hali! imént írtam meg Neroval a K-Pax első CD-jét. 830MB nrg file. túlírás 99 percre, dupla klikk az nrg-n, és 12 perc alatt kint volt a Tesco gazdaságos Primediscen 24x sebbbel. ha belegondolok, hogy mit körülményeskedtem múltkor a Disc Jugglerrel hasonló helyzetben(nem a DJ volt a ludas).
LG 32/10/40
szal nyugodtan rá lehet ereszteni, annak ellenére, hogy a Nero a disc infora csak 700MB-ot ír ki, és az afölötti részt pirossal gra-fikázza, mintha ne férne rá. a múltkor is beírt valaki, hogy Nero nem látja a 800MB-s lemezt. most kijelenthetem, csak úgy tűnik. valszeg béhuzalozták a szoftverbe, hogy mit tud megjeleníteni.
Az LG író a 16x max lemezt megírta 24x-esen, de utána olvasható volt. Nem tudtam lassabbat választani, mert nem adott, csak 48x értéket, de aztán kiírta, hogy nana, max 24x lehet.
Framehunter: sebességek a Neroban: valahol be lehet állítani, hogy az összes sebességet mutassa.
TyphoonX: Először is töltsd le a legfrissebb Nerot (5.5.9.17), a magyarítást hozzá, úgy sokkal könyebb lesz használni. A telepítő felimeri, hogy régebbi verzió már van fent, és felajánlja az upgrade-t.
A finalize:
A multisession lemeznél minden menet (írás) után van egy kb 11 megás valami, ami vel nyitva hagyja a lemez végét. Tehát, ha kétszerre írsz tele egy lemez, akkor kétszer 11 MB-ot "vesztesz", ha hatszor, akkor hatszor 11-et. Ezért, ha nagy a felíradó fájl, akkor lehet, hogy nem fér rá a lemezre a plusz infó, és megkérdezi, hogy lezárhatja-e. Ezt elkerülheted, ha az amúgy is teleírandó lemezt egymenetes lemezként írod.
Az a gondom, hogy egy 40x LG íróval nem tudok lassabban írni mint 8x :((( (hiába állítom a progit lassabbra)
Audió lemezeknél ez nem szerencsés.
Van rá valamilyen mód hogy lassítsam az írási sebességet legalább 4x-re?????
Van egy problémám és erre szeretnék választ találni. Egy Audio-CD-t, hogyan tudok grebbelni úgy, hogy az 1 db wavként jelenjen meg? Így, ha mp3-ba tömörítem a mix cdknél nem lenne egy pici pattanás a számok között. Láttam már ilyet, ott az mp3 mellett egy .cue-ban a trackek listája volt és így ki lehet írni Audióba is egyszerűen.
Hátha ez számít, a gépem adatai: P3 650mhz, Abit alaplap, 384MB SDRAM, a vinyó egy 30 gigás 7200 as darab, szal nem lassú. Az alaplapon a vinyó és a cd-író külön kábelen vannak (a vinyó a primary, az író a secondary master).
A cd író írás közben automatikusan bekapcsol egy Seamless Link nevü cuccot, ezt sem tudom mit akar jelölni. Akkor van egyéb ötlet? Ha gépet fejlesztenék gyorsabb lenne az írás?
én csak tippelek, de lehet, hogy valami miatt a 24x-est már nem bírja burnfroof nélkül, ilyenkor pedig lehet higy visszavesz az írási sebességből és/vagy szinkronizál stb.. [a maximális megbízható írási sebesség függ egy halom dologtól: a hdd-d sebességétől, valamenyire a géped sebességétől is {öcsém p1-en 4x-esen tud csak írni az elvileg 16x-an írójával}, attól hogy külön ide porton van e a source és a target stb..]
Már egyszer feltettem a kérdést, de nem kaptam kielégító választ.
Vettem egy Philips CDRW 2412A 24x es cd írót.
Az íróprogi amit használok a NERO 5.5.9.0.
A gond az, hogyha egy 700 megás cd-t teleírok 16x os sebességgel, kb 6 perc alatt van meg (ez eddig ok), de ha 24x-esen, akkor kb 7 és fél perc!! Hogy van az hogy a 16x os írás gyorsabb?? Számításaim szerint a 24x esnek kb 4-5 pernek kéne kijönnie, nem majdnem 8 nak...
A másik kérdés, hogy mit befolyásol az, hogyha egy cd-t teleírok, az írás megkezdése elött a Nero megkérdezi hogy "finalize it after burning?" ? Yes szoktam nyomni rá, de nem tudom miért kérdezi/mit befolyásol.
bye
1./ MP3 vagy WAV fájlba mixelés, ott könnyen eltüntetheted ilyenkor a szünetet, majd egy CUE fájl írása. Ekkor úgy viselkedik a nagy MP3, mint egy BIN. Ha nem világos, majd még magyarázok.
