Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Nekem van dedikált Torgyán könyvem, ajándékba kaptam egy hibbant ismerőstől. :D A férjem meg volt kisgazda polgármester... A rendszerváltás után voltak furi dolgok.
"Azt mondják, ez a szánalmas mendemonda és a nyakmerevítős megjelenései hozták el e 2/3-t neki."
Á, arról max. hallottunk itt-ott pletykákat. Nem mondom, hogy nem volt hatása a választásra, de akkora azért nem! (Pláne, hogy az MSZP gyakorlatilag nem is folytatott kampánytevékenységet. Horn Gyulát max. a vasárnapi híradóban lehetett látni, hetente egyszer.)
A fő ok az - véleményem szerint(!) - az volt, hogy a rendszerváltással a politikára/országra szabadult görénysereg ezerrel fikázta az MSZP-t. Márpedig ha egy bizonyultan, garantáltan és látványosan szar alak hazudozik egy általam többé-kevésbé ismert emberről (lásd még az azóta is tartó cucifikázást), akkor jó eséllyel megkapja a seggébe a lófaszt.
Hatpárti összefogást hirdettek az MSZP ellen, mer' "nehogy visszajöjjenek a kommunisták!" Nna, erre mondtam én akkor, hogy "Hááát, bazmeg! NÁLATOK még azok is különbek voltak, mert ti aztán igazi, mocskos egy férgek vagytok!"
Mert hát kire lehetett volna szavazni?
Az MDF-re, a naftalintól és horthyzmustól bűzlő, mezőgazdaságot szétverő, országot szétlopó pártra? A Kisgazda pártra a vörös fejű, egyébként flaszter-paraszt Torgyánnal? Ugyan már.. A Fideszre, mint nextdzsenerésön tolvajbandára? A Szabad Demokratákra? Az antikommunizmusukkal és a társadalombomlasztó egoizmus-fetisizmusukkal? Vagy a MIÉP-re, a nettó nyilaspártra?
Köptem egyet, oszt' leszavaztam az MSZP-re. Ezeknek meg a kurva anyjukat!
Az ő gondolkodásmódja mindössze arra világít rá, hogy mindegyik pollitikai oldal alapvetően azzal a gigahazugsággal operál, hogy ő a jó, nindenki más rossz - szinte pravoszlávmód.
Apu Kassai Lajossal, ezt most tényleg csak Kassai miatt ajánlom, én még nála becsületesebb és világosabban gondolkodó embert a népies-urbánus vitában, mint hidat, még nem láttam: (a hang minősége sajnos rendkívül rossz): https://www.youtube.com/watch?v=Ev-8Kx4XYtU&t=2092s
(én közben már megírtam, hogy rosszul emlékeztem a Toller lábról leesésére, és azt betegségnek hittem, nem ugrott be, hogy közúti balesetet szenvedett, ebből sok félreértés adódhatott. Közben ezt revideáltam, visszaolvasható)
Ja, összekevertem, azt hittem, Hümire gondolsz. Ha az orvosra gondolsz. Persze, azt nem kell leírni, de nem is fogja, mert 1) Béla se tudja, legfeljebb pletykákat hallott, 2) "nem olvas engem" ezen a nickjén, tehát én bármit írok, arra nem reagálhat. A múltkor így is elcseszte és másnak írva de az én szóhasználatomat alkalmazva válaszolt. ;P
Az a hír járja, hogy Őze Lajos egyszer a 80-as évek elején tajrészegen ment be a színpadra, az akkori Nemzeti Színházban, Gogol az Éjjeli menedékhely című előadásában. Elesett, leesett, nem adott végszót, éppen csak lement az előadás. Másnap berendelte a színház igazgatósága. Tudták, hogy nehéz falat, meg a szochagyomány, az hagyomány, így egy hosszú asztal mögött várta a teljes igazgatóság. Őze belépett, felmérte a terepet, majd leült a teljes bizottsággal szemben egy "pusztába" kihelyezett székre. Az igazgató, a darab rendezője és minden ottlévő elmondta, hogy megengedhetetlen, ami előző este történt, hogy ilyen részegen lépett színpadra. Őze mindent meghallgatott, majd pozícióba helyezte a hangját, és azt mondta: Ez kérem, hazugág.
Átküldöd nekem a tudodhol? Csak azért, mert mindig az van a leírásokban, hogy az út jobboldalán, nadebakker, merről nézve a jobbon? A tökért nem tudták azt írni, hogy a menetirányukkal megegyező vagy ellentétes oldalon?
Tiszta sor. Mindenesetre legalább ő maga is hitt benne. :)
A többi meg már történelem, azóta is tananyag.
