Keresés

Részletes keresés

Pistike Creative Commons License 2004.08.09 0 0 1400
amennyire én tudom jobb, ha nem kaszálsz előtte
Előzmény: TOM (1399)
TOM Creative Commons License 2004.08.09 0 0 1399

Szervusztok,

glialkával szeretném elpusztítani a kertben termő gyomokat - még csak az van.

Érdemes elötte mondjuk fűkaszával levágni a dolgokat, vagy minél nagyobb a gyom annál jobb, mert a leveleket keresztül szívódik be a szer?

Kösz,

TOM

petira Creative Commons License 2004.08.08 0 0 1398
Lehet, hogy kinőtte. Pont ma néztem, hogy már eléggé behálózzák a földjét a gyökerek, ha kiemelem a cserépből. Holnap átültetem, le is permetezem. Köszi a tippet, remélem segíteni fog...:)
Előzmény: Tozatu (1395)
donciii Creative Commons License 2004.08.06 0 0 1397

Tünet leírása: a levélen és a bogyókon egyaránt található a tünetek. A bogyon nagy kiterjedésű elmosódott szélű vörösbarna foltok jelentkeznek, felületük laza.Az érett bogyók könnyen rohadnak, és azokon szaprofita gombák telepednek meg.

Ez a betegség a fitoftórás betegség.

A vegyi védekezés csak akkor eredményes, ha azt megelőzésképpen, azaz preventív módon alkalmazzuk/ mint a legtőbb permetezés/.

A benzin kúttaknál vásárolt virágföldek is olyanok, mint a kertészetekben kapható, csak kétszer annyiba kerülnek.

A növények betegségre való hajlandóságát meghatározza a növény fejlődése, erőssége/ a földben kevés a tápanyag/, ezt pótolni kell. Gyenge növény gyorsabban kapja el a betegséget.

Előzmény: Heuro (1396)
Heuro Creative Commons License 2004.08.06 0 0 1396

Kedves donciii !

Köszönöm szépen, permetezek.

Azt meg tudod mondani, hogy mi a neve ennek

a betegségnek ?

(emlékeztetőül: http://heuro.hu/betegpari.jpg )

Az biztos, hogy többet nem veszek paradicsomhoz

benzinkútnál földet ... mert szerintem ez a valami már a földben

volt benne.

Köszönettel, Szkárosi Gyula

Előzmény: donciii (1388)
Tozatu Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1395
Rovarölővel próbáld meg,ha szobában van,akkor Biola,vagy Biosect,de hetente ismételni kell ,mert a petéket nem bántja.Aztán nem nőtte ki a cserepét?
Előzmény: petira (1393)
donciii Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1394

A dudor a termés zöld héján van.

A levélen volna a hangsúly:

1./ 2-3 mm nagyságú barnaszélőszabálytalan kör alakú, középen szürkés foltok.

2./ majd nem szabályos barna foltok

3./ 2-3 mm szögletes vizenyős, majd feketen foltok jelentkeznek. A foltok később összeolvadnak és a levélerek elfeketednek.

De bármilyen jó volna, ha még nem történt meg a permetezés.

Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (1392)
petira Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1393

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? A szobában lévő hibiszkuszom (ami pár hónapja nagyon intenzíven virágzott) levelei sárgulnak. Naponta-kétnaponta kb. 5 levél sárgul el. Napfényes ablakban volt, erkélyajtó mellett. Lehet, hogy huzatot kapott?
A levelek fonákján pici petéket vettem észre kb egy hónapja és néhány fehér, nagyon apró molyszerű lepkét. A petéket lemostam vízzel levelenként, de most néhány újra megjelent. Mit lehetne tenni ellenük? Először úgy tűnt a peték miatt sárgul el a levél, de ebben már nem vagyok biztos. A virágzás is abbamaradt, kezdetben a bimbók is elsárgultak mielőtt kinyíltak volna, de most már bimbók sem jönnek.

