Mo-n mar vagy ket evtizede mindegy, mivel parhuzamosan kezdtek. Europan belul akkor meg voltak korlatok egyik vagy masik hatranyara. Az utolso eszak-amerikai tapasztalatom ugyan mar jo par eves, igy mar nem mervado, de Kanadaban 1x sokat kerestem ATM-et, ami el is fogadta a Visa-t. Utana mar megvolt a bank, igy kerestem a logojat, tobb mintavetelezesem nem volt. Ami azert is volt furcsa, mert evekkel elotte azt tapasztaltam, hogy eszak-amerikaban inkabb Visa volt elfogadottabb.
Elmult par evben nem voltam Europan kivul es valoszinuleg mar ritkan futni bele valami korlatba.
Én még a decemberi ingyenes akcióban rendeltem alap Revolut kártyát, és Mastercardot küldtek. Azóta ez változott, és az alap már Visa? Mondjuk ezeken a helyeken nagyjából mindegy, úgyse a kártyatársaság vált...
köszi. csak közben kimatekoztam, hogy mivel elég jelentős feltöltésről lenne szó (csak a szállás lesz kb. 1600 usd), ez így se, úgy se menne a normál curve limitekkel, akkor inkább a revolutot most kihagyom a sorból (legalábbis nagy összeget nem töltök rá, az tök jó, hogy a kicsi ezek szerint díjmentes lesz)
végül is úgy döntöttem, hogy igényelni fogok egy hónapra egy curve black kártyát a jóval magasabb limitek miatt, azt fogjuk használni amerikában, utána egyből le is mondom (10 euró költség, 5-7 munkanapos kézbesítést ígérnek rendelés után)
a revolutra fél-egymillió forintot azért nem merek előre tölteni, mert ha gebasz van, pont letiltanak vagy akármi, az totál szopás
Megnéztem a Revolut és Transferwise utalási kondíciókat 100k CHF-rôl HUF-ra. Transferwise 285.255 árfolyamon vált 0,37% azaz 369,61 CHF díj mellett, a Revolut 285,08 árfolyamon, díjmentesen prémium kártya esetén. Eszerint egyértelmûen érdemes Revolut prémium kártyára váltani, mert egyetlen ilyen nagy összegû utalásnál kb. 3 éves kártyadíj összeg takarítható meg. A metal kártya azt hiszem ilyen szempontból (is) felesleges.
ha usd-vel szeretném feltölteni a revolutot, mi a legjobb megoldás? nem világos, hogy az usd töltés is ingyenes-e, ott az app sem írja, hogy "no fee", mint az eurónál
vagy töltsem fel euróban és váltsam át usd-re? az nem teljesen középárfolyamos váltás lenne
Ha jól értem akkor az én jelenlegi standard Revolut kártyámmal 5.000 GBP-ig tudok díjmentesen konvertálni CHF-rôl HUF-ra mielôtt a magyarországi folyószámlára utalok. Tehát a buksi754 által említett lehetôség akkor mûködik értelmese az általam említett 100.000 CHF összegre ha legalább premium kártyám van ugye?
@kivi000: köszönöm. Eddig egyszer vettem fel nagyobb HUF összeget az Erste Bank betéti számlájáról, ott ha jól emlékszem így 35e forintban maximált a díja. Folyószámlájukról 0.6% lett volna limit nélkül... szerencsére szimpatikus voltam a pénztárosnak aki ezt elárulta... OFF: ennyit a prémium bankári szolgáltatásról.
Megmondom ôszintén, nem tudtam, hogy a Revoluttal is lehet/érdemes nagyobb CHF összeget magyarországi banknál vezetett HUF folyószámlára utalni. Eddig mindig kisebb CHF összegeket utaltam a Revolut zürichi CHF számlájára (Svájcban megoldott a konverziómentes feltöltés) és azt "pakolgatom" Revoluton belül HUF-ra, EUR-ra stb. ahogy épp szükséges. Köszönöm a tippet, összehasonlítom a TW-vel!
Párnaciha ugyan nem lesz, de odahaza építkezek és a kômûves még nem fogad el CHF-t :-) A vagyonomat egy svájci bank kezeli de utánanézek a magyar államkötvénynek, köszönöm ezt a tippet is!
Revoluttal ugyan úgy tudod magyar számlára utalni, de jóval olcsóbb lesz mint a transferwise. Onnan meg már felveszed ahogy javasolták.
De miért akarod a párnacihában tartani? Az államkötvény infláció felett hoz és verhetetlen kamatot ad, ráadásul ha feltöröd jórészt megkapod az addigi kamatokat is.