Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 741
pontosan igy van, negyedannyi adalekanyag es szazadannyi technologia nem allt rendelkezesre
Előzmény: AliceCsodaországban (740)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.29 0 0 740
"Akortajt 1) fiatal voltal, es 2) ez volt _a_ valasztek. 3.60-as parizsi, meg unnepnapokra gepsonka. Az anyagok amibol keszulnek ugyanazok, illetve a tudomany itt sem all meg, ma lehetne sokkal jobbat is csinalni mint ami kijon, csak valamiert nem tordnek vele. A "valamiert" tobbnyire a vevoi hozzaallasban keresheto: igy is elviszik, akkor miert kene mast csinalni. "

Tényleg nem vitatkozni akarok, mert igaz, hogy szinte csak az volt a választék, de bizony az ízük összehasonlíthatatlanul jobb volt mint a mostaniaké, vegyem akár a fűszeres pulykapározsit, avagy borjúpárizsit - mindegy. Akkor még volt valódi íze, zamata, nem volt az az érzése az embernek, mintha radírgumuba harapott volna.

Épenséggel most van a nagyobb választék, és ennek ellenére roszabb az íze - szóval ebből gondolom, hogy egyszerűen több benne az adalékanyag.

Előzmény: pasa_ (735)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 737
Kedves pasa_,

lehet, hogy én tapasztaltam meg túl sokszor az "olcsó húsnak híg a leve" törvényt, de én még technikai célra (írod: belesütni rántottába) is csak (kevés, de) jó minőségű kolbászt szeretek.

Úgyis rengeteg mérget vagyunk kénytelenek megenni/meginni/belélegezni, ha lehet minél kevesebb szinezéket, állománymódosítot, tartósítószert tegyünk hozzá ;)

(BTW hová jutottunk egy vega topicban: tojásrántotta & virsli..? a végén kiderül, hogy itt nincsenek is vegák.. ;)

A vurslit nem ismerem (mármint az ehető formáját), de ugye nem azért "vursli", mert az előírások szerint nem nevezhető "virsli"-nek..? :-o (ld. "tejföl" vs. "frissföl"..)

A Falcotrade csemege debrecenije ízlett nekem eddig a legjobban, én főve, mustárral-kenyérrel szoktam enni, sütve még nem próbáltam.

" Kb. ugyanannyi koltseggel lehetne sokkal jobbat csinalni meg sokkal rosszabbat is. "

A jobb minőséghez azért jobb minőségű alapanyag is kell, nem elég a sok fűszer.
Pl. mit keres a virsliben a szójafehérje..?
Nyilván a húsfehérjét pótolandó (30 éve még szinte ismeretlen volt felvágottakban a szójafehérje Mo.-n !)..

Üdv: Petike23

Előzmény: pasa_ (735)
pasa_ Creative Commons License 2004.04.29 0 0 735
>a Tesco gazdaságos virsli/párizsi (ugyanabból van) kilónként kb. 180 forint, egy kiló hús meg 1000. Na most akkor mennyi hús lehet ebben a virsliben ? Semennyi,

Erdekes logika. Hasonlo modon mennyi fott tarja lehet egy kilo fottarjaban, ha az egyebkent szokasos ara 1400-1800 kozotti, viszont mar egy jo eve lehet rendszeresen kapni 700-1100 kozotti arakon? Es az ugyanott kaphato 1000 koruli felvagottakban meg tobb hus van mint a 800-as fott tarjaban?

Az elelmiszerpiacon _sem_ mukodik hogy amire ketszer annyit irnak az keszer jobb, vagy hogy egyaltalan jobb. A tesco-fele lerakatokban meg vegkepp, ott teljesen ad-hoc alapon adnak csomo mindent olcsobban, akar massziv arejtessel, hogy az a raklap vegre eltunjon, egyszeruen a helyi elado itelete vagy jokedve szerint.

Nem beszelve a vevobecsalogato aruktol, melyeket az ertekuk alatt adnak -- vesztve par szazast a profitbol azon a cikken, mikozben a vevo meg vasarol 20x annyi mindent ugyanott a normal aron, es nem a szomszed boltban teszi ugyanezt.

