Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 600

Köszönöm Paco,

tényleg gyors válasz volt. még volna egy kérdésem: a konyhabútort a megadott cégtől választottátok?

Előzmény: Paco155 (597)
Paco155 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 599
Mélment.
Előzmény: Belabatyo (598)
Belabatyo Creative Commons License 2008.03.17 0 0 598
Paco, milyen ceget talaltal a padloval? Ha itt nem is, de egy privi uzenetben elkuldhetned az elerhetoseguket!

Koszonom!
Paco155 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 597
Nem, a műszaki mellékletbeb egyértelműen le van írva, hogy a mit nem kérünk azt nem lehet levonni. Így én a beépítendő anyagot kértem, (majd felhasználom máshol) a beépítését nem.
Előzmény: Törölt nick (596)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 596

Szia,

a padló választással kapcsolatban kérdezem, hogy amit nem választottatok, mert egyénileg oldjátok meg, annak az árát le tudtátok vonni valami másból? vagy ilyenkor bebukja az ember azt a pénzt?

kérek egy gyors választ, mert holnap megyek az Alberthez boxolni. előre is köszönöm.

Előzmény: Paco155 (594)
Gabek7 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 595

A garázsajtót ha minden igaz, ma megcsinálják. Állítólag azért rossz, mert valaki kézzel nyitotta és túl nagyot lódított rajta így kiakadt.

Mondjuk kiváncsi lennék arra, ki volt az. Vajon egy lakó???hm ...elvileg nekünk, lakóknak  van távirányítónk...akkor meg????

Bennünk is megfordult a garázsajtóval kapcsolatban ez a kérdés, hogy miért kellett átvenni egy ilyen sz* minőségű ajtót. Viszont ha tényleg ez a baj, mint fentebb írtam, akkor jó lenne ha minden kedves lakótárs figyelne rá ill. minden kedves nem lakótárs, akinek nincs távirányítója, meg semmi keresnivalója sem a garázsban NEM használná.

Kiváncsi lennék, mikor jön el az a nap, hogy nem járnak az 1-es és 2-es épületen keresztül a munkások. Elvileg ezt a két épületet már régen le kellett volna zárni másik 3 épület építkezésétől.

Most, hogy két napot otthon töltöttem megdöbbenve tapasztaltam , mekkora forgalom van még mindig ebben a két épületben és a hozzátartozó utakon.

Előzmény: sancarlosp (593)
Paco155 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 594
Szia.

Ezen már én is átestem, én is ezt szerettem volna, de akkor nem volt rá lehetőség. Csak a MURUS által felajánlott lamináltakból lehetett választani, ebből 3 alap 4 feláras, de csak a szín más, ugyanaz a minőség. Én végül úgy oldottam meg, hogy nem kértem a laminált padló beépítését, veszek másikat és ahol veszem azokkal fogom beépíttetni - értelemszerűen onnantól a garanciát nem a MURUS hanem a másik cég állja a padlóra.

Ez 3 hete volt, időközben lehetett változás, hiszen a problémát Varga Tamás Úrnak elmondtam, és itt is írta, hogy a Murussal beszél erről. Tehát lehetséges hogy nektek már másképp van, és tudtok másfélét is beépíttetni felárral. Meg kell kérdezni Albertet, hogy jelenleg mi a helyzet.
Előzmény: s96kj (592)
sancarlosp Creative Commons License 2008.03.17 0 0 593
Nem tudom, hogy fognak kezelni 198 lakást, ha 78 lakás lakóit sem tudják kiszolgálni. Illetve kevesebb, mert nincs mindegyik eladva.
Jó lenne, ha be tudna valaki lépni, mert napok óta nem működik az első garázs ajtaja, meg kéne csinálni, és nem tudom, hol, kinek, kell ezt jelenteni. Az oldalon ezt gondolom megtehettem volna.
Egyébként, ha már garázsajtó. Kb hetente, néha heti kétszer is elromlik, illetve elromlott az átvétel előtt is az ajtó. Vagy az ajtó rossz, vagy rosszat terveztek oda, nem olyat, amit naponta 200-szor használnak. Mindenesetre, ezt így nem kellett volna szerintem átvenni, így a javíttatása is vagy menjen garanciálisan, vagy vállalja az Europea, miután átvette annak ellenére, hogy rossz...
Előzmény: Gabek7 (591)
s96kj Creative Commons License 2008.03.17 0 0 592
Nem emlékszem, hogy volt-e már szó róla, de: van lehetőség a laminált parketta helyett szalagparkettát kérni felárért? Volt aki így döntött? Ha igen, mennyi volt a felár négyzetméterenként? Köszi!
Gabek7 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 591

