Úgy alakult a helyzetem, hogy eladom a w115-ösömet, adatai a következők:
220-as benzin, 1972-es, másfeles széria, OT rendszám. Egy-két kivétellel gyári fény mindenhol, az egy-két kivétel pedig korrózió miatt lett javítva, hangsúlyozom, nem restaurált autó, hanem megkímélt gyári. 145e km, én vagyok a második tulajdonos, szervizkönyves, kezelési könyve, gyári kulcsai megvannak, az autó teljesen eredeti állapotú, lekérdezhető a teljes előélete. Gyári lemezfelnijei megvannak, azokon az 1983-ban gyártott Semperit gumikkal, valamint rajta a barock felnik Fulda Classic vadi új gumikkal.
Motortartó bakok és segédkeret bakok voltak cserélve 1000 km-rel ezelőtt, az autón műszakilag minden tökéletes, az indexkar is a helyén marad ;-), első lámpák szinte újak.
A motor olajat nem fogyaszt, egyenletesen jár és átlagosan (80-110 utazótempó) 9-11 litert fogyaszt, hidegindítója is tökéletes CO-ja alacsony, szintúgy a HC kibocsátása.
Most volt olajcsere, szűrőkkel. Az osztófejfedél, megszakító és kondi 1000 km-rel ezelőtt (tavaly).
A belsejéről teszek egy képet, a külsejéről nincs ezen a gépemen, de azt hiszem átlagon felüli az autó. Álom vezetni, ezt úgy mondom, hogy vezettem már sok 115-öst, de...
Az adott email címemen elérhető vagyok, tudok küldeni képeket.
Az ára 1.2 m Ft.
Szeretném, ha itt érdekelne valakit, aki értékeli az eféle dolgokat, de persze meghirdetem pár nap múlva máshol is, mert nyilvánvalóan azért adom el, mert kell a pénz.
1973 as 220D első tulajtól,Augsburg mellől tavaly megvéve,15 éves állás után,gyári festés,jelenleg karosszériázzuk.Elkészülés várható ideje 2009 nyara.Al ányomé lesz,ráér,még csak 3 éves.Majd küldök képet a felújtásrol TOMEK
Na, ma sokat haladtunk...ajto amelyik kellett le...ivek es ahol beleert ott lecsiszol....leken.....ajto vissza...gumi szarok de azert leapol....karpitokat is elkezdtem felrakni..hatsok megvannak...minden patent...elszinu...szep...lassacskan csak elkeszul :)
leszilikonozod a 40 eves mubor uleseket meg az ajtokarpitokat es csillognak-villognak....egybol 2x akkora a konforterzeted...szal alakul :)
Olyan tag ertekek kozott vannak bealliva ezek a motorok ,hogy a gyar altal megadott oktan szerintem csak egy eros kozepertek. Ha hasznalt autot importalsz pl amerikabol, ott a legmagasabb oktan is amit az emberek hasznalnak 92-es...87 talan a sima benzin....megsem tortenik semmi ha itthon az allitolagos 100-as benzint tankolod bele....ha itthonrol kimesz es viszed az autodat is akkor nem kizart ,hoyg csak 8X oktanu benzint fogsz tankolni amig kint vagy...az kopogaserzekelo ugyis utana allit, baj nem tortenik...mar ha indokolt egyaltalan de meg azt is erosen ketlem!
Azt azert jo tudni ,hogy az autonk nem tud szamolni...fogalma nincs ,hogy te milyen benzint tankolsz bele...es mivel kozel sincsennek ugy allitva, hogy barmikor fellephessen a mai forgalomba levo kisebb oktanszamu benzinekkel a kopogasos eges...igy sem haszna sem kara nem szarmazik beloel az embernek ha 95-os vagy 98-as benzint tankol..
Ezek a kederek amiket elhoztam sem a legfrankobbak...de egy probat megertek....de csak az elsok jok..a hatsok szerintem kicsik...azt ott is hagytam...majd legkozelebb pontosan megmerem ha lesz bontando 123-as...
Egyebkent egy bontoban volt orbottyanban...veresegyhaza mellett van...karpitok jok benne, azt talan erdemes volna kimenten...ulesek is viszonylag jok, bar az anyosulesnek mar kicsit faradttak a rugoi...kromokat meg ilyeneket lehet lementeni rola.. 240D van benne...rozsda porra ragta a kasztnit...tenyleg csak a festek tartja ossze...akarhol nyomod mindenhol bereped mert csak rozsda van alatta...alja egyenesen nincs az autonak :)
Csomagtarton leglepodtem...gumija jo es ugyan az de nem hoztam el mert nekem szemre hat nem hazudok, de legalabb 10 centivel keskenyebbnek tunt mint az allolampason....szelessege ugyan az de elorefele szerintem sokkal kisebb! tehat azt nem eroltetem...raadasul en vissza sem rakom mert ugyis csak a huzat ellen tumit es csak megall alatta a viz...
Azért vitatkoznék a minden mindegy elvvel, általában minden motort adott oktánszámra optimalizálnak. Azért ajánlják éppen azt, mert van olyan üzemállapot, ahol igényli. Lehet, hogy a mindennapokban ez az esetek 99% -ában nem áll elő, de a gyár nem kockáztat. A másik, hogy általában a kutak is inkább kicsit magasabbra állítják be, mert idővel romlik ez a tulajdonsága is a benzinnek - ahogyan pl. az indítási is, ui. a könnyű alkotórészek (párlatok) könnyebben elillannak. Ami még érdekes, hogy a magasabb oktánszámú benzineknél a gyulladási késedelem is nagyobb lehet, ezért van az, hogy adott előgyújtásnál még többet is eszik a "jobb" benzinből. Viszont a fűtőértéke nem különbözik lényegesen, tehát csak az a motor tudja kihasználni, aminek kellően magas a kompresszióviszonya is hozzá. Szóval szerintem anno az MB nem véletlenül írta elő a 96-98 oktánt, de ma mutasson nekem valaki makulátlan, eredeti kompresszióviszonyú motort... (Enyém biztosan nem az :) )
hat ez szep volt...meg csak nem is adagoljak akart lenni hanem adalekoljak :) na, szep vagyok...
A 123-as kedergumija, legalabbis elore, ugy nez ki jo...kicsit kell csak farigcsalni rajta...ha valakinek kell 115-oshoz, en azt mondom nyogodtam vegye meg a 123-aset...
most raktam be elore...en szerintem egesz jol funkcional!
Az en tudomasom szerint minden olajtarsosag itthon a MOL-tol vasarolja a benzint...allambacsi sem hulye....aztan a sajat szajizuk szerint adagojak a nyers benyat...en sosem tankoltam ratyi kutnal..egyreszt nem annyival olcsobb ,hogy ertelme legyen..masreszt azert mindneki tart toluk egy kicsit!
Teszem hozza en nemetorszagban is tanoltam olyat, szerencsere nem sajat autoval, hogy kabare volt...ugy kopogott az a szerencsetlen motor ,hogy azt hittem nem jovok haza.....egyertelmu volt ,hogy nagyon rossz minosegu benzit sikerult tankolni, pedig siman autopalya melleti kutnal tankoltam..meg csak nem is valogattam...teljesne okes kut volt..
Érdekes, hogy nekem egy tavalyi Lukoil kútnál való 95-s tankolás után sült meg a bogaram motorja. Már tankolás után valahogy gyengébben ment, majd az M3-n csilingelt, majd a csengő végén átégett a 3. henger. Persze meleg is volt, emelkedő is volt, de mindez odaútnál is volt, csilingelés / motorkaput nélkül.
Shell, ÖMV, Mol etc között biztos hogy nulla a különbség, de a kisebb kutaknál nem tankolok.
Az olompótlót pedig hagy kapja - egy kis flakon valami 1000 Ft, és 5-6 teletankra elég.
Utcai autokba egeszen nyugodtan tankolhatnatok 91-es benzint is...ha meg lehetne kapni...semmi jelentosege,hogy 100-as vagy 95-os..vagy 98-as...
Oktanszamnoveleses mizeriat termeszetesen el kell felejteni!
A regi autokba ugyan nem volt...de az utobbi 20 evbe szinte minden normalis autoba szereltek kopogas erzekelo szenzorz...turbokba vegkepp....ha szar benzint tankolsz ugyis allitani fog az elogyujtason...tehat vegkepp semmi jelentosege!
Sok even keresztul motorspotban tettem-vettem....2T motorok 100 ccm, 30 le korul....meg itt is sok esetben en jobban kultivaltam a 95-os benzit...es megsugom, elhanyagolhato kulombseg volt akar a 98-as akar a 124-es (igen 124) benzin kozott...csak veszodni kellett vele..suritest atalakitani meg aprosagok...egyszeruen nem erte meg...a tobb ezer forintos benzinarakrol nem is beszelve....
Neha a helyzet megkivanta, 102 esetleg 106-os benzint is hasznaltunk...a 90-es evek kozepen meg annak is 400 forint volt literje....szazhalombattan a hexan kft.-nel lehetett venni....szerintem meg ma is lehet...de azt 1000 forintos literar nem tul csabito :)
Tehat megnyugtatok mindenkit....egeszen nyugodtan tankoljon 95-os benzint a gepbe...feleslegesen nagyobb oktanszammal bohockodni...egyszeruen semmi jelentosege...ha a surites ugy volna belove, hogy meg eppen nincs ungyulladas akkor lenne jelentosege...de ezek a motorok olyan messze allnak etto mint ide kuba :) Meg a versenysportban sem allitod ennyire hatarra!