Szoval abban a parizsiban pont annyi hus van mint az 500 Ft-os tarsaban. Es azzal hogy olcson adjak pont bejatszhatja magat az ertelmes ar/ertek kategoriaba.

>Petike és szerinted melyik a jó virsli? Mert én eddig csak undorítóbbnál undorítóbb ízű virsliket ettem...

Regebben "sajtos pattanos" neven lehetett kapni nagyon finom darabokat. Ma "frankfurti" nev alatt idonkent lehet talani hasonlot. Ugy altalaban a virsli egy nagy lutri, valamennyire meg lehet saccolni kivulrol hogy milyen lehet, de van hogy a legjobb kinezetubol is valami szornyu izu dolog jon ki, maskor meg az ingyenvirsli is meglepoen joizu. [Vagy az ehseg a legjobb fuszer ahogy a mondas is tartja :]

Par eve "vursli" neven volt jol eltalalt olcso sajtos sutovirsli, aztan ahogy a nep rakapott elindultak felfele az arral es le a minoseggel. Ezek a 300 alatti kilos virslik technikai celra egesz jok (pl. belesutni a rantottaba), meg veszkajanak, ha nagyon nem jon be, akkor a macska orommel betermeli. :-) Pontositok, a kilos tombokbol szokott lenni olyan, hogy ket sorban vannak a virslik, meg olyan, ahol vastagabban, tobb mint 3 sorban. Na az utobbi messze kerulendo.

Ami engem jobban erdekelne, tud-e valaki hasznalhato debrecenit? Ezekkel ritkan probalkozom, es az utolso par alkalommal iztelen vacakba sikerult belenyulni.

Kezdem megérteni, hogy gyerekkoromban miért szerettem sokkal jobban a páriszit, szafaládét, krinolint stb... valószinüleg az 50-es, 60-as években még nem ismerték ezt a sok adalékanyagot...

Akortajt 1) fiatal voltal, es 2) ez volt _a_ valasztek. 3.60-as parizsi, meg unnepnapokra gepsonka. Az anyagok amibol keszulnek ugyanazok, illetve a tudomany itt sem all meg, ma lehetne sokkal jobbat is csinalni mint ami kijon, csak valamiert nem tordnek vele. A "valamiert" tobbnyire a vevoi hozzaallasban keresheto: igy is elviszik, akkor miert kene mast csinalni. A prad fo tomeget ugyanaz adja, az izt meg pont a kis mennyisegben belekevert fuszerek befolyasoljak nagyon, meg a rendesen csinat fozes/fustoles. Kb. ugyanannyi koltseggel lehetne sokkal jobbat csinalni meg sokkal rosszabbat is.

Előzmény: petike23 (723)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 733
Neked ennyi eleg a szivashoz? alacsony a szint nagyon :)))
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 732
Miert vagy ennyire odaig valakinek a kora miatt? A kor sem + sem - ertelemben nem erdem, hanem allapot. Ha tuleled a fiatalkorodat, akkor egyszer megoregszel, ennyi. :) Nem maradsz fiatal te sem orokke, es az en gyerekem fogja elvenni az allasodat annak idejen :))). Ha meg egesz eletedben semmit nem tanultal, akkor oregkorodra nem tiszteletremelto leszel hanem egy ven hulye. Erre is van pelda eleg sok, nem kell messzire menni.
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 730
Kaveszunet. Szoval en nem vagyok egy nagy vegyesz. Nem tudom mit jelentenek az E jelzesek, nem is igazan akarom tudni. Tudom, hogy nagy reszuk artalmatlan, amugyis hasznalt anyag, a karamellnek is van E szama. Azt is tudom, hogy ez azert kell, mert a metatriklorbifoszfateszternek esetleg orszagonkent valtozo koznapi neve van, de meg a vegyesz neve is eltero lehet, tehat ha tudatni akarjak ezen a vilagmeretu pijacon, hogy a nestle tejitalban mi van (es erre majdnem mindenhol torveny kotelezi oket), akkor valami egyseges kodot kellett talalni, ezek az E szamok. Ez igy rendben is van. Meg az is, hogy a margarin novenyi olajokbol keszul (eredetileg legalabbis), ergo valamit csinalni kell vele, hogy ne legyen folyekony es a kbozo hozzavalok egynemuek maradjanak. Erre szolgal az emulgealoszer, hogy a margarinban levo viz ne csapodjon ki, ne sercegjen amikor palacsintat sutsz benne. Amit en (szemelyesen, de mas tegyen ahogy akar) nem veszek meg, az a tejital ilyenolyan izesitessel (tobbek kozott), barmennyire is rajong az 5 eves gyerekem a reklamban latott mokus/nyuszi/maci miatt erte. Mert o meg nalam is kevesebbet ert hozza. Mert milkshaket (ahogy o hivja) otthon is elo tudunk allitani tejbol, mezbol es gyumolcsokbol, ahogy mar korabban irtam.

