Keresés

Részletes keresés

APT Creative Commons License 2018.06.09 0 5 165001

Bár szerencsére kicsit lecsengett már ez a vita, annyit tennék hozzá, hogy aligha képezheti vita tárgyát, hogy mint a luxusipar többi ágazatát is, az óraipar legfelsőbb kategóriáit is alapvetően a valamilyen mértékben sznob vásárlói magatartás tartja egyáltalán életben. Eleve a luxus klasszikus definíciója ugyebár az, hogy "a luxus az, ami már felesleges"...

De ez önmagában nem gond, a jobbra-többre vágyás teljesen természetes emberi törekvés. A gondja ebben a topicban is azzal van szerintem sokaknak, ha ezt valaki azzal a merev és kulturálatlan attitűddel űzi, amivel például kijelenti, hogy ami nem Rolex, az nem is óra, aki nem tud Rolexet venni magának, az nem is ember, meg az inkább ne is viseljen semmit, azt sem érdemli meg, hogy egyáltalán létezzen... Márpedig van ilyen hozzáállás, és ez igenis sértő-bántó sokaknak. Az ilyet általában kiveti magából a közösség.

Egy valódi órarajongó - az nem sznob. Ahogy egy vérbeli veterános sem, az lelkesen tud elmélyülni egy vénséges vén Trabant P50 részleteiben is. A pökhendi sznob meg csípőre tett kézzel, nagy arccal kijelenti, hogy ami nem Rolls Royce, arra ránézni sem érdemes. Miközben az ostobája azt hiszi magáról, hogy ő is "veterános" - holott az egy frászt. Csak egy buta sznob.

Kétségtelen, hogy a gyáraknak fontos az ő vásárlóereje is. Sőt, talán a legfontosabb. De az igazi hobbista körökben az ilyen embereknek nincs helyük.

Előzmény: Ebihalász (164990)
geriud10 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 165000

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy kinek milyen tapasztalata/véleménye van a Steinhart órákról.

Továbbá az is érdekelne, hogy Magyarországon hol tudom beszerezni.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Vintidzs Creative Commons License 2018.06.08 0 0 164999

Sziasztok!

Ismer valaki Pécsett egy megbízható órást?

Köszi elöre is!

nickback38 Creative Commons License 2018.06.08 0 0 164998

Igen, volt ilyen az LV-nél : http://www.businessinsider.com/louis-vuitton-losing-sales-in-china-2015-2

Anno a nejem hívta fel rá a figyelmet, én meg sajnálkoztam, hogy pedig hétvégén el akartam vinni az Andrássy útra, ne de ez után :-)A Rolex meg az USA ingatlanügynökeinek, meg a Wall Street és a City brókereinek "egyenórája".

Nehéz az élet a luxuspiacon...

Előzmény: Wreck Diver (164997)
Wreck Diver Creative Commons License 2018.06.08 0 0 164997

Ami egy mondatban a "de" előtt hangzik el, az nem igazán számít. :D

A viccet félretéve a millió dolláros De Grisogono-k,

és Ferrarik világában egy ilyen Rolex semmi mást nem

jelent valószínűleg, mint ami: Sok színes ékkővel díszített női órát.

Ennek a kedvelői talán még túl visszafogottnak is találják:

De visszakanyarodva melyik az a Rolex modell, amit cikivé vált, és miért?

Az LV-nél olvastam ilyesmiről, hogy a kínai titkárnők eredeti LV mániája miatt
a tehetősebbek elkezdték nem elég exkluzívnak találni az LV termékeket...

Előzmény: Szivarvágó (164996)
Szivarvágó Creative Commons License 2018.06.07 0 1 164996

Nem vok rasszista de ez nem fehér embernek való óra.

Előzmény: Wreck Diver (164993)
windproof Creative Commons License 2018.06.07 0 0 164994

Pont erre gondoltam. 

De ilyen órát valami hip-hop sztár vesz fel, esetükben meg mérsékelten értelmezhető az egyenesen ciki fogalom, a saját szubkultúrájukban menő. 

Előzmény: Wreck Diver (164993)
Wreck Diver Creative Commons License 2018.06.07 0 0 164993

Azért megnéznék egy videót arról, ahogyan foglalják.
Egyébként ennek pl. szépek a színei. Női óraként talán viselhető.

Előzmény: windproof (164992)
windproof Creative Commons License 2018.06.07 0 0 164992

melyik a ciki Rolex? 

Csak, hogy nehogy véletlen azt vegyem meg 😛

ha tippelni akarnék akkor a szivárvány szinű ezer brilliánssal díszített órák lehetnek azok, de ezek ugye nem éppen tömeg modellek, amik mindenfelé szembe jönnek, és cikk lennének. 

Előzmény: innovations (164981)
Tamáska6900 Creative Commons License 2018.06.07 -1 1 164991

Ezek sajnos irrelevans kerdesek az orakkal kapcsolatban......But it was a nice try, Andris!

Előzmény: Ebihalász (164990)
Ebihalász Creative Commons License 2018.06.06 -1 1 164990

Csak 1 utolsó kérdéssor, és soha többé nem írok!

