Bocsi srácok most értem haza edzésről:D Semmi hari nincs:D
Nos az 150-es nincs már fent az oldalon mert kifutott termék. 50ezerről lett leárazva utolsó darabként. 3szekciós nagyon masszív állvány. És manfrotto gömbfej lesz hozzá gyors cseretalpas. Na most már vagyok és várom a kritikákat!:D
Ma ,,trágyaltam" az alapítvány elnökével újfent, mellébeszélés magasfoka, tehát a spanyolokkal kell mennem. Majd valahogy megoldom, csak nehézkes lesz a beszélgetés...
5 szexciós állvány? A utolsó két szakaszt szinte azonnal el is lehet felejteni. Az ötödik darab vékonyabb a kisujjamnál (a 28 mm-es kezdő vastagságból kiindulva kb. 12-14 mm). Mit lehet erre felrakni???
Csak a feldolgozórendszeren legalább annyi múlik szerintem mint az érzékelőn. Lásd az új d300 és a700 esetét. Elvileg az érzékelő ugyanaz, a d300 sokkal jobb zajszinttel rendelkezik, és finomabb zajszűrést alkalmaz mint az a700.
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/page14.asp Ahogy elnézem, a sötét részeken pl zajossabb a k10d.
http://www.dpreview.com/reviews/PentaxK10D/page15.asp Ráadásul dinamikaátfogása is kissebb mint a d80-é.
Ha bedobnánk (elrettentésül) még az a100-ast is a versenybe, még szemléletessebb lenne a dolog.
Amúgy meg mindegyik géppel lehet ugyanolyan jó képeket gyártani, szal tök8.
Ez igaz, de használhatóságát tekintve még mindíg jobbnak tartom. Legalább ottis megoldották azt, hogy a menü az lcd-n tényleg csak a visszakuksolásra kell. A felső státuszlcd-n mindent a gépet a pocaknállógatva mindent belősz. És ilyen téren a nikon még egy fokkal durvább...
" "Nekem a K10D volt az első "modern" felépítésű SLR-m" A kutyus itt van elhantolva."
De volt más is már előtte a kezemben...
Már bocsánat, de a Canon ergonómiailag egy evoluciós zsákutca :) Ilyen szempontból a 30D végképp nem említhető egy lapon a K10D-vel, de szerintem a Nikonnal és Sonyval se. (kérem a Canonosokat ne reagáljanak erre)
Mondom lenne mit javítani a K10D-n is, de az ISO állítás pl. ok gomb + vmelyik tárcsa, és voila.
Ahogy írtad: szokás kérdése az egész. Ha Nikonnal kezdtél volna, akkor az állna kézre. Én pl. igaz, hogy man.-ban használom a gépet, soha nem nézem az LCD-én a menűt, mindent a keresőben állítok. Persze itt kívételt jelentenek a szaturáció, kontraszt, és egyéb olyan funkció, amelyek csak külön, és nem a külső kezelőszervekről állíthatóak.
"Nekem a K10D volt az első "modern" felépítésű SLR-m"
A kutyus itt van elhantolva. Engem speciel 2 perc alatt felingerelt az ISO-WB és egyéb hátsó LCD-n való beállítása. A cégnél ott van a polcon az általam említett darab, de ha belső céges fényképezgetést ke művelnem, vhogy mindíg a d80-at akasztom le... Persze, ez azért is lehet mer elvakult hülye nikonos vagyok...
(ui: A 30d se teccett, hogy ne csak a pentaxot említsem, pedig azzal se keveset jáccottam. Bár a Pentax és Canon közül még mindíg a 30d-t preferálnám...)
Én meg játszottam D80-al és D200-al is, és úgy éreztem szükségtelenül túl van bonyolítva :)
Persze szerintem, és kizárólag a vázról van szó, illetve annak kezelhetőségéről. A K10D esetében sokkal jobban adja magát a váz kezelése, mint a Nikonnál, amit szvsz inkább meg kell tanulni. Elég nehéz ezt szóban megfogalmazni, mert úgyis csak akkor derül ki, ha kézbe veszel egy gépet. Nekem a K10D volt az első "modern" felépítésű SLR-m (az MZ5n és MZS kicsit más vonal), de minden rögtön a helyén volt, tök egyszerűen megoldottak funkciókat, amikkel másoknál csak gombok nyomogatásával lehet eljutni. A Nikonnal nem éreztem ezt, pl. a képbe zoomolásnál is elakad az ember, ha nincs Nikonhoz szokva. Vagy pl. az üzemmódválasztó tárcsa sem az igazi. De lehet, hogy a hiba bennem van.
Persze lenne mit javítani a Pentaxon is, vannak hülye dolgaik nekik is, de mint kiindulási alap jobbnak gondolom.