A Briggs olajjal valóban 50 üzemóra a csereciklus, de évente legalább egyszer olajat kell cserélni. A következő olajcserét újabb 25 üzemóránál csináljad meg, utána már mehet 50 órás (évente egy) csereciklus.
A Honda GCV 160 motornak - minden nagyszerűsége mellett - van egy hibája az, hogy nincs olajleresztő csavarja. Bár lehet, hogy ez nem is hiba, csak nekünk magyaroknak kellene egy kicsit alkalmazkodnunk a korszerű szervizelési módszerekhez. Konkrétabban: ha beszerzel magadnak egy szervizkészletet , akkor nem leereszteni kell az olajat, hanem leszivatni. Sokkal egyszerűbb és tisztább is. Itthon az AL-KO forgalmaz ilyen motor-szervizkészletet. Íme egy kép a szervizkészlet használatáról:
Megrendelhető: logisztika@kerttechnika.hu címen.
Ha nem akarsz ilyen eszközre beruházni, akkor egyetlen megoldás van: az olajbeöntő nyíláson keresztül kell kiönteni.
A fűnyíród mind a három funkciót tudja: oldalra kidobás, fűgyűjtés és mulcsozás. 1./ Kidobás oldalra A fűnyíróhoz kaptál egy műanyag trapéz alakú "deflektort". A fűnyíróház job oldalán lévő műanyag ajtót kell felhajtani, majd odailleszteni a deflektort. Így a fű szabadon - a deflektor által megvezetve - dobódik ki. 2./ Fűgyűjtés A deflektort le kell venni a fűnyíróház jobb oldaláról, majd a joboldali kis ajtót le kell csukni. A hátsó ajtót felhajtani, és felakasztani a fűgyűjtő kosarat. 3./ Mulcsozás A jobb oldali kisajtó lecsukva, a hátsó ajtó lecsukva. (valószínűleg így használtad eddig) Ilyenkor a füvet nagyon apróra vagdossa fel annyira apróra, hogy az a levágott füvön maradhat. Lebomolva humusz lesz belőle. Mulcsozni akkor érdemes, amikor csak 2-3 cm-t vágunk le, ugyanis ilyenkor a fűnyírónak lényegesen több idő kell ahhoz, hogy a levágott füvet feldolgozhassa. Füvet nyírni akkor jó, ha a fű 7-8 cm és ebből 2-4 cm vágunk le. Ezt a fűnyíró még mulcsozva is könnyedén fel tudja dolgozni. Minden 3. - 4. alkalommal így is gyűjteni érdemes, hogy az elszáradt szálakat a fűnyíróval összeszedessük.
A törzsvásárlói kedvezményt - ha aktuális - megbeszéljük. :-)
Szerintem akkora területre elég az elektromos, de vehetsz benzinest is ha nem akarsz a kábellel bajlódni. (a benzinesnek is vannak hátrányai) Nekem 1300m2 kell nyírnom uh nem sok választásom van.
Javaslom menj be néhány barkácsáruházba és alaposan nézz körül...
Ez engem is érdekelne. Épp fűnyíró vásárlás előtt állunk... A terület kb. 250-300m2, az elektromos és a benzines közt vacilálok. Elektromosból milyent érdemes?
Alap 4ütemű motoros kapa a Robi helyett. Egy ügyvédtől vettem, szerinted mennyit használta? :)) Még nem nagyon használtuk, tapasztalgyüjtés folyik. Jó volna egy manual, már kértem a helyi képviselettől, hátha küldenek a címemre.
rendszeres ebay vásárló vagyok szóval tudom milyen a rendszer és nekem eddig minden pozitív...itthon mennyi egy ilyen gép mondjuk hasonló használt állapotban....??
Az eldó megbízhatónak tűnik az értékelései alapján, de nem árt azt se figyelembe venni, hogy mekkor a szállítási költség (Az oldalon megadott csak No.-n belül érvényes, oda is van írva. Valamennyivel biztosan megnő Magyarországi szállításnál.)
Ha érdekelnek további részletek e-bay témában, add meg a mail címed.
Egyébként az új ár ugyanitt (e-bay) a képen szereplő gép jelenlegi árának 1,75 szerese. Szerintem a végső ár max. 20-25 Euroval lesz több, de mint mindíg, az utolsó perc számít csak....
Üdv.: Fr.
(én nem szívesen vennék használt gépet, főleg nem másod- és talán harmadkézből. Ki tudja, hogy milyen lehetett az előélete - és itt ki se lehet próbálni)
Sziasztok lenne egy kérdésem szerintetek ez a gép mennyit ér kb...használt de megbízható jó állapotú...és tuti hogy ez 1 stihl FS80 mert a tulaj ezt írja....köszi a választ...
