én sajnos ilyen érzékeny vagyok. az első két terhességem alatt jóformán a beágyazódástól kezdve hánytam.
most a harmadiknál csak a 6. héttől.
4tissimo :-(((
én is ilyen vagyok. a másodikkal masszívan hánytam a huszonsokadik hétig napi többször, aztán szerencsére elmúlt.
most (21. hét) csak reggel hányok, nekem leginkább az jött be, hogy amikor lefekszem aludni, még jól bekajálok. ettől persze hízok, mint egy malac...
na meg persze az is remek, hogy átheverészem a reggeli rosszullét idejét, és ágyba kapom a reggelit. hahhhahhhaaaaa, na persze ez csak azon a héten valósult meg, amikor kettesben elutaztunk a férjemmel. két ovissal erre esélyem sincs...
Köszi a választ. Akkor ez alapján lehet ehavi, erre utal az is, hogy a teszten a csík csak halvány volt. Azért igazán furcsa nekem ez az egész, mert az előző 3 gyereknél ilyen nem volt, csak hányinger, émelygés a 6. hét után. Ez viszont nekem is majdnem végig. Ja, és a másodikkal végigöklendeztem az összes fogmosást, de csak vele.
Jujj...:((( Részvétem. Sok ötletem nincs, esetleg homeós bogyók? A Boiron honlapján van egy pár féle a kora(?)terhes tünetekre is.
Fogmosásról pedig azt olvastam, hogy közvetlen róka után nem érdemes, inkább csak jó alapos szájöblítés, mosás csak később - mert ha olyankor a savas kémhatásra rásúrolsz, lőttek a fogzománcnak, akkor a legsérülékenyebb.
Ehhez kapcsolódva: képzeljétek, én lassan 32 hetes, és még mindig rendszeresek a reggeli rosszullétek. Könyörgöm, adjon valaki valami értelmes tippet a mérséklésére, mert egyre gázabb nagy pocakkal+kis poronttyal teljesíteni így a reggeli rutint.
Eddig kipróbáltam már a reggeli sós keksz+hideg kóla kombót, ideiglenesen jó, de a fogmosással újra jön a tengeribetegség. Aztán most az ébredés után egy Rennie változat van soron, de sajnos ezt is sikerült pár napja kirókáznom (már bocs). A dokim-védőnőm szerint van ilyen is, nem tudtak rá semmi értelmeset mondani.
Ha kihagynám a fogmosást, akkor talán jobb lenne, de ugyebár ez nem opció, gyerkőcökön kívül ép fogazatot is szeretnék :)
Nálam a 6. héten kezdődött a hányinger, ez elég általános, de ismerek olyat, aki annyira érzékenyen reagál a hormonokra, hogy már a kimaradt menzesz előtt kerülgetik a rókák. Nagyon egyéni, de majd az első UH pontosít! És gratula:)
Ingi, Aiiaiiyo, Nektek is nagy gratula, jó egészséget és sok tejet kívánok!!:)
Ismeretlenként rögtön kérdeznék valamit, ráadásul bevallom el se olvastam az eddigieket, ezért bocs, most nem fér bele.
Mikor kezdődött Nálatok, ill. mikor kezdődik "hivatalosan" a terhességi hányás-hányinger? Csak mert amikor épp meg kellett volna jönnie a mensinek, akkortól hányok, és felmerült bennem hogy ez annyira korai (ugye a fogantatástól számítva csak 2 hét, rendes számítással 4 hetes terhesség), hogy talán lehet hogy 1 hónappal korábbi a baba, csak még akkor egyet menstruáltam? Ez most borzasztóan érdekelne, köszi ha válaszoltok!
jaj de jó, hogy jelentkeztél, már épp érdeklődni akartam hogyléted felől! Akkor örülök, hogy minden rendben és várjuk a sztorit na meg a képet a picurról!
Szép és aránylag tényleg gyors születéstörténetet olvashattunk, köszönöm!:) És természetesen sok örömben legyen részetek az elkövetkezendő évtizedekben!!!
