Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 180

hát igen, a vaj-margarin vita... középúton járunk, mindkettő van itthon mindig.:)

libazsírral szoktam, de ez a mangalica zsír tényleg jó ötlet... majd keresek.

Előzmény: vf1 (172)
vf1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 179

Ezek szerint ügyetlen vagyok, mert a lassú vizes kövön saját kezűleg fenett Fiskars késekkel nem tudok ilyet.

Tán a kések rosszak..?? A szőrt viszi a kezemről. 

Előzmény: truffle (177)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.24 0 0 178

Hat az attol fugg, hogy hol veszem.  Van nagyuzemi - vagy van haztaji.  En meg vagyok elegedve a nagyuzemivel - dupla vagy tripla arat csak akkor fizetek a haztajiert, ha tudom, hogy tenyleg az.  Azt pedig nem surun lehet tudni.  A farmokon arulnak marhat, amit ok neveltek, de nem szabad nekik levagni es nyersen arulni - igy csomagolt/melyhutott... es meregdraga.

Előzmény: truffle (175)
truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 177

Ha már nem tudsz főzni, áruld el légyszi, hogyan szeletelsz ilyen csodálatosan?

Semmi extra...némi szén bevitele hőkezeléssel a gagyi kés pengéjébe, hogy megtartsa az élét.+

 

A héten tervezem a póréhagyma krémet, a parmezán és a majonéz már megvan...:))

Szóval a gomb megvan, már csak a kabát kell:). Nem kell nagy ügyet csinálni belőle, jó oda a szlovák trappista is.

 

 

 

 

Előzmény: vf1 (173)
truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 176

Osztom a véleményt.

Előzmény: vf1 (172)
truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 175

...viszont csodalatosan szeletelsz! :))

 

Ugye, hogy ugye?:) Sokszor a részletekben rejlik a lényeg:).

Minden részletében guszta az egyben sült husadék, gondolom az íze is hasonló.

Mi újság felétek az állagával? Mennyire tekinthető "háztájinak"?

Előzmény: ZsuR (171)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.24 0 0 174

Próbáld egyszer, csak a saját részedre,- ha nem merészelsz nagy plénum előtt zsűriződni,- csak tökfélével, egészen más íz, de szupi.

Azt gondolom, hogy a sütőtököt mellőzzétek, édességével szerintem nem passzol a képbe, megpróbáltam és csalódtam, egészen mást vártam tőle.

Előzmény: tunderlala-3 (158)
vf1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 173

Ha már nem tudsz főzni, áruld el légyszi, hogyan szeletelsz ilyen csodálatosan?

 

A héten tervezem a póréhagyma krémet, a parmezán és a majonéz már megvan...:))

 

Előzmény: truffle (170)
vf1 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 172

A margarinnal én nem nagyon értek egyet, annál már inkább a mangalica zsír!

Előzmény: tunderlala-3 (166)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.24 0 0 171

...viszont csodalatosan szeletelsz! :))

 

Javasolok egy sos-fuszeres aztatast a nagyobb darab husok sutese elott.

 

A vizet (mint a savanyuhoz) felforralni fuszerekkel - es raonteni a husra.  Hutoben allni legalabb 8 orat.

 

Persze a borban valo aztatas sem rontja el... :))

 

Előzmény: truffle (170)
truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 170

Én sehogy, nem tudok főzni:(/na jó, egy-egy halászlé, vagy tepertős pogi még elmegy/. Feleségem a kukta. Viszont én szeltem fel a húst gusztusosan vékonyra...az sem lebecsülendő:). Én inkább kísérletező típus vagyok, majd mutatok abból is, itthon rendre kiakasztom vele a családot, remélem itt is nagy pánikot keltek majd vele:).

 

Ami az egyben sült húst illeti: bepácolja saját keverésű fűszerrel(titkos, senki nem tudja az összetételét). Az előttem szóló lányok leírták nagy vonalakban (sőt tökéletesen) a módját, talán a mustárt hiányolom egy kicsit...de hát ahány ház... 

Előzmény: ZsuR (165)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.24 0 0 169

ANANÁSZOS CSIRKEMELL NEKTEK

 

Csirkemellet vékony szeletekre vágok, kiklopfolom. Bekenem sóval, borssal lisztben megforgatom, és kevés olajban porcelánbéléses vagy teflon serpenyőben megsütöm hirtelen, míg pirulni kezd a kérge. Tepsiben vagy jénaiban lefektetem őket, ráőntőm a szaftos olajat amiben sült. Megszórom apróra vágott befőtt ananásszal vagy őszibarackkal, aztán reszelt sajttal, végül tejszínt öntök rá, annyit, hogy ellepje. Ezután megy a sütőbe, míg a tetején a tejszín meg a sajt rózsaszín krém kezd lenni. Még a válogatós keresztlányom is nagyon szereti. Mellé tejes, vajas krumplipüré dukál!

truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 168

Nincs mit, én is kösz:).