Feltetelezem, hogy vannak olcsobb es dragabb emulgealoszerek es a szojatecitin a dragabbak kozul valo. Ne probalj hulyesegekkel csobe huzni, nem eri meg a faradsagot, komolyan nem erdekel a kerdes annyira. Az ezutan kovetkezo 2 hsz-eddel en is egyet ertek.

Előzmény: petike23 (720)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 728
Kedves Alice,

szerintem a Magyarországon gyártott virslik közül a Wiesbauer "Bécsi hosszú virsli" nevű virslije az egyik legjobb minőségű. Ezt sajnos az ára is tükrözi.

Igazad van, régen sokkal jobb minőségű volt minden "vörösáru", de aztán elindult az árverseny.. :(

Üdv: Petike23

P.S. Ha a "Tesco gazdaságos" virsliből kihagynánk azt a minimális börkepépet, és húst, ami van benne, igazi vega-virsli lenne.. az íze nem változna meg, az biztos. ;)

Előzmény: AliceCsodaországban (726)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.29 0 0 726
Petike és szerinted melyik a jó virsli? Mert én eddig csak undorítóbbnál undorítóbb ízű virsliket ettem... egyedül a bécsi virsli az, amit szeretek... de az olyan 2000 ft körül van kilója - legalábbis itt a környéken.

Kezdem megérteni, hogy gyerekkoromban miért szerettem sokkal jobban a páriszit, szafaládét, krinolint stb... valószinüleg az 50-es, 60-as években még nem ismerték ezt a sok adalékanyagot...

Előzmény: petike23 (723)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 724
Én ugyanúgy nem vagyok "vega", mint ahogy ellene vagyok a szinezékes, tartósítószeres, ízfokozós műanyag kajáknak is.

Nincs értelme a vegaságnak, ha közben issza az ember a kólát, eszi a chipset, stb.

Üdv: Petike23

Előzmény: saultestvér (722)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 723
A kulcsszó: tudatos táplálkozás.

Ha az ember megengedheti magának (pénz), és odafigyel arra, hogy mit eszik, nagyon sokat tehet az egészségéért.

Olyasmire gondolok, hogy a Tesco gazdaságos virsli/párizsi (ugyanabból van) kilónként kb. 180 forint, egy kiló hús meg 1000. Na most akkor mennyi hús lehet ebben a virsliben ? Semennyi, csak:
-víz (ez a legolcsóbb alapanyag)
-zselatin (hogy összeálljon)
-szójafehérje (bár ildiko2002 szerint ez jó)
-emulgeátor (hogy össze lehessen keverni)
-stabilizátor (hogy egyben maradjon)
-szinezék (hogy rózsaszín legyen)
-aromaanyag (hogy legyen valami íze)
-ízfokozó (hogy még ízletesebb legyen)
-antioxidáns (ne barnuljon meg azonnal)
-tartósítószer (legalább hazáig kibírja)
..
.
stb.

Egy _igazi_, jó minőségű virsli kilónként kb. 1000 Ft. Lehet is kapni, csak éppen minimális rá a kereslet..

A kulcsszó (tudatos táplálkozás) nálam azt jelenti, hogy inkább ritkán eszem virslit, vagy kevesebbet, de akkor a jó minőségűt veszem.
Ugyanez a többi élelmiszerre is..

Üdv: Petike23

Előzmény: saultestvér (721)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.29 0 0 722
Valami bajom van! Kezdek egyetérteni Petikével!
saultestvér Creative Commons License 2004.04.29 0 0 721
Kedves Ildike és Gyümi!

