennyi időre szól ez a bizonyos orvosi garancia? Én valahogy mindig elfelejtem, pedig fontos lenne tudni. A régi optimeristám szerint a legtöbb esetben a műtét utáni két éven belül történt komolyabb visszarendeződés, ha történt.
Ha csak fél év a gari és neadjisten másfél után kezd a szemem visszaállni, akkor nem sokat érek a garanciával.

bout

Előzmény: rulezcsavo (1469)
rulezcsavo Creative Commons License 2002.08.08 0 0 1469
Ja, ez tényleg így lehet, mert az Optyikmednek még a tájékoztató anyaga is ledumálni igyekszik a Lasikról. Pedig biztos nekik is jobb bolt, mint a sima PRK. Bár bocsi a rosszindulatért, de szerintem emögött sem az van, hogy az Optikmed annyira marhára etikus, hogy üzleti érdeke ellenére is megmondja az őszintét.
Ezek arra tettek, hogy garanciát vállalnak árkedvezmény helyett, ami szép és jó, csak simán csődbe nyomná őket néhány szövődményes Lasik után. /Szerinetetek mennyi kártéritésre lehet levenni egy garanciavállaló céget, mondjuk ha leszakad egy lasik lebenye valakinek ?/
Ez is csak egy üzleti megfontolás, nem más. A tuti sasszemes PRK-t propagálják, azzal biztos nincs soha baj, nem kell a gatyájukat ráfizessék a garanciájukra./ A saját nővérkéik meg látják a rengeteg PRK-t, ha meg jók az eredmények persze hogy azt választják.
foldesgabo Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1468
Ez erdekes. Azt hiszem ez tenyleg jelent valamit.
1., Nem az ar alapjan dontottek. (azonos volt)
2., Az osszes belso, ill. a klinikai tapasztalatoknak birtokaban voltak.
3., Mind a Sasszem-kezelest valasztotta nem a LASIK-ot.
Előzmény: varazs_lo (1467)
varazs_lo Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1467
Sziasztok!
Veletlenul tevedtem ebbe a topicba (Apamnak keresek zoldhalyogra egy kis tudomanyt) es egy picit beleolvastam, majd bevillant egy kezelt baratnom gondolata, hogy mi alapjan dontott O. (Tudni kell rola, hogy eleg talpraesett, picit talan eroszakos /:)/ noszemely. Kb. 1/2 eve kezeltette meg magat es ami meggyozta az a kovetkezo volt. Alapvetoen 3 helyrol is kert anyagot, utananezett a NETen is, majd elment 2 helyre vizsgalatra. Most mindegy is hova, nem reklamot akarok csinalni. A ket legmodernebb eljarast valasztotta (Sasszem meg valami Zyoptrix vagy mi volt). Az egyik "fodrasznal " valoban baromi sokan voltak /Sasszem/ a masiknal O volt meg egy masik csajszi (igaz, baromi udvariasak voltak vele). Az elso helyen azt olvasta a tajekoztato hatso boritojan egy csoportkep alatt, hogy "kezelt kollegaink (kb 5-6 emberke volt a kepen). A vizsgalat vegen kozolte a "Sasszemes" dokival, hogy akkor ugye nincs kifogasuk ellene ha szeretne beszelni azok kozul a kezelt kollegak kozul 2-vel, persze, csak ha lehet... Picit csodalkoztak, majd behivtak 3 holgyet azok kozul akik a kepen voltak es aznap epp dolgoztak, majd megkerdeztek tole kikkel szeretne beszelgetni. Talaromra valasztott kozuluk 2-t majd szabadkozva megkerdezte, hogy mivel O is kapott vizsgalati leletet es latja, hogy itt milyen szep rendben mennek a dolgok, biztos a 2 kollega anyaga is megvan, ha esetleg belepillanthatna /VOLT KEPE HOZZA :)) / Erre mar egy picit jobban csodalkoztak, majd telefonon megkerdeztek a fonokuket, hogy kiadhato-e, majd OK mondtak. Felkisertek (a 2 kezelt kollegano) a 3. emeletre, megmutogattak Neki a mutot, majd leultettek es lehetett kerdezni. Picit tobb informaciohoz jutott mint elotte 1 honapnyi kereses alatt! Kiderult hogy 5 dolgozojukat kezeltek meg, mind legalabb 1,5 - 2 evet dolgoztak mar ott mire raszantak magukat es mind Sasszem-kezelest valasztottak, de koszonik szepen egyik se kerte LASIK-kal. (Pedig azt mondtak nekik, hogy valaszthatnak, Nekik nem kerulne tobbe a LASIK...)
Azt hiszem itt van az eb elhantolva. Ha azok akik vegzik a beavatkozasokat, nem kerik a LASIK-ot (anyagi megfontolas kizarva) akkor az jelent valamit...
Bocs, ha hosszura sikeredett.
Előzmény: annakaresznina (1453)
bout Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1466
Így van! Ezek ketten is egymáshoz jártak. Ezért volt olyan jó haja a szar fodrásznak és olyan szar a jónak. :-)

