Egyértek,minden pontért gyilkos csata lesz, de remélem azért sikerül szereznünk néhányat. Nincs rossz csapatunk,rajtunk,szurkolókon is rengeteg fog múlni,mint tavaly. Mi meg dolgozzunk azon, hogy MINÉL TÖBBEN járjunk ki, MOZGOSITSATOK mindenkit,akit tudtok,és most már nem elég ha csak tapsolgatunk,kiabálnunk is kell !!!! Hajrá GOLI !!!
A női NB I-be harminc év után visszakerülő Óbudai Goldberger a fővárosban meg kezdett alapozást Balatonfüreden folytatta, majd a Cornexi ellen edzőmeccseket játszott. Kovács Péter edző, aki a nyáron Dunaújvárosból került Óbudára, elégedett formálódó fiatal csapatával, amelynek vezéregyénisége a Fehérvárról átigazolt Jelena Korgyuk lehet.
„A legfontosabb, hogy a lányok kondíciójával nincs gond, vagyis terhelhetőek, és közben fejleszthető a technikai tudásuk, szélesíthető a taktikai repertoárjuk”
– mondta Kovács Péter, akikiemelte, Óbudán a vezetők nagy fába vágták a fejszéjüket, mert mielőbb új csarnokot szeretnének építeni, amelyben rövid időn belül a sportág új fővárosi bázisát, egyben utánpótlás-nevelő központját szeretnék kialakítani. A Goli célja a következő évadban a bennmaradás.
„Nem lesz könnyű elérni, pedig erősítettünk az átlövő poszton – folytatta Kovács Péter. – Az első osztályban azonban minden pont megszerzése bravúr, a realitásokat, az erőviszonyokat nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen az NB I a világ talán legerősebb bajnoksága. Kár, hogy nem lesz rájátszás, mert a kétfordulós bajnokság csak a legjobbaknak, főleg az európai kupacsapatoknak kedvez, a kisebbeknek viszont hátrányos a fordulók igen aránytalan elosztása miatt.”
Várható volt, hogy az 5 "nagy" csapat külön csatát vív a bajnoki aranyért.Mind játékosállományban mind anyagi feltételekben kiemelkednek a mezőnyből.
Sajnos a múltkori játékodnak se volt nagy sikere, csak én írtam le milyen lenne az ideális kezdőcsapat :(
Elfogultság nélkül nehéz :) A Vásárhelynek a hatodik helye talán biztos a Békéscsaba hetedik szorosan lemaradva és a Vác. Szerintem ezek a csapatok nem fognak kiesni.A maradék 4 csapat játszik a kiesés ellen. Tehát mi a Derecske a Vasas és a Kiskunhalas. A vásárhelyi edzőmeccs összefoglalóját olvasva örülnék ha később kezdődne a bajnokság.Hétről-hétre egyre jobban összeszokik a csapat és talán fizikálisan is egyre közelebb kerülünk az NB1-es szinthez.
Jah, és jövőre lesz egy biztos feljutó a Veszprém Beton.
Nézegetem itt az edzőmeccsek eredményeit,és az az érzésem,hogy szinte két bajnokság fog egyszerre zajlani : öt csapat a dobogós helyekért kűzd, de talán még ennél is gyilkosabb csata fog folyni az alsó házban.Talán még soha ilyen kiegyenlitett nem volt a mezőny alul,mint idén. Játszunk egyet : ki fog kiesni?? De most reálisan? Elfogultság nélkül :-)) Most kicsit provokálom a mezőnyt! Szerintem a Kiskunhalas és (sajna ) a Vasas. Bár mások biztosan minket tippelnek,de nagyot fognak tévedni :-)) Bárcsak Leki is nyilatkozni tudna :-)
Megjelenés dátuma: 2007. július 27. 04:28.00 Szerző:
Dunaújváros - Kovács Péter talpára útilaput kötöttek, mivel május 28-ikai hatállyal felbontották a Dunaferr NK női kézilabda-csapata vezetőedzőjének szerződését egy év után. A bronzmeccset még ő vezényelte le.
Nemrég volt, tehát emlékezetes a történet, amely a helyi és az országos közvéleményt is meglepte. A magyar kézilabda kétségtelenül egyik jelentős alakja akkor azt nyilatkozta, hogy eltávításakor semmiféle indoklást nem kapott a Dunaferrtől. Való igaz a vezetőség szűkszavú nyilatkozata azt tartalmazta, hogy a női csapat jövőjét más szakmai vezetéssel képzelik el.
Már akkor borítékolható volt, hogy valószínűtlen a probléma nélküli válás, és az ügynek lesz még utóélete.
Nos, ez így is történt. Kovács Péter jogi útra terelte szerződésének felbontását. (Csak a rend kedvéért: a szakembert három évre szerződtették a csapathoz, s ebből csak egy évet dolgazhatott le a Dunaferrnél.)
Kovács Péter a következőképpen indokolta a bírósághoz folyamodását.
- Minden oknél felbontották a három évre szóló szerződésemet. Ezáltal engem anyagi és erkölcsi kár ért. Természetes, hogy ezekután jogorvoslatot kérek. Az első évre szóló béremet, amelyet végigdolgoztam, sem fizették ki teljesen. Csak egy példa: a március 20-án elküldött számlámat a napokban visszaküldték. Arról nem is beszélve, hogy a második és a harmadik évre a törvény szerint jár a fizetésem. Eddig egy fillért sem kaptam. Úgy gondolom, nem azért, mert a szerződés felbontásával a sportágban évtizedek alatt megszerzett hazai és nemzetközi presztízsem is csorbult -, bár vélem, ez elvitathatatlan - de egyáltalán emberekkel, azok családjaival, sorsokkal ilyen módon véleményem szerint nem lehet játszani. Várom tehát azt, ami nekem törvényesen jár. Ügyemet beadtam a bíróságra, s ezekután már az ügyvédem dolga eljárni az érdekemben. Óriási szerencse, hogy az égből pottyant egy lehetőség: az Óbudai Goldberger SE csapata edzőt keresett, és engem választott. Tehát szerencsére van munkám.
Arról, hogy Kovács Péter a Dunaferr NK ellen a bírósághoz fordult Sáriné Kocsis Erzsébet ügyvezető a következő nyilatkozatot tette: - A Dunaferr NK képviselője tárgyalt Kovács Péter ügyvédjével, de mivel az edző nem fogadta el a Dunaferr NK anyagi jellegű ajánlatát, ezért valószínűleg jogi úton fog rendeződni a kérdés. A továbbiakban nem kívánjuk ezt az ügyet a nyilvánosság előtt véleményezni.
Gőzerővel készülnek a Goldberger női kézilabdázói az új, s az előzőnél mindenképpen nagyobb kihívást jelentő idényre. Az élvonalba néhány héttel ezelőtt feljutott óbudai együttes tagjai, az egykori világválogatott Kovács Péter irányításával már túlvannak a balatonfüredi edzőtáboron, most a fővárosban készülnek, s a szakvezető mind több edzőmérkőzést iktat a programba. Az egyetlen hiányzó, az elmúlt idény közben Óbudára került Tápai Andrea aki vírusfertőzése miatt eddig nem tudott bekapcsolódni a munkába.
A Székesfehérvárról szerződtetett Tápai a múlt hét elején kezdődött balatonfüredi edzőtábor előtt betegedett meg, kórházba került, így nem is tudott a csapattal tartani. Szerencsére már javul az állapota, a kórházból haza is engedték, de a betegség nagyon legyengítette, így egyelőre még nem számíthat rá Kovács Péter. A többiek viszont, napi több edzéssel keményen készülnek az NB I-re, s az edzőmérkőzések is már az élvonal jegyében zajlanak. A szakvezetés tíz találkozót tervezett, amiből kettőt már lejátszott a csapat, mindkettőt az élvonal egyik emblematikus együttese, a Cornexi ellen. Természetesen mindkét összecsapást a székesfehérváriak nyerték meg, de messzemenő következtetéseket ebből egyelőre még nem lehet levonni. Még akkor sem, ha bőven akadtak biztató jelek, például mindkét mérkőzés második félidejét Kovács Péter játékosai nyerték meg. A történelmi hűség kedvéért talán érdemes megjegyezni, hogy előbb 30-25, majd pedig 37-34 volt az eredmény, amiből látszik, hogy az óbudaiak nagy csatára késztették az élvonal egyik legjobbját. A következő felkészülési találkozóra sem kell sokat várni, ma este negyed 6-kor a budakalászi csarnokban kerül sor a Goldberger-Hódmezővásárhely mérkőzésre, s az elkövetkezendő hetekben még a szlovák bajnokság ezüstérmesével, a Sellyével, a norvég pontvadászat negyedik helyezettjével, valamint a Ferencvárossal – ez utóbbi mérkőzést augusztus 17-én rendezik - is összeméri erejét a Goli, amely még mindig keresi azt a csarnokot, ahol NB I-es csapathoz méltó otthonra lelhetne.
Ok. De azt hittem vki szakavatott ír egy beszámolót, mert én eléggé laikus vagyok.
1. félidő: Már a bemelegítésnél láttam, hogy itt vmi megváltozott, olyan lüktető és nagy iramú volt, amit korábban nem láttam. Az 1. félidőt - kb. 40-50 néző előtt -nagyjából a későbbiekben is várható kezdőcsapattal kezdtük el, ahol "a régi Golisok" közül csak Huszák és Matus kapott szerepet, és még Polgár is sokat játszott. Az elején (5-5-ig) fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a félidő közepére beleerősített a vendégcsapat, és 3-4 góllal elhúzott. Az utolsó percekre azonban több labdát is elszórt a Vásárhely, feljavult a kapusteljesítmény a Goliban, így "visszajöttünk a meccsbe", sőt a félidő végén már Goli-előnyt mutatott az eredményjelző.
Szó sem volt "baráti edzőmeccsről", kőkeményen játszott mind2 együttes, amit a számtalan sárga lap, és 2 perces büntetés is jelzett. A Goli örömteli módon felvette a meccs ritmusát, szembetűnő volt a védekezés feljavulása a tavalyi szezonhoz képest, hiszen sokkal szorosabban és agresszívebben látták el a védőmunkát a lányok. A magasabb követelményekkel való szembesülést mutatta, hogy támadásban kevésbé érvényesült pl. Huszák Niki gyorsasága, hiszen villámgyorsan visszazárt a Vásárhely, és keményen kiléptek Nikire is. A támadásoknál néha érezhető volt ugyan a tanácstalanság, de több szép, korszerű támadást és befejezést is láttam. Különösen Matus kiváló góljai maradtak emlékezetesek számomra.
2. félidő: Ekkor már szerephez jutott a "cseresor" is, ami -minden bántás nélkül- az eredmény alakulásában is meglátszott. A Vásárhely néhány perc alatt megfordította a meccset, szép fokozatosan elhúzott, és kb. a félidő közepére el is dőlt a meccs, annak ellenére is, hogy a vége előtt pár perccel 2 gólra sikerült felzárkózni.
Látható volt, hogy Kovács Péter mindenkinek lehetőséget akar adni, azaz nem az eredményt tekintette elsődlegesnek. Az utolsó 10 percre nem sok kezdőember maradt a pályán, megkapta a bizonyítási lehetőséget pl. Minárovics és Juhász is.
Összességében: az új igazolások többsége (pl. Baross, Burai) számomra nem okoztak csalódást, de még többet várok tőlük. Komoly csalódás volt viszont Kordyuk játéka, akit az előzetes hírek alapján húzóembernek gondoltam. Az is volt, de a játékával inkább lefelé húzta a csapat teljesítményét. Számtalan labdát eladott, rosszak voltak a lövései, és mintha erőnléti gondjai is lettek volna. Abszolút nem érezte a játékot, remélem, hogy ez volt a legrosszabb meccse a szezonban, mert kissé olyan benyomásom volt, mintha egy "levezető" játékost láttam volna. Tegnap szerintem nem játszott nb1-es szinten, lefelé lógott ki a csapatból. Tudom, ezek kemény szavak, de én így láttam.
