Keresés

Részletes keresés

mov Creative Commons License 2019.04.05 0 1 605

Emlékeim szerint csak a személyi két oldala kellett és talán egy kamerás fotó magadról(de lehet az csak a Revolutnál kellett, már nem emlékszem). Közüzemi számla nem.

Nekem a regisztráció és a képek feltöltése után szerintem fél óra se telet el és megvoltunk. Ettől kezdve EUR számlád automatikusan van. A forintot egy magyar számlára a megfelelő közleménnyel utalod el és rákerül a számládra. Ha ott van EUR-ra válthatod, ez instant, majd elindítod az utalást, ami miután elindult 1-2 óra alatt oda is ér. Szerint 2 napnál akkor sem több, ha a nulláról kezded.

A kártyára kb. 1 hetet kell várni, de ez úgy értendő, hogy a megrendeléstől kezdve addig, míg a postaládádba ér.

Előzmény: Fredrik A (604)
Fredrik A Creative Commons License 2019.04.04 0 0 604

Nem használtam még a TW-ot, nem vagyok regisztrálva.

Nagyobb összegben szeretnék majd forintot utalni egy EU zónás bankba.

Gondolom elkérhetnek személyi igazolvány, közüzemi számla másolatot?

Mennyi a verifikáció + utalás átfutási ideje? (gondolom az utalás azért gyorsan megvan...)

Ugye ilyenkor alapból nem nyitnak nekem Borderless számlát, csak ha külön kérem? Tehát az átutalás mehet anélkül is?

TyggeR Creative Commons License 2019.04.04 0 0 603

ok, köszi, akkor ez egy nagyon érdekes hiba

Előzmény: kivi000 (602)
kivi000 Creative Commons License 2019.04.04 0 0 602

Túl vagyok az 500 fonton, s épp most vásároltam 32,15 USD-ért, amiért 9161 Ft-ot kért, xe.com szerint ez 9158 Ft, tehát elvileg nincs rajta 2%.

Előzmény: TyggeR (600)
TyggeR Creative Commons License 2019.04.04 0 0 601

azért megnézik, itt tartunk: Thanks for getting in touch. Our Operations Team are looking into this and will be in touch as soon as possible.

Előzmény: TyggeR (600)
TyggeR Creative Commons License 2019.04.04 0 0 600

én most már úgy gondolom, hogy sajnos nagyon is beleszámít. ez egy korábbi válasz, ami arra a kérdésre jött, hogy a váltási limitet naptári hónap szerint vagy 30 napra számítják. én ebből a válaszból, mármint a combined total of all transactions részből azt olvastam ki, mert valószínűleg azt akartam kiolvasni, hogy ez csak a váltással érintett all transactionsre vonatkozik, pedig nagyon lehet úgy is értelmezni, hogy az 500 fontba minden beleszámít

valóban lehet 500 fontnyi átváltás/más devizás tranzakció ingyen, és utána a huf-huf tranzakciók is díjmentesek lesznek. de ha huf-huf tranzakciókkal kezdődik a ciklus, márpedig a visszatérítés miatt volt többek között 60 ezres ikeás vásárlás is, akkor az 500 font bizony erre is ketyegni fog, basszus

To confirm, a 30-day rolling limit means that the combined total of all transactions you've made during a 30 day period cannot exceed the limit set on your account. 

Előzmény: Amália Nagymama (599)
Amália Nagymama Creative Commons License 2019.04.04 0 0 599

tényleg nagyon fura, de HUF-HUF nem számít bele biztosan, illetve nincs váltási költségük. Azért GBP, mert UK domestic card-ként adják ki, de HUF-HUF esetén nem konvertálnak semmit. Majd írj, mi mondtak.

Előzmény: TyggeR (597)
TyggeR Creative Commons License 2019.04.04 0 0 598

mondjuk ha ÚGY akarom olvasni, akkor csak annyi az ígéret, hogy a huf-huf tranzakciók mindenképp külön díj nélküliek, de azt végül is nem írják, hogy az 500 fontba nem számítanak bele... ez elég kellemetlen fejlemény, de csak 1 eur volt a tanulópénz...

Please note, if the currency of your transaction and the currency of the underlying payment card used with Curve is the same, Curve will always pass through the transaction with no additional fees.

Curve (free) customers: Up to a spend of £500 per month - no currency conversion fees will be charged. From £501 and above (cumulative) a month, you will be charged an additional 2% as currency conversion fees.

