1 lapátos és Nethaus, de szeretem. De ha a 2 lapátossal nagyobbat lehet sütni, akkor lehet, hogy veszek, mert a legfiatalabb gyerekem ha rászabadul a friss kenyérre, akkor másnak már alig jut... Ezzel a kész kenyér ~110 dkg. Azzal a recepttel, amit leírtam.
Én általában 1 kg-os kenyeret sütök a géppel, és mindennap. Azonban mostanában a fórumomban Garamica átalakította E.Margit rusztikus kenyerét, amit Ő sütőben sütött , gépi sütésre, igaz ez csak 80 dkg-os lesz. De a fiaim úgyis mindig a friss kenyeret akarják enni, így legtöbbször 2-szer is sütök naponta kenyeret...
Különben nekem ez az első gépem, így csak ezzel kapcsolatban van tapasztalatom, de egyre jobban kiismerem, és megszeretem!
Szia Margit ! Maximálisan egyetértek, annál is inkább, mert én a Te receptjeidet olvasva és a feltett képeket nézegetve határoztam el, hogy belevágok az otthoni kenyérsütésbe. Olyan jó ez a kis masina, de nekem olyan nagy a családom, hogy kevés ,amit ezzel egyszerre sütni, vagy dagasztatni tudok. Ill. hétközben és iskola időben elég, de hétvégeken mikor megjön mindenki, nem . Most azt gondoltam ki, hogy ha sikerül beruháznom egy erős motorral bíró és dagasztani is tudó konyhagépre, akkor azzal elvégeztethetném a munka nehezét és a sütőben szépen kisütném a kenyeret stb.-t. Ezt a hosszú felvezetést csak azért írtam le ,mert pont egy Clatronic gépet nézegettem 1000 W-os motorral és 5l-es tállal, rozsdamentes, 2,5 kg -os tésztát bír dögönyözni. Van ez ügyben tapasztalatod, vagy te mindig az alapreceptek adagjait sütöd ? ?? A másik lehetőség egy nagyobb 2karos kenyérsütő lenne. No ez még a jövő zenéje lesz, addig gyakrabban és ezzel dolgozom.Szia.
Sziasztok ! Margit2 tönkölybúzás gépi kenyerét sütöttem, biztosan jó volt , mert a gyerekek seperc alatt eltüntették uzsira. Még le is fotóztam , no ezzel akadt némi gond ,mert rosszul állítottam be a fényképező masinát, nem használható a kép.Van ilyen , meg különben is , jó ha egy nap egy féle dolog sikerül, ez ma a kenyér volt. Most tényleg megyek és készítek kovászt, mert du. -án akartam de aztán csak elmaradt valamiért. Igaz, így most élesztőt is teszek bele. Aki még süt annak jó munkát , aki már nem annak jó éjszakát kívánok. Üdv.Éva Apropó ! Készített már valaki komlós kovászt ?
Köszi! már megyek is kavarok egyet, most lesz kész a mai kenyér ha jó és sikerül lefotóznom megpróbálom képileg felkínálni ( az illat ígéretes, de elektronikusan nem továbbitható- sajna) Szia!
Ne hagyd ki a kovászt. Attól lesz igazi kenyérízű. Semmi nehézség nincs benne: egy margarinos pohárba beleteszem a cukrot, a lisztet, a vizet, egy villával kicsit összeállítom, kiemelem és teszem a befőttesüvegbe. Nincs fél perc az egész.. Kovász nélkül lehet, hogy csalódni fogsz.
Szia Bejuma ! ÁÁhá, így már értem ! Ma sütök először friss élesztővel gépi kenyeret.Eddig a porral mindig okés volt, remélem így még finomabb lesz. De kovász készítéshez "gyűjtöm" az erőm és a bátorságom.A csuda tudja miért de nekem a kovászos kenyérsütés olyan misztikusnak tűnik. Talán mert a nagymama finom kenyere amit mindig kovásszal készített, már olyan régen volt. Jó munkát és sütögetést neked és mindenkinek aki a konyhájában alkot! Üdv. Éva
Biztosan nem olcsóbb, különösen az akciós tescós félbarnánál, mert van olyan, hogy az 69 FT. Itthon 110-120 Ft-ból jön ki. De tudom, hogy miből van és friss.