Amivel sokat lehet dobni az auto teljesitmenyen, ha hutod a benzint...sokszor hutobol tankoltunk...5 fokos benzin sokkal jobban viselkedik meg az 50 fokos :) De az mar mas tema!
Eloszeretettel szarakodunk a benzin oktanszamaval....a gazolaj cetanszamat meg 10-bol 8 ember nem ismeri....az meg mi? Aztan megis a dieselekbe tankolgatunk minenfele szir-szar olajat...a petroleumtol a faradtolajig mindent....ott erdekes nem lihegjuk tul :) Pedig ott aztan vannak kulombsegek!
Az olmozott benzinhez meg meg annyit ,hogy biza azert ott van kulombseg...nem csak az oktanszamot noveltel vele regen...ma mar maskepp teszik ugye....hanem az olom kente is az alkatreszeket....tehat az azert jo szolgalatott tett....ma mar valoszinuleg ugyan ugy adalekolva vannak az uzemanyadok, ezert nem sinylik meg azok a kocsik sem az olompotlo elhagyasat amik maskulonben igenyelnek....ertsd: bogar mai benzinnel, olompotlo nelkul!
Igen ez tény hogy azt írja de én még a 280E-be sem raktam soha csak 95-t
Meg ez az ólompótlózás is szerintem felesleges.Én a bogaramba azóta ólommentest rakok amióta nem lehet tankolni ólmozottat.Semmi baja.most is szép a hangja.
ezeket a dolgokat kicsit népbutításnak tartom.
a másik kedvencem amikor oktámszámnövelőtől hisszük hogy 100-as benzint tankolunk.Hatalmas a különbség a gagyihoz öntött oktánszámnövelővel ellátott benzin és az igazi versenybenzin között.
Nekünk mindenki azzal megy régi vagy új kocsi és semmi de semmi baj velük.ne dőlj be ezeknek mert lehúznak a nagyok.Ugyanazt árulja majdnem mindenki.
A 4 éves corsa üzemanyagszűrője simán másfélszer többet bírt mint kellett volna és talán nem is tankolt még máshol ezalatt a 4 év alatt csak a budaörsi tesconál.
szóval ne hagyd magad becsapni! Főleg ha még van is a közeledben.
Nekem a gumis javasolta, hogy hanyagoljuk a ragasztott sulyt...pedig az meg dragabb is....mert az olom ugye be lett tiltva es ezek a cink sulyok sokkal nagyobbak es leesnek ha tul sokat kell ragasztani....barok peremere meg siman jo a pattintos is!
Masrest ha nem pattintosat rakott volna ra akkor soha ki nem derul ,hogy 3 mm-re fut a perem meg a gumi a gombfejtol es igy nem jo a felni........tehat meg szerencse is volt :)
Ja, tortent azert az is :) Azert nem panaszkodom a vegtelensegig..
A felniket meg a gumikat pedig erosen vissza fogom vasaroltatni a gazdajaval...kiveve ha valaki nem jelentkezik erte ,hogy neki kell!
En sem szivesen szelesitenem...egyreszt butan nez ki, masreszt horror ara van...
Ma viszek mintat kederekbol meg vizlehuzokbol a bontoba...van egy 123-as...osszehasonlitom, hatha u.a...es akkor az is meglesz! Meg kimentek belole meg amit lehet...benzines...hogy hanyas azt nem tudom...pedig meg a szamat is lattam...de nem ugrik be...ugy 1-2 ora mulva megyek...ha valakinek kell valami, megnezem mit kostal...
nem azért kell alufelnire ragasztott súly hogy ne érjen bele, de esztétikai szempontból is, meg azért is mert nem minden alufelninek a peremére tudod rátenni a felpattintós súlyt
A 98 -as még új korukban is csak néhány szélsőséges üzemi viszony között kellett (autópályán follgázon és városban magas fokozatban néha padlózva). Mondjuk én az enyémbe néha 98 -ast rakok, mert annyira nem számít az a pár száz forint különbség egy tankon, régi Castrol, most AVIA kutakon van még simán. Lukoilnál is. Csak az idióta szuperbenzines kutak irtották ki, hogy ne támasszon konkurenciát a saját 100+ oktános szarjaiknak.
Na az franko...akkor az elado megint atba...ott...egyre unszimpatikusabb az ember, mert ahogy haladok egyre tobb dologra derul feny, hogy miben hazudott! Egyszeruen nem igaz ,hogy itthon mindneki ennyire csotany!
Akkor most mi a fenet csinaljak? A szelesito pogacsak sem olcsok!