Keresés

Részletes keresés

hind2 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 923
A pan műanyagból készült, semmi extra, viszont elég vastag az anyaga, a homok és sóder koptatja, de ez még jót is tesz neki, betörve sokkal jobban fog mint újkorában.
.
A Tiszát pont ma néztem én is a levegőből, tényleg érdemes lenézni, nagyon szép homokos partok alakultak ki és hozzá is lehet férni a legtöbbhöz. Az elmúlt években egy ilyet sem láttam pedig itt lakom melette és fölötte repülök igen gyakran. A nagy árvizek elmosták ezeket a partokat, és úgy néz ki most kezdenek újra épülni.
Előzmény: Uldin (921)
Uldin Creative Commons License 2009.10.06 0 0 922

Nagyon alacsony a Tisza vízszintje, aranynézés szempontjából édekes lehet...

http://www.fn.hu/belfold/20091001/rekord_alacsony_tisza_vizszintje/

Uldin Creative Commons License 2009.10.06 0 0 921

Miből készült ez a hex pan? kerámia? porcelán? műanyag?

A kavarc az elég kemény anyag, a műanyagokat gyorsan koptatja az biztos.

Előzmény: hind2 (917)
Uldin Creative Commons License 2009.10.06 0 0 920

Szia!

Nekem talán megoldódik a pan kérdés.

Papaver nemsokára postáz nekem egy pan-t, igaz nem hex-pant..

De azért érdekel, gyűjtő vagyok :-) sötét színű kellene pl. kék, fekete nincs?

Milyen színűt javasoltok, láttam zöld színűt is.

Amerikából nem egyszerű rendelni kis tételben. Esetleg úgy lehetne, hogy egy ismerős, vagy rokon aki kint él megrendeli és utána elpostázza. Aztán vámkezelés... nyűgös a dolog tényleg.

Egy haverom szokott így cuccokat behozni, megkédezem elintézi-e és mennyiből jönne ki darabja? Ha van türelmetek kivárni a választ, pár napot. 

Egy kérdés: A jó magyar dunai szérke nem jó semmire? Piszok egyszerűen meg lehet csinálni. Nekem a vasszérkémnél szépen szétvált a porzó és a homok, annyi bajom van vele, hogy nehéz, és hamar elfárd, megfájdul a csuklóm. Rovátkákat ebbe is lehetne applikálni, ha fából készült, meg lehet szenesíteni a felületét, ha elkopott csinál az ember új példányt.

Előzmény: nattila34 (919)
nattila34 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 919

Uldin akkor neked is kell egy? Milyen színű? Most dolgozunk az ügyön de sok baj van vele. Már azt hittem sinen van a rendelés és csak 26 Dollárt kérnek a 4 darab szállításáért. Most meg kapom a levelet, hogy mégsem küldik mert az államokon kívűl ezt a terméket nem érdemeljük.

Segítsetek egy olyan oldalt találni ahol meg lehet rendelni ezt a pant és nem fog a duplájába kerűlni, mert olyan oldalt találtam.

Előzmény: Uldin (916)
nattila34 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 918

A nyúl szőr nem rackásítható. Jó oda mindenféle szövet csak ugye az a kérdés, hogy melyiknek a legnagyobb a hatásfoka.

Előzmény: Uldin (914)
hind2 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 917
A tál átmérője 36 cm , felső élhossza 18 cm, alsó élhossza 11 cm, mélysége 6,5 cm.
Nem a mérete a lényeg, hanem a benne lévő bordázat kialakítása és a felületi minősége. A bordák miatt csak valamiféle gumi negatívról lehetne sokszorosítani, de nem hiszem, hogy bármiféle üvegszálas anyag bírná azt a strapát aminek egy lapátpróba során ki van téve a tál.
A gyártó egyébként életre szóló cseregaranciát ad rá , ha eltörne csak visszaküldöd és küldik a cserét, de nem úgy fest mint amit csak úgy össze lehet törni.
Előzmény: Uldin (916)
Uldin Creative Commons License 2009.10.05 0 0 916

A neten található hex pan fotókat méricskéltem, számolgattam...

