Keresés

Részletes keresés

bejuma Creative Commons License 2005.09.09 0 0 30
1 lapátos és Nethaus, de szeretem.
De ha a 2 lapátossal nagyobbat lehet sütni, akkor lehet, hogy veszek, mert a legfiatalabb gyerekem ha rászabadul a friss kenyérre, akkor másnak már alig jut...
Ezzel a kész kenyér ~110 dkg. Azzal a recepttel, amit leírtam.
Előzmény: Margit2 (26)
kreativtucsok Creative Commons License 2005.09.09 0 0 29
Energiaktg:

valaki mar korabbi tenyleg kiszamolta, valami minimalis 20 ft lehetett tavaly

de : az enyem 800w-os, ami ugye azt jelentene, hogy ha fullon menne 1 ora hosszaig, akkor fogyasztana el 800W-ot (<1kW)

szamolj csak!

s vedd figyelembe, hogy a munkaidejebol, kb. 1 ora a sutes, a tobbi idoben kever, kavar, melegit, varakozik

egy meroeszkozzel kellene az energiafelhasznalast kimerni
Előzmény: petike23 (28)
petike23 Creative Commons License 2005.09.09 0 0 28

"Hidd el, hogy olcsóbb az otthoni kenyér."

nagyon szivesen elhiszem, ha leírod, hogy mennyibe kerülnek a hozzávalók, és mennyi energia szüks.

(számolj csak 26.80 Ft /kWó -val..)

Előzmény: Törölt nick (17)
Margit2 Creative Commons License 2005.09.09 0 0 27

Sziasztok!

Bocs ! Az előbb  Cinkitől szerettem volna megkérdezni, hogy hány lapátos gépet vett....

Előzmény: cinki (23)
Margit2 Creative Commons License 2005.09.09 0 0 26

Szia Bejuma!

1 lapátos, vagy 2 a kenyérsütőgéped?

Előzmény: bejuma (24)
Margit2 Creative Commons License 2005.09.09 0 0 25

Szia Kreativtucsok!

Légy üdvözölve a klubban!  :-)

Előzmény: kreativtucsok (22)
bejuma Creative Commons License 2005.09.09 0 0 24
Sikerült a kovász? Bocs, hogy a kapkodásban kimaradt az élesztő....
Előzmény: agnikacul (20)
cinki Creative Commons License 2005.09.09 0 0 23

sziasztok!

vettünk kenyérsütőgépet: Hausmeister HM1000

szeretném megkérdezni: van valakinek ilyen, mi a véleménye róla?

szeretnék hozzá recepteket. nagyon örülnék ha válaszolnátok.

kreativtucsok Creative Commons License 2005.09.09 0 0 22
nemcsak Neki, :-)

nekem is clatronic volt
s vsz. az lesz a kovetkezo is
Előzmény: Margit2 (19)
Margit2 Creative Commons License 2005.09.08 0 0 21

Szia Aqnikacul!

Én általában 1 kg-os kenyeret sütök a géppel, és mindennap.  Azonban mostanában a fórumomban Garamica átalakította E.Margit rusztikus kenyerét, amit Ő sütőben sütött ,  gépi sütésre, igaz ez csak 80 dkg-os lesz.  De a fiaim úgyis mindig a friss kenyeret akarják enni, így legtöbbször 2-szer is sütök naponta kenyeret...

Különben nekem ez az első gépem, így csak ezzel kapcsolatban van tapasztalatom, de egyre jobban kiismerem, és megszeretem!

Sok sikert a sütögetéshez!  Szia!

Előzmény: agnikacul (20)
agnikacul Creative Commons License 2005.09.08 0 0 20
Szia Margit !
Maximálisan egyetértek, annál is inkább, mert én a Te receptjeidet olvasva és a feltett képeket nézegetve határoztam el, hogy belevágok az otthoni kenyérsütésbe. Olyan jó ez a kis masina, de nekem olyan nagy a családom, hogy kevés ,amit ezzel egyszerre sütni, vagy dagasztatni tudok. Ill. hétközben és iskola időben elég, de hétvégeken mikor megjön mindenki, nem . Most azt gondoltam ki, hogy ha sikerül beruháznom egy erős motorral bíró és dagasztani is tudó konyhagépre, akkor azzal elvégeztethetném a munka nehezét és a sütőben szépen kisütném a kenyeret stb.-t. Ezt a hosszú felvezetést csak azért írtam le ,mert pont egy Clatronic gépet nézegettem 1000 W-os motorral és 5l-es tállal, rozsdamentes, 2,5 kg -os tésztát bír dögönyözni. Van ez ügyben tapasztalatod, vagy te mindig az alapreceptek adagjait sütöd ? ?? A másik lehetőség egy nagyobb 2karos kenyérsütő lenne. No ez még a jövő zenéje lesz, addig gyakrabban és ezzel dolgozom.Szia.
Előzmény: Margit2 (19)
Margit2 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 19

Sziasztok!