bout

Előzmény: Lord Iffy (1465)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1465
hőha, ez mán bonyolult.:O))
na miért?!
merthogy nyilván az első megbizható és rendesen dolgozik, ezért vannak nálla sokan. és mivel sokan vannak, nem ér rá megcsinálni a saját haját.:O)) igaz?
(különben is a fodrászok is fodrászhoz járnak. legalábbi az enyém ezt mondta.:O))
Előzmény: bout (1464)
bout Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1464
Fodrász-sztori
Bár félig-meddig OFF, de valamennyire kapcsolódik:
Egyébként ez eredetileg egy rejtvény volt a Füles által kiadott 101 minikrimi (vagy mi volt a címe) című zsebkönyvben olvastam.
Adott egy kisváros, ahova betéved egy vándor. Elég kócos, meg hosszú a haja, ezért körbeérdeklődik, hogy hol van itt fodrász. Felvilágosítják, hogy két fodrásza is van az egész városnak és megadják neki a címeket.
Elmegy az elsőhöz. Az üzlet tele van, alig látni valamit a füsttől, a padló csupa haj és kosz, tömeg van, teljes a káosz. A fodrász haja össze-vissza áll, karikás a szeme, koszos a ruhája -igénytelen fickó. Emberünk ki is fordul, megy a másik címre. Az üzlet itt patyolat-tiszta, a padló csillog-villog, tömeg sincs, mint a másik helyen. A fodrász köpenye hófehér, haja elegáns és rendezett.
A vándor gondolkodik egy pillanatig, majd megfordul és visszamegy az első helyre.
A kérdés az, hogy miért? :-)
ON

bout

Előzmény: Szellőke (1463)
Szellőke Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1463
Én nem ismerem a két fodrász sztoriját!

Elmondjátok?

Én is műtét előtt állok (a rút anyagiak! szóval nem tudom mennyivel előtte), de PRK párti vagyok, hála enneka fórumnak, amit 6-7 hónapja követek.

JO Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1462
ÜDV!

offtopicon
Merlin és Tommyboy!
Mindkettőtöknek küldtem egy emailt a megadott címekre!Olvassátok el légyszi!
Offtopicoff

m.t.:
JO

Lord Iffy Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1461
nyami.nyami.:O))
Előzmény: sachertorta (1460)
sachertorta Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1460
LASIK-ot fontolgatóknak ajánlom ezt az oldalt:

http://www.youreyesite.com/

Különösen a kockázatokról szóló részeket:

http://www.youreyesite.com/laserrisks.htm
http://www.youreyesite.com/laserrisks2.htm

Ha választanom kellene, hogy néhany nap kellemetlen érzés a PRK után ('falvakarás') vagy ezek a kockázatok...

Nekem például a PRK utáni napok is teljesen fájdalommentesek voltak. Igaz nem is használtam a szemem túl sokat az elsö pár napban.
/ST

Moncsi82 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1459
Vagy ha egy magas dioptriás szem nem lesz tökéletes, hanem mondjuk 1 dioptriás, és az illetö kontaktlencsét szeretne használni. Lehet LASIK után? Nem árt a mindennapos "piszkálás"?
Moncsi82 Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1458
Nem tudom ki hogy van vele, de én rodhadtul érezném magam, ha folyton arra kéne figyelnem, hogy el ne mozduljon a lebenyem. De tényleg, ez mennyire komoly? Van itt lasik-os? Mi van akkor pl., ha allergiás lesz valaki, és folyton érzi az ingert, hogy "dörzsölje" a szemét. Szabad egy ilyen mütét után? Végülis nem fontos, én prk-s vagyok, csak érdekel a dolog.
SZem Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1457
off
Ismerem :oD
on
Előzmény: bout (1454)
JO Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1456
ÜDV!

Ez még hagyján, de ahogy Szemdoktor is említette, mivel fizikai beavatkozás éri a szemet, emberi kéz részéről, a szövődmények kockázata hatalmas, pl a PRK-hoz képest.

m.t.:
JO

Előzmény: bout (1454)
SZem Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1455
Kitűnő a példa. Kiváló tudósok állították, hogy a Föld lapos, hogy körülötte kering a nap és a többi. De igazság csak egy van.

