E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
A KRESZ betarthato es logikus. De itt paran anno elemezgettuk a Bibliat, hogy abban van ellentmondas is. Ha a KRESZ elavult, azt megvaltozatjak, de a Bibilat? Lsd. bejuma velmenyet a hazassagbeli rangsorrol. vagy a biblia azt mondja, hogy egy pek van, de sokan azt is hogy van mas is. stb.
Valóban nehéz a Bibliáról, történeteiről és tanításairól úgy beszélni, hogy közben ne beszéljünk az egyházakról, főleg a katolikus egyházról. Ez nem véletlen, hiszen az idők során a katolikus egyház kisajátította a Bibliát, kisajátította Jézust és tanításait, a Biblia egyedül hiteles tolmácsolójaként, értelmezőjeként, magyarázójaként lépett föl, és aki ezt kétségbe vonta, gyorsan a máglyán találhatta magát.
Ha tehát ebben a topikban a Bibliáról beszélünk, akkor célszerű volna teljes mértékben kirekeszteni azt, amit az egyházak a Bibliáról tanítanak, és visszatérni a Könyvhöz.
Mi a véleményetek például Jézus tanításáról a Hegyi Beszédben?
"Hallottátok ezt a régieknek szóló parancsot is: Ne esküdjél hamisan, hanem tartsd meg az Úrnak tett esküdet. Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek, sem az égre, mert az Isten trónja, sem a földre, mert az lába zsámolya, sem Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa. Még saját fejedre se esküdjél, mert egyetlen hajszáladat sem tudod fehérré vagy feketévé tenni. Így beszéljetek inkább: az igen igen, a nem nem. Ami ezenfelül van, a gonosztól való." (Mt 5.33-37)
Van a kenyér meg a pék. Attól, hogy a pékek egy része részeges meg vandál miért ítéled el a kenyeret?
Ugyanez a helyzet a gyilkolással a kereszténység nevében, ugyanez a helyzet a pedofil papokkal és a farizeusokkal és még sorolhatnám.
Mi sem áll távolabb a kereszténység szellemétől mint ez. Olyan ez mintha lenne egy szántóföld amiben nő a búza és nő a konkoly. A konkoly egy része azt mondja, hogy sosem akart búza lenni.
A konkoly másik része azt mondja, hogy én búza vagyok, holott nem az.
Szóval meglehetős csúsztatás ez alapján az Igét, a kenyeret minősíteni.
Van még a kresz melyet kiad a belügyminiszter. Ha az emberek nem tartják be, meg új-saját szabályokat alkotnak azért nem a belügyminiszter felelős, hanem azok akik nem tartják be.
Néhány hozzászólást töröltem. A topik témája a topikleírásban olvasható. Ha másról akartok beszélgetni, számos másik topik áll rendelkezésre. Különösen nem témája a topiknak egymás személyének méltatása. Aki folytatja, előzménytől függetlenül tiltásra számíthat.
Mi is volt a kérdés? Nem az, hogy miért nem keresitek a válaszokat egy ponton túl? Szerintem válaszoltam rá. Ha istenbe ütköztök, megáll a gondolkodás, nincs több miért a részetekről, hiszen isten volt,van, lesz, és mondenre benne a válasz. És ha ott van, akkor ő tökéletes, úgy van és kész. Erről beszélek.
Azonban Isten azt mondja onmagarol, hogy o orokke letezik.
És, ha én is azt mondom?
Tegyuk fel, egy reggel eled allna Jezus. Hogyan tovabb?
Felkérném a bizonyításra.
ami az o kezei kozul kikerult. _AZ_ volt jo. Amit most latsz, az nem az.
És miért nem az? Nem vállalt garanciát a munkájára? Kontár?
Ha jézus tudott bűntelen életet élni, akkor egy ugyan olyan ember miért nem? (attól a nyilvánvaló baromságtól eltekintve, hogy mindenki bűnösnek születik)