Március 4-én kértünk, azóta se kép se hang.

Lehet, hogy a közös költség befizetéséhez kötik a felhasználónév megadását.:-)

Bár mi már a befizetésen is túl vagyunk ......

Előzmény: sancarlosp (589)
tmcorvette Creative Commons License 2008.03.13 0 0 590
Szia, en otodiken kertem hozzaferest, de eddig meg nem volt visszajelzes nekem sem. Lehet, hogy majd egyszerre csinalnak mindenkinek? Mindenesetre nem kapkodnak. :)
Előzmény: sancarlosp (589)
sancarlosp Creative Commons License 2008.03.13 0 0 589
Sziasztok,

Van már valakinek felhasználóneve az Európea oldalán a Liliom fórumhoz vagy oldalhoz?
Kb mennyi idő legyártani nekik ezeket? Már több napja küldtem nekik levelet az adataimmal, ahogy kérték, de semmi reakció… (annyi sem, hogy megkaptuk a leveledet, köszi, hamarosan küldjük a felhasználónevet).

Köszi
Paco155 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 588
Fürdőszoba: Palatinus alap vagy amit választasz
Mellékhelység: Palatinus alap vagy amit választasz
Közlekedő, ebédlő,előszoba. Palatinus alap vagy amit választasz
Konyha: Palatinus alap vagy amit választasz. A konyhabútorosok legfeljebb megtervezik, neked, hogy milyen színt érdemes oda választani, meg hogy mennyit és hova kell tenni. Alapáron a munkalap és a felső szekrény közötti rész azaz 50 vagy 60 centi ( 2 vagy 3 sor) csempe van benne az alap konyhabútor szélességében
Előzmény: peter_agardi (586)
peter_agardi Creative Commons License 2008.03.13 0 0 587

Ha pedig valakinek érdekes akkor pár kép az alap parkettákról a 3-4-5 épületben:

http://picasaweb.google.hu/peter.agardi/LiliomdombAlapParkettK

peter_agardi Creative Commons License 2008.03.13 0 0 586

Sziasztok!

Albertet tényleg elnyelte a föld, elérhetetlen egy hete... :-/

Mi az 5-ben leszünk és most van csempeválasztás, ezzel kapcsolatban vannak kérdéseim. Voltunk a Palatinusban csak ott nem nagyon voltak felvilágosítva.

fürdőszoba:

Itt nekem teljesen tiszta, hogy vagy a Palatinus-féle alapcsempék, vagy felárral az ottani csempék közül bármit lehet választani a padlóra és a falra is, ez OK.

mellékhelység:

Itt gondolom ugyanaz van mint a fürdőszobában.

közlekedő + ebédlő + előszoba:

Itt a padlóra való hidegburkolatot a Palatinusban kéne kiválasztani ugyanúgy?

konyha:

A hidegburkolat itt is Palatinusos?

Ha a falra is szeretnénk itt csempét, akkor az már a konyhastúdióra tartozik vagy az is még Palatinus? Jár a konyhafelszerelésen kívül ide alapból csempe a falra vagy nem?

Köszönöm előre is.

Paco155 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 585
És hogyan, ha nincs kivezetve a csap? :P
Előzmény: az optimista (582)
Paco155 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 584
Nem a vízdíj érdekel basszus! Azt így is úgy is kifizetném, akár be van kötve akár én locsolom.