Az ilyen trükkök mindig bejönnek, azért is mondtam a napokban, hogy a miniszterelnök úr helyében 2026-os választások előttre terveztetnék valami ilyesmit magamnak is. Ha Horné tényleg merénylet volt, akkor Pintér még mindig az ő embere, van tapasztalata, elintézi. ;P Ha meg nem merénylet volt, akkor külsős céget bízzon meg, mert a helyében én ugyan nem bíznám az életemet Hajdú Janira, Habonyra vagy a Rogán művekre.
Ja, ez: "...pesti agysebészek meg nem érkeztek" külön kamuvá teszi az egészet. Agysérülése ugyanis nem volt, csak csigolya. ;P Hogy Miskolcon volt-e már CT, ami alapján agysebészt is rendeltek, azt nem tudom, de a csigolyasérüléshez tramatológus orthopédsebész kell, nem agysebész. Szerencsére a Miskolci Kórház munkatársai ezt tudták, ergo a szakembert hívták, nem a "pesti agysebészeket": https://ogk.hu/munkatarsaink/alapito/dr-varga-peter-pal
Ez ugyan bulvárlap, de a balesetekben meg a konteókban a bulvárlapok a legjobb forrás: https://www.borsonline.hu/aktualis/2013/06/horn-gyula-ugy-hitte-merenylet-aldozata-lett Ebben még az érdekes, hogy többet nem állt szóba a sofőrrel (aki maga is megsérült), mert azt gondolta, merénylet áldozata lett, és a sofőr is benne volt. Namost, ha ő vezetett volna, és a sofőrje csak falaz neki, akkor a lekötelezettje lett volna, és nemhogy fogadja, de "szőlőbányát" grundol neki, legalábbis a józan ész szerint hálásnak kellett volna lennie. Nem volt hálás, ergo nem volt a sofőr lekötelezettje, vagyis nem ő vezetett.
Persze ettől még lehetett atomrészeg, de aligha ő vezetett. És tekintettel a lemaradt linkben szereplő további infókra: https://index.hu/belfold/tegnapiujsag/2008/05/05/1995_horn_gyula_balesetenek_legendaja/, valószínűnek tartom, hogy ha hörcsögrészeg lett volna és felmerül a gyanú, hogy ő vezetett, aligha tusolta volna el ezt bárki, de főleg nem Pintér Sándor. ;P
A részegen vezetés valószínűségére visszatérve: kampányzáróról mentek haza, több gépjármű is volt a helyszínen, a következő kocsiban több másik MSZP-s pártfunkciónárius is ült, többek között Szekeres és Nagy Sándor szakszervezeti vezető (ezt Szekeres visszaemlékezéséből lehet tudni.) Az lehet, hogy részeg volt az egész banda, de hogy a részeg pártvezért engedjék a volán mögé ülni, amikor pláne ott a sofőrje, szerintem konvergál a nullához...
Aminek némiképp ellentmond az, hogy az autóban hárman utaztak, és a sofőr alkarcsont törést szenvedett el (ami valójában a sofőr törés, főleg nőknél jellegzetes, hogy ösztönösen az arcuk elé emelik az karjukat, mintegy védendő azt az ütközés előtt, illetve az ütközéskor az ember ösztönösen a testét hátraszorítja és a lábait, illetve karjait megfeszítve kinyújtja, ebből is törés lesz).
"Horn Gyulát, Mosolygó István gépkocsivezetőt és az MSZP-elnök kíséretében lévő Zsidey Jenőt miskolci kórházakba szállították. Horn második nyakcsigolyájának nyúlványa, valamint a jobb csuklója tört el, és kisebb agyrázkódása volt. Zsidey benyomatos koponyatörést szenvedett, Mosolygónak alkartörése és agyrázkódása volt."
De nyilván hátul ült a sofőr meg az utas, ez olyan full életszerű és Bélukás-konteó. Valószínűbb, hogy a hátsó vagy az anyósülésen ült Horn, és fogta a majrévasat vay a hátsó ülésnek vagy ablakkeretnek kitámasztotta magát (csuklótörés), amikor látta, hogy ebből baleset lesz. A csigolyasérülését meg az ostorcsapás jellegű tipikus fej előre-hátra vetődésének köszönheti, ami inkább a hátsó ülést valószínűsíti, ott nem szokták beállítani rendesen a fejtámlát az utasok. Ha elöl ült volna, pláne a sofőrülésben, akkor ahogy írtam, ösztönösen nekifeszíti magát az ülésnek, a fejét az üléstámlának, így az ostorcsapásos nyaksérülés nem következik be. (Ez akkor nem működik, ha hátulról szaladnak az emberbe, de frontális ütközésnél reflexesen reagál a sofőr). A harmadik személy benyomatos koponyatörését okozhatta a légzsák, vagy az, hogy az oldalsó ablaknak csapódott a feje (pl. mert aludt -- buszokon tipikus fejsérülés). És valószínűleg mindannyian be voltak kötve, különben nem úszták volna meg ennyivel.