Nem véletlen verik szét a közoktatást. A szavazótáboruk jelentős része tanulatlan, önálló gondolkodásra képtelen polgárokból áll. Nem érdekük a művelt értelmiségi társadalom.
Más. Vajh' mi nem tetszhetett a mínuszolónak? Hogy sajnáltam, hogy nem járt sikerrel a becsületkasszás zöldséges? Hogy nem tetszett, hogy szétdobálják a kukákból a szemetet?
Kedves mínuszoló! Te is inkább lopni szereted a zöldséget? Vagy szerinted is jobb a szemét az utcán a kuka helyett, jöjjön a sok patkány?
A szülőknek meg innen gratulálok a kölykeikhez, akik a kitett tökkel fociztak :(
Csodálkozni viszont nem tudok rajta, az utcánkban is szanaszét szokták a svédek dobálni a kitett kommunális kukák tartalmát. Aztán még vigyázni kell, nehogy sötétedés után visszajöjjenek családostúl, ha elkergeti az ember őket. A rendőrök is inkább a tüntetőket verik, minthogy a közrendet fenntartsák. Lásd a török testőrös balhét, az 'ellenzék' meg inkább a húsosfazekat választotta megint. :(
Kell egy bázis a Sólyom Airways-nek. Ja, nem. Az Aeroexpress Regional-nak. De a vége úgyis az lesz, hogy állambácsi kiszervezi a repteret Lölö valamelyik cégébe ahol már az első évben kivesznek pár 100 milliárd osztalékot és azonnal csődöt jelent. És mint nemzetstratégiai érdek, az állam újabb pár ezer milliárdért visszavásárolja Lölö-től a veszteséges céget. Aztán jön a Büsszelezés/Sorosozás/Gyurcsányozás, hogy a dollárbaloldal tette tönkre a repteret (is).
Inkább add át köszönetünket a Keresztapának és népi zenekarának, hogy a ragyogó Vodafone vásárlás után immár 7-szeresére nőtt a cég vesztesége és már 54 000 000 000 (ötvennégy milliárd) HUF a veszteségük. Ragyogó vezetéssel sikerült!!!
A 660 milliárdért megvett fél cég gazdálkodásával.
"Hamarosan két új ipari park szennyvízét is befogadja majd a pátyi víztisztítómű, pedig a telep már jó ideje túlterhelt, és rendszeresen elönti barna trutyival a Füzes-patakot is, ami aztán Biatorbágy központján keresztül végigvonul az agglomerációs területen a Benta-patakon keresztül egészen a Dunáig."
Az jó, ha 2007-ben aggódott az öregségi nyugdíjminimumon, mert 16 évvel később is annak ugyanaz az értéke. Ha reálértéken nézzük, kb. 55 ezernek kellene lennie 28500 helyett (mondjuk mindkét összeg vicc).
Kardosné alkalmatlan.
Szervilis kirakatember. Mondjuk évi 300 millióval megvásárolt szervezetet vezet, így érthető, csak akkor ne nevezze magát érdekvédőnek.
A NOE aggódik: nem emelkedik a családtámogatás összege
MTI, Magyar Nemzet, EchoTV
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) aggódik, hogy a jövő évben nem emelkedik a családtámogatások összege – mondta Szabó Endre, a szervezet elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnökségi tagja közölte: mivel a jövő évi költségvetési tervezetben nem szerepel az öregségi nyugdíjminimum inflációval való emelése, így az ahhoz viszonyított szociális támogatások összege sem fog emelkedni. Így nem emelkedik a gyes, a gyet, az anyasági támogatás és a segélyre jogosultság jövedelemhatára – mondta el.
Véleményük szerint ezt a lépést nem indokolja a pénzügyi-gazdasági válság. Szabó Endre szerint ez az „üzenet” a családok számára kiszámíthatatlan viszonyokat teremt, ami kihat a gyermekvállalásra is.
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) támogatását és szolidaritását fejezi ki a közszféra szombati demonstrációján résztvevőkkel – közölte Szabó Endre, a szervezet elnöke pénteken.
A közszolgálati dolgozók jövedelmének megrövidítésével számos család kerül majd nehezebb helyzetbe, kiszámíthatatlanná válik jövőjük – írta közleményében az elnök.
