Keresés

Részletes keresés

euhome Creative Commons License 2009.12.07 0 0 525
Bosszantó:

http://www.vg.hu/vallalatok/energia/januartol-gazaremeles-on-mennyivel-fizet-tobbet-298875
euscac Creative Commons License 2009.12.07 0 0 524
Az A-B épületekben sem jobb a kuka-helyzet. :(

Házi statisztikához:
- 50e Ft még februárban befizetve
- közös kts minden hónapban megy (a decemberi pl. pont ma)
- augusztusi elszámolás összege befizetve
- novemberi-decemberi előleg befizetve

Sokszor volt már róla szó, de sosem lett konkretizálva: nem lenne jobb, ha lenne a társasháznak egy levelezőlistája? Azon félelem nélkül megbeszélhetnénk a nyitott ajtók és hasonló témájú problémákat!

Kedves Attila, Te, mint a gmail-es cím kezelője, esetleg felvethetnéd az email listában szereplőknek.

Előzmény: euhome (520)
Viktor84 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 523

Üdv,

Szerintem a 270 Ft /th gáz előleg teljesen rendben van, sőt még sok is. Én kb. a legelső lakója vagyok a háznak február óta, és eddigi átlagban fele is elég volt a saját méréseim alapján, úgyhogy felesleges háborogni. Elég lesz ha mindenki azt befizeti, már sokkal jobban fogunk állni.  Dec 31-én pedig úgyis lesz elszámolás.

A vízmérők nagy része is jó úton halad a hitelesítés felé.

euhome Creative Commons License 2009.12.07 0 0 522
Azok a személyek, akik (kb. 4-6 fő) nem voltak kötelezve a szerződésük alapján az 50e HUF "belépő"-KK-költség fizetésére, az az egyenlő elbánás bánás elve alapján ÖNKÉNTESEN rója le a társasház számlájára azt.
Előzmény: Áfonya03 (521)
Áfonya03 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 521

Sziasztok!

Szerintem az 50 ezreket felesleges kérdezni, mert ez a birtokbaadás feltétele volt, tehát aki átvette a lakást, be kellett, hogy fizesse.

A közös költséget mi rendesen fizetjük, a fűtéselőleget a négy hónapra 15-ig mindenképp utaljuk. (Ugye akkor 270Ft tulajdoni hányadonként?)

euhome Creative Commons License 2009.12.07 0 0 520
Ha az tapasztalom, hogy vmi a vagyonbiztonságot veszélyezteti, akkor addig a helyszínen maradok, míg a KK vagy gondnok meg nem érkezik vagy szólok a Mandarino Kft. értékesítőjének. De nem megyek el mellette szótlanul.

A fizetési határidőket tartom. A "morál" javul.

PS.: A szemetet "szelektíven" kezelem, nem hagyom a garázsszinten. Mindig szakítok annyi időt a háztartási szemetem deponálására, hogy ne keverjem össze őket a sárga/kék/zöld kukák között. A "D" lépcsőházban néhány lakó/tulajdonos/bérlő idő hiányában még nem szocializálódott talán? Aki ez nem inge, ne vegye magára.
Előzmény: Csibe104 (519)
Csibe104 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 519
Zárva van, és nem nyitható. Tehát nincs veszély!:)
BB-Dweller Creative Commons License 2009.12.06 0 0 518
Hála Istennek, még egy fizető lakó! :-) Ez egy remek belépő volt! (kivéve a garázskapu világgá kürtölését, mert arról a kivülállóknak nem feltétlenül szabad tudniuk) Tudod, ez a BB-ház ... és ki tudja, kiváncsi fülek-szemek nem figyelnek-e (itt a topikon) bennünket, ötlekeket gyűjtve, alkalomra várva. Függetlenül ettől, üdvözöllek közöttünk!
Előzmény: Csibe104 (517)
Csibe104 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 517
Sziasztok!
A garázskapu 17:00 óra óta nem működik. Szóltam Orenstein Attiláéknak (szerintem a feleségével beszéltem, gondolom), fogják értesíteni a gondnokot.
És úgy általánosságban, a nagyvilágba kikiabálom, hogy: Emberek! Vállvonogatás meg szájtátás helyett mindig cselekedni érdemesebb!
Üdv mindenkinek!
U.I.: Nálam van fűtés, 50e-t befizettem, szept-dec közös költséget és fűtéselőleget ma utalom. Egy hónapja lakom itt. Üdv mindenkinek:)
U.U.I.: Ha esetleg lesz megint barátságos meccsnézés vagy muffinsütés vagy bármi, tegyétek közzé:)
B
esassart Creative Commons License 2009.12.05 0 0 516
E lépcsőházban működik a fűtés.
LFC_82 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 514

