Keresés

Részletes keresés

rulezcsavo Creative Commons License 2002.09.15 0 0 1621
Igazad van Drobek elvileg, de azért egy nagy gond van. Ahogy a szemdoki mondta akit egy nem rendesen karbantartott lézerrel kezelnek annak is javul a szeme, csak kevesebbet, de soha nem fogja tudni, milyen lett volna ha egy tuti frankón karbantartott lézerrel kezelik.
Én nem hiszek a csodákban, ahol valamit féláron adnak, ott tutkó kispórolnak a dologból valamit. Ha ez hamburger, akkor majd jól a kukába dobod ha nem izlik, de a szemeddel mit csinálsz ha pont te szívod meg a karbantartás hiányát ?
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.15 0 0 1620
JO,
Egyetertek!
Erre a forumra is azert jonnek sokan -mint en is- hogy tanacsot kapjanak, hova erdemes mutetre menni. (+megkerdezzuk meg egy csomo mindent)
Ha csak azt szamolod vissza, hogy ebben a forumban hany ember szemet mutotte az Opticmed, akkor az mar szep kis referencia.
Mivel raadasul a legtobben meg elegedettek is voltak, ezert meg ajanlani is merik az "o" klinikajukat.
Ez a fajta "hirdetes" pedig hitelesebb, mint az osszes prosi meg reklam egyuttveve, igy tobb pacienst is hozhat, mint a legjobban szervezett direct marketing akcio...
Az Optimum cca. ket eve letezik, ha jol tudom, ezert szerintem, ezzel az arral akarnak magukhoz csabitani embereket, akik kulonben elmennenek a mar ismert nevekhez.
Aztan, ha jol dolgoznak (jo a kiszolgalas, jo a muteti eredmeny) ezek az odacsabitott emberek elegedettek lesznek, akkor majd szajhagyomany utjan terjesztik, hogy van az Opticmed mellett MEG jo hely.(tehat a kolbasz nem fogy el, hanem johiszemuen terjeszteni kezdi az iget)
Ezert gondolom - remelem, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy sporoljanak az orvosok beren vagy a hasznalt berendezesen, mert akkor nem lesznek meg azok az eredmenyeik, ami elegedette teszi a pacienseiket. Es AKKOR az arengedmenyen "elveszett" penz valoban csak kidobott penz az ablakon, mert sose hozza vissza az arat.
Ahogy JO irta, mas lehet az egesz akcio megitelese orvosilag vagy etikailag, de gazdasagilag nincs benne semi elitelendo v. kulonos.
Előzmény: JO (1619)
JO Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1619
ÜDV!

Na hogy egy kicsit a leendő szakmámba vágót is mondjak:
Valszeg 2 oka van az alacsony áraknak. Elterjed a klinika híre és ugye minél többen ismerik annál több "megrendelést" is fog kapni, ez törvényszerű.
A másik ok, hogy amíg nincs ebvezetve a név, addig jobban teszik ha áron alul adják a kezelést, mintha állna a gép. Rövid távon ez a racionális magatartás.

m.t.:
JO

Előzmény: Macika (1616)
szemdoktor Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1618
Igazad van Macika, meg nincs is, noha nem akarom védeni az Optimumot, az eddigi 64 hozzászólásomban is igyekeztem pártatlan maradni.