Hanem egyrészt az, hogy egy feltehetőleg hamis információ alapján nem rendeltem meg a víz kivezetést. Azért csak feltehetőleg hamis, mert még múlt hét csütörtökön is mást mondott az generálkivitelező, mást az építtető, és mást a nemtudom ki (közös képviselő?)
És ha így van, tehát nem lesz a kertkapcsolat locsolva akkor nem kívánom a büntetődíjat kifizetni a tervezésre hanem csak a normált, mintha az első egyeztetésen lennék. Ugyanis nem én basztam el.

Másrészt jó lenne már valami végleges álláspont, hogy tudjam zaklassam-e Kupait, vagy sem.
Előzmény: sancarlosp (583)
sancarlosp Creative Commons License 2008.03.13 0 0 583
Szia,

A lakógyűlésen tényleg elhangzott, amit optimista ír, saját kert, saját víz. Viszont az is igaz, hogy a locsolás után (ha van külön mellékmérő), nem kell csatornadíjat fizetni.
Előzmény: Paco155 (581)
az optimista Creative Commons License 2008.03.13 0 0 582

uhhh, hát ez valóban nem mindegy kérdés!

Én az első lakógyűlésen ezt a kijelentést hallottam: saját kert, saját gondozás, saját víz.

Arról a lakógyűlésről nem készült jegyzőkönyv így írásban nincs megerősítve.

Valóban kicsit zavaros az ügy.

De ha elutaztok szabira én meglocsolom a kertedet szívesen, hogy ne száradjon ki:)

Előzmény: Paco155 (581)
Paco155 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 581
Akkor pontosítom a kérdést.

Amikor megvettük a lakást rákérdeztünk erre. A válasz az volt, hogy a kertkapcsolat is be lesz kötve a kert locsolási rendszerébe, és értelemszerűen a kertkapcsolatos lakásoknál több lesz a közös költség a vízre. Mivel kb ez lenne a korrekt megoldás így ezt megnyugodva vettük tudomásul, és nem kértük a műszaki egyeztetésnél, hogy húzzanak ki egy vízcsövet a külső falra. Ugyanis jelenleg is kertkapcsolattal élek, és tudom milyen naponta a fürdőből kihúzni a gumicsövet, hogy este meglocsoljam a füvet.

Ezek után most nemrég itt olvastam, hogy NEM lesz bekötve, megkérdeztem Leonórát, Ő továbbra is azt mondta, hogy be lesz kötve, a vele szemben ülő sarokban ülő ember (nem tudom ki és milyen minőségben) közölte, hogy nem lesz bekötve. Kupai Albert azt mondja, hogy nem tudja, utánanéz, de szerinte az a megfelelő ha be van kötve, hiszen ha valaki elmegy két hét szabadságra nyáron akkor a ház mellett lesz egy nagy sárga folt?

Szóval jó lenne ha valaki mondana már valami olyat ami biztosan igaz. Ugyanis ha öntözve lesz akkor szó nélkül fizetem a plusz költséget, de ha nem lesz akkor valahogy meg kell oldani a locsolást. És ebben az esetben bizony kérni fogom a külső csapot - az extra tervezési díj felszámítása nélkül, ugyanis az Ő hibájuk miatt nem került bele az első egyeztetésbe.

Varga úr?
Előzmény: az optimista (579)
az optimista Creative Commons License 2008.03.13 0 0 580

http://www.vizmuvek.hu/pages.php?p=0_3_4

íme egy link a locsolási mellékvízmérőről

Előzmény: Paco155 (578)
az optimista Creative Commons License 2008.03.13 0 0 579

Bár nekem nem kertkapcsolatos a lakásom, de annyit tudok, hogy a saját kertet mindenki saját maga gondozza, öntözi majd saját vízből.

Elvileg a Vízműveknek a locsolóvízből nem kell a csatornadíjat kifizetni (hiszen amit ellocsolsz nem a csatornában köt ki hanem a kis növényzet fogja felszívni), de ahhoz kell egy olyan vízkiállás, külön óra meg ilyenek.

