A Fuchsia 2-300 évvel ezelőtt került Dél-Amerikából Európába. Szűkebb hazája Chile, Peru. A múlt század vége felé igen elterjedt és kedvelt növény volt. Napjainkban már kevésbé népszerű ez az igen kedves, jobb sorsra érdemes, igazán szép virágú növény. Talán azért vesztett olyan sokat népszerűségéből, mert ősszel leveleit lehullatja, lombtalanul telel, s így télen nem díszíti a lakást.
Hát ezzel a Mason 'féle' Pink Floyd könyvel én is emígyen voltam kb. egy hónappal ezelőtt, de azóta is bárcsakittlehetne a kezemközt ;(
egyébként külföldön szinte biztos vagyok benne, hogy kevesebbért is hozzá lehet jutni, persze nem magyarul :), nem lennék meglepve, mivel pl. amcsiba egy vadi új Audio CD átlagosan 3500-3800 Ft átszámítva, és ettől még olcsóbb helyek is vannak náluk (hogy a régebbi zenekarok újranyomott CD-it ne is említsük mennyi lehet), abba meg már bele sem tudok gondolni, hogy milyen FOS-t is jelent számukra ez az összeg...gondolom nem sokan vesznek szeretteiknek/barátaiknak Audio CD-t még Télapóra sem, nemhogy Karácsonyra, mert nem sokat nyomna a latba "főajándékként", ellenben számomra pl. idén is az lesz még ez is, nemhogy valami 'komoly' dolog ;)))
Jahhh, arról nem is beszélve, hogy az 1998 -as hasonló party milyen jól sikerült, újfajta feldolgozások, áthangszerelések. Én speciel ezt várom most is! Végre lesz valami változatosság, a PTA tour setlist -től eltérő számok vagy hangszerelések (ebben reménykedem, gondolom lenyomják a bare verziókat).
nem értem mi abban a gáz..... új album megjelenésekor gyakori, hogy launch partyt szervez a kiadó pl. mikor kijött az Erasure Other Peoples Songs albuma az Angel Club-ban volt a party, és nagyon jó kis rendezvény volt.....ugyanott volt a Pet Shop Boys Nightlife partyja is, szintén nem volt gáz.....de a DM-nek is volt már a Singles 86-98 DVD launch partyja a Mamut II-ben, EMI-os szintén, mondjuk elég rongyrázós meg procc volt, de úgyis csak az megy el, akit érdekel, nem?
Köszi , valami hasonlót kellett volna nekem is megfogalmaznom, de te jobb vagy :-)
A topicba kizárólag publikus információk kerülnek be. ( a gázsi nem az, és erről már szeged után írtunk)
A szegedi koncert kapcsán is jóval elöbb volt néhányunknak infója és elöbb vágta volna le a kezét, mindhogy ide beírja...
pl. a magán mail-t sem teszem be ide amit pár éve Perrytől kaptam, vagy más hasonló a Cure-al kapcsolatos (Cure-tól) kapott maileket), mert egyszerűen nem publikus....
Nem mondom, hogy olvass vissza, mert nehéz lenne megtalálni..., szóval többször volt itt szó a zkr.-i gázsikról. Általában ez egy olyan terület, információ, aminek védelmét már az előszerződésekben is elég keményen leírják. Senki sem szereti, ha meglebegtetik,hogy mennyiért játszik..., tudod a szerződés azon pontja: hogy harmadik félnek kiadott bizalmas információ (pénzösszegek, személyes információk, kontaktok, elérhetőségek), helyszíni adatok (szállás, stáblista,stb.) kiadása automatikus bírósági eljárást von maga után.
Nyilván egy ilyen topikban vannak olyan emberek akik pl. a három mo.-i koncert kapcsán tűzközelbe is kerülhettek (volna:(), és bizonyos infók birtokában vannak. Viszont közülünk is kerültek - sokkal kisebb vétségért is- lapátra már majdnem innen a topikból (picit hamarabb felkerült a netre a Trilogy cover fotója)- ha visszaolvasol megtalálod ezt is.
