Személy szerint én is a GDF-re járok.
Nem értem mi a problémájuk ezzel a sulival egyeseknek azért mert fizetni kell? Ma már nem ez az egyetlen ilyen főiskola illetve gimnázium Mo-n
Bárhová is jár az ember ha csak bejár melegedni garantáltan megrántyák, ez itt sincsen máskép.
Unalmas már ez az állandó GDF (jó/szar) téma.
Ráadásul azok tartják fenn, akik oda járnak...
Tovább kellene már lépne ezen, és bizonyítani, hogy onnan is értékes szakemberek jönnek ki! Ahhoz meg még kell egy-két év (évtized?), hogy büszke lehessen az iskola az ott tanult világhírű tudósára.
Egyébként mi hír arról, hogy egyetemet akarnak belőle csinálni?
Töretlen a fejlődés. A tananyagok naprakészek (ha van ilyen az informatika terén), a tankönyvek szinte nyomdaszagúak, a tanárok a legjobbnak mondott főiskolákról és egyetemekrők jönnek (érdekes módon innen szokták legtöbben leprázni a GDF-et).
Sajnos az előadásokon továbbra is a kocsmahangulat uralkodik, de hát előre kell ülni.
Ügyintézés gördülékeny. Volt alkalmam összehasonlitani: a feleségem a JPTE-n végzett. No comment.
Kedveseim!
Állami egyetemekre járók, GDF-et végzettek de elhelyezkedni nem tudók, GDF-et ilyen-olyan okok miatt elvégezni képtelenek, valamint azok, akiknek a barátjának a barátjának a valakije ismert olyat aki rosszat mondott a GDF-ről!
Ime egy topic ahol egy balatonnyit köpködhettek össze.
Én egyébként a GDF-re járok, és tetszik. Rájöttem ui. a titokra: meg kell tanulni az anyagot. Csak a pénzért nem kap senki diplomát (tisztességes úton).
Az első nullázó ELTE ill. BME diplomát nyerhet.
Ha ezt nekem írtad, akkor bocs, én nem akartalak megbántani. Amúgy a saját tapasztalataim alapján írtam. Kb annyi GD-s ismerősöm van, mint Neked. Tapasztalat: mind negatív. Olyan alakokkal dolgoztam együtt évekig, akik azért jártak suliba, mert a munkahelyről elengedték őket. Halmozták a sikertelen vizsgákat, volt, aki vagy 6 éva alatt végezte el. A barátnőm pedig a saját diplomáját, és iskolatársait kritizálta (lsd korábbi hozzászólásom), ehhez pedig joga van. Amúgy ő is azt mondta, hogy a diákok 90%-val van a baj. És ők rontják el a suli hírnevét. Egy szóval sem az oktatási színvonalat érte a kritika részemről. Sőt. Egyáltalán nem kritizáltam, hanem a tapasztalataimat írtam le. Én is egy rossz nevű főiskolára járok, ahol sok jó tanár tanít. A felsőoktatási rendszerről pedig általában rossz a véleményem. Tömören ennyi.
Nem igazazán értem miért mond valaki véleményt arról, amivel kapcsolatban nincs személyes tapaszatalata. Azért, mert valaki azt mondja neked, hogy a citrom édes, elhiszed neki ?
Saját tapasztalatom : 2 éve diplomáztam a GDF-en, most egy "igazi állami" felsőoktatási intézményben próbálom megszerezni második diplomámat, így van némi összehasonlítási alapom.