Megmértem a hatszögalakú tál felső oldalát, alsó oldalát és a tál madasságát a fotókon.

A következő méretek adódnak, ha a hex pan alját alkotó hatszög oldalhosszúságát egységnyi hosszúnak vesszük:

A tál odalait alkotó trapézok mérete:

alapja kb. 1,69 egység (mért)

teteje: 1 egység (mért)

oldalai: 0,7714 egység (a tál magasságából számoltam)

A tál alja 1-ségnyi oldalú hatszög.

Ezt arányosan lehet nagyítani. Házilag egyszerűen barkácsolható akár fémlemezből műanyag lapokból, vagy megcsinál az ember egy drót vagy fa keretet amire feszíteni lehet bőrt, posztót műanygfóliát akármit...ez a legegyszerűbb, vagy rétegeslemezből is elkészíthető, műgyantával ragszatva/bevonva, rovátkolások bemarva stb....a fantáziátokran bízom. De, ha valaki hozat be, hozzon nekem is, ha nem horribilis az összeg... Mert a barkácsolás viszont az időmet veszi el.

Előzmény: Uldin (911)
Uldin Creative Commons License 2009.10.05 0 0 915
Pedig a minap a kezembe került a régi kézi hajtású bajúsz igazító... ha egy-két macskát megberetválnék lehetne nemezelni... de kinek van ideje....bolhás macskákat borotválgatni.
Előzmény: Törölt nick (913)
Uldin Creative Commons License 2009.10.05 0 0 914

Amikor nyuszipörkölt készül, a bunda megmarad...:-)  kár llenne érte, ne vesszen kárba... kucsmát mostanában nem készítenek belőle. 

Előzmény: Törölt nick (913)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.05 0 0 913
Uldin, korábban már volt szó a szintetikus anyagok ilyen célú használatáról a fórumon.
Biztosan találsz benne hasznos információt.
Gyerekkoromban nemezeltem néhányszor, de soha sem sikerült egyenletes felületű lapot előállítanom. Igaz, kézzel csináltuk.
Nem állítom, hogy lehetetlen de szerintem nekem most sem menne jobban. Talán akkor még is, ha lenne valamilyen megfelelő eszköz hozzá.
Más kérdés, vajon megéri-e házilag bíbelődni vele? Ha jól emlékszem már akkor is drága volt a juhgyapjú amikor én játszottam vele pedig nagyon sokk kell belőle.

A kutyákat, macskákat és más állatokat tessék békén hagyni!!!!!!!!!!!!!
Uldin Creative Commons License 2009.10.05 0 0 912
Ebből nekem az jön le, hogy aranyfogásra, csak szőrből készült cucc jó.... A műanyag szálak nem hiszem, hogy ilyen pikkelyesek lennének.
Előzmény: nattila34 (910)
Uldin Creative Commons License 2009.10.05 0 0 911
Hex pan méreteket nem tudsz mondani (írni)? 6 trapézból és egy hatszögből áll. Az oldalát alkotó trapéz méretei kellenek, ha megvannak a méretek, tudok formát készíteni. Üvegszál, műgyanta maradt a hajó javítás után,  ha csak meg nem döglött a gyanta a tárolás alatt. Megcsinálnám magam.
Előzmény: nattila34 (910)
nattila34 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 910
Na ezt nyöszörgöm!
Előzmény: Uldin (909)
Uldin Creative Commons License 2009.10.04 0 0 909

Kép lemaradt, ma nem vagyok formában... egyszer már visszaküldtem ezt a képet a nemezelős fórumra..  :-)

Nagyított szőr:

A nemezelős fórumról szedtem le.

Jó pikkelyes..... :-)

Előzmény: Uldin (908)
Uldin Creative Commons License 2009.10.04 0 0 908
Nagyított szőr:

A nemezelős fórumról szedtem le.

Jó pikkelyes..... :-)

zazur Creative Commons License 2009.10.03 0 0 907

Sziasztok ászok!

