Mi is felháborítónak tartjuk, hogy még mindig nincs jelszó, se visszajelzés.
A kk-t mi már rég befizettük, ezek szerint többen is, akkor pl miért nincs még mindig pl kuka az egyesben?? Állítólag pénzhiány miatt nem tudták megvenni eddig.
Miért nem jó még mindig a garázskapu és még sorolhatnám. Valahogy nem érzem hogy lenne KÉPVISELŐNK.
A 144 Ft / tul.hányad pontos kiszámolását nem mondták el. Annyit mondtak, hogy nyílván voltak olyan dolgok, pl lift karbantartás, amik nem voltak még, tehát nem lehet értük pénzt kérni (szerintem a többiért sem de ezt hagyjuk). Azt is mondták, hogy közzé fogják tenni, hogy hogy számolták ki ezt az összeget, de eddig még ez nem (sem) történt meg. Pont arról beszélgettünk páran, hogy érdemes lenne összehívni egy újabb lakógyűlést. Értékelni kéne a „leválasztás”, első 1 hónapját (már, ha ez értékelhető), illetve számos kérdés nem lett lezárva, és számos kérdés született azóta. Én nagyon pártolnám, ha esetleg ez egy teljesen illegális, underground, árnyéklakógyűlés lenne, ahol többek között meg tudnánk beszélni, hogy az Europeát sürgősen le kéne váltani. Van személyes tapasztalatom azóta, de azt nem itt és így „arctalanul” szeretném a többiekkel megosztani.
Jelszó ügyben nálam sincs előrelépés, bár én még csak 2 hete igényeltem...
A kk-et szintén befizettem, bár mondjuk a benne foglalt "takarítási díj"-ért cserébe akár néha ki is takaríttathatná az üzemeltető a lépcsőházat, és itt most nem a por szimpla összeseprésére gondolok...Vagy tévedek és történt már ilyen? Ha igen, mea culpa...
Nekem is lenne egy kérdésem, mivel sajnos az előző lakógyűlésen nem volt szerencsém részt venni : Hogyan "jött ki" a márc.1-je előtti időszakra vonatkozó kk. tekintetében a - ha jól emlékszem - 144 Ft/tulajdoni hányad érték? Van vkinek erről vmilyen infója?
Valaki kapott már hozzáférést a liliomdobhoz, az Europea oldalán? Összegezve, eltelt 3 hét, és se jelszó, se kuka, se semmi, illetve bocs, a közös költséget befizettem (várnék egy számlát, vagy visszaigazolást, vagy valamit! valaki kapott hasonlót?)
Mélben elküldtem az elérhetőségeit. Hogy hogy talált pont ugyan olyat, nem tudom, de nem mondanád meg a konyhában, hogy mit csináltattunk vele, és mit a konyhastúdióval (ami nálunk még a Soul & Home volt)
Ja, még egy kérdést szeretnék feltenni ezzel kapcsolatban. Amit kiválasztottatok a konyhastúdióban frontot és korpuszt, hogyan sikerült pont ugyanolyat szereznie az asztalosnak?
ez elég jól hangzik, amit leírtál, és valami ilyesmiben gondolkozom én is. szeretném egy asztalossal csináltatni inkább a konyhabútort, nekem ez a B&C stúdió nem igazán tetszik. nagyon úgy néz ki, hogy az elfekvő készleteiket próbálják ránk sózni, iszonyú drágán. speciel munkalapot egyáltalán nem tudtam választani náluk, mert egyik sem tetszett. aztán közölték, hogy a kétfiókos szekrény olcsóbb lenne, mint a háromfiókos, de nekik olyan nincs. aztán közölték, hogy olcsóbb lenne a rozsdamentes kosárból készült kifordítható tároló elem, és persze sokkal igényesebb, de nekik olyan nincs, csak gusztustalan műanyag. a többit nem is mondom. az asztalosod elérhetőségét meg tudnád adni nekem? hátha...
Nekünk ez elég jól összejött. Megrendeltük az alapáras konyhát, amit meg is csináltak, majd kerestünk egy mezei asztalost (na jó egy elég jó asztalost), aki teljesen ugyan azt a minőséget hozta, fele vagy negyed annyiért. Még a fogantyúkból is sikerült ugyanazt megvenni, sokkal olcsóbban. A helyzet az, hogy a legcsilli-villibb konyhastúdió is olyan anyagokat használ, amiket bárhol meg lehet venni. A mi asztalosunk is így tett. Teljesen ugyanabból az anyagokból dolgozott, és az utolsó apró elemig ugyan olyan lett minden (még a vízzáró is). Variálni meg szerintem lehet úgy, hogy az alapáras bótor elég legyen ahhoz, hogy beköltözésre használható legyen a konyha, aztán utána 2 hét és megcsinálja bármelyik jobb asztalos a többit.
Elméletben igen. Gyakorlatban próbáltad már összeegyeztetni két különböző konyhás cég munkáját úgy hogy az elemek illeszkedjenek is egymáshoz, egyben legyen a munkalap és ne két darabból legyen összevágva, mire beköltözöl mindkettő felszerelje a konyhabútort, hogy ne legyen összezsúfolva az alapáras részbe az összes eszköz az egyik adja a sütőt-a másik a bútort hozzá és az szerelje be de a garanciát az első vállalja rá, stb... :P
Én nem akarom senki üzletét rontani, meg mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, de azért ennek a logikai feladványnak elég nyilvánvaló a megoldása :-)
Sokat nem érünk vele hiszen a Liliomdomb (vagy a Murus, nem tudom) a B&C-vel van leszerződve. Így ha mást keresünk akkor a bútorok alapáras árrészét elveszítjük, ami nálunk kb a 40%-a a véglegesnek. A maradék 60%-on meg nem tudunk annyit spórolni, hogy azt a részt visszahozza.