És ha nem a LASIK az?....

bout Creative Commons License 2002.08.07 0 0 1454
Ne haragudj, de a linkelt dokumentumban egy szó sincs a LASIK eljárás lehetséges kockázatairól.
Én fontosnak tartom először kiemelni azt az előnyét, hogy magasabb dioptriákat (mínusz 10-12) nagyobb hatékonysággal "tüntet el", mint a PRK és a műtét utáni első napok sokkal elviselhetőbbek, szinte fájdalommentesek.
De azt is tudni kell, hogy a műtét után a lebenymetszés miatt örökre(!) tartózkodni kell az erős fizikai terheléstől és a fejet érő ütésektől, míg a PRK-nál ilyen előírást max. egy hónapig kell tartani.
Egy forrás: OPTIK-MED - LASIK és PRK

SZem: Pont erről beszélek :-)
OFF
Ismered a történetet a kisváros két fodrászáról?
ON

bout

annakaresznina Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1453
A LASIK contra PRK debate-ben az előbbi pártján állok. Szerintem, mint minden másban ebben az „iparágban” is van egy sajátos innovációs folyamat. A gyémántszike kockázatával szemben igazi áttörés volt a PRK, ezt követően pedig a fájdalommentesen gyógyuló LASIK a legmenőbb (biztos lesz még folytatása a sornak). Én is átestem LASIK beavatkozáson, s csak ezt tudom javasolni. Szerintem ma már nem az a kérdés: „Melyik szemészeti klinikához forduljak?”, hanem az, hogy „Melyik LASIK eljárást alkalmazó klinikát válasszam?”

Ergo: „Eppur si muove!”

Egy érdekes cikk a LASIK-ről angolul:

Fact vs. Fiction: Top 10 LASIK Myths and the Truths Behind Them (angol)
http://www.focusmed.hu/erdekes.html

Számos híresség is a LASIK eljárást választotta (menedzsereik gondolom nem javasolták volna, ha nem biztonságos, hiszen a gatyájuk is rámehet a feleősségbiztosításraJ):
http://www.lasik.com/why_choose_tlc/famous_people/

Előzmény: szemdoktor (1441)
Tommyboy12 Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1452
Sziasztok,

Új vagyok a piacon, idén kezdtem fontolgatni a lézeres szemműtét lehetőségét. Mivel 24 éves netizen vagyok számomra a legautentikusabb infó a web világa, ezért úgy döntöttem barangolok egy kicsit a klinikák site-jain, plusz bekukkantok egy releváns online közösségbe is. Pár klinikát már ismerek hallomásból (Focusmed, optikmed, Istenhegyi, Optimum), kíváncsi vayok vannak-e még számomra érdekes URL-ek szemklinika terén. Ha tudtok ki vele, addig nézegetem ezeket...

üdv

SZem Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1451
:oD vannak kismellű és nagyorrú plasztikai sebészek is...
Előzmény: bout (1450)
bout Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1450
Szemüveges szemorvos:
Az OPTIK-MED nyomtatott tájékoztató füzetében írnak arról, hogy vannak foglalkozások, aminek végzéséhez az enyhe rövidlátás kifejezetten előnyös, mert így közelre apró dolgokat jobban lát az ember. Ilyen pl. az órás, a műszerész, a legtöbb monitor előtt ücsörgő szakma és pl. az orvosi szakma is (itt főleg a mikroszkóp felett görnyedést emelik ki).
Azt írják, ilyen esetekben sokszor ajánlják, hogy a páciens megtartson valamennyit a rövidlátásából.
Mondjuk a tájékoztatón kívül sehol sem próbáltak rávenni ilyesmire, pedig az űrlapra beírtam, hogy a szakmám programozó.

Másik oka lehet még a Lord Iffy által is említett statisztika, miszerint a műtétre jelentkezők kb. 50%-a alkalmas jelenleg a műtétre.

A harmadik, ez már speciálisabb ok: több szemorvos ismerősöm tartja azt a véleményét, hogy a rövidlátás nem szembetegség, hanem "szimpla" rendellenesség, ami sokszor genetikailag öröklődik és már születéskor megvan rá a hajlam. Éppen ezért, sok szemorvos nem szeret hozzányúlni olyasmihez, ami orvosi szempontből egészségesnek számít.
Úgyhogy az ő szemszögükből a lézeres dioptria korrekció a szépészeti plasztikai sebészettel sorolható egy kategóriába.

bout

Előzmény: merlin... (1448)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1449
de ahányszor szemüveges szemorvossal találkozom, minden bizalmam megsemmisül!

ne semmisüljön meg.:O)) én is igy voltam ezzel eleinte... aztán olvastam/hallottam/láttam hogy nem mindenkinek lehet ám megmüteni a szemét. volt már olyan topiktársunk is akinek nem lehetett.
közrejácchat az is, hogy az orvosok ugye nem huszonévesek (nyilván, mert orvosnak tanulni hosszú idő.:O))) öregebb korban meg már nem éri meg megmüttetni az öregkori látásromlás miatt.

