Keresés

Részletes keresés

frimi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 373

A bérből és jövedelemből élőknek két nagy csoportja van: a versenyszférában és a közigazgatásban. Mindkét szférában rendszeres a béremelés, minden évben.

Frimi

Előzmény: kopasznyakú (372)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.02.28 0 0 372

én is próbálok bővebb irodalmat szerezni, de most sürgős munkáim vannak.

miből gondolod, hogy 2013-ig nőni fognak a jövedelmek, figyelembe véve, hogy szanálni kell a költségvetést még idén?

Előzmény: frimi (371)
frimi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 371

Megnéztem az 1997. évi LXXXI.  a társadalmi nyugellátásról szóló törvényben lévő jogszabályhelyeket.

Az 2008. december 31. után  nyugdíjcsökkentésre nem találtam adatot.Ezen időpont valóban szerepel benne, de ez az öregségi nyugdíjkorhatárokról rendelkezik ill. arról, hogy aki nem éri el a törvényben foglalt korhatárokat, azoknál milyen csökkentéseket kell alkalmazni.

A tv. viszont rendelkezik a 2012. december 31. után öregségi nyugdíj összegének változásáról és ott valóban van csökkentés. Ez a jelenlegi helyzethez képest 40 éves munkaviszony után pl. 14 % ill. 31,2 %, de ez utóbbi esetben csak akkor, ha  egyéni döntés alapján a magánnyugdíj pénztárba befizetett összeget nem utalták át a Nyugdíjbiztosítási Alapba. (Ez utóbbi % vélekedésem szerint nem jelenti az öregségi nyugdíj drasztikus csökkentését, hiszen amit a magánnyugdíjpénztárba befizettél azt onnan vissza is várhatod. Ternmészetesen figyelemmel arra, hogy a magánnyugdíjpénztár üzleti vállalkozás, amely nyereséget is termelhet számodra, de veszteséget is.)

Vagyis van valóban csökkentés és kinek-kinek izlése szerint az radikális vagy nem radikális. Szerintem az utóbbi, hiszen 2013. -ig van egy pár év még hátra s feltételezhető, hogy az évente bekövetkező béremelések pufferolják majd legalábbis jórészt a %-os csökkentést, hiszen az átlagjövedelem összege addig is évről-évre emelkedik.

Az osztrák helyzetet meg esetleg megpróbálom irodalmazni, mert az öregségi nyugdíj csökkentésével kapcsolatos pongyolán idevetett megjegyzésed kétségeket ébresztettek bennem

Frimi

Előzmény: kopasznyakú (367)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.02.27 0 0 370
Mind a 17 a te hirdetésedre jelentkezett ???
Előzmény: Törölt nick (369)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.27 0 0 369
Ja, tegnap megismertem a 17. gyermektelen nyugdíjast.
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.27 0 0 368

"egyebkent itt az usa-ban se huz ujjat a nyugdijasokkal SENKI.mert az politikai ongyilkossag lenne"

Légyszíves homályosítsál fel, hogy egy nyugdíjas az USA-ban miben függ a kormánytól?

A nyugdíjasnak ott is ingyen van az utazás, az orvosi ellátás, stb?

Meg regélhetnél az amerikai nyugdíjrendszerről is egy picit!

Kösz!

Előzmény: ipterror (331)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.02.27 0 0 367

97- évi 81 tv.

olvasd végig, el vannak dugva benne az érdekességek

Előzmény: frimi (364)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.02.27 0 0 366

Ausztriában a tüntetések eredményeként a kancellár megmondta, hogy gyerekek nem rám kell haragudni, hanem több gyereket kellett volna csinálni.

30%-al csökkent az újonnan nyugdíjba menők nyugdíja a korábbiakhoz képest.

Előzmény: frimi (364)
frimi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 365

Igen, optimista vagyok, mert úgy látom, hogy Magyarország még messze nem merítette ki az offenzív lehetőségeket oly mértékben, hogy deffenzívába kelljen átmennie. Szeretném, ha például akár már Portugália szinrtjét elértük volna...