Félve kérdezem, nálatok működik a fűtés?

Nálam órák óta jéghideg a radiátor

esassart Creative Commons License 2009.12.05 0 0 513
Nem ide tartozik amit szeretnék figyelmeztetésül elmondani.
Ma reggel a 3-as metrón a szemem láttára téptek ki egy mobiltelefont egy kislány kezéből. Egy rohadt cigány kölök nagyon furcsán mozgott a kocsiban, le fel sétált, a szeme le-fel járt és egy kicsit debilnek nézett ki, majd az ajtó mellett ülő és mobilozó kislány kezéből akkor tépte ki a telefont, amikor elindult a metró. Nagyon figyeljetek, mert így táskát is kitéphetnek a kezünkből. Mindenki figyelje a gyanús alakokat. Ne adjunk nekik ilyen könnyű keresetet.
LFC_82 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 511

Jó lenne több helyen propagálni a számlaszámot, mert ha valaki pl fizetni akar de fogalma sincs milyen számlára.

Célszerű lett volna beleirni a jegyzőkönybe is.

BB-Dweller Creative Commons License 2009.12.04 0 0 510

Elvileg igen, csak azt nem tudjuk, hogy a BB-házak gyakorlatában is így történik-e.

Remélem a közös képviselet (a belső fórumon/email-en) reagál rá!

Előzmény: euhome (509)
euhome Creative Commons License 2009.12.04 0 0 509
Szerintem ez egy egyszerű könyvelési kérdés, vagy nem az?
Előzmény: euhome (508)
euhome Creative Commons License 2009.12.04 0 0 508
Ezért kell a befizetéseket/utalásokat "címkézni"=jogcímhez kötni. Ez alapján tarthatok igényt pl. a gázszolgáltatás-előleg címen utalt ősszegeim után az esetleges "beszámításra" a jövőbeni "fogyasztásomra".
Előzmény: BB-Dweller (507)
BB-Dweller Creative Commons License 2009.12.04 0 0 507

Jó lenne világosan látnunk, tudnunk a kifizetések gyakorlatát, rendjét is, ugyanis ma minden befizetett pénzünk egy közös (Társasházi) gyüjtőszámlára megy. De, ha történetesen a mi fűtésre, vízre befizetett pénzünkön rendszeresen valamilyen ellenőrizhető, v. nem ellenőrizhető cég javításra, szolgáltatásra benyújtott számláit rendezik, akkor "egyedi" lakásonkénti tartozásunk tovább gyűlik, halmozódik. 

Ezért a jövőben mindenképpen arra kellene törekednünk, hogy a lakásonként vízre-fűtésre befizetett pénzeink elkülöníthetőek legyenek, illetve amilyen költséget lehet, a villanyszámlához hasonlóan, egyénileg rendezzünk és ténylegesen csak a közös költség kerüljön az ún. közös kalapba.

Előzmény: havefun (506)
havefun Creative Commons License 2009.12.04 0 0 506
50 ezer Ft-ról már volt több alkalommal szó. Állítólag egy kivétellel mindenki befizette. Egy fő volt egész pontosan valami csoda folytán kivétel, de azóta remélem az már rendeződött. Nem az 50 ezer Ft befizetésének elmaradásável van/volt a baj, hanem azzal, hogy sokan le akarták "lakni". Erre hivatkozva pedig nem fizetnek/fizettek semmit.