Szerbiából jelentkezek, egyelõre még csak az információgyûjtés fázisában vagyok és a számítógépen mosom az aranyat. Nagyon érdekel a téma, mivel foglalkoztat a gondolat, hogy idõvel a gyakorlatban is megpróbáljam.

Sajnos, itt nálunk nem lehet a fórumban említett könyveket megszerezni, így csak a neten található cikkeket olvasgatom. Ezen fórum az egyik legnagyobb információforrásom. Elejétõl fogva végig is olvastam, azonban bizonyos alapvetõ dolgokkal még így sem vagyok egészen tisztában...

De most nem ezért írok, hanem mert már többször is elhangzott az aranymosás engedélyhez való kötöttségének kérdése. Ezt találtam:

A kézi erővel folytatott aranymosás nem tartozik a bányászati törvény hatálya alá, azaz jegyzői engedéllyel bárki szerencsét próbálhat a magyar folyópartokon - erősíti meg lapunknak Szabados Gábor, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal elnöke. Nagyon vékony mezsgye választja el azonban a "gépi" és a "kézi" erőt: ha valaki belábal a Dunába egy tállal a kezében, azt a saját örömére valóban megteheti. Ha azonban markolóval emelik ki az iszapot, dízelmotor mozgatja a rázószitát, akkor már járadékköteles, engedélyekhez kötött tevékenységről van szó.

Nehéz megvonni a határt a tevékenységek között, hiszen ha szigorúan vesszük, már egy lejtő és egy egyszerű emelő kialakítása is egyfajta primitív gépnek számít. Aranybánya jelenleg nem működik Magyarországon, de több kutatás is folyik az ásványkincsek felmérésére. A hazai vizek potenciálja gyenge, a napjainkban folyó munka nem is a folyókban, hanem a kemény kőzetben fellelhető nemesfémekre fókuszál. A Lahóca völgyében például a szakemberek már feltártak egy lelőhelyet, a kitermelés azonban nem kezdődött meg.

A kérdéseimet majd egy másik alkalommal teszem fel.

Most még csak annyit, hogy ha netán valaki rendelne pan-t, akkor nekem is kellene egy. Habár innen legálisan nem tudok külföldre fizetni, de valahogy csak megoldanánk ;)

Addig is mindenkinek sok szerencsét!

nattila34 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 906
Megpróbálhatom. Neked mi kell? e-mailban válaszolj.
Előzmény: Markuss (905)
Markuss Creative Commons License 2009.10.01 0 0 905
ez is jónak tűnik, de akkor te megtudnád rendelni innen?
nattila34 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 904

Hex pan kéne. Tegnap találtam ezt az oldalt ahol ismerik Magyar országot.

http://tngold.com/store/index.php?main_page=index&cPath=1&zenid=ff56bd52cc363ffb0eb230dbfd0212ab

Előzmény: Markuss (903)
Markuss Creative Commons License 2009.10.01 0 0 903
Helló! eBayen vannak jó dolgok szerintem ha meg tudjuk oldani akkor onnan rendeljünk,vagy te hol nézegettél ,és mire lenne szükséged?
Uldin Creative Commons License 2009.09.30 0 0 902
Bocsi, úgy nézett ki, nem megy át a hozzászólásom... duplikálódott! 
Előzmény: Uldin (901)
Uldin Creative Commons License 2009.09.30 0 0 901

Nem tudom, esetleg műgyanta segítségével nem lehetne lekoppintani? Le kellene húzni egy negatívot egy meglévő példányról, aztán a negatívról kenni új példányokat.

Segítséget lehet  kérni erről a fórumról:

Kajak építés és üvegszálas polié

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9126017&na_order=

Ha valaki megadná a méreteket, nyárfából lehetne marni, vagy faragni szérkét, pan-t.

Jut eszembe népművészeti vásárban láttam szép nagy fatálakat, nyárfából készítették 2-3eFt/db ár nem sok érte. Nos, rendelésre biztos lehetne készíttetni szérkét is, méretek kellenének ehhez is. Aztán kicsit megpörkölhetjük a felületét.