Sok növényem van odahaza, de ez az egyetlen ami virágzó, pont ezzel van gond.

Köszi előre is, ha valaki segítene kitalálni, mi a gond.

BAJAI 'SAJÁTNEVES' Creative Commons License 2004.08.05 0 0 1392

Hááát, a csonthéj eleve dudoros kiképzésű ....

Ezt a zsugorodást már most, zölddió állapotban kell ellenőrizni, vagy érett állapotban?

Ha választ adtál, akkor majd készítek macro felvételt, és bemutatom neked, megítélendő, mi lehet a probléma.

Addig is: köszönet!

Előzmény: donciii (1391)
donciii Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1391

BOCS HIBÁSAN ÍRTAM: HELYESEN:" BUVICID K"

Egyszer elég lesz permetezni, a rézoxikloroddal lomb hullás után, de azért valamit még meg kellene nézni: a gyümölcs héján vannak-e dudorok illetve a héját feltöröd akkor aszalodot-e a magbél? Ha igen akkor nincs sok esélye a fának. De mivel a fának minden esélyt meg kell adni azért permetezd le most és majd öszel is.

Ha a fenti tünetek jelen vannak akkor gyűrűsfoltosság, mely egy nem gyógyítható virusos betegség.

Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (1390)
BAJAI 'SAJÁTNEVES' Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1390

Ugye ez is permetszer? Véleményed szerint hány alkalommal kell ezzel lepermetezni szegény fát?

Talán még a tünetek között annyit említenék meg, hogy szerintem, mintha ezzel a problémával párhuzamosan több száraz ág képződne, mint régebben. Mintha ...

Az ősszel alatt a lombhullást követő időszakot érted, vagy addig, míg még tart a levélzetből?

Köszönöm a tippeket.

Előzmény: donciii (1389)
donciii Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1389

Kedves Bajai 'sajátneves'!

Ha a tünet leirás jó akkor javaslom a BUVCID K  szert 30 gr/ 10 liter vízzel.

A betegség: gnomóniás  gomba betegség.

Összel az egész fát rézoxicloriddal majd le kell permetezni.

Előzmény: BAJAI 'SAJÁTNEVES' (1387)
donciii Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1388

Kedves Heuro!

Az egész nyövény le kell permetezni.

A szer keverése 2 gr. 10 liter vízben.

Előzmény: Heuro (1386)
BAJAI 'SAJÁTNEVES' Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1387

Üdv!

Udvarunkban áll egy terebélyes diófa, de nem mérgeszöld színű dús a levélzete, hanem olyan sápadékony, sárga színre hajló, különösen a széleken.

Van-e valakinek tippje, miként adhatnék erőt ennek a fának?

Köszönet!

Heuro Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1386

Kedves donciii !

Nagyon köszönöm a választ ! Életemben először foglalkozom saját kiskerttel, mégha az csak 4 cserép is:-), ennek megfelelően tapasztalatlan vagyok.

A permetezés alatt azt értsem, hogy levelet, termést, mindent permetezzek le ?

Köszönöm szépen, Szkárosi Gyula

Előzmény: donciii (1361)
csurtus Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1385
Ismét csak megköszönni tudom az infót!
Előzmény: donciii (1384)
donciii Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1384

A topas általában lisztharmatra javasolt szer, almatermésüeknél varasodásra, csonthéjasoknál apiognogmóniás levélfoltosságra.

Az Orthocid 50 WP lisztharmat kivételével gombabetegségekre.

Előzmény: csurtus (1383)
csurtus Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1383
Köszönöm! Nekem valami Topázt vagy mit ajánlottak, ezek szerint ne vegyem meg?
Előzmény: donciii (1381)
CORTEN Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1382

Tripsz ellen, zárt termesztőberendezésben, paprikára, rövid évi-vel?