Igen, ezzel nekem sem volt gondom, azt hoztak ki egy 5 nm-es kis konyhából, amit csak lehetett. viszont voltam egy-két konyhafelszerelési üzletben, és kiszámoltam ezt-azt, és jóval olcsóbbra jött ki (pedig mindent rozsdamentesből számoltam, nem műanyagból). na mindegy, ez az én gondom. köszi a választ.
Nem, a műszaki mellékletbeb egyértelműen le van írva, hogy a mit nem kérünk azt nem lehet levonni. Így én a beépítendő anyagot kértem, (majd felhasználom máshol) a beépítését nem.
a padló választással kapcsolatban kérdezem, hogy amit nem választottatok, mert egyénileg oldjátok meg, annak az árát le tudtátok vonni valami másból? vagy ilyenkor bebukja az ember azt a pénzt?
kérek egy gyors választ, mert holnap megyek az Alberthez boxolni. előre is köszönöm.
A garázsajtót ha minden igaz, ma megcsinálják. Állítólag azért rossz, mert valaki kézzel nyitotta és túl nagyot lódított rajta így kiakadt.
Mondjuk kiváncsi lennék arra, ki volt az. Vajon egy lakó???hm ...elvileg nekünk, lakóknak van távirányítónk...akkor meg????
Bennünk is megfordult a garázsajtóval kapcsolatban ez a kérdés, hogy miért kellett átvenni egy ilyen sz* minőségű ajtót. Viszont ha tényleg ez a baj, mint fentebb írtam, akkor jó lenne ha minden kedves lakótárs figyelne rá ill. minden kedves nem lakótárs, akinek nincs távirányítója, meg semmi keresnivalója sem a garázsban NEM használná.
Kiváncsi lennék, mikor jön el az a nap, hogy nem járnak az 1-es és 2-es épületen keresztül a munkások. Elvileg ezt a két épületet már régen le kellett volna zárni másik 3 épület építkezésétől.
Most, hogy két napot otthon töltöttem megdöbbenve tapasztaltam , mekkora forgalom van még mindig ebben a két épületben és a hozzátartozó utakon.
Ezen már én is átestem, én is ezt szerettem volna, de akkor nem volt rá lehetőség. Csak a MURUS által felajánlott lamináltakból lehetett választani, ebből 3 alap 4 feláras, de csak a szín más, ugyanaz a minőség. Én végül úgy oldottam meg, hogy nem kértem a laminált padló beépítését, veszek másikat és ahol veszem azokkal fogom beépíttetni - értelemszerűen onnantól a garanciát nem a MURUS hanem a másik cég állja a padlóra.
Ez 3 hete volt, időközben lehetett változás, hiszen a problémát Varga Tamás Úrnak elmondtam, és itt is írta, hogy a Murussal beszél erről. Tehát lehetséges hogy nektek már másképp van, és tudtok másfélét is beépíttetni felárral. Meg kell kérdezni Albertet, hogy jelenleg mi a helyzet.
Nem tudom, hogy fognak kezelni 198 lakást, ha 78 lakás lakóit sem tudják kiszolgálni. Illetve kevesebb, mert nincs mindegyik eladva. Jó lenne, ha be tudna valaki lépni, mert napok óta nem működik az első garázs ajtaja, meg kéne csinálni, és nem tudom, hol, kinek, kell ezt jelenteni. Az oldalon ezt gondolom megtehettem volna. Egyébként, ha már garázsajtó. Kb hetente, néha heti kétszer is elromlik, illetve elromlott az átvétel előtt is az ajtó. Vagy az ajtó rossz, vagy rosszat terveztek oda, nem olyat, amit naponta 200-szor használnak. Mindenesetre, ezt így nem kellett volna szerintem átvenni, így a javíttatása is vagy menjen garanciálisan, vagy vállalja az Europea, miután átvette annak ellenére, hogy rossz...
Nem emlékszem, hogy volt-e már szó róla, de: van lehetőség a laminált parketta helyett szalagparkettát kérni felárért? Volt aki így döntött? Ha igen, mennyi volt a felár négyzetméterenként? Köszi!
Szia, en otodiken kertem hozzaferest, de eddig meg nem volt visszajelzes nekem sem. Lehet, hogy majd egyszerre csinalnak mindenkinek? Mindenesetre nem kapkodnak. :)
Van már valakinek felhasználóneve az Európea oldalán a Liliom fórumhoz vagy oldalhoz? Kb mennyi idő legyártani nekik ezeket? Már több napja küldtem nekik levelet az adataimmal, ahogy kérték, de semmi reakció… (annyi sem, hogy megkaptuk a leveledet, köszi, hamarosan küldjük a felhasználónevet).
Fürdőszoba: Palatinus alap vagy amit választasz Mellékhelység: Palatinus alap vagy amit választasz Közlekedő, ebédlő,előszoba. Palatinus alap vagy amit választasz Konyha: Palatinus alap vagy amit választasz. A konyhabútorosok legfeljebb megtervezik, neked, hogy milyen színt érdemes oda választani, meg hogy mennyit és hova kell tenni. Alapáron a munkalap és a felső szekrény közötti rész azaz 50 vagy 60 centi ( 2 vagy 3 sor) csempe van benne az alap konyhabútor szélességében