Csak 1 példa : Az "igazi állami" felsőoktatási intézményben a tanár elhadarja, hogy szerinte milyen könyvből kéne tanulnod, jobb esetben kapsz 1 fénymásolt papírt, hogy meg tudd jegyezni. Majd megemlíti, hogy az a könyv valójában nem is olyan jó, mert itt meg itt vannak benne hibák, de azért vedd meg. Irány a főiskola tankönyvboltja, mert ugye csak ott kapható, eladótól kérsz, de nem kapsz, mert hiánycikk...mikor lesz ? bizonytalan..., ok, akkor lista megnéz, újabb könyvet kiválaszt, eladótól kér, 100 oldalas könyv, 1996-os kiadás (2000-ben!!!), annó írógép stílusban írva, tus rajzokkal dekorálva 2400 Ft. No comment ! Ezzel szemben a GDF-en megkapod a kis táskádat, benne egy halom, 3-4 hónapja kiadott könyvvel, amit még későbbi tanulmányaid esetén is használni tudsz. (Lásd matek könyvek.)
Családomban eddig 3 GDF-en diplomát szerzett egyed van, a negyedik éppen most elsős :-).
Közvetlen környezetemben pedig több mint 10, mindegyikünk boldogul az életben.
Végszó : Egyik ismerősöm az oly sokak által elismert és kuriózumszámba menő BME-re járt, ahol villamosmérnöki egyetemi diplomát szerzett studiótechnika szakirányban. Megkérdeztem tőle, hogy házimozihoz milyen cuccokat ajánl, hova érdemes a hangszórókat tenni, stb. Erre ő : micsoda ? nekem megfelel a sztereó is, fogalmam sincs mi kell a házimozihoz.....
Hmmm...azért a GDF megpróbál lépést tartani a korral....
Az a baj, hogy pontosan azok a link diákok, akik linkségük ellenére is kapnak diplomát, szóval ők rontották el a suli hítrnevét. Ne felejtsd el azt sem, hogy már szinte minden megyeszékhelyen van 1 kihelyetett tagozat, a mi megyénkben kettő is. Szóval nagyon sokan kaptak eddig is diplomát. Az én tapasztalatom rossz ez ügyben, de most azért nem írom le, mert nem akarlak téged, és a hozzád hasonló normális alakokat megbántani. Még annyit: nem csak a GD-nek van rossz megítélése...
Én se szeretem az olyan fikázókat, akik csak mintegy divatból ócsárolják a sulit.
Nem a tanárok a sötétek, hanem a hallgatók bizonyos köre.
Én is itt szereztem a diplomámat. A munkahelyem még támogatta is (igaz nem az elejétől), aztán meg fizetésben, munkakörben is elismerte. Ezért az olyan beszólásokat, meg hogy ez alibi-diploma, amit nem respektálnak a munkaadók, mindig megmosolygom.
Amikor kiosztották a diplomát, voltunk kb 50-en. Diplomaosztás pedig negyedévente van. Ha figyelembe veszem, hogy néhány ezerre rúg a kezdők száma, igen nagy a lemorzsolódás. Pedig teljesíthető a követelmény.
A baj az, hogy sokan azért jönnek ide, mert máshová nem vették fel őket, dolgozni meg rühellnek. Majd anyu-apu kifizeti, én meg elvegetálok 4 évig, aztán majd azt mondom, hogy ez egy szar iskola. Gyenge a tanítás színvonala, sötétek a tanárok, így ne csodálkozzatok, ha nem tudok levizsgázni.
Egyébként akiknek szánják, azok el is végzik.
Akik már nem fiatalok és akiket nem vesznek fel továbbtanulni, de mindenképpen szeretnének diplomát.
Nem tudom, miért kell lépten-nyomon szidni a GDF-et. Aki nem tanul, az itt sem szerez diplomát ( Hál Istennek ). Én nem szeretném, ha olyan emberek alapján mondanának véleményt az Én diplomámról, akik csak melegedni jártak be.
A suli elvégezhető, diploma szerezhető, és állást is lehet találni vele.
Én 1 éve végeztem, 4-es diplomám van, és egy nem is akármilyen cégnél vagyok adatbázis rendszerprogramozó.
Tehát aki akar, annak sikerülhet.
Senkinek nem fog az ölébe pottyanni a nagy lehetőség!