Remélem a helyzet rendeződik és mindenki felismeri, hogy le lehet szállni az 50 ezer Ft-ról! Remélem mindenkinek világos, hogy az 50 ezreket már rég elköltöttük az adósságok rendezésére! Ez az összeg nem áll rendelkezésre a bankszámlán!

Ezért kell fizetni mindenkinek végre rendesen, hogy idővel ne csak adósságunk ne legyen, hanem elkezdjünk tartalékot is képezni. Addig borotva élen táncolunk!
Előzmény: BB-Dweller (505)
BB-Dweller Creative Commons License 2009.12.04 0 0 505

Mellesleg, akár tarthatunk is egy közvéleménykutatást:

• A közös költséget rendszeresen időre, átutalással fizetem.
  • A nyárvégi fűtési költégeket és a mostani fűtési előleget (4 hónapra [szept-dec] együtt) befizettem.
  • A vizet nem fizettem még, mert nem tudom mennyit kell, de valamennyi (~ 10 e) előleget erre is fizettem.
  • az 50 e Ft-ot befizettem.

BB-Dweller Creative Commons License 2009.12.04 0 0 504

A labda a közös képviselet kezében van, miután egyedül csak ők tudják felmérni, hogy az itt lakók közül ki fizetett és ki nem. Nagyon remélem, hogy ennél jobb lesz a fizetési hajlandóság.

Kifejezetten problémásnak tartom a hiteles, hozzáértő, határozott és előrelátó vezetés, a tudatos és rendszeres tájékoztatás, valamint a folyamatos kapcsolattartás és a következetes "számonkérés" eddigi hiányát.

Alapvetően abból a feltételezésből kellene kiindulniuk, hogy az itt lakók nem ismerik a társasházi szabályokat, mert nem laktak még ilyen környezetben, nincs társaházi tapasztalatuk, nicsenek tisztában azzal, hogy milyen költségeket kell időről-időre fizetniük és azt sem tudják hova-kinek-mikor-hogyan kell fizetniük.

Mellesleg, aki még mindig úgy gondolja, hogy az 50 ezer Ft-ból még évekig lehet majd fűteni az jobb lesz, ha már ma befizeti (a társasház számlájára) a következő 50 ezer Ft-os részletet és elkezd gyűjteni a következőkre is.

Azt már feltételezni sem merem, hogy a közös képviselő cégek, szeretik a tájékozatlan lakókat és az átmeneti zavaros, leginkább csak a lakók számára átláthatatlan körülményeket, mert ilyen helyzetekben könnyebben lehet kisebb-nagyobb pénzeket eltüntetni ilyen-olyan számlákra, miközben más lényegi költségek kifizetetlenek maradnak.

Egyáltalán nem lepődnék meg pl., ha hamarosan biztosítót cserélnék, immár egy éven belül a harmadikat, vagy ........

Előzmény: esassart (503)
esassart Creative Commons License 2009.12.04 0 0 503
Jól gondolom, hogy kb 70 lakó sem közös költséget, sem melegvíz, gázelszámolást nem fizetett?
Hogy fognak most karácsony előtt kb 100 ezer ft-ot befizetni? Vagy majd együtt didergünk a télen?
havefun Creative Commons License 2009.12.03 0 0 502
Sziasztok!

Megkaptam a tájékoztatót, ami e-mail-en érkezett. Ezzel kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés...

Hányan próbáljuk meg a mintegy 7 milliós hátralékot törleszteni? Közgyűlés óta hányan kaptak tájékoztatást a fejleményekről? Az a félelmem, hogy kevesen vagyunk, akik továbbra is fizetnek és kevés fő csatlakozott a fizetőkhöz azóta.

