Egyébként a módszer, amit becopyztam, nagyon tuti, én láda helyett sörösrekeszt használok, a tetejére meg 1 tégla került, ill. körbevettem teljesen téglákkal, hogyha lecsapódik, akkor se borulhasson fel. Leteszteltem, kipróbáltam, majd reggel meglátjuk, élesben is működik-e...
Most már késő, kész a csapda..... Egyébként , ha a feleségem nem lenne annyira allergiás a macskaszagra, hogy attól is kiütései vannak, ha megérzi a bűzt, akkor minden további nélkül vennék egy kanmacsekot... De így sajna nincs választásom. Várom a hajnalt a baltanyéllel...
Asszem fel sem fogtátok, amit írtam, de bizonyisten nem ölöm meg öket, hanem inkább elviszem a sintértelepre. Egyébként a mi környéknk nem egy csirke-disznó-ló-kecske.liba-pulyka és hasinló háziállatok részére fenntartott telep, itt még azt is leszabályozták, hány háziállat lehete egy háztartásban, és milyenek .
amíg nem volt kandúrmacskánk, én is küszködtem. Bejárati ajtók-fal körbehugyozva...déli fekvés, rásütött a nap, borzalmas volt.
Aztán a szomszédnak lett egy kutyája, aki átjárt, macskák eltűntek ugyan, de kutyaszar volt mindenhol...meg kutyapisi...
Aztán vettem egy kandúrmacskát, a kerítésre tyúkhálót drótoztam: kutyák kizárva, macskák nem mernek bejönni...cicc aranyosra nevelve...minket szeret :-)) alomra pisil, stb.
Kurva rossz hírem van a számodra. Ha az ajtódat 5 macska hugyozta eddig és azokat sikerülne likvidálnod, újabb 10 jönne a helyükre a szagra, amit te a millió baromi higiénikus és egészséges (?) tisztítószerrel se tudsz eltüntetni. Mi lenne, ha megbarátkoznál ezzel a szaggal agyilag? Szerintem ez puszta hisztéria. Közben te és mindenki körülötted egyfolytában ibolyaillatú, gondolom.
Lehet hogy nekem is valami ilyesmi módon kéne elintézni az ablakom alatt az agglomerációból mindennap a városba meg haza autózó emberszabásúakat? Én sem tudom kinyitni az ablakot a zaj és a szmog miatt, ráadásul ez a macskahúggyal ellentétben még egészségtelen is. Miért fontosabb egyeseknek az autójuk (van tömegközlekedés is), mint más emberek egészsége?
Mások szempontjait is figyelembe kell venni, egyesek sajnos a legkisebb megalkuvásra sem képesek másokért, azt pedig nem veszik észre, hogy ők is tesznek olyat, amivel másnak kárt okoznak. Vagy észreveszik, de magukat különbnek tartják...
Aljas dolog más macskáját likvidálni, ezzel neki fájdalmat okozva.
Egyébként csak a beteg madarakat tudják megfogni, a verebeket meg nem is árt távoltartani, mert röptükben összesz*rják a falat és még az ablakot is.
Továbbra sem értem, hogy miért kell ennyi energiát belefektetni a telek macskátlanításába: doboz-autócskázással/hugyozással, légpuska, méreg, ultrahangos biszbasz.
Vesz az ember egy nagytermetű kandurt, és a továbbiakban nincs miről beszélni.
Képzeld el, hogy vki, aki allergiás az akácra, vagy csak nem szereti az illatát, vagy a kertjébe viszi a leveleit ősszel a szél, vagy mittommi, nekifog, és lefújja a fáidat vmi gyilkos szerrel... Egyszerűen nehezen tudom elképzelni, hogy bárhol másutt büdesebbek/kártékonyabbak lennének a macskák, mint a mi környékünkön.. Aki vidéken lakik, az ezzel kell együtt éljen, aki meg a városban, az az autóbűzzel... Az Ez van. Az autókat se robbantjuk fel (általában), meg a macskákat sem gyilkoljuk halomra (általában).
"Arra nem gondoltok, hogy azzal, hogy elfogtok (v. "kiiktattok") egy macskát, - az állaton kívül - embertársatoknak /szomszédotoknak is mekkora szomorúságot okoztok?"
Arra nem gondolnak az embertársak/szomszédok, hogy azoknak, akiknek nincs macskájuk/allergiásak rá/a több napig tartó munkájuk gyümölcsét a kertben nem tudják élvezni 1 napnál tovább, mert utána minden fel van dúlva/3 hónapos gyereküket nem tudják kivinni a saját teraszukra a macskaszar-húgy szag miatt, annak mekkora bosszúságot okoznak azzal, hogy macskájuk van?
