bocs, hogy belepoff, de ez volt az egyetlen, amit anno a sok okos találmány közül le bírtam nyelni és nem köszöntött vissza. (se a reni, se a homeo, se a keksz, se a jeges víz nem segített... rókáztam reggel-délben-este... de amikor Salvus vizet ittam, akkor utána egy könnyű reggeli még bent tudott maradni...
Sziasztok, megjöttünk UH-ról. Sajnos nem sikerült valami jól, mert útközben annyit kalimpált a drága, hogy mire a dokihoz értünk elfáradt és bealudt a lepény mögé bújva De a szonográfus hősiesen küzdött így hozztam pár képet. Íme pufi-Iván:
a gyomorsav azert okoz gondot terhessegben, mert a gyomor zarogyuruje kicsit lazabb (mint minden mas is odabent), es konnyen visszafolyik a gyomorsav. lekotot kell szedni ra. pl. Salvus vizet:)
(a legutobbi terhessegemnel 40 kilot hiztam, Zalannal is, Kolosnal volt a 0 kilo. orulj neki. a gyereknek nem lesz baja.)
most lehet, hogy hülyeséget mondok, én is csak olvastam (itt valahol), de nem jártam utána, hogy a szódabikarbonát nem ajánlják a sótartalma(???) miatt.
Na, most üssetek, mert nem értem én se az összefüggést:)
Mikolt, jó, hogy erre is jársz, egyúttal gratula a nagycsaládos léthez, bár sztem eddig se unatkoztál :)
Salvus vizet gyógyszertárban vagy hol lehet beszerezni?
Másrészt utánaolvasgattam ennek a hosszú rosszulétes időszaknak a neten, és arra jutottam, hogy valószínűleg nem eszem eleget ezalatt a terhesség alatt, emiatt sok a gyomorsavam és ezért vagyok rosszul. Mondjuk ez egy 22-es csapdája, mert én épp azért nem eszem, mert rosszul vagyok :( Tény, hogy 32 hetesen mínusz 2 kg-nál vagyok, na de a kiinduló súlyom az előző szoptatás alatt felszedett tizensok kilónak köszönhetően messze volt az ideálistól, most 72-73 kg vagyok 164 cm-hez.
Szóval, Mikolt, ha jól tudom, Te se híztál a legutóbbi terhességed alatt: mi a véleményed az okoskodásomról?
sos viz ize van, semmi extra. kit erdekel, hogy milyen az alatt a 3 mp alatt, amig lenyelem? segitett, engem csak ez erdekelt. egy het alatt megszoktam az izet.
Legalábbis anno engem ez a vélemény tántorított el a Salvus víztől, mármint hogy simán hűtve borzalmas, helyette megvettem a Maalox szuszpenziót, amiről azt olvastam, hogy kanalas orvosság ízű. Hát, nem az. Olyan, mintha oltott meszet innék, borzalmas! Szóval lehet, hogy legközelebb inkább a Salvus víz:)
Nekem a reggeli fogmosáskor nem a hányinger, hanem a rengeteg vér a bajom... Valami jó tipp fogínygyulladásra, míg eljutok fogorvoshoz? (már a teherbeesésemkor is ez volt a bajom, akkor rakattam rendbe a fogaimat, mondta is a doki, hogy ilyen ínnyel nem lehet babásodni - aztán már ott volt a pocaklakó, csak nem tudtuk -, de az ő tippjei - Corsodyl szájvíz és Meridol fogkrém - eddig nem hoztak sikert).
4ti, ezt a két készítményt találtam neked, mindkettő vénynélküli, persze ott a leírásban, hogy a dokidat tájékoztasd! Hátha beválik valamelyik... AlusulinAntagel M
Jelentem, a ma reggeli fogmosás Elmex gyerekfogkrémmal relatív eseménymentes volt, egy kis émelygést leszámítva, de a reggeli bent maradt :)
Köszi csajok a tanácsot, hasznos volt!
Ehhez kapcsolódva jutott eszembe, hogy a Rennie is mentolos, nem csoda, ha attól is rosszul voltam. Rémlik valami, mintha létezne gyümölcsös verzió is, vagy csak álmodtam volna? Erről tud valaki valamit?
A Weleda-nak van egy gyerekfogkréme, mi ezzel mossuk a 1,5 éves kislányunk fogát, ezt le is nyelheti (köpni ugye még nem tud)... Egy próbát esetleg megér, bár nem olcsó...
Köszi a tanácsokat, kisfejű elektromos sem vált be, de ezt a gyerekfogkrém témát még nem próbáltam, bár jelenleg a rágógumiízűhöz se nagyon van gusztosom:)