a kezelések fajtáiról olvashatsz az emlitett lapokon igen sokmindent. visszamenőleg pedig itt a topikban ezersmás dolgot. én is nemrég fejeztem be az archivumot, kinyomtatva (igy a szememet sem rongálta a képernyő.:O)) kb 2 óra alatt kiolvasod. ha kell, odadom a kinyomtatott topikot, mert még nem dobtam ki...

www.optik-med.hu (elég szájbarágósan irják le, biztos megérted te is. mert még én is...:O))))
www.lasik.hu (mindkét fajtáról, lasik és prk is)
www.istenhegyi.hu
www.focusmed.hu (letölthető tájékoztatóknál keress...)
(ha van még, szóljatok!:O)))

Előzmény: merlin... (1448)
merlin... Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1448
Sziasztok, újonc vagyok, és kicsit leesett az állam, hogy mennyi szempontot kell figyelni a műtét kiválasztásánál. Régóta készülődök a szemműtétre, de ahányszor szemüveges szemorvossal találkozom, minden bizalmam megsemmisül!
A hozzászólásokból nehéz egy amatőrnek kihámozni az infokat, ezért arra kérnék valakit, aki netán szemorvos, hogy foglalja már össze egy levélben a kezelések fajtáit és lényegét. Azért kérem Tőletek, mert nem a reklámszövegre vagyok kíváncsi, hanem a "zord" valóságra.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Merlin
JO Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1447
ÜDV!

Érdekes, hogy ez csak az egyik szemeden jelentkezik, bár nagyon ritkán nálam is előfordult hasonló (a két szemem más ütemben gyógyult:)). Általában ha valamit cseppentesz a szemedbe, kicsit homályosabban látsz, gondolom a szem felületére kerülő anyag miatt. Lehet, hogy az egyik szemedről a pislogással hamarabb "lekerül" az anyag, míg a másikról lassabban. Lehet, hogy ez összefügg a szemnyomással is. Szerintem nincs túlzott jelentősege a dolognak, de ha tényleg érdekel kérdezd meg az klinikán!

m.t.:
JO

Előzmény: macska71 (1443)
macska71 Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1446
Az OM-es rendszert én is ismerem, mert a párom is ott csináltatta a szemét.

Igen, csak az egyik szememnél jelentkezik. Ez a szemem tavaly megsérült, de ezt tudták az OM-nél, és azt mondták, hogy már nem is látszik a sérülés nyoma a szaruhártyán.

Előzmény: Moncsi82 (1444)
JO Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1445
ÜDV!

Az OM-nél a Flucont két hónapig napi ötször kell cspegtetni, majd havonta csökken 1-et ez a szám.

m.t.:
JO

Előzmény: Moncsi82 (1444)
Moncsi82 Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1444
Én napi 3x csepegtetek Flucont, de nekem elötte is, utána is ugyan olyan a látásom. (júli 19-én mütöttek). Ez csak az egyik szemednél jelenkezik?
macska71 Creative Commons License 2002.08.06 0 0 1443
Sziasztok!

Én július 20-án, szombaton estem át az Optik-Mednél a műtéten. Nekem semmi fájdalmam nem volt, viszont a Ciloxan-os csepegtetés hatására állandóan folyt a könny a szememből. Az első nap ki se tudtam nyitni a szemem, annyira fényérzékeny volt. Viszont a dokik úgy találták, hogy mivel nagyon szépen hámosodott és egyáltalán nem volt fájdalmam, ezért a második nap levették a védőlencsét. Ettől azért tartottam egy kicsit, mivel a párom - aki szintén megműttette a szemét - azt mondta, hogy neki ezután kezdett csak fájni a szeme. Megúsztam ezt is, egyáltalán nem volt fájdalmam. A 10. napon a korrekciós visus mindkét szememen 0,9 volt. Most napi 5x csepegtetek Flucont. Egy darabig volt szellemkép, de csak 2-3 napig, így azt is szerencsére megúsztam.

Na, ez egy kis reklám volt az Optik-Mednek. Itt is tudnak úgy műteni, hogy ne fájjon. Már ha ez az orvostól függ, de szerintem inkább egyéni érzékenységtől.

Esetleg arra mondhatna valaki valamit, hogy miért van az, hogy amíg nem csepegtetek Flucont a bal szemembe, addig élesen látok, utána viszont romlik.

SZem Creative Commons License 2002.08.05 0 0 1442
off:

:))) a légzsák nagyobbat üt... Tudom!

on

Előzmény: szemdoktor (1441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!