Keresés

Részletes keresés

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.29 -4 1 420

Az ukrán határőr srác úgy néz ki, mint egy arab terrorista...

NTL-979 Creative Commons License 2021.01.29 -1 1 419

Értelmes párbeszéd a szerdai részből:

Szkander: -Figyelj már, és tudod mihez kezdesz ennyi dohánnyal?

Karlo: -Ööööö.... nincs. Gondolom pénzzé teszem.

Barbara nagyasszony újabb kiváló alkotása.

Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 418

"Szerintem inkább tart Vikitől, két oldalon állnak..:)"

Viki egy csokigyár megbízottjaként szállította le a csokit (üzletelt vele), miért érdekli, milyen alapon jár utána, hogy a vevő mit csinált a csokival?

Ha meg a csoki eladása utána azonnal átmegy vámtisztbe, akkor nem sokan fognap tőle vásárolni....

Egyébként elnézve a tömeges rendeléseket, vajon mit fog Viki szólni ahhoz, ha nagy hirtelen rendelnek tőlük másfél tonna csokit?

Előzmény: luci87 (405)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 417

"Falun mindenki hülye?"

A készítők szerint igen. Ennek a szemléletnek már volt előzménye a Drága örökösökben is. 

Előzmény: GPS (416)
GPS Creative Commons License 2021.01.28 0 0 416

A srácnak a csokimegrendelések normális feljegyzéséhez sincs esze! Felírja a nevet és a mennyiséget, de hogy milyen számról hívták és mikor, hová kell szállítani azt nem.

És azt sem egy listába - hanem mindenféle letépkedett papírfecnikre.

Falun mindenki hülye?

.

Előzmény: Ilhilla (415)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.28 -3 0 415

A srácnak a csokimegrendelések normális feljegyzéséhez sincs esze! Felírja a nevet és a mennyiséget, de hogy milyen számról hívták és mikor, hová kell szállítani azt nem. Lesz ebből még kavarodás!

...és Tivadar otthon megtalálja a Tina által megvett csokoládákat! :D

Előzmény: NTL-979 (411)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.28 -3 0 414

Baboséknak odaadták az összes csokit (4 doboz), de ők abból csak egyet hagytak a piacon a két asszonyságnál, a másik hármat a környező falvakba vitték (az eredeti utasításnak megdelelően).

Előzmény: bk_barát (398)
GPS Creative Commons License 2021.01.28 0 0 413

hogy a srác felmászik a rúdon és felfedezi a cuccot

Biztos, hogy a rúdon mászott fel... mert szerintem inkább valami odatámasztott tyúklétrán.

.

Előzmény: Apádfüle (412)
Apádfüle Creative Commons License 2021.01.28 -1 0 412

Az még hagyján, hogy lehozza a padlásról, és elszelel vele. De hogy beviszi a helyi kocsmába, és ott próbál vele üzletelni, ahhoz tényleg hülyének kell lenni. Köztudott, hogy a fél falu a csempészésből él, a cigiről meg a hülye is látja, hogy csempészáru.
Én inkább azon csodálkoztam, hogy Jani engedte, hogy a tűzoltóházban húzza meg magát. Még ha nem is számított rá, hogy a srác felmászik a rúdon és felfedezi a cuccot, lehetett volna óvatosabb. Petra nem fogja megdicsérni érte...

Előzmény: NTL-979 (411)
NTL-979 Creative Commons License 2021.01.28 -2 1 411

Ez a Karlo annyira értelmes, mint amennyire látszik. Ha én meghúzom magam egy idegen helyen, és észreveszem, hogy a padláson plüssmackók vannak elrejtve, majd megnézem közelebbről, majd látom, hogy mindegyik tele van tömve ukrán cigivel, akkor persze, nekem is az lenne az első dolgom, hogy lehozom őket a padlásról és mindegyikből kiveszem az összes cigit, picit sem tartva attól, hogy esetleg csempészáru, vagy hogy bejön valaki, akinek köze van hozzá vagy neagyisten a rendőrség.

bk_barát Creative Commons License 2021.01.28 0 1 410

Azért Oleg elég könnyen veszi, hogy a kisebbik fiacskáját lecsukták. A lényeg, hogy tovább pörögjön az üzlet... :P

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.28 -1 0 409

Ugyanazok csinálják, mint az közismert.