Előzmény: nattila34 (899)
Uldin Creative Commons License 2009.09.30 0 0 900

Nem tudom, esetleg műgyanta segítségével nem lehetne lekoppintani, le kellene húzni egy negatívot egy meglévő példányról, aztán a negatívról letne kenni példányokat.

Segítséget lehet  kérni erről a fórumról:

Kajak építés és üvegszálas polié

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9126017&na_order=

Ha valaki megadná a méreteket, nyárfából lehetne marni, vagy faragni szérkét, pan-t.

Jut eszembe népművészeti vásárban láttam szép nagy fatálakat, nyárfából készítették 2-3eFt/db ár nem sok érte. Nos, rendelésre biztos lehetne készíttetni szérkét is, méretek kellenének ehhez is. Aztán kicsit megpörkölhetjük a felületét.

Előzmény: nattila34 (899)
nattila34 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 899
Rendben de nekem lövésem sincs, hogy honnan kéne. Már nézegettem az oldalakat és velem nem nagyon akartak szóba állni mert Európa nekik már messze van. Viszont van netkártyám vagy mi a szösz, azzal biztonságosabb (talán).
Előzmény: Markuss (898)
Markuss Creative Commons License 2009.09.30 0 0 898
Helló nattila34! Én is akarok rendelni egy aranymosó tálat, ha gondolod rendelhetjük együtt és akkor feleződnek a költsége,szólj vissza ha oké.Üdv!
nattila34 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 897

Még várom, hátha rendel valaki a nagy Ámerikábúl valamit és akkor olcsóbban megúsznánk a pósta költséget.

Amíg nem nézed meg addíg nem tudhatod, hogy van-e arany ott. Azért 1-2 maréknyit meglötyögtethetnél belőle.

Előzmény: Uldin (895)
Uldin Creative Commons License 2009.09.29 0 0 896

Készítettem pár fotót a Tisza parton, kicsiben szépen látszanak a dúsulások a "tereptárgyak" (békalencse mögött) a hullámzás által kialakult dúsulások fekete és vörös homok szépen látszik valószínűleg itt arany már nem nagyon van vörös homok is csak ici-pici.

Előzmény: nattila34 (894)
Uldin Creative Commons License 2009.09.28 0 0 895

>pedig az a kutya nagyon jó csabda lehetne

Most elbizonytalanodtam, a szomszéd néninek biztos nagyon hiányozna a kis aranyos.

Ha csak leborotválnám a szőrét?

A nemezes fórumon írták, hogy van, aki kutyaszőr nemezt készít.. Pumi szőrből...

Pár gramm aranyért nem állok neki kutyát nyúzni... A kutya kedves állat, .... ha nem ugatja fel reggel az embert. Viszont,  nyuszi bundát nem nehéz beszerezni.

Nemezt azért egyszer jó lenne kipróbálni, mert nem kell érte megnyúzni senkit.

A Maros közepén nehéz lenne akadályt állítani, viszont automata mosópadot ki lehetne képezni a bokáig érő mozgó vízben, a fövenyt kellene odahordani a környékről. Vannak a mederben elakadt farönkök ha nagyon lent van a víz, össze lehet szedni a fövenyt körülötte. 

Hex pant sikerült beszerezned?

Előzmény: nattila34 (894)
nattila34 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 894

Uldin te azt hiszed, hogy hülyéskedsz, pedig az a kutya nagyon jó csabda lehetne mert annak a szőrének is ugyan olyan a szerkezete mint a juh vagy az ember szőrnek, hajnak. Akkora ingadozása, mozgása van a Dunának, hogy nem bírná ki az egy szövet sem. A csabda mikéntjét inkább a vízáramlás befolyásolásában látom. Ahol a parton kidőlt fa van, még ha nem is jó helyen akkor is lehet találni egy kevés aranyat a környékén ha van sóder.

Ki írta itt a fórumon, hogy nem tud találni aranyat?

Előzmény: Uldin (893)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!