Nincs igazad abban, hogy nincs ráció a féláron kezelésben. Ha az Optimumnak -ahogy el is hangzott itt- bevallott célja szerint valóban sikerül csődbe kergetnie a kisebb klinikákat, a néhány kezelést is alig végző vidékieket, sőt akár a sokat akciózó, de iszonyú drága helyen üzemelő Focus Medical-t, akkor már megérte az Optimumnak.
Igazad sajnos abban van, hogy valóban, ha féláron adja egy klinika a kezeléseket, biztos, hogy valamin nagyon kell spórolnia. Az orvosok bérén nem tud, mert az a lézer fenntartási költségeihez képest bagatell. Amin spórolni lehet, az csak a karbantartás.
Egy excimer lézer karbantartása olyan, mint egy repülőgépé. Nem akkor kell rajta alkatrészt cserélni, amikor elromlik, hanem amikor lejár az alkatrész ideje. De lehet nem cserélni is.
Ha nem cserélsz alkatrészt időben, -ezek több milliós tételek - nem történik semmi, csak a lézersugár lesz estleg inhomogén, változó energiájú. /Viszont lesz pénzed árengedményt adni/
A kezelési eredményeid rosszabbak lesznek, mint akár egy hagyományos, de rendesen karbantartott lézernek. Ez az, amiről a paciens soha sem fog tudni, ugyanis a kezelésnek nincs ellenpróbája mint a hamburgernek. Soha senki nem fogja megtudni, milyen lett volna a szeme, ha egy sokkal drágább klinika -vélhetőleg rendesebben karbantartott - lézerével kezelik.

Előzmény: Macika (1616)
Macika Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1617
Nekem is volt (ha visszaolvasol 2000. nyarára a topicban) egy 1-1,5 hónapos mélypontom, amikor (egy reggeli szemkiszáradás okán) szemenként kettőt (összesen 4-et) láttam. Nagyon zavaró volt, pláne vezetés közben, este.

Teljesen jól meggyógyult, szeptember tájékán már nyoma sem volt (azóta sem).

Szóval nyugi, lesz az jobb.

Nálam is 125-öket mértek az elején, aztán jött a mélypont, majd a helyreállítás, és 2000. októbere óta szinte nem változott semmi, tökéletes.
Sasszemmel biztos jobb is lehetett volna, hiszen maradt rendesen cilinder mindkét szememen, de így is felelősséggel merek vezetni bármilyen útviszonyok mellett.

Előzmény: NeoXon (1615)
Macika Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1616
Noha a Lasik klinika, vagy Optimum biztos hogy a tényleges költsége alatt, ráfizetéssel dolgozik, de ez szive joga, ha úgy akar piacot szerezni, hogy tönkreteszi a konkurenciát ezt megteheti nyugodtan, ha bírja anyagilag. Ha a Burgerking fél évig 5 forintért adná a hamburgert, a McDonalds biztos csődbe menne. Nekünk meg olcsó lenne a hamburger.

Na igen, csak nem értem, hogy ebben mi a ráció.

Merthogy enni kell, naponta többször is, tehát egy olyan hely, ahol olcsóbban adják ugyanazt a finomságot, esetleg még finomabbat is, ott megértem, hogy a piacszerzésnek tartós módja lehet ez, hiszen odaszokatja az embereket, és később, amikor elfogyott a kolbászból lévő kerítés, akkor a minőséggel és az emberek megszoktatásával megőrzi a piacot, immár profitot hozó áron.

Azonban az egyszer használatos dolgok (pl. a szemműtét) nem tartozik azokhoz a „portékákhoz”, amiből több db is eladható egy embernek. Következik ebből, hogy addig lesz csak konjuktúra náluk, ameddig jelentősen a konkurencia árai alatt dolgoznak, abban a pillanatban, ahogy megközelítik a piaci ellenfelek árait, megszűnik az előnyük.
És - szerintem - csak amiatt, hogy egyszer XY-t féláron műtötték, azért nem fog XY még egyszer odamenni, ismét „meglézereztetni” a szemét, immár teljes áron. Sőt még csak az - esetlegesen - öszinte, pozitív tapasztaltokat megosztva ismerősökkel sem biztos, hogy közel azonos ár esetén a kisebb kezelésmennyiséggel rendelkező céget fogják választani.

Bocsi Doki, hogy vitatkozok Veled, de szerintem tutira igaza van az idézetnek, valahol meg kell spórolni a különbözetet. Jelen esetben az Optimum a hasznon (azaz az orvosok munkabérén, a gépek beszerzési árának törlesztésén, és egyéb - más helyeken komoly tételként jelentkező - költségeken) spórol, mégpedig azzal, hogy egy (még) meglévő tőkéből finanszírozza az említetteket, nem a páciensek zsebéből.
Csakhogy ez nem mehet a végtelenségig (merthát tudjuk, hogy csak az anekdota-beli Kohn úr tud abból megélni a trafikjával, hogy szombat-vasárnap zárva tart), előbb-utóbb kénytelenek lesznek vagy a költségekhez igazítani az árakat, vagy tönkremenni.