Személyesen 2-3 évvel ezelőtt lettünk majdnem promóterek ketten a kollégámmal, de a turnéárak visszatartottak minket, így nem lett PECSA szabadtéren általunk szervezett koncert...
Lovecat tudja mennyi volt a gázsija a The Cure-nak Szegeden. Mivel gondolom a szerződés titkos ezért nem mondhatja el senkinek. Persze nem nagyon értem, hogy miért titkos ez annyira. De ez egyéni szocprobléma.
a DM-sóbiznisz/ The Cure-csakazene összenemhasonlíthatóságához egy adalék:
X-mas Party Az EMI Hungary és a The H DM FC közös Karácsonyi buliján, szűk körben ünnepeljük meg az együttes 'Playing The Angel' albumának hazai sikerét. A bulira elsősorban a média, illetve a zenei szakma képviselői kapnak meghívást, de maximum 200 fő erejéig rajongók is részt vehetnek a party-n. Ha ott szeretnél lenni a bulin, akkor küldj egy regisztrációs levelet a klubvezeto@depeche-mode.hu címre a következő tárggyal: DM X-mas '05. A levélbe ne feledd el leírni a teljes nevedet - ennek hiányában nem kapsz visszaigazolást! A szerencsés 200 nyertes a visszaigazolásban egy sorszámot kap, amelynek segítségével ingyenesen beléphet a buliba! Megjelenés az alkalomhoz illő öltözetben! Sok-sok promóciós ajándék a Depeche Mode-tól!
Az ilyen promo szaroktól azt gondolom, hogy elhányná magát Robert. De lehet hogy Dave is. vagy ki tudja. a média és a szakma (Magyarországon hol van zenei szakma?) munkásai korrekten berúgnak a szerencsétlen rajongó pedig elélvez egy Playing Angel szalvétától, már akit beengednek az ingyen kaja piára. Ha kényelmes fariban akarsz jönni maradj otthon!
Még mielőtt elküldenétek a PECSA-ba, régóta járok és jó hely. Az új DM album pedig remek!
Jegyárak a Cure idei nyári fesztivál fellépéseiről: Elég változatos azt gondolom….
Feltételezzük, hogy 1 euro = 250 Ft a könnyebb számolás végett
August 5th, 2005 - Benicassim, Spain (FIB Heineken Festival 2005)
One day ticket (pre sale) : 60 euro = 15.000 Ft
One day ticket (box office) : 70 euro = 17.500 Ft
August 10th, 2005 - Lokeren, Belgium (Lokerse Festival)
One day ticket: 20 euro = 5.000 Ft
August 13th, 2005 - St. Malo, France (La Route du Rock)
One day ticket (pre sale) : 27.9 euro = 6.975 Ft
One day ticket (box office): 30 euro = 7.500 Ft
August 18th, 2005 - Avenches, Switzerland (Rock oz' Arenes Festival)
One day ticket: 67.00 CHF = (1.00 EUR = 1.55 CHF) = 10.806 Ft
August 20th, 2005 - Taormina, Italy (Teatro Antico)
Seated: 69 euro = 17.250 Ft
Standing: 46 euro = 11.500 Ft
August 28th, 2005 - Berlin, Germany (The Wuhlheide)
Standing: 39 euro = 9.750 Ft
Sept. 1st, 2005 - Athens, Greece (Terravibe)
Standing (pre-sale) : 40 euro = 10.000 Ft
Standing (box office) 45 euro = 11.250 Ft
Sept. 3rd, 2005 - Istanbul, Turkey (Rock'n Coke Festival)
One-day ticket: 45 TRY (1.00 EUR = 1.66 TRY) = 6.777 Ft
Én sem dohányzom, ez csak metafórikus leírás volt ....
"A helyzet az, hogy Cure-al kapcsolatban elég jók az infóim..."
Oszd meg, és meggyőztél"
Infókat megszoktam itt osztani.
Te kezdtél el gázsikról írni, én csak kiváncsi lettem volna a konkrét összegrel, melyről Te tudsz. Mondatokat durrrogtatni én is tudnék, én csak egyszerűen azt mondtam, ha van infód konkrét összegről ird le :-)
"Bár a Wuhlheide 17 ezres, ha tele van, de az is korrekt, főleg ha egyedül léptek föl."
