Keresés

Részletes keresés

BerCLas Creative Commons License 2024.04.30 -4 3 19322

Az első félidőben Tiby egy pont híján dupla-dupla? Ha igen, akkor az elég kemény!

Még egy hasonló félidőt kellene nyomni és akkor fél lábbal már a döntőben lennénk.

reYKK Creative Commons License 2024.04.30 0 1 19321

Nagyon fizikalis, sok ketrecharc momenttel.. :|

BerCLas Creative Commons License 2024.04.30 -7 0 19320

Jól látom, hogy Kapitány a vezetőbíró? Csak azért kérdem, mert ha igen az mindig jó a vendég csapatoknak.

Petike978 Creative Commons License 2024.04.30 -2 0 19319

Tény hogy az erőviszonyokat meg a csapat minőségét nézve valóban a mi águnkon nagyobb a különbség,de ez semmit nem jelent az elődöntőben,itt a szív is jatszik.Ami persze nekünk is van,csak azért a kisebb csapatok ilyenkor 2szer annyival hajtanak hazai pályán…

Előzmény: Amarill0 (19317)
Real013 Creative Commons License 2024.04.30 0 3 19318

1, Jordano nem elit vèdő, de kapar, hajt, megy bele bőven plusz energia. Szimpatikus, hasznos hozzáàllás.

2, Úgy kell játszani, mint itthon szombaton és meglesz a meccs. Ha motivációban és fejben ott vagyunk, menni fog simàn szvsz.

3, Playoff van, elvileg erre a csúcsidőszakra készülnek a csapatok egész évben. Ez megszoksz vagy megszöksz szituáció. Teljesen jó így a versenykiírás. Playoff van, menjen a pörgès.

Amarill0 Creative Commons License 2024.04.30 0 1 19317

Ugyanúgy a Szolnoknak is élet-halál mérkőzés lesz, ráadásul otthon a Tiszaligetben, az ország egyik legfanatikusabb szurkolótábora előtt. Szerintem jelenleg kevesebb van az Alba-Szolnok, mint a Falco-ZTE csapatok között.

Ettől függetlenül piszok nehéz meccsre számítok Egerszegen, ahol akár egy hazai győzelem sem kizárt. A kulcs az lesz, hogy a Falco tud-e a szombatihoz hasonló játékot felmutatni, valamint a ZTE bírja-e 40 percig szusszal.

Előzmény: Petike978 (19315)
csege Creative Commons License 2024.04.30 0 0 19316

Azt is tegyük hozzá, hogy szinte a két legtávolabbi csapat találkozott, és vívott 5 mérkőzéses, hosszabbításos csatát. A DEAC ebből a szempontból minden nyugati csapatnak rosszul esett volna.

Petike978 Creative Commons License 2024.04.30 0 0 19315

Én valamiért a mi meccsünktől jobban tartok mint a másik ágon…Sztem az Alba idegenben is veri a Szolnokot,nekünk meg ahogy irtam korábban a zetének ez elet halál meccs lesz és emiatt mindent feltesznek majd egy lapra…És van bennem egy félsz hogy ez jól is fog most nekik elsülni…