Előzmény: szemdoktor (1607)
NeoXon Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1615
JO: a klinikan nem mondtak semmit. Megmertek a szemnyomast, az 13 ill. 15, aztan mondta, hogy hasznaljak mukonnyet. Ennyi.

Igazabol nem is kerdeztem meg, hogy varhato -e javulas, mert nem mertem: hatha azt a valaszt kapom, hogy "valoszinuleg nem varhato".
Egyebkent azt mondta a doktorno, hogy 1 honap mulva jojjek megint kontrollra, de ha rosszabbnak erzem a latasom, mint most, akkor menjek hamarabb. Ezek szerint meg lehet ennel rosszabb is? Nagyon remelem, hogy nem. -1,75 D-vel mutottek, es nagyon nem szeretnem, ha 100% ala menne a latasom. Mult honapban 125% -os volt, azzal tokre meg voltam elegedve.

szemdoktor Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1614
NeoXon-nak: Ne aggódj, a therapiás javaslat alapján azt gondolom, hogy egyenetlen lehet a könnyfilmed, ezért javasolják a műkönnyet. Várhatóan jobb lesz a látásod mint most a 6. hónapra. Persze az sokkal mérvadóbb, amit a klinikán mondanak, hiszen ők látnak is téged, én pedig csak találgatok. Nem is adnék véleményt egyébként látatlanban, csak azért írtam, hogy egy picit megnyugtassalak.
JO Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1613
ÜDV!

Hmmm. Mit mondtak a klinikán?

m.t.:
JO

Előzmény: NeoXon (1612)
NeoXon Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1612
Ma voltam kontrollon, es egy picit elszomorodtam.

Jobb szem: 100% -0,25D korrekcioval 125% haze: 0.5 1-1 hamsodralek
Bal szem: 90% -0,50D cyl 170 tg.fok korrekcioval 125% haze 0.75 tuszurasnyi hamsodralek

Nos, az 1 honapos kontrollon sokkal jobb eredmenyek voltak - a bal szemem 1 honap alatt 125%-rol 90%-ra romlott. Raadasul szellemkepes is a kep, es szerintem ezert is latom olyan rosszul a tablat. Minden szambol/betubol latok alatta meg egyet halvanyabban, es ez nagyon bezavar. Mitol lehet ez?

Esetleg a haze-tol? Volt valakinek hasonlo tapasztalata a 2 honapos kontrollon? Kezdem azt erezni, hogy a 6. honapra vissza fog romlani -1,00 D korulire a szemem. Egyre rosszabbnak tunik a lataselesseg, raadasul szellemkepes.

Vajon ez atmeneti dolog, mert meg nem stabilizalodott a latasom, es a 6. honapra visszamegy mindket szem 125% korulire, vagy meg tovabb fog romlani?

Nyugtasson meg valaki, hogy nem feleslegesen kidobott penz volt az a 180 rugo!

Amugy javasoltak, hogy hasznaljak mukonnyet is a napi 4x Flucon elott kb. 10 perccel + meg szukseg szerint ha kell, akkor egyeb idoben is. Ez vajon hasznalni fog valamit? Lehet, hogy a szemszarazsag okozza ezeket a tuneteket?

Bocs a sok kerdesert...

Udv,
NeoXon

rulezcsavo Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1611
Szia Szemdoki !
Azt irod: Noha a Lasik klinika, vagy Optimum biztos hogy a tényleges költsége alatt, ráfizetéssel dolgozik, de ez szive joga, ha úgy akar piacot szerezni, hogy tönkreteszi a konkurenciát ezt megteheti nyugodtan, ha bírja anyagilag. Ha a Burgerking fél évig 5 forintért adná a hamburgert, a McDonalds biztos csődbe menne. Nekünk meg olcsó lenne a hamburger.