Aqnikacul!  Mi Clatronicosok tartsunk össze!  Fülig.Di.St.James -nek is az van már! :-)

Előzmény: agnikacul (18)
agnikacul Creative Commons License 2005.09.07 0 0 18
Sziasztok !
Margit2 tönkölybúzás gépi kenyerét sütöttem, biztosan jó volt , mert a gyerekek seperc alatt eltüntették uzsira. Még le is fotóztam , no ezzel akadt némi gond ,mert rosszul állítottam be a fényképező masinát, nem használható a kép.Van ilyen , meg különben is , jó ha egy nap egy féle dolog sikerül, ez ma a kenyér volt. Most tényleg megyek és készítek kovászt, mert du. -án akartam de aztán csak elmaradt valamiért. Igaz, így most élesztőt is teszek bele. Aki még süt annak jó munkát , aki már nem annak jó éjszakát kívánok. Üdv.Éva Apropó ! Készített már valaki komlós kovászt ?
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.07 0 0 17
Hidd el, hogy olcsóbb az otthoni kenyér.
Előzmény: petike23 (7)
bejuma Creative Commons License 2005.09.07 0 0 16
DFDEDEDEDE!!
Kifelejtettem!!!! 1/12 budafoki élesztő...
Előzmény: magnum13 (15)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.07 0 0 15
szia! eleszto nem kell bele?
Előzmény: bejuma (13)
agnikacul Creative Commons License 2005.09.07 0 0 14
Köszi! már megyek is kavarok egyet, most lesz kész a mai kenyér ha jó és sikerül lefotóznom megpróbálom képileg felkínálni ( az illat ígéretes, de elektronikusan nem továbbitható- sajna) Szia!
Előzmény: bejuma (13)
bejuma Creative Commons License 2005.09.07 0 0 13
Ne hagyd ki a kovászt. Attól lesz igazi kenyérízű. Semmi nehézség nincs benne: egy margarinos pohárba beleteszem a cukrot, a lisztet, a vizet, egy villával kicsit összeállítom, kiemelem és teszem a befőttesüvegbe. Nincs fél perc az egész..
Kovász nélkül lehet, hogy csalódni fogsz.
Előzmény: agnikacul (12)
agnikacul Creative Commons License 2005.09.07 0 0 12
Szia Bejuma !
ÁÁhá, így már értem ! Ma sütök először friss élesztővel gépi kenyeret.Eddig a porral mindig okés volt, remélem így még finomabb lesz. De kovász készítéshez "gyűjtöm" az erőm és a bátorságom.A csuda tudja miért de nekem a kovászos kenyérsütés olyan misztikusnak tűnik. Talán mert a nagymama finom kenyere amit mindig kovásszal készített, már olyan régen volt. Jó munkát és sütögetést neked és mindenkinek aki a konyhájában alkot! Üdv. Éva
Előzmény: agnikacul (9)
bejuma Creative Commons License 2005.09.06 0 0 11
Biztosan nem olcsóbb, különösen az akciós tescós félbarnánál, mert van olyan, hogy az 69 FT. Itthon 110-120 Ft-ból jön ki. De tudom, hogy miből van és friss.
Előzmény: petike23 (7)
bejuma Creative Commons License 2005.09.06 0 0 10
A téglatest alakú élesztőt hosszában félbe kell vágni, keresztben háromba. Így 6 kisebb téglát kaptál, ennek a fele a 12-ed.
Nem nagyon szoktam szárítottal csinálni, nem olyan jó. Szárítottból minimum a felét beleteszem.
Előzmény: agnikacul (9)
agnikacul Creative Commons License 2005.09.05 0 0 9
Szia !
Szeretnék én is kovászos kenyeret készíteni,mert hát mégis csak az volna az igazi, de kérlek áruld el, hogy miként lehet kimérni 1/12 budafokit pontosan ??? Kiírtam a receptedet,de itt elakadtam a kovász készítésében. Lehet , hogy banális a kérdés de a kocka élesztőtővel ez nem gond, de hogy csinálod a porral ?
Előzmény: bejuma (6)
agnikacul Creative Commons License 2005.09.05 0 0 8
Sziasztok !
Most tévedtem ide először és sem a "fórumozásban" sem a kenyérsütésben sem vagyok profinak mondható , de már van kb. "két hetes" tapasztalatom.Igaz ez idő alatt mindennap használtam a gépet. Nekem egy Clatronic 2450- es kenyérsütőm van . Nagyon olcsón sikerült hozzájutnom (az eBay-n 8 EU-róért) egyszerű könnyen kezelhető , kb. kilós kenyeret tud sütni, 11 progis masina eddig jól végzi a dolgát.
Úgy kezdtem,hogy próba - szerencse alapon megpróbálkozom a sütéssel, mert már nagyon elegem volt a minősithetetlen rossz kenyerekből, amik néha a vásárlás után sem vághatók fel tiszteségesen, a másnap reggelről már nem is beszélve. Az első sütés elött végigböngésztem egy másik topicot "mindennapi kenyerünk"-et. Hihetetlen sok infót sikererül összeszednem, és nekiláttam. Az első, hát az sok mindenre hasonlított csak kenyérkére nem, de azóta hál'Isten megy a dolog ,csak még ezidáig a kisült kenyerek nem éltek meg soha 1 óránál többet. Népes családom kitűnő közönség és jó a fogyasztásuk is. ( négy tinédzser gyermekem van) Isteni dolog reggel kenyérillatra ébredni ! Most kovász szeretnék készíteni, mert eddig csak szárított élesztővel sütöttem. Mindenkinek jó munkát, sütést kívánok !
petike23 Creative Commons License 2005.09.05 0 0 7