Langels Creative Commons License 2024.04.30 0 2 19314

Spanyolországban egymás után többször játszanak két(!) naponta meccset a playoffban... 
Miért emelem ki a ritmust? Szerinted nem lényeges, persze, mert ha nem acélos a csapat akkor ugye mit tud bukni rajta? Semmit. Max. ugyanolyan szarul játszik, mint előtte. De a bajnokságnak - és abban a felkészülésnek - is van egy kialakult ritmusa. Ott hetente, max. 8 naponta (ha valamiért csúsztatva van a meccs) játszol és elvileg csúcsformában kell lenned. Mit csinálnak a csapatok abban a plusz 3-4 napban? "Mini alapozást?" Ha van 1,5 hét szüneted ott már nem tudsz csak szinten tartani, valamivel "el kell tölteni" az időt. Látjuk, hogy egy 2 hetes válogatott szünet is sokszor hogy szétzilálja a csapatokat. De egy playoff már nem ennek az ideje.. Meg ezután mi lesz a következő? Heti egy meccs legyen, mindig szombaton? Végülis 3 hetet is lehetne várni az ellenfélre, úgyse számít..
A csapatépítésnél meg aláírom, hogy számít a pénz, de most ezt úgy írod, mintha ad hoc igazolgatnának a csapatok..  Nyilván van koncepció (vagy, ha nincs akkor ott nagy a baj) az igazolásoknál. Inkább legyünk kevesen, de azok legyenek top játékosok/inkább legyen a játékosok egy része csak jó, de legyen hosszú a pad. Támaszkodom a fiatalokra, rá szánom az időt, vagy csak azért van fent, mert kötelező? Plusz véleményem szerint rengeteg múlik az erőnléti edzőn. Én kíváncsian várom, hogy az Alba mikor fogja mutatni a fáradtság jeleit. Szerintem kifejezetten jó a kondija a legtöbb fehérvári játékosnak (Chambersnek és Vojának kifejezetten), ami pl. az Zte játékosairól úgy látszik nem mondható el, pedig ez "nem kerül semmibe". Egyébként nekem az külön vicces, hogy Zollnernek ehhez meg kellett néznie a Deac meccsét, hogy ráébredjen erre az egetverő igazságtalanságra. Magától egyébként nem jött rá, hogy a csapata elfáradt az 5 meccsben..(?) :) Mondjuk szerintem már a második meccsen is fáradtak voltak, de ez csak az én véleményem. 
Ha ezen változtatnának, az megint egy olyan magyaros dolog lenne, nem tudjuk megugrani az elvárásokat, ezért ahelyett, hogy valahogy próbálnánk elérni a megfelelő szintet, lejjebb visszük a mércét..

Előzmény: egerszegi (19313)
egerszegi Creative Commons License 2024.04.30 -4 2 19313

Akkor volt amikor ti még nem szoktatok bejutni...és persze hogy azt emeli ki ami neki faj. Az ugyanannyi érv mellette mint ellene is fair. 

A ritmust nem értem miért keresed, szerintem az nem lényeges, nekem sokkal jobban tetszik ha bőven van idő felkészülni, mindenki a topon van, és taktikailag is komoly a csata, nem csak fizikailag dől el. De ízlések és pofonok..

Az "ezer éve" az meg nem érv, ha valami régóta szar attól az még szar. Ez elég gyakran feljön, hogy ez indokolatlanul szoros, főleg a végén. Nem azt mondta hogy meglepődött, hanem azt hogy itt az illusztráció miért szar.

Milyen csapatot rak össze? Amire pénz jut...ma az nagyon nehéz, hogy "mindenre is jó" módon legyen felépítve, választani kell. Azt nem sokan engedhetik meg maguknak hogy közel ekvivalens emberekből 10 fős rotáció legyen, meg azt se , hogy bevált légiósokat megtartsanak következő évben. És mielőtt azt mondod hogy ez a szokásos "zetés sírás", nem az, a ti legnagyobb előnyötök hogy kb az egyetlen (közel)profin menedzselt klub vagytok, ráadásul ez akkorra lett meg amikorra 2 saját nevelésű válogatott is beérett. Lehet azt mondani hogy így könnyű, én nem azt mondom, mert baromira nem könnyű, nem is tudja más megcsinálni. Én nem a játékosokat meg a pénzt irigylem tőletek, hanem azt  nem bírom felfogni hogy miért nem tudjuk azt a képességet megszerezni, hogy ezt a hátteret felépítsük mi is....

Előzmény: Langels (19307)
Godemperor Creative Commons License 2024.04.30 0 1 19312

Hát pedig akkor már jártam meccsre, de tényleg nem rémlik ez. De elhiszem neked, ha ilyen biztosan állítod.