Sziasztok! Most van egy kis szusszanásnyi időm, gondoltam írom a szüléstörténetet. Október 6.-án hajnali 4-kor arra ébredtem, hogy fáj a hasam. Kimentem a wc-re, majd visszafeküdtem. Gondoltam, ez még nem az igazi, biztosan csak jósló fájásaim vannak, mert akkor már két napja húzott lefelé a hasam esténként. Le is feküdtem, de a fájások csak nem akartak múlni, inkább sűrűbben jöttek. 5-ig bírtam aztán felkeltem, kiültem a konyhába és számoltam. Egy idő után már nem volt jó ülni sem, ezért sétálgattam, de a fájások csak nem akartak rendszeresek lenni, inkább egyre össze-visszábbnak éreztem őket. A járkálásra a párom is felébredt, mondtam neki, hogy ne nagyon tervezzen semmit, mert szülni megyünk. Na szegényt ezzel jól megijesztettem, mert pillanatok alatt felöltözött, borotválkozott, fél 7-kor már teljes felszerelésben tipródott. Én eközben még pizsamában ültem a konyhában és jót mulattam azon, hogy be van ijedve. Én is lezuhanyoztam, felöltöztem, bedobáltam a táskámba a hiányzó holmikat, megpusziltam a gyerkőcöket, aztán irány a kórház. Útközben már rendszeres 2 perces fájásaim voltak. 20 perc alatt beértünk a kórházba, ahol a főorvos megvizsgált. Akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Irány a szülőszoba, ahol rámrakták az nst-t. Ekkor már olyan fájásaim voltak, hogy azt hittem levakarom a falat. Hála istennek egy nagyon rendes dokit sikerült kifognom (fogadott orvosom nem volt), aki jött is hamar és megvizsgált. Még pár fájást vártunk, mert nem volt a baba feje teljesen beilleszkedve, aztán amikor jöttek a tolófájások már sínen volt minden. 8 óra 20-kor, véresen, mázosan 4320 g-mal és 52 cm-rel, gátvédelemmel megszületett Korinna. Egyből rámrakták, ahol abbahagyta a sírást és csak nézett a nagy kék szemeivel. Minden kismamának egy ilyen gyors és a méretekhez képest könnyű szülést kívánok!
Tegnap voltunk dokinál, mert pénteki felülvizsgálatkor kétségbe esett, hogy még nem csináltuk meg a 28. heti UH-t, ehhez képest seperc alatt lezavarta a vizsgálatot, amit először nem is nagyon bántam, mert végülis azt mondta, hogy minden rendben van, korának megfelelők a méretek, a méhszáj is rendben, akkor meg ugye minek ragozni a dolgot, mozizni úgyis megyünk egy hét múlva, most meg láttuk, hogy rendben van a kisfickó, merthogy nagyon is az, mostmár tisztán, kivehetően láttam!!!! A vizsgálat végén kértem egy képet a baba fejéről, íme:
jó ez az én hibám, mert nem azt mondtam neki, hogy az arcáról kérek, hanem a fejéről, ő honnan is gondolhatta volna, hogy nem egy körröl szeretnék képet :-( De ez még nem lett volna baj, viszont az úrfi méretének rögzítésekor nem volt elég alapos, a mostani adatok: BDP: 77mm, AC 240 mm, FL 37 mm súly 1370 Első olvasatra hát rendben van, súlyra gyarapodott, a többi meg szám. Megnéztem az előző leleteket is és a következőt vettem észre: 21.hét FL: 37 mm, 25.hét FL: 44 mm, 28.hét FL: 37 mm, na akkor most mi van, visszazsugorodott a kis lábacskája???? gondolom -remélem- csak elírta, mert amikor a gépen mérte korának megfelelő volt, meg csak szólt volna, ha nincs rendben valami. Csak azért bosszantó, hogy figyelmetlen. Na mindegy egy hét múlva megyünk 4D-re akkor majd tüzetesen átvizsgáltatom.
Ajánlom a topik közös, nyilvános oldalát a figyelmedbe: indexesbabak.uw.hu Itt olvashatod ennek a topiknak, és az előző, 3.0 és 2.0 topiknak a szüléstörténeteit. Esetleg olvasd el az ős topikokat (szülés, terhesség, -"- 2.0, -"- 3.0) Akkor még jobban pörgött, most már inkább szokássá vált, hogy a várandós kismamák időszakokra bontják az évet, és a közel azonos időre kiírtak egy helyen írnak. Ha ezeken túl vagy, szerintem már nem is lesz kérdésed. :-)))
Igaz, én fiú vagyok, de régóta érdekel a terhesség, mint téma. Szeretnék beszélgetni veletek róla, ha lehetséges. Egyenlöre még nem leszek apuka, de tervbe van véve a családalapítás.