Hol tartana ma az óraipar, ha nem lenne "villantás" és "sznob faktor"?
Hány cég lenne a kukában? 10-100-1000? Létezne a Panerai? Hány darabot adna el évente a Patek?
Lenne Steinhart? Élne újra a Doxa?
Lenne még órás, és ha igen mennyi? Vagy a Mr Minit cserélne elemet, oszt' csókolom?

Előzmény: H_G (164988)
Ebihalász Creative Commons License 2018.06.06 -1 1 164989

Na igen, erről beszéltem.

Ha annyira szakmai a fórum, hogy kizárólag szakmai beszélgetés fér bele, akkor tényleg jobb ha zárt, szakmai fórummá teszik és kizárnak mindenkit, akit a lengésszámon és a spirálrugón kívül mást is kérdez a témában!

Bocs, hogy élek! Viszont látásra, és elnézést, hogy az érme minden oldalát nézem.

Előzmény: H_G (164988)
H_G Creative Commons License 2018.06.06 -1 0 164988

Hogy visszajöhet-e trollkodni.

Előzmény: innovations (164979)
nickback38 Creative Commons License 2018.06.06 0 2 164987

Off:

- Apám, én meleg vagyok.

- Hmm...mond csak fiam van neked luxusautód, luxuslakásod, eget verő bankszámlád?

- Nincs.

- Hát akkor fiam, Te nem meleg vagy, hanem egy kis.....

On:

Érdemes szem előtt tartani, hogy pl. a 10 emeletes panelek közti parkolóban az X5/Q7 stb. nem igazán ad presztizst a 20 méterrel felette lakó gazdájának.

Miért lenne bűn/ciki/kínos a presztizstermékek iránti igény? A műmájerség, sznobság viszont már egy másik kategória.

Egy új "alap" Rolex ára egy havi nyugati mérnök fizetésből kijön, csak magában ez nem lesz presztizsteremtő. Villantani lehet vele, de ennyi. Magam részéről osztom azt a véleményt, hogy az Oyster-t eléggé lejáratták a sznobok, ha "tutira" szeretnék menni, inkább Cellini-t választanék, ha nekem egy Rolex képviselné a presztizsórát.

satzowlee Creative Commons License 2018.06.06 0 1 164986

Talán MERT ez egy órákkal foglalkozó fórum.

Ha magával a werkkel akar az ember fiJa villantani-nem villantani, akkor jó helyen teszi fel az erre vonatkozó kérdését, ha pedig egy csodálatosan szép 1-dolláros spiáter Geneva-ügyben érdeklődne, azt inkább egy mittomén "szépség és divat" fórumon tegye meg...

...És itt nem az 1-dollárba kell belekötni, hiszen alig több mint 1-dollárért PUW-werkes Roamer-t is vásároltam már...

Amúgy ilyenek vagyunk mi, akik emberből vagyunk, időnként könnyen le tudunk hurrogni bárkit-én ezuttal próbáltam tárgyilagos maradni.

Előzmény: Ebihalász (164980)
Wreck Diver Creative Commons License 2018.06.06 0 0 164985

OFF: Ramones póló.

Én időtlen idők óta hallgatom, és minden telefonon ott
az All the stuff and more vol 1-2, meg a Rocket to Russia.

De a fekete Ramones pólómat csak pár éve vettem. 
Isten tudja, hogy H&M vagy tesco volt a bűnös. Mert 2-3 ezerért
jó áron volt, szemben a metálboltok elszigetelt kínálatával.

Páromnak is van ugyanilyen fekete Ramones pólója nőiben. Az H&M-es.
Szereti hordani, mert jó a minta. Pedig nem hallgatja őket. Idézem:
"egy hét garázs zenélés után ezt bárki lejátssza", amivel valljuk be,

nem lőtt nagyon mellé zenei értelemben. :DD

A lényeg: én nem vettem észre, hogy lenne cool faktora. Kb. leszarja mindenki. 
Nem dícsérik meg, nem kérdik a kedvenc számom, semmi. Baseball sapka forma.
Mindenki hordja, senki nem baseball-ozik. 

Converse-hez nem tudok hozzászólni. Egyszer próbáltam,
és mintha papucsban lettem volna, de pánt nélkül. Horror.
Pedig a Jim Lee féle Batmanesük szép. Többek között.

ON: melyik Rolex modell ciki, és miért?

Gondolom, a sima acél sport modellek nem, mert két Európai fővárosban
is csak a helyüket láttam a kirakatokban. Nem tudom, hogy az árban
pont közép vonulat, vagy a dizájn teszi...

Előzmény: innovations (164981)
Tamáska6900 Creative Commons License 2018.06.06 0 0 164984

Sztem nagy tevedesben vagy! Mert Magyarorszagon kivul is letezik meg a vilag.

Itthon sajnos sok a bunko, meg Hofi mondta vala meg, hogy Magyaroszagon az 1 fore juto bunkok szama 2 1/2, es azota ez az ertek kb. 5 lett;-(( 

Előzmény: Ebihalász (164978)
python 357 Creative Commons License 2018.06.06 0 0 164983

😂😂😂.........👍👍👍

Előzmény: innovations (164982)
innovations Creative Commons License 2018.06.06 0 1 164982

Ja!