Előzmény: egerszegi (19311)
egerszegi Creative Commons License 2024.04.30 -2 0 19311

Zollner nem emlékeztet erre, de a 90es évek az errol szolt

Előzmény: Godemperor (19305)
Langels Creative Commons License 2024.04.30 0 2 19310

Hát igen.. Nekem is feltűnt ez a nyilatkozatban. Elit védőnek aztán semmiképp se mondanám. (Viszont ezért nem bántanám, mert tényleg kapar, megteszi a tőle telhetőt. És szerencsére elég agilis ahhoz, hogy legalább idegesítő legyen.. :) ) Van amikor kijön neki lépés és nagyon jól állítja meg ellenfelet, de azért többször megverik, vagy feleslegesen "kiront a falból" egy passzra. 

Előzmény: BerCLas (19309)
BerCLas Creative Commons License 2024.04.30 -4 2 19309

Forray szerint Jordano elit védő. Én ezt nagy túlzásnak érzem, mert bár kapar rendesen védekezésben, de szerintem még csak szimplán sem jó védő.

Erről vélemény?

Withoutshadow Creative Commons License 2024.04.30 -1 3 19308

Az új irányítóval már a Szolnok sem könnyű ellenfél, jól mozgatja a csapatot, illetve jó az egyensúly a magyarok és a légiósok között.

Fehérváron sem volt az olyan sima, az utolsó negyed feléig kimondottan szoros volt, ha az Olaj egy kicsivel jobban büntetőzik akkor egylabdás meccs is lehetett volna.

Vojvoda és Chambers elől kell elvenni a levegőt, ha ők nem tudnak könnyú kosarakat szerezni akkor bőven verhetőek szerintem.

Előzmény: reYKK (19302)
Langels Creative Commons License 2024.04.30 -3 3 19307

Szerintem ilyen sose volt. Szerda-szombat ritmus év közben szokott régebben néha becsúszni. 

Kb. legalább ugyanannyi érv szól ellene, mint mellette. plusz 1,5 hét kihagyás rohadt sok! Semmi ritmusa nem lenne az egésznek.

Azt meg, hogy ki milyen csapatot rak össze, egyéni felelősség. Ezek a szabályok, mindenki ismeri. Magyarázd meg az Olajnak is, hogy játszanak már max heti két meccset az Albával, mert az úgy mennyivel igazságosabb, hiszen az Alba kulcsemberei kipihenhetnék magukat.. :)

De a legviccesebb ilyenkor mindig az, hogy van egy ezer éve fennálló rendszer, amit mindenki ismer, mindenki tisztában van a szabályaival, majd egyszer valakinek hirtelen - amikor a mindenki számára teljesen világos szabályok miatt megszívja - eszébe jut, hogy “jajj, hát ez milyen igazságtalan…..” 

Gondolom akkor is ugyanígy vernyákolna, ha ti jönnétek 3 meccsből, mi meg 5-ből.. Akkor mindjárt ez egy tök jó szabály lenne.. :)

Előzmény: egerszegi (19304)
reYKK Creative Commons License 2024.04.30 0 2 19306

nekem se remlik :O

Godemperor Creative Commons License 2024.04.30 -2 5 19305

Hát én ilyenre nem emlékszem, igaz a memóriám már nem az igazi, meg "csak" 25-30 éve járok meccsre. De hogy itthon Zollner nem emlékezhet ilyenre, az tuti.

Előzmény: egerszegi (19304)
egerszegi Creative Commons License 2024.04.30 -5 3 19304

Arra gondol szerintem ami a régi jó szerda-szombat ritmus volt, mert akkor mindig volt meccs hétvégén.Szerintem az normális, hogy egy 18 alatti gyerek hétköznap este nem nagyon mehet meccsre mert tanul meg alszik. 

Így az első kör 2 hét max, és ha spórolni akarunk, akkor az első kör szombat-szerda-szombat-szerda-szombat, a második szerda-szombat-szerda-szombat-szerda ritmusú, a harmadik meg újra mint az első. Ha valaki "söpör" akkor másfél hetet vár. 

