Helló mindenkinek!
Príma a topic!
Ha jól tudom, amíg még létezett, s nem vált ketté addig : Hajdúhadháztéglás-Bocskaikert volt a leghosszabb nevű település, most már külön van mind Hajdúhadház, mind Téglás, mind Bocskaikert is. Mind a három Hajdú-Biharban, a 4-es úton Nyíregyháza felé haldva ralálható. De az se semmi, amíg még szintén nem váltak ketté, hogy Balatonboglárlelle-Felső. Vagy az OMSZ ( időjárás ) hőmérséklet jelentéseiben lehet hallani : Szentgothárd-Farkasfüzítő-Felső vagy valami hasonló. Sajna mostanság csak Szentgothárdot mondanak. Elnézést attól, aki arra felé lakik.
Üdv !
Az emlitett BüM honlapon van egy olyan település, hogy Jásszentlászló. Itt azt hiszem, nem indokolt a kettős sz, és a Jászszentlászló lett volna a helyes. Tévednék? Hanem, akkor itt egy ~, de inkább az volt az, aki beírta.
Sajnos régebben jobban képben voltam, annyi új város lett mostanában... Nincs vasút Túrkevén, Nádudvaron, Pétervásárán, Csepregen, és Enyingen sem, mivel az a vasút már nem vasút... Mely városokat hagytam ki?
Nem tudjátok, hogy Göd és Veresegyház mellett mik lettek még városok mostanában?
1. Szil
2. A legalacsonyabban Szeged fekszik. Amúgy gondban vagyok, mert már annyi város van, hogy Dunát lehet rekeszteni velük. Nemrég még Felsőzsolca is az lett, hát néztünk is nagyot.
A Jugoszlávia területén található Visegrádról szól Ivo Andric Híd a Drinán című regénye (irodalmi Nobel-díj), melegen ajánlom mindenkinek.
Ez most reklámnak és offnak számított?
Szerintem elég hülye nevü községben élek: Kóka a neve. Tudtátok, hogy a Kóka-kóla innen származik? :-))
Láttam, lejjebb volt szó Bôsárkányról, nem messze tôle van Földhányás (nem tudom, rajta van e a térképeken). Szintén valahol arra van Osli is.
Nem csoda, a név szláv: vise: magas, grád: vár(os), magyarul talán fellegvár. Azaz a mi visegrádi Fellegvárunk tulajdonképpen fellegvári Fellegvár. Vagy fellegvári Visegrád.
nekem harom mai magyar meg egy egykori magyar kedvencem van:
Boconád (Heves)
Büssü (Zala)
Furkótelep (Baranya)
Köpcsény (=Kittsee, Ober-Österreich)
allitolag Amerikaban van egy New Buda nevu falu, illetve egy Kossuth nevu falu is. Visegrad van Jugoszlaviaban is. regi Nagy-Magyarorszag terkepeken van: