Hát még nem nagyon cseréltem benne semmit,mióta világit a check lámpa csak a a vákumcső végét, azt is csak azért mert vezethetetlen volt az autó, és füllel megtalálható volt a hiba oka.
Esetleg az aksit lekötöm estére és megnézem így törlődik-e reggelre a hiba, ha nem, megy a régi márkaszervízbe a jövő héten.
Ha a checklámpa világít, akkor a hibajelzést kiváltó ok még fennáll.
Amenyiben a jelzést kiváltó ok már nem áll fent, akkor a negyedik indítás után kialsik a checklámpa, a hibakód tárolódik a memóriában. De ez nem azt jelenti, hogy a hiba megszűnt, csak azt, hogy pillanatnyilag a paraméterek normálisak.
Persze, hogy meg kell nézni, mi a hibakód és a kiváltó okát kell megszüntetni.
Ne sértődj meg, de vakrepülsz. Még egy-két dolgot találomra cseréltek, és végül a szerelő számára követhetetlen lesz a dolog.
Sajnos én Nyíregyházán nem tudokszerelőt, egy debreceni címem volt valahol, de az is régi. Ez azért baj, mert hozzáértő szerelőre lenne szükséged.
Azért ugrált, mert a map szenzor alatti vákumcső "L " toldója széjjelment.Visszavágtam így most jól megy, viszont Check lámpa nem akar elaludni, lenne még valami amit nem látok?
Milyen vákum vákumcső toldót vegyek, mert ez épp hogy odaér a map szenzorhoz.
Novemberben műszaki... ha nem veszik észre a hiányt és nem is párásodik a csapadékosabb időkben, akkor talán nem vágják meg emiatt. De most ezért a kupakért venni egy komplett lámpát mikor egyébként teljesen hibátlan a jelenlegi is...dühítő. :(
Én is elhagytam, csak épp a tompítottról, csak ezért magamat tudom hibáztatni. Kerestem, de nincs külön kupak. Sőt, a bontott lámpán sem volt kupak, pedig hajlandó lettem volna beruházni rá. :(
Mondjuk csak e heten volt keresgélni, nem több, sajnos, de én pl. nemvásárolok E-bayen, Vaterán. Ha találsz valahol kupakot, arra én is kiváncsi leszek.
Sajnos ahogy az előző autómnál is, a Lacsinál is észrevettem, hogy hiányzik a bal első lámpatest egyik hátsó takarófedele. A szélső, ami a helyzetjelző izzót takarja. Gondolom az előző tulajnál a szervizben rosszul lett visszarakva és sikeresen elhagyták. :( Korábban a Mazdához ebay-ről tudtam rendelni külön egy bontott fedelet, de ehhez most nem találok. Van esetleg valami 5letetek honnan tudnék szerezni? Bontott, új (ha kapható külön), mind1. Emiatt nem szeretnék komplett lámpatestet venni. Lacetti 1.6 SW 2005.07
Nem baj. Egyébként kérdeztem csak, hogy hallja -e gyújtás ráadáskor, hogy a szivattyú működni kezd? Két évente döglenek meg az akkuim, olyankor nemhogy nem forgatja meg, de a műszerfal lámpákon kívül semmi elektromos rész nem megy.
A Lacettim reggel óta nem indul, elfordítom a kulcsot és semmi, az akku új, a konzollámpák nem halványodnak el csak a digitális óra tűnik el amikor próbálok indítani.
Van valakinek ötlete, tapasztalata a hibával kapcsolatban? Előre is köszi a segítséget.