Frimi

Előzmény: NGid (362)
frimi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 364

Ez új unformáció volt számomra. Bizonyára így is van.(Örülnék azért, ha dolgomat annyival megkönnyítenéd, hogy a jogszabályhelyet beidéznéd, hogy könnyebben utánnanézhessek magam is.)

Most, így "helyből" nem tudom megítélni, hogy az mennyire radikális és miféle ellentételezések lesznek a pufferolás érdekében. Mert hogy osztatlan elégedettséget nem fog kiváltani, az biztos.

Igy, első blikkre, időzített bombának tartom s nem tartom elképzelhetetlennek, hogy idővel akár ezek a passzusok változzanak. Ha melegszik a helyzet az aktuális kormány oldalán... Mert egy törvény addig törvény ugye, ameddig a parlamenti többség azt meg nem változtatja. S ha nem tévedek, a nyugdíjtörvény nem kétharmados... És már az Alkotmány is toldozott-foldozott...

Ugyanakkor teljes nyugalommal feltételezem, hogy ezt még nagyon sokan nem tudják. Akiket érinteni fog ez az intézkedés. S azok nyilván nem fognak örömüknek hangot adni és nem fogják teljes mellszélességgel támogatni az aktuális kormányzatot/kormányzópártot. Akkor... Borítékolok egy jópár százezer, esetleg milliós szavazatvesztést.

Egyébként csak Ausztriát tudom felhozni példának, ahol tüntetések sorozata volt. S ha jól csalódom, ilyen jellegű megmozdulások voltak Németországban és Franciaországban is.

A tüntetések végső kimenetélére nem emlékezem, de az biztos, hogy az alapvető követelés az volt, hogy a később nyugdíjba menők ugyanolyan feltételekkel mehessenek nyugdíjba, ahogyan a régebben nyugdíjasokká vált aktívok.

Frimi

Előzmény: kopasznyakú (363)
kopasznyakú Creative Commons License 2006.02.27 0 0 363

szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a most kezdődő kormánycikusban lesz 2009 jan 1. je, amikor is megváltoznak a nyugdíjszámítás szabályai és csökkenni a fog a nyugdíjba vonulók nyugdíja.

lásd mai nyugdíjtörvény hatályos szövege.

Előzmény: frimi (360)
NGid Creative Commons License 2006.02.27 0 0 362
Én azért nem vagyok olyan optimista mint te. Ez a nagy jólét nem egy állandó valami. Azok a források, amik lehetővé teszik, gyorsan fogynak és egyre drágulnak.
Jóval hamarabb be fog következni az (mint 20-30 év), hogy kérdés lesz ebből.
Ismerve történelmünket és vezetőinket (nomeg magunkat is) a megoldás mindig a társadalom egy részének bűnössé tételével fog befejeződni. Aztán ha az nem elég, majd találnak másikat.
Szar helyzetben fogékonyak vagyunk erre.
NGid Creative Commons License 2006.02.27 0 0 361
Ez a demokrácia. :)
Számomra ez is csak azt mutatja, hogy az ember (de legalábbis a magyar ember) természetes állapota nem ez, hanem valami más.
frimi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 360

Hát nem értitek meg, hogy felesleges szélmalomharcot folytattok, mert Magyarországon nincs olyan politikai erő, amely felvállalná az azonnali bukást, amely a radikális - vagy akár mérsékeltebb - nyugdíjcsökkentés miatt bekövetkezne?!

Hát nézzetek csak körül: 2002.-ben az MSZP és a Fidesz valóságos ígérgetési versenyt folytatott, amelyet azután az MSZP meg is nyert. Gadasági gondok árán, s a szociális juttatások növelése, átalakítása mégis sokakban elégedetlenséget szült.

Most a Fidesz igérget ezerrel.

Gondolhatja-e valaki, hogy választást fog nyerni, ha most akármelyik párt akármilyen nyugdíjcsökkentési programmal állna elő?

A már nyugdíjasok nyugdíjának megkurtítása milliós szavazatvesztést eredményezne. A még aktívak nyugdíjfeltételeinek csökkentése úgyszintén.