Egyet felejtessz el, mert te az orvosi tisztesség oldaláról nézed a dolgot, én pedig az üzleti oldaláról nézem. Mit gondolsz, mi lenne abban az áron alul kínált hamburgerben hús helyett ?

szemdoktor Creative Commons License 2002.09.14 0 0 1610
Igazad van JO, az Optikmedes sasszem kezelés során a paciens számára nem válik ketté a kezelés elméletileg két különálló fázisa.
train82 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1609
Sziasztok!

4 évesen műtöttek kancsalsággal.Azóta szeműveg hordok.Most 20 éves vagyok,de a kancsalság nem múlt el teljesen.A szemüvegben most a jobb szemem 2 fokkal tér el a normálistól.(bár ez nem látszik)

Megbeszáltem a dokival,hogy ezt meg lehet szüntetni műtéttel.(Jobb szem nyissz,a szemgolyón kivüli izmomból kivágnak és visszább varják)
Mindez ráadásúl altatás nélkül.

Tud az ilyen jellegű mütétekről valaki részletesen mesélni.

Köszi előre is!!!

JO Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1608
ÜDV!

Ok, de ugyanaz a lézer csinálja, ez fizikailag nem két külön kezelés, és te nem érzékeled a különbséget.
Legalábbis én így tapasztaltam, mert az egyik szememen nem kellet sasszem kezelés.

m.t.:
JO

szemdoktor Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1607
Na most az egyszer tévedésen csíptelek JO, pedig Te, meg Macika tényleg elmehetnétek szemorvosnak is. :)
A PRK és a Sasszem nem ugyanaz a kezelés. Beubeunak van igaza, jól értette, amit az Optikmednél mondtak.
Az Optikmed mindekniek Sasszem mérést végez. Ebből a mérésből derül ki, hogy vannak-e magasabbrendű fénytörési hibák. Ha vannak /szinte mindenkinek van/, akkor korrigálják kivánság szerint PRK-val, vagy LASIK-kal, ez a Sasszem kezelés. Ha nincs, akkor persze nem korrigálják, az pedig helyes, hogy ezt meg is mondják. Az árban nincs különbség.
A Lasik klinika is tud ilyen kezelést, de ők nem adják a sima PRK-val, csak a LASIK-kal együtt, gondolom pénzügyi megfontolásból, ez a Zyoptik kezelés. Ott a PRK nem olyan mint az Optikmednél, az Optimum PRK-ja mindig hagyományos kezelés.

Ennek ellenére nem értek egyet az idézett Optikmedes tájékoztatóval, "árengedményt adni mindig csak valaminek a terhére lehet, vagy a berendezésen, vagy a szakembereken, vagy a karbantartáson, de valahol meg kell spórolni az engedmény összegét". Noha a Lasik klinika, vagy Optimum biztos hogy a tényleges költsége alatt, ráfizetéssel dolgozik, de ez szive joga, ha úgy akar piacot szerezni, hogy tönkreteszi a konkurenciát ezt megteheti nyugodtan, ha bírja anyagilag. Ha a Burgerking fél évig 5 forintért adná a hamburgert, a McDonalds biztos csődbe menne. Nekünk meg olcsó lenne a hamburger.

JO Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1606
ÜDV!

Ja és mail ment a megadott címre!:))

m.t.:
JO

Előzmény: beubeu (1604)
JO Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1605
ÜDV!