Sziasztok kedves kertészkedők! A régi Robi helyett vettünk egy Alko Farmer 350-4 MH-t. Nincs hozzá használati útmutató. Szeretném kölcsönkérni valakitől egy fénymásolás erejéig.
Kérdés melyik gép lehet a jobb? Garancia, megbízhatóság, pótalakatrész ellátás, satöbbi... MIlyen készüléket lenne még érdemes megnéznem.
MÁSIK kérdés van egy MTD motorral szerelt BestGarden fűnyírom (BestGarden GL 1600,elektromos funyírógép,teljesítmény: 1600 W,vágószélesség: 48 cm,fugyujtô: 70 l) Fűnyíráskor a fű csak igen kis százalékát gyűjti a tartályba. EZ miért lehet?
nem, nem fulladt le, megy mint a kisangyal. lassal le is cserélem az olajat, elérte az 5 üzemórát;) ha brigg's olajat teszek bele (most is az van) akkor a csereciklkus 50 üzemóra?
nézegettem alul keresve az olajleeresztő csavart, de nem találtam.
lehet hogy a műanyag burkolat alatt megtalálom? csak ahhoz le kell venni a kést is...
egy bajom van a géppel, mégpedig a fűkidobás.
pár métert haladva sajna nem tudja oldalt kidobni mert "betömödik".
a fű nem nagy, 2 hetes teljesen normális méretű.
gondolkodom azon hogy hátul ahová a fűgyűjtő kosarat kell helyezni, pár centire megemelem a fedelet. pont annyira hogy ki tudja szórni a levágott fűvet, de egy kővet már ne tudjon kidobni. vagy még "ráhegesztek" egy kisebb peremet alulra.
az al-ko-nál ez nagyon jól meg volt oldva...
mit szólsz hozzá?
otthon tűnt fel hogy nem kaptam magyar nyelvű manualt.
ma telefon az üzletbe, még nem létezik hozzá, a forgalmazó csúszik vele, de amint lesz postázzák. korrekt. úgy legyen.
Kizárólag csak a STIHL által forgalmazott kétütemű olajat használad 1:50 keverési arányban, 95-ös ólommentes benzinnel. A lánc kenéséhez pedig szigoróan rendes lánckenőolajat, ne motorolajat, vagy más olajféleségeket használj. Ha benzint öntessz a benzintankba, mindig töltsed tele az olajtankot is!
A levegőszűröt rendszeresen tisztítsad. Ügyelj arra, hogy a lánc mindig feszes legyen, de ne túl szoros!
A 2-3 cm-es ágakat sokkal gyorsabb a háromágú dikicskéssel kinyesni, aholy Artax is teszi. A dikicskésnek hivatalosan "ütőkés" a neve, és úgy kell dolgozni vele, hogy teljes fordulaton neki-neki ütöd az erősebb ágaknak, bokortöveknek stb. Igazából bokrok kinyesésére találták ki. A bokortő akár 5-8 cm is lehet. Akár 10 cm-es bokortő is kinyeshető a 3 ágú késsel. Általában csak 8-10 cm-nél vastagabb fákat szoktak körfűrésztárcsával kivágni.
Jó hallani, hogy mennyire elégedettek vagytok a STIHL motoros kaszáival. Higgyétek el, nem csak Ti vagytok így ezzel. Ha a STIHL minden elégedett vásárlójának jutalékot fizetne, sok millióan lennének. :-))
Nem kerülte el a figyelmemet a kérdésed, de őszintén szólva tanácstalanul állok a kérdés előtt. Ha a kés vadonatúj, a motor forog, és a kidobónyílás nincs lefedve, akkor bele kell, hogy szórja a füvet a gyűjtőkosárba. Egyetlen egy eset lehet ... - nem fordítva van felszerelve a kés úgy, hogy a szárnyak lefelé állnak? Ha nem így van, bocsáss meg a feltételezésért, és küldjél néhány fotót a lényeges részekről!
Bocs, de a válasszal elkéstem. Jól tudom, hogy a gépet megvetted szombaton? Semmi gondot nem jelenthet 5-10%-os lejtő a hajtás szempontjából, mert elég nehéz a gép eleje (a motor miatt) ahhoz, hogy húzza a fűnyírót, és a kerekek is erősen bordázottak. Egyébként a lejtővel párhuzamosan érdemes inkább haladni, nem hegynek fel és le. Így már biztosan semmi gondot nem jelent.