És ezért a kérdésért regisztráltál be?

;-)

innovations Creative Commons License 2018.06.06 0 1 164981

Egy Ramones póló annyira már nem is olyan cool mióta már a HM-ben is kapható és boldog boldogtalan azt húzza magára, annak ellenére, hogy fogalma lenne bármiről is ami ehhez kapcsolódik. 

Mint ahogyan egy Converse tornacipő sem az már.

És már némely Rolex sem annyira cool, sőt kifejezetten ciki.

Pont az általad említett okok miatt.

;-)

Ebihalász Creative Commons License 2018.06.06 0 0 164980

Az, hogy miért éri támadás azokat, akik nem technológiai és műszaki, hanem presztízs oldalról közelít a vásárláshoz?
Azaz lex@rja, hogy quatz, meg ETA, sőt, azt sem tudja, hogy mi az, csak Szvisz méd és drága legyen, mert muszáj. Muszáj a munkatársak, ügyfelek, befektetők, csajok,...miatt.

Hublot? Minőség vagy márka? Csak, mert itt is olvastam, hogy a Panerai sem elég pedigrés, főleg a korai ETA verkes. Vagy pl. a Steinhart leverné-e a Rolexet, ha egy komoly befektető beletenne X+ százmillió dollárt, és holnaptól azt viselné James Bond, meg vagy 20, A kategóriás hollywoodi sztár, meg NBA kosaras?

Előzmény: innovations (164979)
innovations Creative Commons License 2018.06.06 0 0 164979

Üdv!

Mi a kérdés?

Előzmény: Ebihalász (164978)
Ebihalász Creative Commons License 2018.06.06 0 0 164978

Tiszteletem uraim!

4 éve, hogy elkezdtek érdekelni az órák, és azóta több fórumot és topicot olvasok a témában, és sok videót nézek, mind magyar, mind pedig angol nyelven.
Ami szemet szúrt, hogy sok helyen, úgy támadnak a kérdezőre, mintha a 12 éves lányod szüzességét hozná szóba, ha felmerül a "sznob faktor", azaz, ha valaki nem technikai, hanem presztizs és a vele járó csajozási és villantási oldalról közelít a témához. Ez miért van így?
Elvégre legyünk realisták, egy férfi a kocsijával, ruhájával, otthonával, órájával, nőjével is üzen a környezetének, sugallva a társadalmi hierarchiában betöltött szerepét.
Ez az, amikor valaki Rolexet vesz, míg a Steinhartot lenézi. BMW-t vesz, és nem Suzukit. Armanit visel, nem H&M zakót.
Itt is olvasom a "Rolex a király!" "Az csak ETA tokozás." Japán???? Max. sushiban!" szövegeket. Viszont ha valaki rákérdez, hogy első komolyabb munkahelyre mit vegyen X összegért, vagy melyik márka a divatos X és Y összeg között, akkor támadás éri, és a több fórumos közhely, hogy azt vedd, ami neked tetszik. Pedig mindenki tudja, hogy ez bullshit! Igen, van aki a kocsiban a motor típusát, és a nyomatékot nézi, meg azokat a 3-4 betűs rövidítéseket. De a vásárlók JELENTŐS része a márkát és a logót. A Subaru Impreza hiába kiváló autó, sportos, erős, gyors, össz kerekes, attól még a legtöbben német kocsit vesznek helyette, pl.: BMW M3.

Tévednék?

H_G Creative Commons License 2018.06.06 0 1 164977

Ezt meg hogy érted? Rá van írva, mit kellett volna még tenniük?

http://glycine-watch.ch/

Előzmény: ipse. (164976)
ipse. Creative Commons License 2018.06.05 0 0 164976

Sziasztok!

A képeken szereplő óra típusára vagyok kíváncsi. Ha valaki segít, annak nagyon örülnék. Semmi más nincs feltüntetve rajta. Köszi!

expert1 Creative Commons License 2018.06.04 0 0 164975

Tisztelt tagtársak!

Vennék Omega seamaster quartz órát, kék számlapost. Nem lenne hátrány ha meglennének a kártyái és a doboza. Piros feliratos érdekel, ami 2007-től gyártottak.

Email: seipai6x3@gmail.com

glashuette Creative Commons License 2018.06.04 0 0 164974

Hiába böngészed a netet...

Ez az órán nem segít. A hasonló az itt kevés.

Előzmény: macssessz (164973)
macssessz Creative Commons License 2018.06.04 0 0 164973
Előzmény: glashuette (164972)
glashuette Creative Commons License 2018.06.03 0 0 164972

Breitling kb. 250-300 ezer Ft 

Az IWC-nek nem jó a tokja, valószínűleg eredetileg aranytokban volt, később tették a képen is látható fémtokba. Ebben az esetben szerkezet  plusz számlap ár.

Előzmény: macssessz (164969)
APT Creative Commons License 2018.06.03 0 0 164971

Ha gondolod, keress meg levélben, tudok segíteni.

Előzmény: macssessz (164969)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!