Engem abszolút nem zavar hogy jövőre 2 DM koncert lesz nálunk. Körülbelül annyira érdekel, mintha 2 George Michael koncert lenne. Nyilván aki szereti az elmegy. Ha meg többen mennek DM-re, mint Cure-ra, akkor biztosan többen is szeretik, nincs ezzel semmi baj. Lehet mindkettőt szeretni, lehet őket külön-külön, én mondjuk valahogy sosem láttam sok összefüggést zeneileg a 2 zenekar között.
Sztem a Cure mindenféleképpen szélsőségesebb volt mind hangulatban, mind megszólalásban, mind kinézetben, az egész életművet tekintve. Ez nyilvánvalóan befolyásolta végig hogy mennyi lemezt adtak el, vagy hányan mentek koncertre.
Minél szélsőségesebb valami, annál kisebb tömegeket szokott általában megmozgatni. Sokkal különcebb és exkluzívabb dolognak tartottam őket mindig.
Szerintem se nagyon érdemes belemenni a MODE-Cure vitába...főleg nem egy Cure topicban.:)
Abban viszont szerintem van valami, amit Szigi írt.
Talán azzal nem értek egyet, hogy a Cure tagjai barátságosabbak lennének a MODE tagjainál.:-))
Részemről megvolt a Cure-os, "grufti" korszakom, ami szépen elmúlt. Persze a mai napig imádom Robertéket, de ezt össze se lehet hasonlítani a 15éve tartó egyenletes MODE rajongással.
Összegezve Robert Smith-t, Őt soha nem tette zsebre a poppiac. Mert azt ne felejtsük, hogy a The Cure=Robert Smith. Egy ilyen életművet csak diktatórikusan lehet fenntartani. És remélem tart jó pár évig.
Egy DM soha nem jönne el Szegedre, soha nem játszana másfél órát déután 80 fül előtt, mert a DM valaminek tartja magát.
RS viszont minden "álarc" nélkül mindössze csak zenél.
- egyenletesebb színvonalú életmű: a Cure-nak talán kicsit több a gyengébb momentuma, a felemásabb albuma - bátor változtatások, előremutató próbálkozások szinte minden albumnál: Cure-nál ez az elmúlt 17 évben kevésbé jellemző - ragyogó, odafigyeléssel összerakott imidzs: a Cure néhol vicces, néhol ijesztő, ám mindvégig "amatőr" imidzse talán kevesebb emberhez talál utat - a dalszövegek nekem jobban tetszenek a Cure szövegeinél - A DM dalszövegei több témát ölelnek fel - A DM klipjei nekem jobban tetszenek
A Cure ezekben jobb:
- minden bizonnyal a zene, a zenélés, a koncertezés szeretetében - 1987ig a kreativításban, azóta csak néha villantanak ezen a téren - a koncertek személyesebbek, több a meglepetés, a DM ugyanazzal a setlisttel turnézik keresztül a világban, showjai az utolsó mozdulatig elpróbáltnak tűnnek, a Cure-nál ilyesmiről szó sincs - bevállalósabbak, bátrabbak, nem nyomasztja őket a "megasztári" teher, simán ki merik hagyni a slágereket a koncerteken, ha úgy tartja kedvük, a DM ilyet sose merne - valahogy sokkal emberibbnek, barátságosabbnak, "kevésbé sztárnak" tűnnek, mint a DM (bár elmondások alapján a DM tagjai is jó fejek)
Hát igen, ez az a téma, amibe nem szívesen mennék bele. A DM topicon parázs vitáim voltak ez ügyben (nem csak nekem), le is mondtam az ottani "mandátumomról", örökre.
Legyen elég annyi, hogy jó helyen kapisgálsz. Természetesen nem csak Alan miatt szerettem a Mode-ot, de a DM véleményem szerint az AGYát veszítette el a távozásával.
De mélyebben már többet nem akarok ebbe a témába belemenni.
"A The Cure és a Depeche Mode egészen más kategória. A DM és a U2 sokkal közelebb áll egymáshoz, mint hozzájuk képest a Cure."
Ez alatt mit értesz pontosan? Főleg a második mondaton. Nem kekeckedem, ne értsd félre, csak nem egészen értem az összehasonlítás mibenlétét... Tekintve hogy három nagy-nagy kedvencemről van szó (DM szigorúan csak '95-ig!), tényleg érdekelne.
Ez így igaz.Én nem vagyok szervező,nem tudom hogy működik ez a dolog.
Annyi látszik,hogy a csekély érdeklődést vonzó olcsó zenekarok jönnek,mintha kötelező lenne,mindegy mennyi jegy fogy.A The Cure -Depeche Mode szintű drágább zenekaroknál,már egyáltalán nem kockáztatnak.A U2 szerintem egyel magasabb ketegória még náluk is-bár én nem szeretem-na őket max egy kapcsolat koncerten:))
"Nem is beszélve az ezévi Velvet Revolver koncertről, amikor elkezdték játszani a "Wish You Were Here" -t a Pink Floyd -tól és a tömeg csak nézett, jó ha százan felismerték, hogy mit játszanak."
Én is ott voltam, mint már írtam életem legjobb hangulatú koncertje volt. És én is csak néztem, no nem azért mert nem ismertem fel, hanem inkább az ülhetett az arcomon, hogy ezt most mé'?
"Nem is beszélve az ezévi Velvet Revolver koncertről, amikor elkezdték játszani a "Wish You Were Here" -t a Pink Floyd -tól és a tömeg csak nézett, jó ha százan felismerték, hogy mit játszanak. Scott rémült szemekkel nézett Mat Sorum felé és vélhetően valami hasonlót gondolhattak "ezek itt még ezt sem ismerik, hova kerültünk!". Nagy égő volt ez a magyaroknak."
Azért jó tíz éve többezren elmentek Ausztriába Pink Floydra, pedig akkor még nem volt ilyen egyszerű. Pár éve meg Roger Waters volt, ha jól emlékszem, a Kisstadionban, nyilván nem 2000 ember előtt.
Bocs, hogy visszatérek a témára, de én meg U2 koncertre nem látok esélyt a közeljövőben. Ezt a szervezők a túlzott érdeklődéssel magyaráznák szerinted? :))
Mert ők 2 Népstadiont is megtöltenének, az biztos.
most aszthiszem ismét sikerülni fog Hétfőre megcsinálnom az agymosást ;(;(;(
alapozás rendesen meglesz addigra...füles bekészítve az ágyam mellé...pusztító hangerő...hulla fáradtság...kezdés akkor, amikor már nem bírom nyitva tartani a szemem...izzadtan ébredés, miután feleszmélek, már kitudja hanyadszor egy rémisztő hangulatra...majd észreveszem, hogy enyre jobb és jobb...forog, hánykódik a világ...undorító....azthiszem hánynom kell...aztán sikító dermedtség, és közöny...elég volt! füles le!...Hétfő van. Ugyanaz megy megint, még mindíg.