Nem ártana azon gondolkozni, mit lehetne tenni érte!
Ez hülyeség ilyeni szempontból most már nem lehet válogatni mert jó informatikus lehet valaki akkor is ha nincs diplomája. Aki szerint a GDF szar az azért mondja mert vagy nem ismeri vagy nem tudja tartani a tempot.És persze hogy utálja aki nem tudja elvégezni.
Azt hiszik az emberek hogy azért mert felvételi nélkül bekerülnek rögtön diplomájuk is lesz.
Amikor rájönnek hogy nem akkor szidni kezdik hogy milyen szar.
Szóval ennyi
Barátnőm a GD-n szerezte meg első diplomáját 2 éve. Nemrég felhívott, és azt mondta, megint találkozott olyan álláshírdetéssel, melyben kiemelték, hogy NEM GD-n végzett informatikusokat keresnek, GD-sek ne is jelentkezzenek... No comment. Már többen meséltek efféle híedetésekről, de azt hittem, viccelnek. Hát nem.
kb. 2 napja volt az államvizsgám, és sikerült :-)
szóval van esély a diplomára, miért ne lenne?
különben meg nem vágnak ki senkit, ha egy vizsgád nem sikerül,
akkor egyszerűen elmész mégegyszer. tudtommal nincs
felső limit (mint más egyetemeken), sőt, az első három UV-t
még csak az index-be se írják be...
Ezt most komolyan mondtad?? Mert akkor eleg elkeserito egy helyzet ez. A Kovacs Magdi valami olyasmit meselt az elejen, hogy ennek a sulinak pont az az ertelme, hogy senki ne essen el a felsooktatastol csak azert mert keves a hely az intezmenyekben es igy csak keves embert tudnak felvenni. Itt meg ugye mehet barki.
Es tenyleg a tanarok sotetsege az oka annak, hogy nem szuletnek diplomak?
Alabb mar van egy GDF-es topic, de ott az foleg vitatkozos. En az iden kezdtem a fenti intezmenyben tavoktatas szakon. Ezen topic celja az lenne, hogy osszegyuljon itt egy-ket emberke, aki szinten ezen foiskolat nyuvi, legyen az nappalis vagy tav-os, elso eves vagy vegzos. Egyszeruen csak ugy gondoltam, hogy a neha felmerulo kerdeseket, problemakat a sulival kapcsolatban jo lenne ha meg tudnam beszelni valakivel. Talan itt sikerul.
Mindjart van is felelmem. Eppen ma hallottam, hogy hat bizony nem nagyon szeretnek ebben az iskolaban diplomat adni az embernek. Foleg a tavoktasban resztvevoket vagdossak kifele, mint kisnyulakat. Nem tudom ez mennyire igaz, de ezt latszik alatamasztani az a teny, hogy amikor a hirdetotablakon latom a vizsgaeredmenyeket...hat, a negyes az ritka mint a feherhollo, a harmasokbol keves van, es a ket legalso jegybol meg egy csomo. Ennyire szivatosak a vizsgak, vagy ennyire nem tanulnak az emberek. Szoval, Ti, akik mar benn vagytok esetleg regebb ota, hogyan latjatok ezt. Van esely a diplomara?
Ezt már ellövöldözted 1 párszor. Te ugyan nem jártál oda, de más járt és jár.
Én még ilyen hirdetéssel nem találkoztam, gondolom TE SEM, mert különben már konkrét adatokat is közölnél.
Nos elmondom, én mivel találkoztam. A végzős diplomázó hallgatókat x cégek keresik meg állásajánlattal. Igaz csak GDF-es diploma, de van akinek ez is megfelel.
A másik, amivel jó, ha mindenki tisztában van, aki nem oda jár, vagy aki majd csak később kíván jelentkezni. A több ezer gólya közül csak néhányan szereznek diplomát. (Tehát nem automatikus)