Előzmény: tunderlala-3 (164)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.24 0 0 167

Én az egészben sütött húst megtűzdelem füstölt szalonnával meg fokhagymával. Mellé teszek a tepsibe félbevágott, kicsumázott almákat, meg egy fej hagymát egészben. Tetejére kis mangalica zsír, alá kevés víz jön. Tepsit lefóliázom, és kb. 3/4 órát elfelejtem a sütőben. Akkor leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Az alján keletkezik a sült almás, kocsonyás zsíroskenyérre való ha megdermed. A csirkcombot is sütöm így, csak azt nem tűzdelem meg, hanem néhány gerezd fokhagymát mellé teszek.

Előzmény: ZsuR (165)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 166

na én ilyet úgy szoktam, hogy rengeteg tuningot rakok mellé, sok-sok v.hagyma, f.hagyma, paradicsom, paprika... hús fűszerez, és cserépedényben sok zsírral megsütöm, így amikor már a hús elfogyott, még akkor is van (jó esetben, mert nagyon gyorsan fogy:D) pecsenyezsír a kenyérre:))

Amúgy csináltam már többször margarinnal is, ne a zsírt együk, és úgy is finom volt:)

Előzmény: ZsuR (165)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.24 0 0 165

Te hogyan csinalod?

Előzmény: truffle (163)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 164

gyönyörű szép, köszönöm szépen!:)

Előzmény: truffle (162)
truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 163

Nem igazán recept, inkább jó tanács.

Minden háziasszonynak meg kéne tanulnia húst egészben lesütni és azt adni a gyerekeknek tízóraira az iskolába, nem pedig a lefóliázott, haltápon nevelt pulyka párizsit. Nem drágább, csak munkaigényesebb.

 

 

 

truffle Creative Commons License 2012.10.24 0 0 162

Juhhéééé!:)

A jó válaszért kapsz tőlem egy virtuális tojglit...igaz kacsa és kissé "hiányos";).

Előzmény: tunderlala-3 (161)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 161

tojás?:D

Előzmény: truffle (159)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 160

na most aztán ezzel ki vagyok segítve.... :O :D

Előzmény: truffle (159)
truffle Creative Commons License 2012.10.23 0 0 159

Mi az a tojgli?:))

 

Hát... tyukmoty(vagy tikmoty). Sok helyen így hívják a tojglit:D

Előzmény: tunderlala-3 (158)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 158

Mi az a tojgli?:))

 

cukkinit szoktam tenni a lecsóba, de ettől függetlenül ugyanúgy paradicsommal-paprikával készítem, csak plusz cukkini is megy bele.

 

nálunk a cukkini minden formációban jöhet, gyerekek is nagyon szeretik:)

Előzmény: Amateur-no1. (156)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 157

Arra én tejfölt nem tettem, csak a tetejére rengeteg reszelt sajtot... nem hiányzott a tejföl róla.

Előzmény: Amateur-no1. (155)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 156

Erről a tökös lecsó jut eszembe, ami igazából, nem is tartalmaz sem paprikát, sem paradicsomot, csak hagyma, növendék (zöld, illetve éretlen) tökféle és tojgli !

Nagyon finom tud lenni !

 

Előzmény: tunderlala-3 (153)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 155

Natessék, akkor más is szereti ezt a verziót, elmondanám, hogy a párom elég sarkos ezügyben, Ö nem kultiválja, velem ellentétben.

Ezért sajna legtöbbször nem így készül el.  :(

Előzmény: tunderlala-3 (153)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 154

Azt gondolom, ha nyers burgonyával csináljuk, kezdjük letakarva, ha főttel, akkor lehet fedés nélkül is és a végén kapja meg a tejfeles nyakon öntést egy enyhén pirított állapotában, majd továbbsütni egy kicsit, míg a tejföl is egy kicsit hozzáidomul, magyarán nem tocsog a tetején. Az elébb emlegetett lecsós verziótól kellemesen szaftos lesz és ad egy + ízt a betét !

Előzmény: tunderlala-3 (149)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 153

csináltam nyáron úgy is, hogy darált hússal és cukkinivel... nagyon nyamis volt:)

Előzmény: Amateur-no1. (151)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 152

Természetesen héjában főtt krumpli van benne:)

Előzmény: vf1 (150)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.23 0 0 151

Kakukk !  :)

 

Van egy olyan variáció, hogy a rakott krumpedli rétegei közé, becsenünk egy réteg LECSÓT (vagy többet) !

 

Szerény véleményem szerint baromi jól összejön vele, többször megcsináltam így és ajánlom mindenkinek !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!