most lehet, hogy hülyeséget mondok, én is csak olvastam (itt valahol), de nem jártam utána, hogy a szódabikarbonát nem ajánlják a sótartalma(???) miatt.
Na, most üssetek, mert nem értem én se az összefüggést:)
Mikolt, jó, hogy erre is jársz, egyúttal gratula a nagycsaládos léthez, bár sztem eddig se unatkoztál :)
Salvus vizet gyógyszertárban vagy hol lehet beszerezni?
Másrészt utánaolvasgattam ennek a hosszú rosszulétes időszaknak a neten, és arra jutottam, hogy valószínűleg nem eszem eleget ezalatt a terhesség alatt, emiatt sok a gyomorsavam és ezért vagyok rosszul. Mondjuk ez egy 22-es csapdája, mert én épp azért nem eszem, mert rosszul vagyok :( Tény, hogy 32 hetesen mínusz 2 kg-nál vagyok, na de a kiinduló súlyom az előző szoptatás alatt felszedett tizensok kilónak köszönhetően messze volt az ideálistól, most 72-73 kg vagyok 164 cm-hez.
Szóval, Mikolt, ha jól tudom, Te se híztál a legutóbbi terhességed alatt: mi a véleményed az okoskodásomról?
sos viz ize van, semmi extra. kit erdekel, hogy milyen az alatt a 3 mp alatt, amig lenyelem? segitett, engem csak ez erdekelt. egy het alatt megszoktam az izet.
Legalábbis anno engem ez a vélemény tántorított el a Salvus víztől, mármint hogy simán hűtve borzalmas, helyette megvettem a Maalox szuszpenziót, amiről azt olvastam, hogy kanalas orvosság ízű. Hát, nem az. Olyan, mintha oltott meszet innék, borzalmas! Szóval lehet, hogy legközelebb inkább a Salvus víz:)
Nekem a reggeli fogmosáskor nem a hányinger, hanem a rengeteg vér a bajom... Valami jó tipp fogínygyulladásra, míg eljutok fogorvoshoz? (már a teherbeesésemkor is ez volt a bajom, akkor rakattam rendbe a fogaimat, mondta is a doki, hogy ilyen ínnyel nem lehet babásodni - aztán már ott volt a pocaklakó, csak nem tudtuk -, de az ő tippjei - Corsodyl szájvíz és Meridol fogkrém - eddig nem hoztak sikert).
4ti, ezt a két készítményt találtam neked, mindkettő vénynélküli, persze ott a leírásban, hogy a dokidat tájékoztasd! Hátha beválik valamelyik... AlusulinAntagel M
Jelentem, a ma reggeli fogmosás Elmex gyerekfogkrémmal relatív eseménymentes volt, egy kis émelygést leszámítva, de a reggeli bent maradt :)
Köszi csajok a tanácsot, hasznos volt!
Ehhez kapcsolódva jutott eszembe, hogy a Rennie is mentolos, nem csoda, ha attól is rosszul voltam. Rémlik valami, mintha létezne gyümölcsös verzió is, vagy csak álmodtam volna? Erről tud valaki valamit?
A Weleda-nak van egy gyerekfogkréme, mi ezzel mossuk a 1,5 éves kislányunk fogát, ezt le is nyelheti (köpni ugye még nem tud)... Egy próbát esetleg megér, bár nem olcsó...
Köszi a tanácsokat, kisfejű elektromos sem vált be, de ezt a gyerekfogkrém témát még nem próbáltam, bár jelenleg a rágógumiízűhöz se nagyon van gusztosom:)
én sajnos ilyen érzékeny vagyok. az első két terhességem alatt jóformán a beágyazódástól kezdve hánytam.
most a harmadiknál csak a 6. héttől.
4tissimo :-(((
én is ilyen vagyok. a másodikkal masszívan hánytam a huszonsokadik hétig napi többször, aztán szerencsére elmúlt.
most (21. hét) csak reggel hányok, nekem leginkább az jött be, hogy amikor lefekszem aludni, még jól bekajálok. ettől persze hízok, mint egy malac...
na meg persze az is remek, hogy átheverészem a reggeli rosszullét idejét, és ágyba kapom a reggelit. hahhhahhhaaaaa, na persze ez csak azon a héten valósult meg, amikor kettesben elutaztunk a férjemmel. két ovissal erre esélyem sincs...
Köszi a választ. Akkor ez alapján lehet ehavi, erre utal az is, hogy a teszten a csík csak halvány volt. Azért igazán furcsa nekem ez az egész, mert az előző 3 gyereknél ilyen nem volt, csak hányinger, émelygés a 6. hét után. Ez viszont nekem is majdnem végig. Ja, és a másodikkal végigöklendeztem az összes fogmosást, de csak vele.
Jujj...:((( Részvétem. Sok ötletem nincs, esetleg homeós bogyók? A Boiron honlapján van egy pár féle a kora(?)terhes tünetekre is.
Fogmosásról pedig azt olvastam, hogy közvetlen róka után nem érdemes, inkább csak jó alapos szájöblítés, mosás csak később - mert ha olyankor a savas kémhatásra rásúrolsz, lőttek a fogzománcnak, akkor a legsérülékenyebb.
Ehhez kapcsolódva: képzeljétek, én lassan 32 hetes, és még mindig rendszeresek a reggeli rosszullétek. Könyörgöm, adjon valaki valami értelmes tippet a mérséklésére, mert egyre gázabb nagy pocakkal+kis poronttyal teljesíteni így a reggeli rutint.
Eddig kipróbáltam már a reggeli sós keksz+hideg kóla kombót, ideiglenesen jó, de a fogmosással újra jön a tengeribetegség. Aztán most az ébredés után egy Rennie változat van soron, de sajnos ezt is sikerült pár napja kirókáznom (már bocs). A dokim-védőnőm szerint van ilyen is, nem tudtak rá semmi értelmeset mondani.
Ha kihagynám a fogmosást, akkor talán jobb lenne, de ugyebár ez nem opció, gyerkőcökön kívül ép fogazatot is szeretnék :)
Nálam a 6. héten kezdődött a hányinger, ez elég általános, de ismerek olyat, aki annyira érzékenyen reagál a hormonokra, hogy már a kimaradt menzesz előtt kerülgetik a rókák. Nagyon egyéni, de majd az első UH pontosít! És gratula:)
Ingi, Aiiaiiyo, Nektek is nagy gratula, jó egészséget és sok tejet kívánok!!:)
Ismeretlenként rögtön kérdeznék valamit, ráadásul bevallom el se olvastam az eddigieket, ezért bocs, most nem fér bele.
Mikor kezdődött Nálatok, ill. mikor kezdődik "hivatalosan" a terhességi hányás-hányinger? Csak mert amikor épp meg kellett volna jönnie a mensinek, akkortól hányok, és felmerült bennem hogy ez annyira korai (ugye a fogantatástól számítva csak 2 hét, rendes számítással 4 hetes terhesség), hogy talán lehet hogy 1 hónappal korábbi a baba, csak még akkor egyet menstruáltam? Ez most borzasztóan érdekelne, köszi ha válaszoltok!
jaj de jó, hogy jelentkeztél, már épp érdeklődni akartam hogyléted felől! Akkor örülök, hogy minden rendben és várjuk a sztorit na meg a képet a picurról!