Előzmény: TyggeR (597)
TyggeR Creative Commons License 2019.04.04 0 0 597

pont a 2 százalékos felár, ahogy számolom. ez csak úgy jöhet ki, ha a huf-huf tranzakciókat is beleszámolják a gördülő 500 fontba (ami nekik akár jelenthet is váltási díjat, hiszen alapból gbp a kártya pénzneme)

írtam nekik, ez érdekes lesz

Előzmény: TyggeR (596)
TyggeR Creative Commons License 2019.04.04 0 0 596

50 eur-t töltöttem most a revolutra a curve-vel, és nem egészen értem, miért fizettem 300 huf-fal többet, mint kellett volna... 16e helyett 16.300 vontak le. nem értem tényleg, semmilyen limitet se léptem még át

nyman Creative Commons License 2019.03.29 0 0 595

Tobbet tobb helyre elv. Cipobe is tettem mar, penz az ok, de a bankkartya elrepedt :)

Van zsebes ov, nyakba akaszthato tarto, meg kismillio egyeb megoldast. Lehet googlizni.

Pl. https://www.thebrokebackpacker.com/how-to-hide-your-money-when-travelling/

Persze az embert meztelenre is vetkoztethetik. Ilyenkor mar csak egy hely marad, de ezt meg nem probaltam :)

A kartyaknal a bankkartya limitek alacsonyan tartasa, sms kod, a penz nagyresze nem a kartya mogotti szamlan stb.  

Ezeket a tanacsokat mar egy rakas helyen leirtak. 

Ami meg a hackereket illeti, nem hinnem, hogy sokan kozulunk celszemelyek lennenek. Itt is alapveto dolgokat be kell tartani.

Nem telepitunk ismeretlen forrasbol semmit, ingyenes wifi-n nem hasznalunk pl internetbankhoz. Ha megis, akkor inkabb valami megbizhato(bb) VPN-en keresztul stb. De itt is lehet tanacsokert googlizni. Nincs 100%-os megoldas, de azert kicsi az esely, hogy pont minket tamadjanak.

Ha a telefont is viszik egy lopasnal, akkor mar lehet nehezitett a palya. Lehet ezt is duplikalni, mar minden bizonnyal tobbeknek van regebbi okostelefonuk is a fiokban valahol. A legtobb alkalmazashoz - internet bank, internetes fizestes, e-mail bejelentkezes stb -  ketlepcsos azonositas miatt tobbnyire SMS kod kell. Alap esetben egy SIM kartyahoz egy telefonszamot lehet kotni. De ha valaki meg itt is paranoias, akkor plusz dijert van megoldas. Pl. https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/multisim

Előzmény: buksi754 (594)
buksi754 Creative Commons License 2019.03.29 0 1 594

Nekem is furcsán hangzik, de azért a lentebbi lány esete, hogy tudták a pin kódját, meg a limit hasztalan volt, azért elgondolkodtatja az embert.

Netes hekkerek: Voltak itt egy hozzászólásos emberek akik megjelentek és azt mondták, hogy lenyúlták a pénzt a revolut számlájukról. Persze semmilyen további kérdésre már nem válaszoltak, így nem lehet erre alapozni, de akko rákerestem és itt találtam pár hasonló esetet, hogy feltöltötték a számlájukat, és pár perc múlva nullázták őket. Azért ilyenkor csak elgondolkodik az ember, hogy ilyen lehet?

Nyman is írta, hogy általában 1 kártyát hord magával, meg külföldön cipőktól kezdve mindenhova szétszórja a pénzét. 206, 210 hozzászólás és környéke. Más is van úgy, hogy jobb félni mint megijedni

Előzmény: edkedk (593)
edkedk Creative Commons License 2019.03.29 -1 0 593

netes hekkerek kifigyelik az utalásom, leszedhetik a magyar bankom kódjait,

Mivaaan?

Előzmény: Alex2244 (592)
Alex2244 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 592

"

Utazás, szállás, előre fizetve, a hétköznapi bankügylet meg megy a folyószámláról."

Igen, de Én lehet, hogy hoszabb időre mennék union kívül és előre nem foglalok ennyi szállást, ill a helyi meg a vissza repjegyeket is ott venném meg. Ha viszont tiltják a kártyám  és vagy a számlám, az nagy gáz!!

Arra gondoltam lenne egy magyar kártyám, amit nem használok sehol, a pénz azon van és mindíg átutalok magamnak a revolutra vagy  transferwisa-ra annyit,amennyi a szállás, repjegy!  

