Keresés

Részletes keresés

kiwancsi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 1130

Azért a fa még túléli, de nem lesz szép látvány a megperzselődött leveleivel. Meg hát azért megviseli.

Előzmény: roszics (1128)
frigocur Creative Commons License 2004.05.19 0 0 1129
Köszönöm a felvilágosítást. Az ember mindig tanul valami újat... Szóval az impresszumban kell megnézni az ilyeneket. Mostmár tudni fogom, és mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
Előzmény: CORTEN (1116)
roszics Creative Commons License 2004.05.19 0 0 1128
hadd kotyogjak bele laikusként: úgy tudom, hogy a csonthéjasok a bimbós állapot után, tehát amikor kezd levelesedni, érzékenyek a rézre. ha ilyenkor adsz a fának ilyen permetet, és az éri a leveleket -naná, hogy éri-, akkor annyi a fának.
jól beszéltem?
Előzmény: Moka25 (1127)
Moka25 Creative Commons License 2004.05.19 0 0 1127
Sziasztok Szagertok!

Namostan igen-igen nagy tudatlansagrol fogok tanubizonysagot tenni.
Mi az a "rezerzekeny idoszak"?

Előzmény: kiwancsi (1107)
roszics Creative Commons License 2004.05.19 0 0 1126
kösz,
a szőlővel kapcsolatban: tavaly is és most is előfordult, hogy a kibontakozó új levelek szélei megfeketednek és leszáradnak. később, ahogy nőnek, ezekből "egészséges" de torzó levelek lesznek. (felek, 3/4-ek, ami marad belőlük).
ez valami betegség, vagy inkább megégettem őket a permetezéskor? (én inkább erre tippelek)
Előzmény: cac424 (1119)
karakii Creative Commons License 2004.05.19 0 0 1125
Szia Corten!
Bi58 ÉVI: 7 nap paprikában.
Fyfanon: 5 nap.
Hatásossági különbséget nem tudok mondani, mivel Fyfanon még nem volt a kezemben. Annak kell lennie. További adatok www.neoland.hu okirat Ha beírod hogy kultúra: paprika, károsító: levéltetvek, kidob minden engedélyezettet. Ja, Bi58-at sem szeretem, de néha (nagyon ritkán) azért használom.
Karaki
Előzmény: CORTEN (1109)
DENDRON Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1124
Állítólag 7-8 éves korában kezdi. De szerintem nem egy növényrl beszélünk. Ez C. indivisa, kertben, takarással is kiteleltethet. Ha gondolod, küldök képet E-mailben, mikor minden virágocska kinyílt.Dobj egy mailt privátra, hogy mehet-e.
Előzmény: taramiram (1123)
taramiram Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1123
Mennyi idős korában virágzik a Cordyline? Nem láttam még virágost, nálam a Marantha virágzik, de az nem látványos.
Előzmény: DENDRON (1122)
DENDRON Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1122
Megnéztem. Zseblámpánál nem látszik. :) Majd nappal megnézem megint. Egyébként már letörtem azokat a hajtásokat és most tnt fel, hogy a hernyó mekkora "pusztítást" végzett. . .Kinyílt a Cordyline a Photinia mellett, méterekrl érezni az illatát. . .:)
Előzmény: Tozatu (1121)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1121
Nem tudom,azt szeretik-e.Nézd meg a tűszúrásokat.
Előzmény: DENDRON (1120)
DENDRON Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1120
Nálam is lekonyultak a Photinia x fraseri hajtásai! ! ! Nálam is ez lehet a baj? Egy zöld hernyó pedig a még ép, friss leveleket eszegeti. . .
Előzmény: Tozatu (1118)
cac424 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1119
Score munkavédelmi várakozási idő 0 nap,élelmezési várakozási idő 14 nap.
A palántákra ha ráhull szerintem nem árt,a későbbiekben ha már termés lesz rajtuk a permetezés idejére takard le egy fóliával.
Szőlőben nem engedélyezett,de nem is oda való.Ha jó lenne a szőlőre biztosan engedélyeznék is rá.
Alma-körte varasodás,lisztharmat,őszibarack tafrina ellen való.
Előzmény: roszics (1111)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1118
Ha a leszáradt csonkok tövénél körben apró tűszúrásokat látsz,az a hajtáshervasztó darázs.A végeket vágd le,mert oda petézik,mást nem tudsz csinyálni.Majd jövőre kb.ilyen tájban felszívódó rovarölővel esetleg.
Előzmény: roszics (1111)
cac424 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1117
Amíg nem volt Topas akkor is permeteztünk monília ellen.Addig is amíg nem találsz Topas-t,jó lenne megpermetezni valamivel a monília ellen,mert telnek a napok és öli a fáidat.Pl Merpan vagy Orthocid + TopsinM70 vagy Saprol vagy Rubigan.
CORTEN Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1116
Ezt te is meglelhetted volna az impresszumban...
Impresszum

A www.gazdabolt.hu-t az Organova fejlesztette és működteti.
Partnerek: programozás Sliqsoft Kkt; design AEMnet Bt.