A téglatest alakú élesztőt hosszában félbe kell vágni, keresztben háromba. Így 6 kisebb téglát kaptál, ennek a fele a 12-ed. Nem nagyon szoktam szárítottal csinálni, nem olyan jó. Szárítottból minimum a felét beleteszem.
Szia ! Szeretnék én is kovászos kenyeret készíteni,mert hát mégis csak az volna az igazi, de kérlek áruld el, hogy miként lehet kimérni 1/12 budafokit pontosan ??? Kiírtam a receptedet,de itt elakadtam a kovász készítésében. Lehet , hogy banális a kérdés de a kocka élesztőtővel ez nem gond, de hogy csinálod a porral ?
Sziasztok ! Most tévedtem ide először és sem a "fórumozásban" sem a kenyérsütésben sem vagyok profinak mondható , de már van kb. "két hetes" tapasztalatom.Igaz ez idő alatt mindennap használtam a gépet. Nekem egy Clatronic 2450- es kenyérsütőm van . Nagyon olcsón sikerült hozzájutnom (az eBay-n 8 EU-róért) egyszerű könnyen kezelhető , kb. kilós kenyeret tud sütni, 11 progis masina eddig jól végzi a dolgát. Úgy kezdtem,hogy próba - szerencse alapon megpróbálkozom a sütéssel, mert már nagyon elegem volt a minősithetetlen rossz kenyerekből, amik néha a vásárlás után sem vághatók fel tiszteségesen, a másnap reggelről már nem is beszélve. Az első sütés elött végigböngésztem egy másik topicot "mindennapi kenyerünk"-et. Hihetetlen sok infót sikererül összeszednem, és nekiláttam. Az első, hát az sok mindenre hasonlított csak kenyérkére nem, de azóta hál'Isten megy a dolog ,csak még ezidáig a kisült kenyerek nem éltek meg soha 1 óránál többet. Népes családom kitűnő közönség és jó a fogyasztásuk is. ( négy tinédzser gyermekem van) Isteni dolog reggel kenyérillatra ébredni ! Most kovász szeretnék készíteni, mert eddig csak szárított élesztővel sütöttem. Mindenkinek jó munkát, sütést kívánok !
Én meg csak most tévedtem ide. 2 éve vettem a gépet, először nem voltam tőle elragadtatva. Fél évig tartott, amíg kikisérleteztem ezt a receptet, most már igazi finom kenyérízű kenyeret sütünk. Másnap is jó, harmadnap pedig melegszendvicset lehet belőle készíteni. A recept: 1 adag kovász: 10dkg kenyérliszt (BL 80 a jelzése) 1/12 budafoki sütőélesztő (a sárga csomagolású) 2 dkg cukor ~1/2 dl víz Összekeverem, nem baj ha nem éll össze jól, majd kelés közben, az sem baj, ha lisztes még, jó kemény legyen. Én befőttesüvegben tartom, 7,2 dl-esben. Legalább 12 órát állni hagyjuk, de 3-4 napig jó.
Persze lehet bele magokat tenni, lehet teljes kiőrlésű, rozs, vagy bármilyen lisztből, de a BL 55-ös normál lisztből nem lesz sima.
Amikor felkészítem a kenyeret azonnal kovászt is készítek, így állandóan van kész kovász.
Használom a gépet kelt tészták dagasztására (fánk, bukta, rongyos kifli,stb), pizza tésztához, volt olyan is, hogy a pogácsát ezzel a géppel gyúrattam össze, csk így egy kissé puha lett a tészta.
Hát igen... ez a topic kissé elkésett, és hát mivel van már hasonló... Na nem baj. Nekem kb. 1/2 éve van gépem, nem voltam még az eredménytől soha elájulva..
A gyerekeim már nevetnek a hátam mögött ha hallják hogy "odadobok " sülni egy kenyeret. Valahogy nincsenek oda érte. Nincs vele különösebb probléma, csak a bolti jobban ízlik nekik. Van valami ötletetek??????
hát ilyet, látszik, hogy nem vagyok profi 0-ás, életem első harakiri nullázását is elnyesem...
a <v> az nem ugyanaz, mintha b lenne a <> közt. De lássuk mi történik, ha a v átalakul b-vé:
Úgy látszik, nagyon későre jár, és az igazi nagy 0-k (bocsánat, 0-zók) alszanak.
nincs mese, harakiri következik, 0zom magam: n u u u u u l l l l l