Meg kéne érdeklődnöd a műszaki vezetésnél, hogy ezzel mi a helyzet. Mondjuk ez a közös kertrészre is vonatkozik, így a mi érdekünk is lenne hogy csatornadíjat ne fizessünk a locsolásnál.

Előzmény: Paco155 (578)
Paco155 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 578
A gázfogyasztást én is kazánonként gondoltam, de arra lesz egy fogadásom, hogy a melegvíz és a fűtés hőmennyiségét nemfogják külön mérni.

No de ne legyünk pesszimisták, majd meglátjuk.

Viszont eszembe jutott a másik kérdés. Van valakinek kertkapcsolatos lakása? Kinek mit ígértek a kert öntözésével kapcsolatban?
Előzmény: gpz (577)
gpz Creative Commons License 2008.03.12 0 0 577
Én úgy gondolnám, hogy mivel minden házban van külön kazán, ezért célszerűnek tűnne kazánonként mérni a gázfogyasztást. Egy gázóra kazánonként nem tűnik nagy luxusnak... A hőmennyiségmérés sem egy nagy tudomány. Egy-egy plusz vízóra kell a kazán két kimenő melegvízcsövére. A hőmérsékletkülönbség mérésére nem tudom, van-e beépített berendezés ezekben a kazánokban, de a használati melegvízét akár meg is lehet becsülni kb: a bejövő 10°C körüli, a kimenő meg 50-55°C, de ez nyilván beállítható. A hőmennyiség pedig a hőmérsékletkülönbség és az összes felmelegített víztömeg szorzata. Az elfogyasztott gázt pedig egyértelműen szét lehet osztani a HMV és a fűtés összes hőmennyiségének arányában. (Fűtés esetében meg a tömegáram és a hőmérsékletkülönbség szorzatát kell integrálni az idő függvényében, de gyanítom, hogy ezt a kazán maga megcsinálja.)
Előzmény: Paco155 (576)
Paco155 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 576
Hümmmm......

Ez így marha érdekes lesz, hacsak nem lesz külön kazán és külön gázmérő óra a melegvíznek és a fűtésnek. Egészen pontosan nem érdekes lesz, hanem nem fog működni.
Csak a legalapvetőbb kérdés: Egy gázóra esetén hogyan választják szét a fűtésre illetve vízmelegítésre fordított energiát? Milyen arányban osztják? Mert mérni nem tudják, ugyanis a korszerű kazánok a visszatérő fűtésvezeték maradékhőjét hasznosítják az ivóvizi kör felmelegítésére.

A 15 ft/kWh az nagyjából reális érték, jelenleg egy 2 éve épített házban vagyok szb tag és 14,450881612 ft/kWh volt a 2006.10-2007.03 idény átlagos fűtési költsége.

Közben előkapartam a 2007 őszi adatot is, a vízmelegítés 17,96 ft/kWh-ra jött ki. No igen, felment a gáz ára....

Viszont az embereket úgyis csak az érdekli, hogy egy köbméter melegvíz mennyibe, fog kerülni nos az ehhez tartozó számításokból egy részlet:
2006.07-2006.10 között egy köbméter víz felmelegítéséhez 87,8482974 kWh energia kellett tehát a víz+csatornadíjon felül (ami 392,66 ft/m3 volt akkor) 1037,03 forintot kellett a melegítésére kifizetni. Ez egy háromtagú családnál havi 7m3 melegvíz fogyasztás mellett 10000 forintot jelent havonta. Ebből 7000 a melegítés és kb 3000 a vízdíj. Plusz a hidegvíz szintén 7 köbméterrel ismét 3000 ft.

Összegzés: Iszonyúan kíváncsi leszek a vízmelegítés elszámolására.

Előzmény: sancarlosp (575)
sancarlosp Creative Commons License 2008.03.12 0 0 575
Szia,

Próbálok segíteni, de pontosan én sem tudom (vagy esetleg rosszul tudom). Tök jó lenne, ha ezeket a kérdéseket fel lehetne tenni az Európea oldalán, de még nem jött meg a belépési „engedélyem”.