Te itt valamit erősen félreértettél. Az PRK és a Sasszem ugyanaz a kezelés. Csak ezt azért hívják sasszemnek, mert a lézer nagyon nagy pontossággal dolgozik. Ráadásul nem is minden másodlagos hibát tudnak eltüntetni. Egy bizonyos határ alatt már nem tudják azokat sem eltűntetni. Nekem az egyik szememen ezen határ alatt voltak a másodlagos hibák, így ezen csak elsődleges hibákat lehetett megszüntetni. Remélem azért érthető voltam:)

m.t.:
JO

Előzmény: beubeu (1604)
beubeu Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1604
Beszéltem az Optikmed-del telefonon, és azt mondták, hogy a sasszem kezelés egy kiegészítő kezelés, ami a szem másodlagos fénytörési hibáinak kijavítására szolgál. Először a PRK-val kezelnek és utána, ha szükséges, akkor a sasszemmel is.
De hát lehet, hogy nekem nem lesz másodlagos fénytörési hibám és akkor "csak" PRK lesz.
Egyébként már voltam vizsgálaton a Focusmed-nél, és ott kint az előtérben az asszisztens nagyon nyomta a LASIK eljárást, merthogy az kevesebb kellemetlenséggel jár. Az orvosnő már nem akarta annyira eladni, de nem bíztatott túl sok jóval (+-1 dioptria) és valahogy a stílusa sem volt olyan amit azért az 5000 Ftért elvártam volna.
Már bejelentkeztem az Optikmedhez és az Optimumhoz is vizsgálatra. Ilyen sorrendben, mert úgy gondolom, hogyha nincs szükségem a sasszem kezelésre akkor inkább az Optimumhoz megyek. Persze előtte be fogom szerezni az infokat arról is, hogy hol milyen típusú gép van. Ez jó ötlet volt.
Más: Az Optimumnál úgy tudom, hogy tavasz óta tart ez az akció és ez év végéig fog tartani. Eredetileg csak nyár végéig tartott volna, csak most hosszabbították meg. Szóval nem is tudom...
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1603
Nem azert, mert fizetnek, az ordog ugyvedje szerepeert, de az Optimumnal tenyleg a legmodernebb szerkok vannak. Megneztem a neten.... Benyomasaim szerint, a tobbi dologgal sincs bajuk.
Viszont van olyan, bar nem tul szep, hogy inkabb kakiert pisiert csinalsz valamit (akar egy picivel a sajat koltsgeid alatt is), csak megszerezd a piacot...
Akkor lehet gyanus, ha ez az ar tul sokaig marad fent...Nem tudom, miota csinalja ennyiert a PRK-t az Optimum, de pl. jovore, mar aggaszto lenne. Ha nehany honapja, akkor talan valoban nem szol masrol a dolog, mint piacszerzesrol.
Ill., lehetnek meg olyan dolgok, hogy valaki gyarto alatal ingyen biztositott geppel dolgozik, nem lizingelttel vagy sk erobol vasarolttal, aminek a koltsegeit ki is kell termelnie. Igy esetleg konnyebben enged az arbol, mert nem megy tonkre bele.
Szoval, en azt tanacsolnam, hogy kerdezd meg (akar telefonon is), hogy mivel mutenekes ezt ellenorizd le az interneten (a PDA-nak van egy oldala, ahol az osszes technikai para,meter rajtavan+ kezikonyv a pacienseknek is).
Erdemes esetleg egy-ket helyre elmenni vizsgalatra is, es akkor egy picivel jobb kepet kapsz a tobbi fontos kerdesrol is.
Az IStenert, NE CSAK AZ AR DONTSON! Szembol csak ez az egy garniturad van, es a muszem nem tul jol hasznalhato protezis...
Drobek
Előzmény: rulezcsavo (1602)
rulezcsavo Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1602
Beubeunak: Annak idején jól körüljártam a témát, de nem magam fejteném ki. Ide másoltam neked /bár fárasztó volt/ az Optyikmed tájékoztatójának egy darabját:

"Ma hazánkban egyedül az OPTIK-MED rendelkezik olyan lézerberendezéssel, amely a szem felszínén, a szaruhártya bevágása nélkül képes egyénre szabott kezelést végezni. Ez az eljárás az „un. Sasszem PRK kezelés”, amely ma a világon a legeredményesebb, legbiztonságosabb eljárás. Döntően, elvében is különbözik a hazánkban máshol elérhető „hagyományos módszerekkel” végzett kezelésektől. "
....
"árengedményt adni mindig csak valaminek a terhére lehet, vagy a berendezésen, vagy a szakembereken, vagy a karbantartáson, de valahol meg kell spórolni az engedmény összegét"
Hát így.
A többi klinikának egy-két generációval régebbi lézere van.