Amúgy meg még messze vagyunk azoktól a fejlett országoktól, ahol a gazdasági növekedés üteme már lelassult és ezért nem termelődik elegendő anyagi forrás a gazdaságból, hogy a társadalom teherbíróképességét növelni lehessen!

Hiába áll fenn a társadalom elöregedésének problémája, a "nyugdíjcsapda". Hiába itt (is) a különféle háborgás, csak üres szócséplés az egész, mert szvsz Magyarországon az elkövetkező 20-30 évben ez nem lesz aktuális. Amíg legalább Ausztria szintre nem jutottunk...

De azért csak szaporítsátok a szót!

Frimi

NGid Creative Commons License 2006.02.27 0 0 359
Az eladósodunkat és a lecsúszunkat kihagytad.
Ehhez jön majd az egyre szarabbul élünk, ki a hibás című játék. Nem az idióta kampányra gondolok, hanem mikor ténylegesen megzuhanunk és komolyan fogja érdekelni dicső népünket.
Előzmény: ipterror (346)
ipterror Creative Commons License 2006.02.26 0 0 358
a gyerekvallalas az IGAZI ALTERNATIVA!!!!te itt hogyan teljesitettel eddig ?????
Előzmény: blll (345)
ipterror Creative Commons License 2006.02.26 0 0 357
mindannyian elpusztulunk mert mindenki meghal.de mindig lessznek magor milliok a karpat medenceben is csak szorvanyban ahogy a trianoni utodallamokban
Előzmény: blll (348)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.02.26 0 0 356

Igen hálás vagyok neked gyermekem, hogy ilyen magasztos cél lebeg szép szemed előtt.

Sok sikert kivánok nem könnyű küldetésedhez.

Előzmény: blll (351)
ipterror Creative Commons License 2006.02.26 0 0 355
vigyazz az eros nyugdijasoknal!
Előzmény: blll (353)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.02.26 0 0 354

OK !!!

Megvárom !!!

Előzmény: blll (350)
blll Creative Commons License 2006.02.26 0 0 353

Ne félj lefekszem, mert holnap melóznom kell!

Na csá!

Új köszönési forma:

Radikális nyugdjjcsökkentést!

Előzmény: janijani (352)
janijani Creative Commons License 2006.02.26 0 0 352

Rohamod van?

Hívj gyorsan orvost,amíg nem késő!

Előzmény: blll (351)
blll Creative Commons License 2006.02.26 0 0 351
Nem én akarok győzni, hanem a magyarságot szeretném megmenteni!
Előzmény: G.B.Bejja (349)
blll Creative Commons License 2006.02.26 0 0 350

Bejja mami!

Nemsokára eljön a cselekvés ideje is!

Előzmény: G.B.Bejja (347)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.02.26 0 0 349
Te nem fogsz, ne félj.
blll Creative Commons License 2006.02.26 0 0 348
Ha mi elpusztulunk majd betölti a Kárpát medencét más!
Előzmény: ipterror (346)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.02.26 0 0 347

Kisfiam, vagy kislányom...

Mondtam már: állj ki az emelvényre, tv-be, rádióba, ujságba, és mondd el.De gyorsan húzd be a nyakad, mert amit kapni fogsz, az is a tiéd lesz.

Itten hiába osztod az eszet, nem fog történni semmi.  

Egyébként nagyon szép dolog tőled ez az ablakpucolás, de talán ne az én szememben akarj ezzel nőni, nem fog menni.

Előzmény: blll (343)
ipterror Creative Commons License 2006.02.26 0 0 346
nem pusztulunk el.csak elciganyosodunk,eltorokosodunk,elarabosodunk,egyre tobb feketenk is lessz afrikabol stb stb
blll Creative Commons License 2006.02.26 0 0 345

Vagy győznek az elképzeléseim, vagy elpusztulunk!

Eddigi még senki sem vázolt fel alternatívát!

Előzmény: ipterror (344)
ipterror Creative Commons License 2006.02.26 0 0 344
logikusnak hangzik.de te tenyleg ALMODOZO vagy
Előzmény: blll (343)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!