E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
Ha jézus tudott bűntelen életet élni, akkor egy ugyan olyan ember miért nem? (attól a nyilvánvaló baromságtól eltekintve, hogy mindenki bűnösnek születik)
Kozottunk annyi a kulonbseg, hogy en hiszek Jezusban, ezert az en buneim megbocsattatnak.
Akkor örülj magadnak. Egyébként nagyon szar lehet istennek, hogy minden pillanatban meg kell bocsátani valamit, és ha még ezt beszorozzuk a hívők számával... Éppen ezért elég a halál pillanatában megtérni, így sok munkától kímélhetjük meg a főnöködet, az eredmény ugyan az. A menyországban találkozunk.
de az vesse boozefighterre az elso kovet, ki maga buntelen. kicsit szabadon ideztem, de elgondolkodtato.
itt elhangzott egy nagyon jo mondas:
"En relative eleg keveset gondolkodom azon, hogy ki udvozulhet. Annal tobbet viszont azon, hogy en mi modon udvozulhetek."
ez egybecseng par keleti filozofiaval: az utat magadban kell keresni. es ez a kereses a nehezebb, mert nem latvanyos.
Nem szegeny boozefighterre kell a fraszt rahozni (hogy majd Jezus ele kell allnia es konnyu avagy nehez lesz neki) hanem azt kell edonteni, hogy ha holnap nekem kell odaallni akkor mit mutat a merleg. szerintem, de ez csak egy elvetemult ateista felfogas.
En relative eleg keveset gondolkodom azon, hogy ki udvozulhet. Annal tobbet viszont azon, hogy en mi modon udvozulhetek. Isten senki udvosseget nem keri rajtam szamon (ld. az orallo kotelessegei Ez konyvebol).
Nalunk, legalabbis a reformatus felekezetben nincs olyan megkotes, hogy X dologgal kapcsolatban ezt es ezt kell hinni, kulonben bunti. Viszont elmeletileg letezik egy olyan dolog, hogy a tevtanitok ellen fel kell lepni. Ha most az a problema, hogy akarmilyen hulyeseg nem hangozhat el, akkor ok, igazad van. Bar en ezt kifejezetten jonak tartom.
Az ember és az élővilág esetében elgondolkool ezen.
Mar megint csak siman visszadobtad a labdat, anelkul, hogy erdemben valaszoltal volna. Esetleg valaszolnal most a feltett kerdesre?
Hogyhogy nem merül fel ugyanez a kérdés istennel kapcsolatban?
De, felmerul. Azonban Isten azt mondja onmagarol, hogy o orokke letezik. Mondhatod erre, hogy mi a bizonyitek erre? Isten szava, semmi mas. De a ki teremtette Istent, es azt ki teremtette filozofiai dilemmad nem ad valaszt, mig ez elobbi igen.
Ha megmutatná nekünk magát, nem lenne okunk kételkedni benne. De nem teszi,. tehát...?
Tegyuk fel, egy reggel eled allna Jezus. Hogyan tovabb?
Aztán a korán jelentkező betegségek, kopások, amik a felegynesedett járás miatt keletkezik...
Istennek az a valasza erre, hogy nem igy volt ez eredetileg. Nem a mai romlott emberre es vilagra mondta azt, hogy jo, hanem, ami az o kezei kozul kikerult. _AZ_ volt jo. Amit most latsz, az nem az.
"Ha hallottak rola, de elvetettek ot, akkor nagyon sajnalom oket."
Szerintem az az ember is üdvözülhet, aki tamási módon hitetlenkedik Jézus valódiságában... persze csak akkor, ha tetteit a jellemét uraló önzetlen szeretet vezeti.
neked es nekem. kedves baratom pedig ennek sokkal bonyorultabbat is csinal szabadkezzel. meg a szamtech elterjedese elott reszvenyek stb rajzait csinalta.
ha ranezel a termeszetben par novenyre (pld pafrany) ennel bonyorultabbat is latsz. vagy kemia tanarom mutatott klf oldatokat osszekeverve amik ilyen es bonyorultabb szimmetria szerint allnak ossze, ha van lehetoseged kristalyokhoz hozzaferni, akkor is latod a meglevo csodat.
itt szintenigaz, hogy ezt mindenki hite szerint magyarazza: Isten csodas muve vagy a Termezet alkotasa.