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1601
Egy Bausch & Lomb geppel dolgoznak, technolas 217 a neve. (vagy, csak lasikra hasznaljak?) De all. ok a Bausch &Lomb legkorszerubb eszkozeit kapjak a cegtol.
Valaki eccer azt irta a topicban, hogy ok azert ilyen olcsok, hogy be tudjanak torni az elegge beallt magyar piacra. Ami akar igaz is lehet, mert mindenki ahhoz megy szivesen, akirol tobb jo velemenyt hallott, nagyobb a neve a piacon.
(ez pl. az egyik ajanlott valasztasi kriterium, hisz aki sokat mut, annak nagy a tapasztalata)
Pl. ebben a forumban is az Opticmed-et olvashatod a legtobbet, oket merik ajanlani.
En is valoszinuleg odamentem volna, ha a szemdokim, mikor a mutetrol kerdeztem, nem mondja, hogy o az Optimumnal is vizsgal. (nem mut, mert azt csak egy ember csinalja) A vizsgalat profinak tunt, sajnos, muteti tapasztalatom meg nincs.
Előzmény: beubeu (1599)
bout Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1600
Annyira nem, hogy sokáig dohányozni és az első néhány napon még szemet mosni is kifejezetten tilos.
Még jó, hogy erre nem lehet rászokni, mint a nikotinra. ;-)

bout

Előzmény: Titus (1598)
beubeu Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1599
Szerintetek az Optimumnál is ugyanaz a gép van, mint a többi klinikánál ?
De akkor hogy lehet, hogy féláron megcsinálják a műtétet ?
Titus Creative Commons License 2002.09.12 0 0 1598
Haliho!
Nos en is kes ala vetem magam a telewn, es egy aprocska kerdesem volna:
Mutet utani spanglihasznalat (mint tudjuk verbo szemet, valamint eroteljes szarazsagot okoz)
megengedett? Ha nem mennyire nem?
Koszi!
Titus
Előzmény: ZedIzDead (1362)
szemdoktor Creative Commons License 2002.09.11 0 0 1597
Rulezcsavonak: Bocsánat, azt én sohasem mondtam, hogy az lázikoztassa a szemét, akinek 3 pár van.
Kétségtelenül mondtam azonban, hogy a LASIK egy szükségtelen veszélyeket hordozó eljárás. Mivel az elérhető eredmények semmivel sem jobbak mint a PRK-val, a műtét utáni három nap kellemetlenségei nem indokolják a potenciálisan súlyos szövődmények vállalását.
"Szerintem minden klinikát messziről el kell kerülni, aki dicséri a lázikot...." állítás szintén túlzás v.s.
Igaz azonban az, hogy magam is kicsit etikátlannak tartom a LASIK bármilyen szintü reklámozását, mivel a paciensek döntő többsége nem tudja, mit is vállal a LASIK választásával. Sajnos magam is láttam több olyan LASIK kezelt pacienst, akik soha nem hallottak arról, hogy a LASIK milyen veszélyekkel jár, noha jól menő budapesti magánklinikákon kezelték őket. A LASIK jobb üzlet, nyilván ezért eröltetik.
SZem Creative Commons License 2002.09.11 0 0 1596
A napszemüveg elsősorban az UV szűrés miatt, másodsorban az erős fény miatt kell. UV sugárzást azonban a mesterséges fényforrások is bocsátanak ki. De létezik színtelen (majdnem színtelen) UV szűrő lencse is. Ilyent lehet épületben is viselni. De nem biztos, hogy szükséges.
A szellemképedet majd a kontrollon mutasd meg.
Előzmény: NeoXon (1594)
rulezcsavo Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1595
Én már rég mondom szemodokival együtt, hogy Lazikoztassa az a szemét, akinek legalább 3 pár van. De ezek a sztorik nekem is szörnyűek. Szerintem minden klinikát messziről el kell kerülni, aki dicséri a lázikot....
NeoXon Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1594
Szerintetek normalis az, hogy 2 honappal a mutet utan meg mindig vannak enyhe szellemkepek? (PRK)
A bal szememen foleg, de idonkent a jobbon is elofordul. Emellett meg neha homalyosabbnak is erzem a latasom, majd valamikor tisztabbnak, napszaktol es fenyerotol fuggetlenul.
Es raadasul valtozik, hogy hol a jobb, hol a bal szememmel latok jobban.
Akit mar korabban mutottek, attol kerdezem: kb. mennyi ido utan all be a vegleges (remelhetoleg jo)lataselesseg?