Az említett ember nem az ismerősöm, biopiacos manusz említette a történetet.
Az átlagembernek fontos az ár, szvsz a legfontosabb. Elég sokat járok vidéki falvakban, és ott pl. a boltokban az olcsóbb és a drágább telipakolt élelmiszerek közül lehet választani. Sokba kerülne rendszeresen bejárni a legközelebbi nagyobb városba kaját venni, pláne, hogy ott se biztos, hogy van megfelelő.
Ebben az országban sajnos nagyon sok embernek a között kell választani, hogy eszik vmi olcsót vagy nem eszik. Én szerencsére nem tartozom közéjük, de így is csak ritkán eszem biotermékeket, és a hiperszuperekben is csak fűszert veszek meg akciós durumtésztát, hiába tudom, hogy ba teljeskiőrlésű lisztből készült egészségesebb. Ettem már egy hétig csak almát, ami nagyon olcsó volt, de azért mást is jó néha fogyasztani. A kenyeret pl. itthon sütjük, mert amúgy a megfelelő nagyon drága, de ezt nem tudja mindenki megtenni. A kenyérre meg nem margarint teszek, hanem vagy semmit, vagy hidegen sajtolt napraforgó étolajat. Elég tudatosan táplálkozom, tudom milyen kompromisszumokra kényszerülök, és sajnos vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők.
Amúgy az emberek jó része nincs tisztában vele, hogy mi mi a kajájában, az összetevők nevei kínaiul hangzanak, az E-ket meg már annyira elcsépelték, hogy csak legyintenek rá (némely ásványvíz palackján már a CO2-t is E-vel írják).

üdv:saultestvér

petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 720
> Mitol felsz?

Attól, hogy a szójalecitin (ildike2002:"jó, vega, bio"), és az E322 (ildike2002:"emulgeálószer, nem jó") valójában ugyanaz..

Üdv: Petike23

Előzmény: Törölt nick (719)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 719
Majd legkozelebb megnezem, jo? Bar valoszinuleg egy E szam lesz, es akkor azt is meg kell neznem micsoda, mert ugye az akarmi lehet.

Mitol felsz?

Előzmény: petike23 (718)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 718
Csak félve kérdezem meg: ha nem szójalecitin volt, akkor micsoda..?

Üdv: Petike23

Előzmény: Törölt nick (716)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 717
jo erzes latni, hogy valaki ennyire figyel :)))
Előzmény: petike23 (714)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 716
a boltiban nem szoja lecitin az emulgealoszer. akarmilyen emulgealoszert nem veszek. igy jo?
Előzmény: petike23 (714)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 715
saultestvér!
Igen, az átlagpolgárnak meg kell gondolnia mit eszik, de nem hiszem, hogy az árnak van a legfőbb szerepe. Ezt magamról tudom.
Rólam aztán senki nem állíthatja, hogy el vagyok eresztve pénzzel, meg is nézem az ételek árát, de az összetételüket is. Aminek az összetétele nem megfelelő én nem veszem meg, akkor sem ha olcsó. Ha pedig a megfelelő összetételű változatot nem tudom megfizetni, akkor nem használok ilyen élelmiszert. A margarin pont ilyen. szvsz margarin nélkül simán lehet élni ha nincs pénzem biomargarinra. (Bár mint alant írtam, nem drágábba bio margarin. Viszont ez más élelmiszerekre azért nem egészen igaz.)
Salátás ismerősödnek van egy ötletem:
Én nem veszem meg a piacon a salátát, sem a gyerekeimnek, sem a kisállataimnak sem magamnak. Biosalátára nincs pénzem. Viszont rengeteg salátát eszem. Megoldás: Biokelkáposztát veszek, az kiadós és emiatt olcsóbb is. Drágább, mint a "rendes" kelkáposzta, de valahol muszáj kompromisszumot kötni. Nekem ez egy ésszerű kompromisszum. Hidd el, meg lehet ezeket találni, csak akarni kell:)