"Kiszámoltam, és egy kenyér még olcsóbb is, mint a boltban (hiszen a pék is megfizetteti a saját áramköltségét az árban). "

No-no. A pékségekben nem elektromos kemencével dolgoznak, hanem gázfűtésűvel, valamint nagykeráron veszik a hozzávalókat.

Szerintem az otthoni kenyér többre jön ki árban.

Előzmény: Mici Maci (-)
bejuma Creative Commons License 2005.09.04 0 0 6
Én meg csak most tévedtem ide. 2 éve vettem a gépet, először nem voltam tőle elragadtatva. Fél évig tartott, amíg kikisérleteztem ezt a receptet, most már igazi finom kenyérízű kenyeret sütünk. Másnap is jó, harmadnap pedig melegszendvicset lehet belőle készíteni.
A recept:
1 adag kovász:
10dkg kenyérliszt (BL 80 a jelzése) 1/12 budafoki sütőélesztő (a sárga csomagolású) 2 dkg cukor ~1/2 dl víz
Összekeverem, nem baj ha nem éll össze jól, majd kelés közben, az sem baj, ha lisztes még, jó kemény legyen. Én befőttesüvegben tartom, 7,2 dl-esben.
Legalább 12 órát állni hagyjuk, de 3-4 napig jó.

A kenyér:
~2dkg só, ~2 dkg cukor, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál 20%-os ecet, 3,5 dl víz, 60 dkg kenyérliszt, 1/6 élesztő, 1 adag kovász.

Normál programon szoktam sütni.

Persze lehet bele magokat tenni, lehet teljes kiőrlésű, rozs, vagy bármilyen lisztből, de a BL 55-ös normál lisztből nem lesz sima.

Amikor felkészítem a kenyeret azonnal kovászt is készítek, így állandóan van kész kovász.

Használom a gépet kelt tészták dagasztására (fánk, bukta, rongyos kifli,stb), pizza tésztához, volt olyan is, hogy a pogácsát ezzel a géppel gyúrattam össze, csk így egy kissé puha lett a tészta.
Előzmény: stefiadri (5)
stefiadri Creative Commons License 2004.08.05 0 0 5

Hát igen... ez a topic kissé elkésett, és hát mivel van már hasonló... Na nem baj. Nekem kb. 1/2 éve van gépem, nem voltam még az eredménytől soha elájulva..

A gyerekeim már nevetnek a hátam mögött ha hallják hogy "odadobok " sülni egy kenyeret. Valahogy nincsenek oda érte. Nincs vele különösebb probléma, csak a bolti jobban ízlik nekik. Van valami ötletetek??????

Előzmény: yogibear (4)
yogibear Creative Commons License 2004.07.03 0 0 4
Fórum » Életmód » Konyhaasztal » "Mindennapi kenyerünk" cimű topicot javallom a figyelmedbe. :)
Mici Maci Creative Commons License 2004.07.03 0 0 3
hát ilyet, látszik, hogy nem vagyok profi 0-ás, életem első harakiri nullázását is elnyesem... a <v> az nem ugyanaz, mintha b lenne a <> közt. De lássuk mi történik, ha a v átalakul b-vé:

Úgy látszik, nagyon későre jár, és az igazi nagy 0-k (bocsánat, 0-zók) alszanak.

nincs mese, harakiri következik, 0zom magam: n u u u u u l l l l l

Mici Maci Creative Commons License 2004.07.03 0 0 2

Úgy látszik, nagyon későre jár, és az igazi nagy 0-k (bocsánat, 0-zók) alszanak.

nincs mese, harakiri következik, 0zom magam:<v> n u u u u u l l l l l

Mici Maci Creative Commons License 2004.07.03 0 0 1
Na nem baj, mán így marad.

Legalább mindenki látja az eredeti forráskódját is a hozzászólásomnak. Igazi GNU projekt... 8-))

((-8 . . . ! ! ! Éljen a nyílt forráskód ! ! ! . . . 8-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!