Valószínűleg nagy százalékban azok voltak jelen (kb. 23%) a közgyűlésen, akik többségében eddig is rendesen fizettek. A fórumot az ott jelenlévőkön kívül kb. 2% olvassa, és arra tippelek, hogy ehhez e-mailen keresztül még további max. 3% csatlakozik (javítsatok ki, ha tévedek).

Saját számításaim szerint ez kb. 28-30%-a a lakóknak. Figyelembe véve, hogy a Mandírinonak 41%-a van, összesen kb. a tulajdonosok 70 %-a kapott tájékoztatást a ház költségvetésének állapotáról, a fizetendő összegről, egyáltalán a közös képviselő leváltásáról, az új KK-ról stb. Hol van a maradék 30% !?

Akik eddig ilyen-olyan kifogással nem fizettek, azok jó eséllyel még mindig nem kaptak megnyugtató választ a kérdéseikre, vagy tájékozatást az idővel szükségessé és elkerülhetetlenné váló szankciókról.

Mikorra várható teljes körű tajékoztatás nyomtatott, kifüggesztett formában? A közgyűlésről készült jegyzőkönyet mikor olvashatja mindenki?

Félreértés ne essék, továbbra sem akarok pánikot kelteni, ehelyett inkább szeretném felnyitni mindenki szemét! Az adóssághoz csapódnak kamatok is. Mindenkinek fizetnie kell, hogy eltűnjön a hátralék minél előbb! Különben csak toljuk magunk előtt a nem csökkenő adósság halmot!
butger Creative Commons License 2009.12.03 0 0 501
Én is erre keltem, de én már fél 7-kor! :( Én azt hiszem ez egy új lakó lehet, aki a hétvégén költözhetett be és talán a harmadik emeletre!
Lehet még sem a fórumot, sem pedig az SZMSZ-t nem ismeri! :( Bár szerintem az alapműveltségbe tartozik, hogy ilyen korán nem kezdünk el kopácsolni, még hétköznap sem!!!
Előzmény: Áfonya03 (499)
pensioners Creative Commons License 2009.12.02 0 0 500
Nagyon szépen köszönjük a választ, és azt, hogy időt szakitott ránk. Remélem találkozunk Januárban.

Köszönönettel a "nyugdijasok"
Előzmény: BB-Dweller (498)
Áfonya03 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 499

Üdv mindenkinek!

Ma reggel 7 óra magasságában arra ébredtem, hogy valahol a C lph-ban valaki nagyon kopácsol. Közel lehetett hozzánk, de nem tudtam biztosan megállapítani, merről jön a hang. Ha jól emlékszem, az SZMSZ hétköznapokon 8 és 19 óra közé "szorította" az ilyen jellegű tevékenységeket, ezért szeretném megkérni az illetőt, hogy ha lehet, erre az intervallumra korlátozza ezeket a munkákat.

Egyébként közgyűlési jegyzőkönyvet kapunk majd?

Áfonya

BB-Dweller Creative Commons License 2009.11.29 0 0 498

Miért igen?

• A lakóház csendes, a gépjárműforgalom zaja alig észrevehető.
  • A lakóközösséget 20 és 40 közötti fiatalok alkotják zömében.
  • Lakógyülési felszólalások + a fórumon véleményt alkotók alapján az a benyomásom, hogy a véleményt nyilvánító lakók intelligenciaszintje teljesen rendben van.
  • Véleményem szerint a kivitelező precizen, jól dolgozott (dolgoztatott), nincsenek ordító, bosszantó építési hibák, legalábbis a mi lépcsőházunkban (lakásunkban) nem tapasztaltam ilyet.
  • A lakóház hőszigetelt (többször jártam itt építés közben is), így télen sem számítok nagy fűtési költségre.
  • A szomszéd utcában áll az orvosi egyetem főépülete, több más iskola mellett.
  • A lakóközösség formálódóban van, s talán egyszer felismerjük, hogy a közvetlen tulajdonrészünkön kívüli terek is hozzátartoznak napi jó érzéshez.