Bokor, most komolyan. Annyira jó fej vagy általában, de ha idikéről van szó elönti a köd az agyadat. Tényleg nem érzed, hogy nem fikázásból írta amit írt? Szvsz teljesen igaza van. Nem kötelező műanyagból készült ételeket fogyasztani csak azért mert valakinek kevés a pénze. Attól, hogy nincs pénzem biora még nem kell szart ennem. Elég ha megfelelő alapanyagokból előállított kajákat eszem. Ja, hogy bizonyos dolgokról esetleg le kell mondanom? Hát igen...
Azok pedig, akik azzal az ürüggyel, hogy nincs pénzük biora, meg sem próbálnak normális ételeket enni, minden mindegy alapon, szerintem is mókusok. (és bocsánatot kérek a mókusoktól:))
(A magam részéről nem vagyok hajlandó szégyellni magam azért, mert egy csomó mindent nem engedhetek meg magamnak, de azért szégylelném nagyon, ha nem próbálnám meg kihozni a helyzetemből, lehetőségeimből kihozható legtöbbet)
gyümi@mostnagyonpipalett.hu

Előzmény: saultestvér (710)
petike23 Creative Commons License 2004.04.29 0 0 714
Csak egy kérdés:

(ildike2002, 697): "..a boltiban ott az emulgealoszer, ergo nem veszunk belole,"

(ildike2002, 687): "Ugyhogy vegan. Es bio. (...) emulsifier:soya lecithin"

Te biztos jobban tudsz angolul :) : az "emulsifier", ami a Te bio "margarinodban" van, az nem "emulgeátor" véletlenül..?

Ami miatt nem vetted meg azt a tejitalt..

Üdv: Petike23

Előzmény: Törölt nick (713)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 713
En sem a pinceben levo sajtón nyomom a penzt. Es ha nincs penzem, akkor nem megyek nyaralni, nem veszek uj ruhat, uj kocsit, markas sportcipot, nem internetezek. De amig erre minimalis lehetosegem van, nem eszem mukajat. A margarin nem tartozik azok koze, ami nelkul nem lehet megelni. A valasztas szamomra ez, mas pedig maskeppen gondolja.

Az ismerosod sem birja jobban mint a hazikedvenc, csak sokkal tovabb el, ergo a hatasok is lassabban jonnek ki. Esetleg a kovetkezo generacioban. En hiszek abban, hogy az en szuksegletem kinalta kereslet kellene meghatarozza a polcokon a valasztekot es nem a kereskedok profitigenye kellene diktalja a kinalatot. Ergo en bojkottalok bizonyos elelmiszereket (eleg sokat) es ha sokan ezt csinalnak, akkor esetleg valtozna valami. De amig az atlagember szintje az en 5 eves gyerekemevel egyenlo, aki a teveben latott reklamok alapjan alakitja ki vasarloi kulturajat, addig erre semmi esely.

Apropo, tegnap venni akart valami muize tejitalt. Mondtam neki, van otthon tej, csinalunk turmixot. Megcsinaltuk egyutt, finom lett, megittuk, de maradt az egyik pohar aljan valamennyi. Ami egy fel ora alatt elkezdett szeparalodni, mivel emulgealoszereket nem tettunk bele. Ezen demonstralva szepen elmagyaraztam neki, hogy a boltiban ott az emulgealoszer, ergo nem veszunk belole, de barmikor keverunk egy fincsi turmixot magunknak es ha nem lehetseges, akkor iszunk vizet.

Előzmény: saultestvér (710)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.29 0 0 712
Bokor, en nem eszem muetelt, akkor sem ha olcso. Akkor inkabb eszem vajat, vagy tahinit kenek a kenyeremre. Keveset. Az igazi etelek amugy olcsobbak mint a muk, csak utana kell szamolni. A virsli dragabb mint a csirkemell, ui sokkal kevesebb igazi hus van benne. A megfelelo taplalkozas sokkal olcsobb mint hinned, bar sokkal macerasabb mint szeretned. Ugye nem gondolod, hogy a muetelek gyartoit emberbarati szeretet viszi ra ezek gyartasara?. Ezeken sokkal nagyobb a profit mint az igazi elelmiszereken. Es meg mindig tobbet fogyasztunk mindenbol mint a szuksegletunk. Meg a szegenyek is.

Nem kellene ez a demagog szoveg.