Szombaton megyek kontrollra, majd rakerdezek ezekre. Egyebkent a napszemuveget lakasban es suliban ugye nem kell hordani? Mert en nem szoktam, csak utcan (buszon, villamoson, stb.)
Epuletekben is kell elvileg? Mert ott eleg nehezen megoldhato nekem (leven, hogy alig van feny igy is; napszemuvegben meg aztan eleg hulyen neznek ki a feloltott neonlampakkal teli teremben...

NeoXon Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1593
Az biztos, hogy en nem muttetnem magam LASIK-kal, mert ismerem a mellekhatasokat, es senkinek nem is ajanlanam.
DE.

Szerintem az azert erezheto az oldal olvasasa kozben, hogy az a valaki, aki ezt leirta, nyilvan megszenvedett a LASIK kovetkezmenyeivel, viszont ez korantsem ennyire altalanos eset, es szerintem igencsak tulzas.
Nyilvan, ha nekem cseszik el a szemem egy eletre, en is ilyen drasztikusan probalnam a vilag tudtara adni elkeseredesemet, es a tobbi leendo paciens tudtara adni, hogy mik lehetnek a kovetkezmenyek.
De amikor a "Suicide" cimu irast elolvastam, nos, ott mar TULZOTTAN is drasztikus modszerekhez folyamodik az iro. Szerintem aki amiatt ongyilkos lesz, hogy duplan lat, es este csillag alakban torzul a fenye a lampaknak, az nem teljesen epelmeju. Csak azert irom ezt, hogy nehogy minden LASIK-os most levesse magat a hidrol, mert azt nem szivesen neznem vegig.

A LASIK egy mellekhatasokkal biro eljaras, de korantsem olyan surun fordul elo ilyesmi, hogy ezt altalanositani lehessen.

Tovabbra is azt allitom azonban, hogy a LASIK-ot NAGYON-NAGYON meg kell gondolni, de az ongyilkossag gondolataval meg csak jatszani is.... hat.......

Előzmény: Törölt nick (1592)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.10 0 0 1592
Tanulságos oldal:
www.lasikdisaster.com
Bárkinek, aki gondolkodik a műtétről, érdemes a dolgoknak ezt az oldalát is megvizsgálni, és ennek tudatában dönteni. Kétségtelen, hogy itt -a többi oldallal szemben, ahol szinte csak a pozitívumokról olvashatsz- szinte csak a negatívumokról esik szó: a szerencsétlenekről, akiket megnyomorított a műtét, akik öngyilkosságot terveznek.
Én azért azt hiszem, hogy amerikában könnyű megetetni az emberekkel egy terméket, ha azt sokat és pláne profin reklámozzák. (persze, nálunk is). De ezért fontos, hogy senki ne döntsön CSAK ANNAK BIRTOKÁBAN, amit a klinikán maguktól mondanak el, (pláne nem egy színes prosi alapján), hanem járja körbe a témát, és tájékozódjon!
Lehet, hogy pont én leszek az a szerencsétlen 100., 50., 500., 1000., akinél azok a bizonyos rossz dolgok bekövetkeznek, de, ha úgy megyek neki a műtétnek, hogy tudom, hogy akár erre is sorkerülhet, akkor talán könnyebb a megbékélés.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!