Előzmény: Mazsola0070 (406)
GPS Creative Commons License 2021.01.28 0 1 408

Nem baj, lesz itt még a falu felett repülő személyautó és a betonfalon átlátó távcső is.
Elvégre nem a realitásokat kell figyelni, nem igaz?

.

Előzmény: Mazsola0070 (407)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 407

"Már volt róla szó, hogy ne a jelenlegi magyar szabályokhoz viszonyítsuk, mert akkor el se kezdhették volna a sorozatot."

Azért az még a jelenlegi szabályozástól függetlenül, a Keresztanyu univerzumban is durva volt, hogy a fogvatartottaknak nem adtak enni és csak akkor ehettek, ha a hozzátartozók vittek nekik kaját (aminek a zömét a két idióta alrendőr "előkóstolás" címén bezabálta.)

Ha jól tudom, a sorozat napjainkban játszódik és nem a középkorban, úgyhogy ha nem is viszonyulnak a jelenlegi magyar szabályokhoz, legalább a saját logikájukhoz kellene.

Előzmény: Ilhilla (395)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 406

"Mintha ugyanazok csinálták volna a két sorozatot..."

Ja, legalább a baromságokban lennének következetesek, de még az sem...:)

Előzmény: bk_barát (393)
luci87 Creative Commons License 2021.01.28 0 1 405

Hálistennek ott nem láttam(nem nézem), így el tudok vonatkoztatni a szerepétől..Szerintem inkább tart Vikitől, két oldalon állnak..:)

Előzmény: NTL-979 (397)
GPS Creative Commons License 2021.01.28 0 0 404

Ebben én annyira nem lennék biztos, ugyanis Ukrajnában született, tehát valamennyit csak beszél ukránul.

Szinte felnőtt korban jött át Ukrajnából.

Aki ennyi idő alatt nem tanulja meg az ország nyelvét amelyikben született és élt - az minimum egy gyengeelméjű idióta.

Borbély Alexandra pl. teljesen kétnyelvű (ami azt jelenti, hogy anyanyelvi szinten beszéli mindkettőt) - annyira, hogy mindegy neki hogy szlovák, vagy magyar színpadon játszik.

.

Előzmény: NTL-979 (399)
luci87 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 403

Timi persze hogy nem,ő azért korban közelebb áll Tivadarhoz,felnőtt gyereke van már, Ginára írtam, de az meg abszurd volna..(persze filmben minden megesik, hogy pl. Tivi nem ismeri a saját gyerekét/nem tud róla, Gina megint nem ismeri az apját, úgy jönnek össze)

Előzmény: bojsziwww (384)
luci87 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 402

Hát nem tudom, én próbáltam, nekem nem segített,pedig rögtön kikaptam a vízből..Itt meg ázott sokáig, csak néztem, h Gáűlvölgyi miért is nem veszi ki rögtön, csak bámulják sokáig..jóvanazúgy..:(

bk_barát Creative Commons License 2021.01.28 0 0 401

Úgy tűnik a kék öltönyös Nagy Ember testőre, aki előtt Bonifác is összecsinálta magát, csak tudnám, mlért akarta rátukmálni Pityke ajándékát? Azt hiszem, inkább "ott felejti" a padon, majd csak lesz gazdája... Az ukrán határ őr viszont most nem is volt olyan hülye, hamar levágta, hogy a pap hazudik...

Előzmény: Ilhilla (396)
NTL-979 Creative Commons License 2021.01.28 -1 0 400

Ez is a DÖ univerzumból jött át, Villi amikor megjelent, Mónikának udvarolt, aztán arra tettek utalásokat, hogy homokos, majd a sorozat végén Dorothynak kezdett el udvarolni.