2./ Próbáld meg, hogy neroban pl kiveszed a szüneteket, majd DAO (disc-at-once) módban írod meg. Ajánlatos először újraírhatón kipróbálni két-három számmal
Mix cd-t szeretnék majd írni, de ahogy hallom sokaknak meggyűlt vele a baja, még ha a track-ek közötti 2 sec-s szünetet ki is vette. Érdekelne, hogy mi jelenti a biztosnak tűnő megoldást?
nekem a Nero is fölajánl egy csomó lehetőséget. lehet, hogy olyan CD-t akartál írni, ahol alacsony a max. írási sebesség? a Nero ezt fölismerve, "tette meg ajánlatait"?
Azthiszem megtalaltuk az egyik legjobban tulirhato lemezt :)
Multkr volt tescoban akcios primedisc 74 perces cd.
Vett haver kettot, megirta az egyiket, kesobb ideadta. Masolnam le, azt mondja az iro, hogy kene nagyobb lemez mert nem fer fel ra. Nezem 680 mega..
Cd info: 80 perc. Megnezzuk masikat az is 80 perces. Ezutan en vettem masik kettot, az csak 74 perces. Igy par het elteltevel van csomo 650 megas cucc, gondoltam jo lesz ez a cd, mert ugyse tul draga, iro is szepen megirta, vettem 10-et. Mind 80 perces volt. 139Ft zsakbamacska :)
Attól, hogy felajánlja még nem fogja tudni azt a sebességet az íróra ráerőltetni.
CloneCD-vel kapcs - 4-es verzió - kérdés: Csak én nem találom, vagy tényleg eltűnt belőle a hibák figyelmenhagyása és hasonló előnyös beállítási lehetőségek?
Probléma megoldva: a szimuláció be volt Xelve. Kiiktattam és működött 8-)
Viszont az USB-n nem bírja el a 8x írást (nagyon rezgett a léc), így marad a 4x (6-ot elvinne, de ilyen lehetőség nincs). Adatelfogyás 91x fordult elő.
Ezexerint sajna USB 1.1 van beépítve, a 2 jobb lenne.
Persze, más olvasóval is megnéztem, de üres.
Este kaptam egy ötletet, hogy esetleg a Neroban alapból be volt jelölve a szimuláció, így nem írt, csak úgy csinált mintha...
Megírtam egy lemezt az új íróval, szépem dolgozott is, a végén kiírta, hogy minden OK.
Viszont amikor be akartam olvastatni, akkor meg asszondja minden fájlkezelő, hogy a lemez üres.
Megnéztem a néróban is a disc infonál, ott is azt írja, hogy üres, szabad hely 703 Mb. Na, ilyenkor mi van?
(Plextor 4012TU)
1. Világnézet kérdése. Combó előnye: csak egy slot a gép elején, egy IDE csatoló. Hátránya: nem tudsz meghajtóról meghajtóra másolni, ha véletlenül elromlik, akkor nincs másik (két meghajtónál ha egyik elromlik ugye, akkor a másik még ott van az alapvető CD-olvasásra). Hogy megbízhatóbb-e, a csoda tudja. Úgyse 10 évre vesz ilyet az ember.
2. VCD-t és SVCD-t nem az olvasó kezel, hanem a megfelelő szoftver. Hardveres támogatás egyes videokártyákban (pl az új Ati 9x00) van, ami javít a képminőségen. Egyéb hardveres támogatásra nincs szükség.
Lefuttam ezt a tesztet az LG 8120B írómmal (tudom, hogy 4x írás a legkisebb benne)és csak a max írási sebességet írja 12x
Hol lehet ezt a progiban beállítani, hogy kimutassa?
1. Van vmilyen ismert hatranya annak, ha cd/dvd combot veszek? A combo van olyan megbizhato cd iras tekinteteben, mint ha sima irot hasznalnek?
2. Ez picit off, de hatha vki. Szoval, a gepbe epitheto dvd-olvasok mindenfele formatumot kezelnek (pl.vcd, svcd)? Ezek megtekintesehez van vmilyen hardwares support bennuk? Sose volt dolgom ilyennel, ugyhogy marad a kerdezoskodes.
Érdemes valami régebbi típust venni, nekem pl. egy ASUS 16x10x40x-es még egyszeres sebességgel is tud írni, audióhoz ideális. (Egyébként a cucc a bolti garilevél szerint nincs egy éves, használtan vettem 12000-ért egy hónapja.)
Üdv:
Tyb