Viszont, ha netes hekkerek kifigyelik az utalásom, leszedhetik a magyar bankom kódjait, de még ez  néz ki a legbiztonságosabbnak eddig, de ha van esetleg jobb ötlet..

Előzmény: György Fogarasi (589)
nyman Creative Commons License 2019.03.29 0 0 591

Az elmult nehany evben mar van alternativaja ezeknek. Az kerdes, hogy mikor lepnek a hazai bankok, illetve mikor kenyszeriti valaki oket a dijak merseklesere. Lasd pl. a roaming analogia.

Sokan nem ismerik a lehetosegeket, sokan nem tudatosak, vagy nem erdekli a dolog. Az is lehet, hogy valakinek ritkan kell. Tobb ismerosomnek magyaraztam mar ezeket a lehetosegeket, de nem erdekeltek. Van aki havonta tobbszor utazik a balkani orszagokba es a magyar kartyajat hasznalja, vagy kp-t visz. Van olyan, aki rendszeresen utalja haza a jovedelmet Mo-ra es valtja forintra, hogy az itthoni koltsegeit fizesse. Nem ertettek mit akarok. Hat akkor hagytam. 

Gondolom a bank is ugy van vele, hogy lenyulja a kevesbe tajekozott ugyfeleket.

Az union belul van egy olyan iranyelv, hogy a bank nem szamolhat fel tobbet az Union beluli utalasert, mint amit a belfoldi utalasert. DE(!) ez a devizanemre vonatkozik.

Tizenegynehany eve dolgoztam irorszagban. Akkor mar koltseg nelkul utaltam haza Eurot 50 ezer euro/tranzakcioig, ha ezt internetbankon csinaltam. Jelenleg is minden Euros kp felvetelem ingyenes, mert a belfoldi is az. De ha van konverzio rogton racsap egy fix es egy szazalekos dijat. Az nincs szabalyozva. Az elejen, mikor hasznalni kezdtem, nem volt ilyen, vallalhato arfolyamon is valtottak. Bevezeteskor tanulopenzt fizettem ezert egy itthoni vasarlasnal. Utana rogton le is szoktam errol. :)  

Előzmény: György Fogarasi (586)
ac07 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 590

Ügyfél szempontból sok sebből vérzik a történet, ráadásul 5 éve volt.

A cikkben szereplő történet bármilyen pénzintézetnél megtörténhet, ha nem veszed észre, hogy megfújták a kártyádat és tudják a PIN kódodat - ez ellen nem véd egyetlen app sem.

Előzmény: Alex2244 (588)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.03.29 0 0 589

Ilyen szempontból a "modern" bankok biztonságosabbak. 

A saját App.-ban egy mozdulattal tiltható, limitálható minden. 

De mi van ha a telefont lopják-el,  vagy simán kényszerítenek? 

Sima lopás ellen lefreezelt kártyákkal teli bukszát hiába lopnak el… 

Ha nem elég elektronikus a bank az nyilván gáz. 

Elkülönített kártyaszámla alap, házat, autót nem vesz kártyára az ember. 

Utazás, szállás, előre fizetve, a hétköznapi bankügylet meg megy a folyószámláról. 

A CIB-es story durva és rengeteg kérdést hoz felszínre, kifigyelték,

meghekkelt terminálon rögzítették a PIN-t.A limitek miért vagy miért nem működtek az is érdekes. 

Az eredeti kérdést kicsit átfogalmazva, melyik magyar banknak van elég jó App.-ja???

(a külföldi lehetőségeket már ismerjük) 

Előzmény: Alex2244 (588)
Alex2244 Creative Commons License 2019.03.29 0 0 588

Amennyiben valahogy ellopnák a kártyámat külföldön, melyik Bankok a legbiztonságosabbak, ebben az esetben ill. melyik kártalanítja a leggyorsabban az ügyfelet, ha a tolvaj elkölti a pénzt?

Nem tudom, hogy a Revoluton, a TrANSFERWISE-SEN, Grániton tartsam a legtöbb pénzem vagy nyissak MKB-T ?Nem nagyon szeretnék úgy járni, mint alábbi CIBes,: https://24.hu/fn/penzugy/2014/03/11/elloptak-a-bankkartyajat-lenyultak-a-penzet-magara-vessen/

György Fogarasi Creative Commons License 2019.03.28 0 0 587

Mondjuk a G-nek legalább ingyen van a bejövő SEPA, ellenben   C-nél 2 EUR. 

Rablás. 

Előzmény: György Fogarasi (586)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.03.28 0 0 586

Mivel Revolut/Wirex ingyen és TW olcsó SEPA utalást csináltam csak, belenéztem a két bankkapcsolatom díjaiba. 