A melegvíz vízfogyasztását is a Vízműveknek kell fizetni, csatornadíjjal együtt. Viszont a melegvízfogyasztást le kell majd jelenteni a társasház üzemeltetőnek, aki kiszámolja, hogy mennyi gázt fogyasztottál a víz melegítéséhez, és arról kapsz egy újabb számlát.

A gond ennél ugyan az, mint a fűtésnél. Mondanak egy becsült szorzó számot (a fűtésnél most 15 Ft / kw), kifizeted, de a végén, ha rosszul lett becsülve, ki kell fizetni a különbözetet, illetve nyilván ide számít majd a veszteség is (lsd.: plombálás).

Elhangzott a lakógyűlésen, hogy a 15 forint nagyon olcsó. Ami igaz, de mi van, ha rosszul lett becsülve?
Nem a különbözet kifizetése a gond, mert ez természetes, hanem, az, ha pl ez évi egyszer történik csak meg, mert az egy komoly összeg is lehet.

A víznél annyival rosszabb, hogy ott nincs hőfok mérve, tehát még „igazságtalanabb” a rendszer. Persze erre nincs tökéletes megoldás (bocs van, de az drága). Azt azonban jó lenne tudni, hogy a gázmérés házanként, lépcsőházanként, történik-e (vagy teljes lakópark), illetve, hogy a különbözetet milyen időközönként számolják ki (jó lenne havonta), és hogy hogyan oszlik szét (lépcsőház, ház, lakópark)
Előzmény: Paco155 (573)
Paco155 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 573
Olvasgatva a lakógyűlésről írt beszámolókat és Varga Úr hozzászólását én valamit nem értek, fel tudnátok homályosítani?

Ez pedig a mérőórák kérdése.
A villany az tiszta, be kell jelentenem az Elmünek, és oda fizetem.
A hőmennyiségmérő is tiszta ami a fűtést méri, a mutatott érték és a ház teljes fűtésére fordított gázszámla alapján költségmegosztásos módszerrel fizetem a ház felé az általam felhasznált energiát.

A víz az ami kavarodást okoz bennem. Ha jól értettem akkor a hidegvizórát be kell jelenteni a vízműnél, a nevemre írják, és nekik fizetem a víz és csatornadíjat.
A melegvízórát viszont megint a háznak fizetem. Víz és csatornadíjjal együtt? Vagy csak a melegítés díját? De ha csak a melegítés díját akkor a vízdíjat kinek?
sancarlosp Creative Commons License 2008.03.12 0 0 572
Szia fenyessz

Annak ellenére, hogy én is elég sokszor bíráltam dolgokat, illetve az általad is említett éles vitákban is részt vettem (vagy én kezdtem), nagyon ajánlom a Liliomot. Mi jól érezzük magunkat, és a lakás is jó. Apróbb dolgok vannak, de szerintem mi még mindig összetehetjük a két kezünket!

„Nem én vagyok” tök igazad van, de szerintem kár erre energiát pazarolnod!

Varga úr, szerintem valamit félreértett, ne vegyen mindent a szívére!
Előzmény: fenyessz (569)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 571

Kedves Mindenki!

3 napja próbálom elérni a Kupai Albertet (Murus) műszaki egyeztetéssel kapcsolatban, de a telefonja (amit nekem megadott) ki van kapcsolva. Tud nekem valaki segíteni egy másik telefonszámmal, ahol elérhetem őket?

Előre is köszönöm.

Ja, és egyébként mindenki meg van elégedve a konyhabútoros céggel?? nekem gagyinak tűnik iszonyú drágán... olyan ráfizetési különbözetet hoztak ki a kiválasztás után, hogy hanyatt estem.

gpz Creative Commons License 2008.03.11 0 0 570
Hajrá!
Nekem eddig még nem volt negatív tapasztalatom, igaz még nem is lakom ott :-)
Előzmény: fenyessz (569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!