Így 7 hét(8 szombat) alatt lemegy a rájátszás, igazán beleférne.

Ez volt a "hőskorban" csak a másfél hét várakozás miatt sírt mindenki, most meg kevés nap szünet miatt sír. Annyiban van szerintem MZnek igaza, hogy ha építesz egy csapatot és egy ritmust heti egyre, akkor a heti 2-t megoldod, a két napontát már nehezen.

Ennek amúgy ragyogó feloldása lenne egy év közben is erőltetett menet, és akkor konzisztens a sztori. Értem hogy nemzetközi kupa, de azzal együtt is bőven lehetne sűríteni. 

Ami ki szokott maradni, hogy az egésznek a lényege a szórakoztatás, azért van kosárlabda mert ki akarjuk szolgálni az érdeklődőket, a nézőket elsősorban. Ez egy cirkusz, akkor meg a nézőkre kellene elsősorban figyelni, nekik mi a jó.

Előzmény: BerCLas (19293)
B0nyi Creative Commons License 2024.04.30 0 0 19303

Én is tartok tőle, h sima lesz nekik. Bár ha úgy vesszük - és ezért veszélyes a mai meccs nekünk is - a hazai csapatoknak kb élet-halál meccs a mai. 0:2ről már egyikük sem hiszi majd, h döntőbe juthatnak.

Előzmény: reYKK (19302)
reYKK Creative Commons License 2024.04.30 -1 1 19302

szerintem az alba is csinal egy 3-0t

egyszeruen jobb csapat mint a szolnok, a keves ember ellenere is

BerCLas Creative Commons License 2024.04.30 -5 0 19301

Remélem összejön ma a két idegenbeli győzelem, a Szolnok-Alba mérkőzésen pedig jobb lenne számunkra egy hazai siker.

-<Bazs>- Creative Commons License 2024.04.29 0 1 19300

Oké :D harmincas, három hetvenkettő nulla hat negyven három. 🙂

Előzmény: DAVE GAHAN 1. (19298)
DAVE GAHAN 1. Creative Commons License 2024.04.29 0 0 19299

Nyilván email is jó, 

Előzmény: -<Bazs>- (19297)
DAVE GAHAN 1. Creative Commons License 2024.04.29 0 0 19298

Telefon? 😁Ha adsz 1 számot felhívlak most, vagy? 

Előzmény: -<Bazs>- (19297)
-<Bazs>- Creative Commons License 2024.04.29 0 0 19297

Milyen elérhetőségen tudjuk megbeszélni a részleteket ?

Köszi

Előzmény: DAVE GAHAN 1. (19291)
reYKK Creative Commons License 2024.04.29 0 4 19296

bazz ez a faszi kattos.

Mindenhol ilyen a playoff

BerCLas Creative Commons License 2024.04.29 -6 4 19295

Ja értem. Akkor egy rájátszás tarthatna akár 15 hétig is (3×5 mérkőzés) ? Július végére meg is lenne a bajnok.🙂

Előzmény: Langels (19294)
Langels Creative Commons License 2024.04.29 0 1 19294

Én úgy értelmeztem. Azt mondja, hogy milyen igazságtalan ez, hogy most sok meccset kell játszani, pedig amúgy egész szezonban hetente csak 1-et....

Előzmény: BerCLas (19293)
BerCLas Creative Commons License 2024.04.29 -6 2 19293

Én nem értem a nyilatkozatát. Ha szerinte a gyerekek csak szombatonként tudják megnézni a példaképeiket, akkor arra gondol, hogy heti egy meccs (szombaton) legyen a rájátszásban? Mert, ha szombat-szerda-szombat ritmusra gondol, akkor mindig ugyanaz a csapat játszana szombatonként.

Vagy a Falconak várni kellett volna még egy hetet (így összesen kettőt), amire a Zete kipiheni magát?

Előzmény: Langels (19292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!