Tudod, az én kertemben van vagy 30 gyönyörű akác. Éppen most virágoznak, hihetetlenül kellemes illatot árasztva. Tegnap, mikor a füvemet öntöztem, beszélgettem az alsó szomszéddal (macskája idejár a konyhaablakom alá szarni-huggyozni), akit egyébként nagyon bírok, mert tök jó fej. A szó az akácillatra terelődött. Azt mondta, hogy ma este a teraszon vacsoráznak majd, mert olyan kellemes akácillatot hoz feléjük a szél. Most akkor gondolhatod, mennyire szomorú vagyok, mert én viszont - akácillat ide , vagy oda - nem tudok kiülni a saját teraszomra vacsorázni, mert az széltében-hosszában össze van huggyozva, irtózatos bűzt árasztva. A nappalim ajtajait nem tudom kinyitni, mert az ajtóra is pisálnak. Szerinted mi a fontosabb, egy macska, vagy egy család, akinek az életét nap-mint nap megkeseríti a szomszédok macskája. Nekem egyébként ( megfigyelésem alapján ) összesen 5 azaz öt macskát kell likvidálnom ahhoz, hogy vége legyen ennek a rémálomnak. Ezért ma elmentem a városba és beszereztem az összes kelléket egy itt leírt korábbi 5let megvalósításához:
"Kell valami vastagabb nehezebb anyagú láda, fa vagy fém amiben elfér a macs, úgy hogy a farka sem lóg ki.70*30 A láda fedeles legyen. A fedelét lefelé a földre téve kell kimyitni a ládát, és feltámasztani, mint valami klasszikus dobozcsapdát. Én a feltámasztás helyét meg is vasaltam, mert a kb 8 kilós láda annyira megnyomta a támasztékot, hogy nem tudott kicsúszni. A kitámasztó rúd vékony kell hogy legyen, mert ha becsípi a láda a macs esetleg kifuraxik mellette. A rúd felsőbb vége közelébe kötök egy síkos zsinórt. A zsinór túlsó végére kell kötni a csalit, valami húst. A csalit a zsinórral lelógatva kell a doboz felfordított fenekéhez elcsúsztathatóan rögzíteni, mondjuk U szeggel. Vannak olyan óvatos finom mozdulatokkal operáló igazi Garfieldek, amik ebből símán kieszik a húst. Tapasztalat. Ennek elkerülésére azt tettem, hogy a támasztó rúdra egérfogót(!) szereltem. Annak csalizóvasához rögzítettem a zsinórt, és elsüléskor a szerkezet kiüti a rudat. A macs zsákbaszedését nagyban segíti, ha valami kis kibúvó nyílást is kialakítunk a dobozon, amit kivülről tudunk nyitni. Elétesszük a zsákot és némi dobozrugdalásra a macs beleteper. A vászonzsák nem jó. A műszálas kell, és abból is kettő, mert az út közben kirágja, és a kocsiban randalírozik. Ez is tapasztalat... kellemetlen! Esetleg a dobozzal együtt szállítandó, bár ezt doboza válogatja."
Szóval ezt csinálom most, annyi extrával, hogy a husi horogra lesz felakasztva......
Milyen igazad van! Ne legyünk elnézőek azokkal az aljas szörnyetegekkel, akiket a derék emberszabású gazdájuk kidob a francba, és az aljas dögök, ahelyett, hogy szépen udvariasan kámforrá válnának, továbbra is rontják a levegőt! Golyót nekik!!
Arra nem gondoltok, hogy azzal, hogy elfogtok (v. "kiiktattok") egy macskát, - az állaton kívül - embertársatoknak /szomszédotoknak is mekkora szomorúságot okoztok? Valakinek a házikedvencét, évek óta gondozott társát ölitek meg, vagy nyomorítjátok meg a csapdával! (arról nem is beszélve, hogy a macska is egy élőlény, de nyilván ezt ti nem értitek meg).
Két hete egyik rokonom macskája vált egyik lelkes társatok áldozatává, 3 napig nem jött haza a macska, valószínűleg csapdába esett, mert amikor kiszabadult alig tudott ráállni az egyik hátsó lábára, és azóta mindenkitől fél. Két hét után sem tökéletes még a lába, valószínűleg kificamodott neki, de akkora trauma érte az állatot, hogy most még a gazdáinak sem engedi meg hogy megfogják (amúgy előtte lakásba bejáró, hízelkedő állat volt).
A macskákat nem lehet bezárva tartani (meg nincs is értelme, főleg ha ott a kert), de nem hiszem hogy olyan nagy kárt tud okozni más kertjében, hogy ez feljogosítana arra, hogy megöljétek őt. (Vagy a szomszédot is lelövitek, ha pl. hangosan hallgatja a zenét?)
Bizony nem. De attól, hogy nem tehet róla, a madarakat ugyanúgy pusztítja, ugyanúgy temérdek kárt okoz (valódi természeti kárt, nem gazdaságit). Így hát pusztítandó.
Megölni egyszerűbb lenne, akkor legalább más kertjébe se járna többet. Meg úgyis kb. hússzor annyi van belőlük, mint amennyit a kertek élővilága elviselni képes.
Összekevered a dolgokat. Az emberek miatt sivatagosodik el a Föld. Sok hozzá nem értő kertész meg a macskákra fogja, hogy kidöglenek a rosszul gondozott növényei.