Majdnem leestem a székről. Minimum 14 iletve 17 EUR. (Gránit, CIB) 

Ezeknek elment az esze… bárki használja???

_PNorbert Creative Commons License 2019.03.28 0 0 585

Ha kértél sms értesítést, aktiválták és még nem kaptál tesco vásárlásokról smst akkor nem lehet gond. :)

Előzmény: TyggeR (584)
TyggeR Creative Commons License 2019.03.28 0 0 584

hmhm :) érdekes rendszer

azért reméljük, csak elkallódott a zseni magyar postán, és előbb-utóbb megjön, nem pedig gizi néni vásárol vele éppen a tescóban

Előzmény: _PNorbert (583)
_PNorbert Creative Commons License 2019.03.28 0 0 583

Igen, telefonon keresztül egy ügyintéző kérdezett személyes adatokat, azok alapján azonosított be, majd átkapcsolta automatára ahol beállíthattam a PIN kódot. Viszont ami érdekes 2 levél érkezett, egyikbe a szerződést küldték vissza, másikba a kártya volt. Ezt szerintem külön kellett volna kézbesíteni eltérő időpontban... Mert így ha valaki mindkét levelet felbontja, akkor kb. minden feltett kérdésre megtalálja a választ a szerződésben, azaz simán aktiválhatja majd használhatja a kártyát.. :(

Előzmény: TyggeR (578)
TyggeR Creative Commons License 2019.03.28 0 0 582

koszi, ez nagyon hasznos info! az atvaltos marzs meg plane :)

Előzmény: Amália Nagymama (581)
Amália Nagymama Creative Commons License 2019.03.28 0 0 581

Van ráhatásod: írsz nekik app-on belül egy levelet, hogy sokat költesz, sok kártyád van, bla-bla-bla, így ezért már most, az elején szeretnél limit increase-t kérni. Ezután nekem megemelték 50 000 GBP rolling / évre (ebbe beleszámít a konverzós és nem konverziós költés is) másnap egy válaszlevéllel társítva. Ahogy nézem, ez sem lesz elég, 2 hónap után már 9000 GBP felett járok a HK-s töltögetések miatt. Én még azt beleírtam a kérvénybe, hogy cash recycling-ot nem tervezek, sem ATM felvételek nem lesznek jeletősebb mértékben. Ami érdekes, hogy nekem a havi rolling 500 GBP felett sincs még 2% fee, pedig csak 2 hónapja használom, tehát nem nagyon van honnan roll-olni azt, amit nem használhattam ki, hiszen addig nem volt ilyen kártyám. Ma 3000 GBP felett járok konverziós költések tekintetében, és nem volt marzs még mindig. Nem is értem.

Előzmény: TyggeR (574)
TyggeR Creative Commons License 2019.03.27 0 0 580

igen, arra. akkor gondolom szemelyes azonositassal megy, nem csak ugy automatan keresztul

Előzmény: edkedk (579)
edkedk Creative Commons License 2019.03.27 0 0 579

Ha a BB UPC-re vonatkozik a kérdés, azt telefonon kell aktiválni és PINt megadni.

Előzmény: TyggeR (578)
TyggeR Creative Commons License 2019.03.27 0 0 578

azota sem jott meg... hogy van ezeknel a kartyaknal a pin kod? remelem, nem a postasok koltenek vele :) a bankfiok szerint mult heten kellett volna jonnie

Előzmény: _PNorbert (517)
nyman Creative Commons License 2019.03.26 0 0 577

Nem ismertem.

A dijakat elnezve nem tul kedvezo szamla. Az tetszik, hogy pdf-ben letoltheto egy listaszeru dijtablazat.

Kerdes, hogy a Revolut mostani arszintje - alap szamlanal gyakorlatilag 0 - meddig tarthato fenn. Eddig jellemzoen veszteseges volt. 2018-as pontos szamok meg nincsenek, de 2017-ben kozel 15M vesztesege volt fontban. (https://www.bankingtech.com/2018/09/revolut-records-annual-loss-but-revenue-grows-fivefold/)

Jelenleg nem nagyon latok versenykepesebb kinalatot arra, amire nekem kell.

Előzmény: György Fogarasi (575)
szocske_ Creative Commons License 2019.03.26 0 0 576

köszi, ez a veszély nem annyira nagy, eleve havi 200e az Erste MAX visszatérítési limitje, ennek apró része az, amit így társkártyaként használunk fel...

Előzmény: TyggeR (572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!