Előzmény: bokor (707)
bokor Creative Commons License 2004.04.29 0 0 711
utóbbit helyett előbbit, természetesen
Előzmény: bokor (707)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.28 0 0 710
Ildike!

A mókusos rész kicsit durva. Itthon meg kell gondolnia az átlag állampolgárnak, hogy mit eszik, és itt sajnos az árnak van a legfőbb szerepe. Pl. én is tudom, hogy jobb lenne a biopiac, mégis a lehelre megyek, mint a többiek, akik szintén tudják, hogy jobb az egészségesebb (van aki csak a kisállatának vásárol a biopiacról, mert már pusztult el neki a normál piaci salátától, de magának a normál piacon vásárol, mert ő jobban bírja, mint a házikedvenc).
Legközelebb léci az ilyen részeket gondold jobban végig, mielött bepötyögöd.

üdv:saultestvér

Előzmény: Törölt nick (703)
pasa_ Creative Commons License 2004.04.28 0 0 709
Ku

amugy lehet valogatni a "definiciok" kozott, pl. az "*olcso*, a szegeny nep szamara keszult vajpotlo" biztos megfelelt volna Hippolyte Mčge-Mouriez szamara. Vagy ha mai, az emberek altal margarinkent vasarolt dolgok alapjan akarsz dolgozni, akkor a fontos tulajdonsagok kozott szerepel hogy noovenyolajipari hulladekok hidrogenes telitesevel keszul.

Aki nagyon szereti a semmitmondo defniciokat beerheti a 80-90% kozti zsirt tartalmazo vizes elmulzioval amiben van valamennyi eloirt A es D vitamintartalom. De igy pl. a vaj is margarin meg a kicsit vizezett etolaj. Ja, bocs, van egy extra kriteruim ami pont a tejzsirt korlatozza 3%-ra, akkor a vaj ugrott, de a disznozsir, sot a kenozsir is kicsi tupirozassal kinevezheto margarinnak.

Egyebkent itt egy erdekes iras a margarinrol:

http://www.drcranton.com/nutrition/margarin.htm

Előzmény: bokor (705)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.28 0 0 708
Idézet a Természettudományi Kislexikonból:
"margarin: (élelm) növényi és állati zsírok savanyított tejes v. vizes emulziója. Főként keményített növényi olajokat, fehérjét, kis mennyiségben szőlőcukrot és tartósítás céljára hozzáadott konyhasót, valamint szintetikus festéket tartalmaz, amely a ~ színét a vajéhoz hasonlóvá teszi. A keményítésnél a vitaminok elbomlanak, ezért ezeket külön adják a ~hoz."
bokor Creative Commons License 2004.04.28 0 0 707
"...az a mokusvakito, pornepnek szant mukaja, azoknak akiknek mindegy mit esznek, talan csak az arat megnezik.."

Nem tudom, mennyira vagy tisztában az itthoni helyzettel, de van itt egy viszonylag szűk réteg, aki valamiért (tán tényleg nemtörődömségből) kénytelen az árat nézni, és ha választhat a 250 és a 750 forintos margarin között, valszeg az utóbbit fogja választani. Ők mán csak ilyen pórnépek, nem törődnek ezek semmivel. Megesznek ezek minden szart, csak olcsó legyen... Eh... :-(

Előzmény: Törölt nick (703)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.28 0 0 706
Mer a Gyumi az ilyen jo fej. En meg valaszoltam neked hogy szerintem mibol keszul a margarin. Mer en meg ilyen vagyok. Te meg kioktatasnak vetted, mer te meg olyan vagy. Ennyi.
Előzmény: bokor (705)
bokor Creative Commons License 2004.04.28 0 0 705
Megnéztem a linket, ezen a szinten jól elboldogulok az angollal, értem, mit jelent a no animal ingredients, kérdezted pasát, szerinte miből készül a margarin, én meg leírtam, hogy miből készül. Legalábbis a Magyarországon átlagboltban kapható átlag mókusvakító. Nohát.
Gyümivel egész jól megbeszéltük, mijahelyzet a biomargarinnal, még tanácsot is adott, merre keressem és nem oktatott ki. Nahát!
Előzmény: Törölt nick (703)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.28 0 0 704
jessz, az az, meg emlekszem
Előzmény: Törölt nick (702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!