A NOE szerint a munka világa tiltakozásuk kifejezésére szólítja fel mindazokat, akik “nem értenek egyet a pénzügyi és az ügyetlen politizálás keltette gazdasági válság terheinek méltánytalan elosztásával, az aránytalan közteherviseléssel, a társadalom összetartó szövetének rombolásával, a jövő mindenoldalú felélésével”.
Szabó Endre szerint az egyik legkirívóbb példa az oktatásban bekövetkezett rombolás. A pedagógusok helyzete már-már a jövőt veszélyezteti – tette hozzá.
A Parlament épülete elé hirdetett szombati demonstráción a közszolgálati dolgozókat képviselő szakszervezetek mindegyike részt vesz. A tüntetők az ellen tiltakoznak, hogy a 2009-es költségvetésben a pénzügyi válság miatt megvonják a közszolgálati dolgozóktól a 13. havi illetményt és bérüket befagyasztják. A szakszervezetek azt követelik, hogy legalább négy százalékkal növeljék a közalkalmazottak és köztisztviselők bértáblájának tételeit.
Az érdekképviseletek a kormánnyal 2007. február 19-én aláírt megállapodásra hivatkoznak, amely a reálkeresetek értékének megőrzéséről szól. Ha a kormány követeléseiknek nem tesz eleget, január 12-én sztrájkba kezdenek.
Kardosné Gyurkó Katalin, NOE elnök Kamerába kérdezték, ahol elmondta, amit el kellett mondania, miután jó lett, a hagymás zsíroskenyerek felé vetette magát. Ekkor értem el, szegény evett miközben kérdeztem, de azért képben volt, a végére "elmenekült", még sok dolga volt a szünetben. Azt mondta, eredetileg sem volt szó 2019.07.01. előttiekről, Novák Katalin is megmondta tegnap. (Azt próbálta sugallni, hogy nem is módosult semmi.) Mondom, de a rendelet 03.12-én már azokra is vonatkozott, akik nem igényeltek 2018.01.01. utániak, ők most többezer család, akik számítottak rá, hoppon maradnak a tegnapi módosítással. Azt mondta igazságtalan lett volna az 1 milliósokkal szemben, ha 4 milliót kapnak, akik addig nem igényeltek. Mondtam, mi ilyenek vagyunk, és nem kért egyikünk se ilyet, hogy akik 4 millióra jogosultakká váltak, azoktól elvegyék. (Kiderült, hogy mindent tud.) De hát erre volt csak keret. Mondom 17 milliárd volt tavaly erre, amiből 1-1,5 milliárd ment el. NOE próbált tenni valamit? - Igen, de nem tehettek semmit. Mondom, írtunk leveleket nekik, de nem nagyon jött válasz.... Valami halvány ígéretet sikerült kiszedni belőle, hogy próbálkoznak, de szerencsére már én sem tudom, mit, mert tudom, hogy semmit nem fognak tenni. Sietnie kellett a zsíroskenyértől.
Ennyire képviseli a nagycsaládosokat, ha kormányzati okból hátrány éri őket.
Ha képes volt verni a nyálát 2008-ban a művészeti iskolák normatívái kapcsán, akkor szervilizmusa lehet csak az oka, ha hallgat, mint szar a gazban. A húsbavágó megszorításokon kívül azért felszólalhatott volna a védőnői átszervezés kapcsán is, ha már a NOE stratégiai partnere a A Magyar Védőnők Egyesülete.
Szerencsére kormányzati álcivil szervezet van doszt, ide sorolandó a NOE is, kapja majd az ívet Kardosné, garantálom, az is nyivákolt mindenért 2008-ban, de valahogy hidegen hagyja:
- a családi pótlék és a családi adókedvezmény elinflálódott
- Érden nem lesz CSOK
- babaváró csak sihedereknek jár
- magánbölcsi hozzájárulást kiherélték
Eközben hazudozik, szerinte nincs az oktatással gond, továbbá nincsenek is szegények.
Az EU-tól semmilyen pénz nem jár. Amit adnak - ha adnak - azt fejlesztésre és felzárkóz(tat)ásra adják és nem fizetésemelésre, ami a központi költségvetés dolga (lenne). De ugye erre sem képes a 13 éve teljhatalmú úr, aki technikai csődbe vitte országát. És erre mennyire büszke lehetsz :(
Újabb "gránitkeménységű" ígéret a fidesztől, Safranek Petike tolmácsolásábaan. Élt 3 alkalmat (nem egészen 2 hetet). Ez ám a sikeres és hosszú távon tervezhető külpolitika! :D