Üzletvezető: Turú Gábor; E-mail: turugabor@vodafone.hu

Beszállítók: Gerse János; E-mail: info@gazdabolt.hu

Tartalom: Molnárné Pap Edina; E-mail: molnar.pap@repcenet.hu

Organova Kft;
Cím: Szigetszentmiklós, M0 lehajtó, Flóra Hungária, Agrodiszkont
Posta cím: 1437 Budapest Pf. 833.
Tel.: 06/20/9443-401
Fax: 06/20/9405-401

Előzmény: frigocur (1115)
frigocur Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1115
Hello!
Ne haragudj, nem tudnál nekem segíteni?
A gazdabolt.hu oldalt működtető cégre lennék kíványcsi. Nemtudnál segíteni, hogy helyileg kik is ők???
Előre is köszi a segítséget.
Előzmény: karakii (1108)
CORTEN Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1114
Ja, a parlagfű nem szereti a rendszeres nyírást, szer nélkül is kikopik a gyepből, csak pár kaszálás.
CORTEN Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1113
Ráadásul igen vastagon fogott a cerka amikor az árat kalkulálták...
Előzmény: pasa_ (1110)
pasa_ Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1112
En vettem Topast kb egy honapja a Pestlorinc, Beke teren levo gazdaboltban.
roszics Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1111
sziasztok,
a múltkor nyavalyogtam az őszibarackom miatt, kösz a segítséget.
merpannal eddig is permeteztem, most vettem egy adag score-t. elolvasva az ismertetőt azt már vágom, hogy most tényleg be kell öltöznöm a munkához, (eddig előfordult néha, hogy a pofámba vitte a szél a permetet) de az ÉVI-ről sehol nem olvastam! itt nincs olyan? csak azért érdekelne, mert a fák környékén van néhány paradicsom, paprika palánta is, óhatatlan, hogy kapjanak az adagból.
szerintetek szőlőre is használhatom??
valaki írt korábban a friss hajtásvégek lekonyulásáról, ez nálam is bejött pár napja a körte és almafáknál. kicsit visszavágtam őket, most úgy néz ki, hogy rendben vannak. amelyikhez nem nyúltam, az leszáradt.
most majd azok is kapnak ebből a csodacuccból.
még lenne kérdésem a szőlővel kapcsolatban, de azt majd később...
pasa_ Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1110
Van olyan gyomirto, amelyik a tavasszal vetett fu kozul kiirtja a parlagfuvet? Olyan 5 centisek a parlagfuvek is.

Olyat lattam, hoyg gyeptragya+irto, majd jovvore jo lesz, de ra volt irva hogy friss vetesu fure nem ajanlott.

CORTEN Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1109
Ez a Fyfanon valóban egy kategóriával enyhébb :)
Hatásosságát hasonlítva a Bi58-hoz kb mekkora az eltérés? Mekkora az ÉVI (mert érdekes módon a gazdabolt online csak a MVI-t tünteti fel.
Előzmény: karakii (1105)
karakii Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1108
Szia!
Pl a www.gazdabolt.hu oldalon tudsz rendelni, persze számolj rá kiszállítási díjat (kb. 1500 Ft). Esetleg kérdezd meg telefonon, hol van boltjuk. Amúgy jogos a felháborodás, a legtöbb árustól nehéz értelmes tanácsadást kicsikarni.
Karaki
kiwancsi Creative Commons License 2004.05.18 0 0 1107

Kedves hozzáértők! és azok is akik nem!

Két hete keresem a Topas-t Bp-en, nem találok. Ki tudja hol van?