Miért nem?

• A lakóház környékén még sok a tennivaló, több épületet fel kell újítani, néhányat lebontani, azaz folyamatos építési tevékenységre kell számítani az elkövetkező években, útlezárásokkal, esetenként porral, építési zajjal, útfelbontásokkal.
  • A régebbi, felújításra váró lakótömbökben még viszonylag sok, jobbik által nem igazán kedvelt embertársunk lakik ezen a környéken.
  • A közvilágításon, köztisztaságon van még javítanivaló.

Előzmény: pensioners (488)
euhome Creative Commons License 2009.11.28 0 0 496
Bocs, csak 11 lakástulajdonos!
Előzmény: euhome (495)
euhome Creative Commons License 2009.11.28 0 0 495
T. Lakástulajdonosok!

Örömmel látom, hogy a következő lapon található az ügyfélkapu:
http://www.modiant.hu/Php/szolgaltatas.php
amin láthatom a jelszóval védett területet, amin megtalálhatom majd:
1./ a lakásomhoz tartozó költségeket és befizetéseimet,
2./ Társasházunk letölthető fontos iratait (SzMSz, közgyűlési jegyzőkönyv, költségvetés, stb.),
3./ zárt fórumot,
4./ aktuális Híreket.

Az ügyfélkapuhoz a jelszót a modiant@modiant.hu email címen igényelhettem.
Az emailben meg kellett adnom a társasház nevét, címét, a lakásom számát és a nevemet nevét és telefonszámomat.

2009. december 01-ig NE ZAVARJUK az új KK-t. De azt követően (pl. Vizmű) miatt igen.

Ha regisztráltál a balazshazak9@gmail.com címen megkaptál egy emailt, úgyanúgy mint én az új KK-tól. Ebből láthattam, hogy a listán vagyok-e vagyis a mellékvizmérős szerződésemről tudomása van a KK-nak. Akik a listán sem szerepelnek, kérte Orenstein Attila /Modiant Kft./, hogy a jövõ héten (nov. 30-tól) keressék meg a mellékmérõs szerzõdés kitöltése céljából.

A listán 100 lakástulajdonos volt feltüntetve. Az Alapító Okírat szerint 170 lakásos a társasházunk. Ebből következően, ha 59 lakás még nincs eladva (http://www.balazshazak.hu/lakaslista.php), akkor még 21 lakás tulajdonosának kell a KK-t megkeresnie.

Kellemes Hétvégét!
snowdrop77 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 494

ami első megnyomásra megjelenik kwh, az a fogyasztásod. ezt kell szorozni 20,23 ft/kwh-val. (levonva az előző leolvasást, ha kifizetted, vagy az átvételkori óraállást.)

a melegvíz pedig amit mutat m3-t, azt kell szorozni 1228 ft-tal.

legalábbis a legutóbbi elszámoláson így szerepelt a fizetnivaló.

Előzmény: Törölt nick (493)
snowdrop77 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 491

szerintem az erkélyek túl közel vannak egymáshoz (talán nem kellett volna mindegyik lakáshoz építeni) és így ha a dohányzó szomszéd megkímélné a saját lakását és kiáll az erkélyre dohányozni, akkor simán elárasztja cigifüsttel a te lakásodat.

ha a hálószoba erkélye a belső udvarra néz, akkor az ajtócsukást nem ismerő lakók jóvoltából igen kellemes ajtó-, kapucsapkodásra lehet ébredni.

persze mindezek csak nyáron okoznak gondot :) télen, zárt ablakoknál elég jól müködik a hangszigetelés.

a környék tényleg szépen fejlődik és nagyon jó központi helyen van a ház tömegközlekedés, orvos, kórház, stb tekintetében.

ja, és van egy belső kertünk, ahol mindig süt a nap ! :)

Előzmény: pensioners (488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!