Tud valaki valami hatásos szert? Forgalmi kategória nem gond, csak az évi rövid legyen.

Előre is köszönöm!

donciii Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1381

Szia Csurtus!

A mogyoró kártétele ilyenkor a monilia és a szürkepenész. Védekzés : ORTHOCID 50 WP és ezzel mind a három fát lehet kezelni, de az igazi kezelés majd összel lombhullás után réoxicloriddal, a többit majd tavasszal (nevikén, chorus,stb.)

Előzmény: csurtus (1380)
csurtus Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1380

Sziasztok,

az egy szem kajszibarackfám és a két mandulafám kétségbeejtő módon mézgásodik-gyantásodik: nem túlzok, ha azt mondom, hogy ökölnyi nagyságú mézga(gyanta)kupacok jelennek meg a törzsön, majd lehullanak és undorító módon toccsannak szét a földön, illetve a terasz kövén.

Emellett a két gyönyörű mogyoróbokrom minden előzetes jelzés és felszólítás nélkül elkezdte hullatni a hirtelen elsárguló  leveleit, mintha legalábbis szeptember végét írnánk.

Van-e - és ha igen, mi - a teendő?

Köszönöm!

Veszpremi Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1379
Köszi, igen, Almádi út vagy a gazdabolt a nevikitől nem messze.
Előzmény: donciii (1378)
donciii Creative Commons License 2004.07.27 0 0 1378

Kedves Veszprémi!

A betegség Pszeudopezizás levélfoltosság:

Védekezés: karathane FN 57 vagy tiovit , de ez már csak a még egészséges leveleket menti meg.Ha a név a lakhellyel azonos akkor az Almádi uti üzletben találsz rá szert.

Előzmény: Veszpremi (1377)
Veszpremi Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1377
Egyik ribizlifám levelei rozsdásodnak, leszáradnak. Mit kéne vele tenni, mi ez?
eR-dei Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1376

megelőztél a hozzászólásoddal  :)))

egyelőre még zöldek a hajtások, és reménykedek, hogy azért néhány levél kibírja az őszig. Mondjuk a mogyoróbokromról is azt hittem, hogy nem fog kihajtanai aztán mégis..

Előzmény: donciii (1373)
donciii Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1375
Utána
Előzmény: eR-dei (1374)
eR-dei Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1374

Ezt most akkor írtad amikor már beírtam, hogy leperzseltem az összes fát, vagy még előtte?

Előzmény: donciii (1372)
donciii Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1373

A tanulópénzt meg kell fizetni.

A fákat ha lehet rendszeresen lócsolni kell ( minden nap).

Elötte le kell vágni egy darab ágat( de nem a kajsziról), majd azt hosszába ketté kell metszeni és meg kell nézni hogy nedves-e, ha igen akkor van esély arra, hogy ki fog hajtani, sok sikert.

A küzdelmet soha nem adhatjuk fel. Gondolj bele Te vagy az orvos a fa a beteg.

Ha korházba mész és az orvos is feladná....?

Előzmény: eR-dei (1371)
donciii Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1372

A gyantásodáshoz: ha a fák nem nagyok, akkor célszerü volna rézoxiklorid-l a törzsét és az ágagat ( úgy, hogy a levélre ne kerüljön) beecsetelni.

A fentiszer kis kiszerelésben is ( 4 dkg) kapható, öszel pedig úgyan azzal permetezni az összes fát lombhullás útán.

Előzmény: eR-dei (1369)
eR-dei Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1371

Köszi a tanácsot.

Permeteztem, de a levelek mostmeg teljesen leperzselődtek (minek annak kert, aki nem ért hozzá) pedig 0,01 %-os oldatot csináltam.

Ugyhogy várom az őszt, hátha magukhoz térnek a gyümölcsfáim, ha nem akkor többet nem ültetek és kész. De azért nagyon szomorú vagyok és nem is értem az egészet...

Előzmény: donciii (1370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!