Előzmény: bk_barát (392)
NTL-979 Creative Commons License 2021.01.28 -2 0 399

Ja, ha már Józan László: korábban volt itt róla szó, hogy miért nem ukránul beszél az ukránokkal, és írta valaki, hogy nehéz lenne neki megtanulni az ukrán szöveget. Ebben én annyira nem lennék biztos, ugyanis Ukrajnában született, tehát valamennyit csak beszél ukránul.

Előzmény: NTL-979 (397)
bk_barát Creative Commons License 2021.01.28 0 0 398

Azt hittem az összes csokit odaadták tertésre Baboséknak...

Előzmény: Ilhilla (395)
NTL-979 Creative Commons License 2021.01.28 -2 0 397

Azért mert a Barátok köztben az volt miért lenne itt is?

Előzmény: Mlle. Grenelle (391)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.28 -3 0 396
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.28 -3 1 395

Szerintem a 4 doboz csokoláda volt 30 kg, tehát annak negyede már nem okozhatott problémát Ginának!

A "mit tehet a rendőrség" kérdéskörhöz:

Már volt róla szó, hogy ne a jelenlegi magyar szabályokhoz viszonyítsuk, mert akkor el se kezdhették volna a sorozatot.

Ha említették a "72 óra őrizetben lévő időt", akkor viszont tartaniuk kellett volna magukat hozzá és azt még Sótonyi sem toldhatta volna meg két nappal!

Róza mama csak egy tervezetet kapott az autópályával kapcsolatban, a pap viszont egy teljes dossziéra való dokumentációt adott át a "megtévedt bárány Árpának", tehát nem azonos a két irat. A pap Róza mamától független "csapatban játszik".

Előzmény: bk_barát (389)
GPS Creative Commons License 2021.01.28 0 1 394

Viszont azt se értem, hogy magyar rendőr nem hallgathat ki ukrán állampolgárt,

Már hogy a fenébe ne hallgathatna ki - ha Mo. területén követett el valamit?

Mekkora marhaság ez már (megint)?

Mi több, magyar bíróság elé is állíthatják, el is ítélhetik, sőt, magyar börtönbe is zárhatják a külföldit.

Mit NEM tehet a magyar rendőr?

Nem mehet át más ország területére se nyomozni, se intézkedni - de főleg nem a szolgálati fegyverével magánál.

Ezt csak különleges engedélyek és előzetes államközi egyeztetések, valamint speciális (de mindig közös!) akció keretén belül teheti csak meg.

.

bk_barát Creative Commons License 2021.01.28 0 1 393

Amúgy a rizs tényleg kiszívja a vizet a telefonból, csak azonnal ki kellett volna kapni, és egyből beletenni... Utólag már nem sokat ér az se...

Viszont azt se értem, hogy magyar rendőr nem hallgathat ki ukrán állampolgárt, először is Viktor kettős állampolgár, ezt mondták, másrészt a DÖ-ben többször fogva tartották és kihallgatták a szerb bandát... Mintha ugyanazok csinálták volna a két sorozatot...

bk_barát Creative Commons License 2021.01.28 0 0 392

Remélem nem az, csak érthető okokból parázik a rendőr csajtól... De azért elég csábosan tudott neki udvarolni a multkor..

Azért kíváncsi lennék, hogy most az a csoki drogos vagy nem drogos, mert pl. Jóska mért nem állt be tőle? Sárika is csak azért ájuldozott, mert soha nem jut ilyen finomsághoz.. Amúgy megnézném, ahogy Bárányéknak megmutatja, hogy milyen különleges csokihoz jutott a piacon... :D

Előzmény: Mlle. Grenelle (391)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.01.27 -1 0 391

Igor - egész véletlenül - nem lehet meleg?

Előzmény: bk_barát (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!