Aztán úgy jártam hogy adtak nekem helyette Champion-t. Most itt ülök a gépnél és dühöngök, egyik kezemben a gombaölővel, persze hogy rá van írva hogy nem rézérzékeny időszakban. És még az a szerencse hogy jártam olvasásórára annakidején. Ellentétben az eladóval, aki ha már képzetlen, legalább olvasná el mi van a dolgokra ráírva -ha tudja. A mérgek elzárásával egyetértek(bizonyos fokig), de az szolgálja a növények védelmét is, ha már a növények védelmét szolgálja. Az eladókat is el kellene zárni. A következő kocakertész meggondolás nélkül rá fogja nyomni a fáira, hiszen ezt adta az eladó!
Bocsássatok meg hogy ilyen OFFTOPIC voltam, csak egy kis megértésért jöttem hozzátok, mert hát hova is mehetnék.
Szóval ki tudja nekem hogy hol árulnak Topas-t ?
(tudjátok! a meggyem és a kajszim miatt kellene, mert ádáz harcot vívok a moniliával)

köszönöm, üdv.
kiw...

Tozatu Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1106
Kedves Karikii!
Ok,a nagy közösben fontosak,a méregengedélyező részlegük,de nekünk nem,mert igyekszünk minél kevesebb mérget használni.A növényvédelmi előrejelzések is arra biztatnak mindenkit,hogy minden fitty-fene ellen permetezzen,mintha részesedést kapnának a forgalom után,ha betartanánk,besülne a permetező.Bár nem tudom mennyire forgolódnak,mert itt vidéken,a piacon,boltokban a kutya sem kérdezi meg,hogy hol a permetezési napló,honnan vette.Lehet a Pesten lebukott szállítmányokat gyorsan elsütik itt.
Előzmény: karakii (1100)
karakii Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1105
Általában az ember ránéz, 10 ml, akkor az 10 mg. Innen jöhetett a tévedés, az 10 g (nagyságrendileg).
Tetvekre paprikában sok szer van engedélyezve, a Chess nyugodt szívvel ajánlható. Ha nagyon bio akarsz lenni, Thiokvant - ez növényi kivonat, viszont kontakt. Maradjunk az előbbinél.
Amenniben ragaszkodsz a foszforsav-észterekhez (és hernyók ellen is kell), akkor Fyfanol, a malation hatóanyag még mindig jobb, mint a diklórfosz.
Hozzáteszem, én nem termesztek paprikát, régebben volt a kertben valamennyi, akkor piretroidokkal megoldottam. Chess-t más növényre használtam 1-2 alkalommal, fenyőn kívül jó volt. Azon még Nonit segítségével sem tapadt rendesen.
Üdv:
Karaki
Előzmény: CORTEN (1104)
CORTEN Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1104

Igazad van! Elszámoltam magam.

Jól benéztem. Ekkora (egy nagyságrendnyi) tévedés valóban randa. Akkor most már csak az marad, hogy ajánlj valami hatékony, ám kíméletesebb szert. Az a gondom, hogy a langyosvíz kategóriájú szerektől nem nagyon pusztul a kártevő, a vegyszer meg ugyanúgy ott marad a növényen. Érdekes, hogy amennyire bika szer, az ÉVI-je röhejesen alacsony, 3 nap.
Afenébe, még jó hogy nem ittam meg :)

karakii Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1103
Kedves Corten!
Az az érzésem, rosszul kalkulálsz. Korábban írtad, hogy egy kezelés esetén 10 ml-t használsz el. Ez sürűségtől függően valamivel több mint 10g. 50%-os hatóanyagtartalom mellett 5g/kezelés. A mg a g ezredrésze (adagod 5000 mg), tehát egy kezeléskor kb. 100 1 kg-os patkányt nyírhatnál ki (LD50=50 mg/kg), vagy 1 100 kg-osat, bár akkorát még nem láttam :). Az inhalációs adatok sokkal durvábbak, tehát a gázosítás plusz figyelmet igényel.
Ezek persze csak az akut toxicitási adatok, a krónikus megint más eset. Később utánanézek.
Egyébként nem fújok az Unifoszra, gyártótól-forgalmazótól függetlenül kerülöm a túl húzos/elavult szereket. Pesrze van helyzet, mikor használni kell.
Üdv:
Karaki
Előzmény: CORTEN (1099)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1102
Köszönöm a tanácsokat, most akkor várok és remélek.
CORTEN Creative Commons License 2004.05.17 0 0 1101
Nem szorosan növényvédelem, de vegyszer. Múltkor láttam egy megdöbbentő dokumentumfilmet arról, hogy az élelmiszeripar mintegy 10-12ezer különféle vegyianyagot (szintetikus és természetes alapú összesen) használ , illetve kíván használni. Ezzel szemben az EU erre hivatott szakmai bizottsága évente 4-5!!! vegyszer vizsgálatát tudja elvégezni, és ráadásul amiket károsnak ítél azokat is használják továbbra is, mert nem tudnak jogerőre emelkedni a határozatok a gyártók akadékoskodásai, fellebbezései folytán.
Brave new world...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!