Ami még nekem feltűnő volt: egy magas, erőszakos átlövő hiánya. A Hódmező sok támadását a magas átlövőjükre játszott ki, aki többször eredményesen be is fejezte a támadásukat. Egyébként is látható volt a 2 csapat átlagmagassága közötti differencia, ami az nb1-ben még gondokat is okozhat.
De ezzel együtt is komoly fejlődést tapasztaltam, érezhető volt, hogy egy vérprofi edző vette kezébe a csapatot. És mivel még csak 2 és fél hete készülnek együtt, de már látható a változás, ezért mindez reménykedésre adhat okot. Végül is - a vereség ellenére is - elégedetten távoztam a meccs végén. Különösen az 1. félidőben látottakat, és azt, hogy ekkor "pariban" tudtunk lenni a Vásárhellyel, bíztatónak ítélem. Elkeseredettséget a játékosokban sem tapasztaltam, hiszen a meccs utáni levezetésnél együtt viccelődtek az edzővel. Számomra úgy tűnt, hogy harmonikus az edző és a játékosok kapcsolata; és az előbbit láthatóan nagy tisztelet övezi.
"A Székesfehérvárról szerződtetett Tápai Andrea a múlt hét elején kezdődött balatonfüredi edzőtábor előtt betegedett meg, kórházba került, így nem is tudott a csapattal tartani. Szerencsére már javul az állapota, a kórházból haza is engedték, de a betegség nagyon legyengítette, így egyelőre még nem számíthat rá Kovács Péter."
Remélem hamar kigyógyul a vírusos fertőzésből, és mielőbb bekapcsolodhat a felkészülésbe.
A holnapi edzőmeccsről jut eszembe. Bár csak edzőmeccs, s erős ellenfél ellen játssza a csapat, azért nem bánnám, ha valamilyen kedvezőbb eredmény születne a csapat szempontjából, mondjuk olyasmi, mint a Cornexi ellen volt. Már csak azért is, mert holnap lesz egyik új játékosunk, Baross Zsuzsa születésnapja! :) Most sajnálom igazán, hogy nem tudok ott lenni, legalábbis valószínűleg nem. Sajnos úgy néz ki, hétvégén vidéken leszek, s lehet, hogy ez lesz az össz nyári vakációm. Szóval köszöntsétek fel a nevemben! :) Habár lehet, hogy nekem is lesz rá gondom.
Arról lehetne szó, hogy részletesebb edzésprogramot írjon fel ide valaki, vagy a honlapra? Például az érdekelne, hogy jövő hét kedden mikor lesz edzés, hacsak nem edzőtáboroznak a csajok. Ha lesz időm, szívesen kimennék.
Mindenkinek szól,akit érdekel :-) Csütörtökön 16 órakor a Hódmezővásárhely ellen játszunk edzőmeccset, a Budakalászi Sportcsarnokban, két hivatalos játékvezető közreműködésével,hogy szokjuk az NB I-es birák stilusát.
Oops, bocsi. Most látom, hogy eleve Te kérdezted, hogy hol lesz a holnapi meccs. Úgy látszik még, kicsit álmos vagyok. :))) Viszont ha Te nem, akkor mégis ki tudja megmondani? Skyvóker, V-Man?
Üdv V-Man! Először is én is köszönöm a képeket! Másfelöl engem is érdekelne, hogy hogyan tetszett a Goli, minek köszönhető ez a viszonylag szoros végeredmény - persze tudom, hogy csak egy edzőmeccsről van szó. De Te mégis csak ott voltál, s jobban be tudnál számolni róla, hacsak nem számoltál már be.
Üdv Tommy! Engem is érdekelne, hogy hol lesz a holnapi edzőmeccs, bár most hogy belegondolok, szerintem most praktikusabb lenne a kalászi csarnok.