Wuhlheide lehet 17 ezres, nem vitatkozom, viszont nem egyedül léptek fel : Cranes, Zeraphine és egy prágai együttes volt még ott... A második sorban voltam és nem kezdtem el számolni az összes belépőt...
"Nem 1-2e, inkább lehet 50% is, sőt ha nem külföldi és nem koncert, akkor több, de ez nemigen jön ide."
Megnéztem pár infót, és ezt tudtam meg: EROS RAMAZZOTTI Helyszín Budapest Sportaréna (Papp László Budapest Sportaréna) Ifjúság útja 5. HUN - 1146 Budapest Időpont 22.04.2006 20:00 Ülő I Normál ár 15.000,00 FT Ülő II Normál ár 12.500,00 FT Ülő III Normál ár 9 900,00 FT Álló Normál ár 9.900,00 FT CHRIS REA Helyszín Budapest Sportaréna (Papp László Budapest Sportaréna) Ifjúság útja 5. HUN - 1146 Budapest Időpont 05.03.2006 20:00 Ülő I Normál ár 15.000,00 FT Ülő II Normál ár 12.500,00 FT Ülő III Normál ár 9.900,00 FT Álló Normál ár 9.900,00 FT
EARTH, WIND & FIRE featuring AL McKAY ALL STARS
HelyszínBudapest Sportaréna (Papp László Budapest Sportaréna) Ifjúság útja 5. HUN - 1146 BudapestIdőpont16.02.2006 19:00
Ülő INormál ár 15.000,00 FT
Ülő IINormál ár 12.000,00 FT
Ülő IIINormál ár 8.900,00 FT
Ülő IVNormál ár 7.500,00 FT ÁllóNormál ár 8.900,00 FT
"Akkor megpróbálom kitalálni, mit állítasz:Cure drága, és mivel nem jönne be, nem hozzák ide. A Szegedeseknek meg volt kidobni való pénzük. Ez lehet..."
mondom mégegyszer nem kell meggyőznöd, hogy a Cure nem egy árkategória a DM-el...
Szegedről meg csak ennyit: (találd ki kié a belépő)
"Nem azon vitatkozom, hogy zaccból jól tudod e kiolvasni, hanem azt, hogy a feltételezés nem egyenlő a tényekkel...."
Ha nem igaz, amit állítok, akkor szerinted hogyan van? Még nem mondtad, h mik a tények, csak azt, h nem az, amit én mondok.
"Ha infód van számosíts, mond azt, hogy a Cure X ezer euroért jönne el, a DM meg Y ezer euroért ..."
Úgy rémlik, te kérdőjelezed meg az állításom, úgyhogy akkor én kérném ezt.
"A helyzet az, hogy Cure-al kapcsolatban elég jók az infóim..."
Oszd meg, és meggyőztél.
"Az Arénával kapcsolatban meg annyit, hogy ott eleve más a helyzet mint egy fesztiválon, hiszen van bérleti díj, álló és ülő helyek... Fellépőtől függetlenül kb egyforma árkategória (1-2 ezer forint eltéréssel) minden előadó....Szerintem..."
Nem 1-2e, inkább lehet 50% is, sőt ha nem külföldi és nem koncert, akkor több, de ez nemigen jön ide.
"És még valami az , hogy a SZIN-en 4.000 Ft volt a jegy nem mérvadó, mert idén pl a berlini koncertre 10.000 volt és szabadtéri koncert volt 20-25 ezer fő elött (ott voltam) :-)"
Bár a Wuhlheide 17 ezres, ha tele van, de az is korrekt, főleg ha egyedül léptek föl.
Akkor megpróbálom kitalálni, mit állítasz: a Cure drága, és mivel nem jönne be, nem hozzák ide. A Szegedeseknek meg volt kidobni való pénzük. Ez lehet...
End of grín helyett esetleg Nevergreen? Abból megvan az összes:))))))))))))))
Élőben jók, élvezetes de én spec nem vennék lemezt tőlük. Saséknak : szombatra lesz egy csomó Katatóniám majd abból küldök icukán, mer az nagyon jó!!!!